Топиар от шишарки, жълъди и кестени – фото-идеи и 2 майсторски класа – banking-on-green.com

Топиар от шишарки, жълъди и кестени – фото-идеи и 2 майсторски класа

Топиар от конуси

Топиар от шишарки, жълъди и / или кестени е еко-декор, който е особено добър през есенно-зимния интериорен дизайн или маса за хранене. Подготвихме 2 стъпка по стъпка майсторски класове за производство на декоративни дървета със собствените си ръце, както и селекция от фото-идеи и видео уроци.

Бележка за основните материали за начинаещи

Топиар се състои от: корона, багажника и база в саксия. С короната всичко е ясно – ние го правим от конуси, жълъди и / или кестени. И какво може да се използва като основа? Най-често за тази цел използвайте пяна топки (продавани в магазини за творчество или канцеларски материали) или топки от цветна пяна (продава се в цветни магазини).

Като варел можете да приложите всяка пръчка: силен клон (предварително изсушен), обикновен молив, спиц или дървена пръчка. Ако оригиналната форма на багажника не ви харесва, тогава можете да го увиете с панделки, канап, просто боя или нюанс. Намерете хубав пот не е трудно. Всъщност, обикновена глинена саксия е подходяща за топично от кестени, шишарки и жълъди най-добре. При желание може да бъде боядисана или изкуствено остаряла.

Що се отнася до основата, която ще запази ствола на дървото, тук можете да изберете някоя монтаж микс (цимент-пясък хоросан, мазилка, гипсова мазилка или), или една и съща флористичната пяна / пяна. Ако предпочитате първата опция, препоръчваме да използвате алабастър. Той е на разположение, лесно се отглежда и не се счупва. И тук е указанието за неговото използване:

 • За да напълните 1 пот с алабастър, ще отнеме около 1 кг от сместа и около 3 чаши вода. Разбъркайте разтвора за няколко минути. Веднага след като сместа се сгъсти до консистенцията на дебелата заквасена сметана, изсипете я в саксията, нагласете цевта и я задържайте на равно място за 2-3 минути. Оставете сместа да изсъхне за 12-24 часа.

Вижте също: Основни инструкции за създаване на топиар със собствените си ръце.

Майсторски клас 1. Кръгла топиера на конуси и не само

Тъй като топиарията е направена приблизително по същия принцип, можете да използвате нашите инструкции, за да създадете топиар не само от конуси, но и от кестени и жълъди.

Топиар от конуси

Какво ви е необходимо:

 • Салон за цветя;
 • Купа база;
 • Всяка сглобяема смес или пяна / пяна за цветя за закрепване на стеблото в гърне;
 • Щифтове с върхове;
 • Конуси, кестени и / или жълъди;
 • Горещо лепило;
 • Сух мъх (може да бъде заменен със сизално влакно);
 • Дървена пръчка (може да бъде заменена с молив);
 • Лента (опция).

Майсторски клас:

Стъпка 1. Първо трябва да подготвим естествени материали за работа.

 • Прясно изсечените борови шишарки трябва да се измиват във вода и след това да се изсушат във фурната при 350 градуса за 10-15 минути.
 • Жълъците и кестените трябва да бъдат просто изплакнати и естествено изсушени. Основното е да ги инспектирате внимателно за пукнатини, които са опасни, защото насекомите могат да живеят в тях. Малките бъгове и червеи могат в крайна сметка да се преместят в други плодове.

Стъпка 2. Нарежете дървената пръчка на около 45 см (височината на цевта може да е различна в зависимост от височината на саксията, диаметъра на топчето и вашите желания за височината на продукта). Ако е необходимо, оцветете багажника.

Стъпка 3. Поставете барабана в топчето и фиксирайте мястото на закрепване с лепило. Ако работите с полистирол, то трябва да бъде предварително нарязан с нож и ножица дупка.

Стъпка 4. Боядисвайте балона в тъмно кафяв цвят, така че в короната на крайния продукт пропуските да не се забелязват.

Стъпка 5. Разредете сместа си според инструкциите на производителя или, според нашите инструкции, разредете алабастъра (вж. Ръководство за начинаещи). Напълнете пота със смес, като не достигате 2-2,5 см до горния край на саксията. В този проект, вместо сместа, се използва флористична пяна, нарязана на кубчета.

Основата на топиарията от флористична пяна

Основата на топиарията от флористична пяна

Стъпка 6. Поставете багажника в центъра на саксията. Ако използвате сглобяваща смес, варелът трябва да бъде поставен непосредствено след смесването му и да се задържа, докато масата в съда се втвърди.

Доставка на топиар

Стъпка 7. Подгрявайте пистолета за лепило и лепете ударите / жълъдите / кестените на върховете, както е показано на снимката по-долу. Преди да започнете проектирането на дървесната корона, е желателно да разделите вашите материали на три групи – големи, средни и малки.

Пин на щифт

Закрепване на жълъди върху лепило

Всъщност не е необходимо да използвате щифтове за закрепване на конусите / кестените / жълъдите към стъблото, защото те могат просто да бъдат залепени. Въпреки това, най-лесно е да се създаде чиста кръгла форма на короната с помощта на щифтове.

 • Между другото, свежи и меки жълъди и кестени могат да бъдат закрепени към клечки за зъби. Ако плодовете ви вече са се втвърдили, опитайте се да ги накиснете във вода за известно време.

Стъпка 8. Сега е времето за най-интересните – дизайнът на короната на дървото. Нашата задача е да поставите карфица в топката на основата, така че подутини / жълъди / кестените са били разположени възможно най-близо един до друг и в същото време да се равномерно корона е обърна. Ако шишарите имат различни размери, първо първо трябва да залепите големи конуси върху топката, след това средни и след това малки. Ако материалът има приблизително същия размер, той може да бъде залепен в редове по принципа на пчелните пити.

Монтиране на конуси към основата

Монтиране на конуси към основата

Стъпка 9. Покрийте “почвата” в саксията със сух мъх (виж снимката по-долу) или какъвто и да е друг материал, който имате и използвайте горещо лепило, за да го поставите на място.

Декориране на саксията

Стъпка 10. Можете да допълвате топиар с декорации, например, с група, обвързана около багажника.

Поклони се на багажника

В следващата колекция от снимки представяме и други идеи за дизайна на есенни и зимни топиари, изработени от естествени материали.

Топиар от жълъди

Топиар от жълъди

Топиар от жълъди

Топиар от жълъди

Топиар от еластични конуси

Топиар с корона от еластични конуси върху свещник

Топиар от конуси без багаж

Този топиар няма багажника, а короната му се формира само половината от конусите, а именно върховете. Вземете идеята за бележка, ако искате короната на дървото ви да няма никакви пропуски

Коледна топири

Новогодишен топиар от конуси, панделки и изкуствени листа и свежи плодове

Топиар от конуси и листа

Топиар от борови шишарки и листа

Състав на чифт топиар в празнична декорация на маса

Състав на чифт топиар в празнична декорация на маса

И ето едно дърво с корона от кестени. Особеността на работата с тях е, че между плодовете е необходимо да се поставят допълнителни декорации, за да се покрият празнините. Например, тя може да бъде горски плодове от планинска пепел, сизал или малки конуси. Също така имайте предвид, че поради тежестта на кестените, те са желани и залепени и закрепени към щифтовете.

Топли от кестени, сатенени панделки и мъниста

Топли от кестени, сатенени панделки и мъниста

Топири от кестени, шишарки и моркови

Топири от кестени, шишарки и моркови

Топиар от кестени, конуси и сизал

Топиар от кестени, конуси и сизал

Между другото, кестените могат да се използват не само за украса на короната. По-долу са дадени снимки на примери за жива топиария с кестени в саксия.

 • Живейте топично с кестени в саксия
 • Живейте топично с кестени в саксия

Вижте също: Цветя от ленти със собствени ръце – 6 майсторски класа за начинаещи.

Сега предлагаме да гледате видео за това как да направите топиар от конуси, кестени и жълъди със собствените си ръце.

Майсторски клас 2. Коледно дърво на шишарки

В допълнение към традиционния кръг топиар от конуси, кестени и жълъди, можете да направите топиарно дърво. Такава коледна украса можете да поставите на празнична маса, на мантия или на входа на къщата.

Рибена кост от конуси

Ето какво ви е необходимо:

 • Борови шишарки с различни размери – от големи до малки.
 • Основа под формата на конус от пяна или флористична пяна. Ако нямате готовност, можете да го направите със собствените си ръце от хартия, букви от вестници и картон.
 • Горещо лепило.
 • Лепило PVA.
 • Тъмно кафява акрилна боя или кафява хартия.
 • Sequins (по избор).
 • Четка.

Майсторски клас:

Стъпка 1. Прескочете тази стъпка, ако имате готова основа за коледно дърво. Ако няма основание, препоръчваме ви да го направите сами. Сгънете лист хартия (напр. Размер А3) в конус с желания размер. Прикрепете конуса с лепилна лента и отрежете излишната хартия в основата и в горната част (там ще има конус). Сега плътно “запълва” детайла с топки от смачкани листа вестници.

Запълване на конуса с вестниците

След това изрежете картонен кръг, чийто диаметър е 2-3 см повече от диаметъра на основата на конуса, който сте получили. Залепете конуса на кръга с помощта на лента за скуот, както е показано на следващата снимка. Wu-ла! Основата за зимния топиар е готова.

Създаване на рамка за топиар под формата на коледно дърво

Стъпка 2. За да прикриете оригиналния цвят на основата, можете да го боядисате с тъмнокафява боя или просто да го увиете с кафява хартия, като например крафтова хартия.

Стъпка 3. Когато боята върху конуса е изсъхнала или е напълно увита в хартия, започнете да залепвате конусите. Първо лепете първия ред от най-големите шишарки до дъното на основата.

Първият ред от конуси

Принципът на формиране на коледно дърво от конуси

Стъпка 4. Конусите от втория ред започват да се залепват в обърната позиция (с върховете надолу) и да спазват реда на шаха (виж снимката отдясно). Това е необходимо, за да се гарантира, че пропуските между “иглите” са минимални. Продължете да залепвате подутините по същия принцип: редуващи се редове и от обърнати и непокрити конуси и спазвайки реда на шаха между редовете.

Стъпка 5. Ако пропуските между конусите са твърде забележими и не ви харесва, можете да допълвате топиар с кестени, жълъди, изкуствени плодове или сух мъх.

Топикарски конуси и сух мъх

Стъпка 6. Остава само да инсталирате коледно дърво върху масивен свещник или “растение” в саксия.

В следващата колекция от снимки ще ви представим други интересни идеи за декориране на топиарната новогодишна конюшня с формата на коледно дърво.

 • Закрепване на клечки за зъби към бум
 • Поставете конуси на конуса
 • Нова година топиатър на стойката
  Конусите на този топиар са фиксирани към основата не чрез залепване, а чрез “щифтове”. Тяхната роля играеха зъбчета, обвързани с нишки до дъното на конусите
 • Нова Година Топиар
Коледно дърво с малки конуси

Коледно дърво с малки конуси

Коледно дърво с малки конуси

Ябълки от шишарки

Състав на чифт коледни елхи

Топиар без основа

Това дърво няма фундамент, облицовано с залепени конуси. Недостатъкът на този метод за получаване на топири е повишената консумация на лепило и неговата видимост

Топиар от жълъди

Топиар от жълъди

Топиар от ядки и шишарки, покрити със златна боя

Топиар от ядки и шишарки, покрити със златна боя

Топири от ядки, конуси, горски плодове

Топири от ядки, конуси, горски плодове

Прочетете също: Как да направите топиар от кафе

decor

Leave a comment