Sådan flytter du et gasrør i en lejlighed og overholder alle normerne – banking-on-green.com

Sådan flytter du et gasrør i en lejlighed og overholder alle normerne

Sådan flytter du et gasrør i en lejlighed og overholder alle normerne

Under reparationen af ​​køkkenet er der ofte behov for at ændre placeringen af ​​gasudstyret. Hvis den gamle gasledning ikke kombinerer med det nye layout eller bare ser ut attraktivt, så hjælper denne artikel med at forstå muligheden for overførsel. Det skal straks bemærkes, at overførslen af ​​gasrøret i lejligheden er kompliceret ikke så meget af installationsprocessen, men af ​​behovet for at koordinere det tilsvarende projekt med de officielle tjenester. Der er også en uofficiel måde, men det indebærer en række risici, som for det meste opvejer den opfattede fordel ved denne variant af ombygning.

Normer for placering af gasapparater

Før planlægningen overførslen af ​​gasrøret i køkkenet, skal du læse de regler og forskrifter placere gasudstyr, som er nedfældet i SNIP og er forpligtet til at overholde i lejligheder og boliger.

optimering af gasdistribution

Optimering af gasfordeling er et af de vigtigste spørgsmål under køkkenreparationen

 • At indstille højde på mindst loftspladen bør være lig med 2,2 m. Det er også vigtigt at have ventilationsåbninger eller åbning skodder på vinduet og ventilationskanalen. Det tilladte antal brændere afhænger af rummets rumfang:

– til 2 brændere: 8 m³;

– til 3 brændere: 12 m³;

– til 4 brændere: 15 m³.

Vær opmærksom! I visse situationer er det muligt at installere pladen i mangel af en ventilationskanal. Tilstedeværelsen af ​​en ventilator eller transom er imidlertid en forudsætning.

 • Hvis du planlægger at placere en kapacitiv vandvarmer ud over komfuret i køkkenet, skal du tilføje 6 m³ til det beregnede rumfang. I tilfælde af en vandvarmer, forbliver volumen uændret.
 • Det er ikke tilladt at installere gasudstyr i kældre og badeværelser. Derudover anbefales det ikke at placere enheder med en åben fakkel i nærheden af ​​vinduerne på grund af den mulige blæsning af flammen.
 • Gasudstyr er ønskeligt at blive installeret nær vægge lavet af ubrændbart materiale. Når dette ikke er muligt en overflade, der skal isoleres ved hjælp af gips eller asbofanery Ståltagssystemets installeret på et ark af asbest eller filt imprægneret med ler. Termisk isolering skal stikke mindst 10 cm ud over dimensionerne af enhedens krop, og i tilfælde af en plade – ved 80 cm over brænderniveauet.
 • Afstanden fra udstyret til den ikke brændbare væg er: 3 cm – til vandvarmere, 7 cm til plader, 10 cm til kapacitive vandvarmere. I dette tilfælde skal du forlade pladen for en passage på mindst 1 m bred.
ordning med installation af en plade i køkkenet

Ordningen med installationen af ​​komfuret i køkkenet

 • Ifølge de etablerede standarder bør gasrør i lejligheden og et privat hjem ikke installeres i stuerne, ventilationskanaler, på gulvet, i nærheden af ​​ledninger (minimumsafstand – 25 cm), samt krydse åbninger af vinduer og døre.
 • Gasledningen skal placeres på en sådan måde, at praktisk adgang til service opretholdes. I den henseende er det forbudt at dække rørledningen med dekorative beklædninger uden mulighed for hurtig fjernelse.

Sådan overfører du et gasrør

For at udføre overførslen af ​​gasrør i lejligheden er det nødvendigt at observere en række officielle procedurer. Ellers vil enhver ændring i ledningen af ​​rørledningen have en uofficiel status med de deraf følgende konsekvenser.

Godkendelsesfase

Som for al gassen økonomi af en bestemt lokalitet er i det offentlige gasdistribution organisation (Mosgaz, Mosoblgaz, PeterburgGaz, Ryazangorgaz, etc.), er det med sine eksperter bliver nødt til at beskæftige sig at få officiel tilladelse og videre udførelse af installationen. For at koordinere arbejdet har du brug for:

 1. Kontakt gasforsyningsorganisationen på bopæl og forlader en ansøgning om overførsel af gasrøret.
 2. Vent til en specialist (datoen for besøget vil blive kendt umiddelbart efter ansøgningen er indgivet), som på baggrund af resultaterne af inspektionen af ​​lokalerne vil afgøre en vurdering af muligheden for at gennemføre pipelineoverførslen.
 3. I tilfælde af en positiv dom vil projektoverslaget udarbejdes, hvorefter kunden vil blive udstedt et lovforslag til betaling.
 4. Efter betaling fastlægges installationsdatoen, som arrangerer både kunden og organisationen.
 5. Resultatet af det udførte arbejde er ikke kun overførslen af ​​gasledningen, men også indførelsen af ​​passende ændringer i lejligheds tekniske pas.
gasrør overførsel

Et eksempel på en officiel tilladelse til overførsel af gasanvendelsesudstyr

Forberedende aktiviteter

Umiddelbart inden besøget af specialister skal det rum, hvor røret skal transporteres, forberedes. Først og fremmest er det nødvendigt at give uhindret adgang til gasledningen, således at montørerne ikke forstyrrer deres arbejde kvalitativt. Derudover er det vigtigt at tage sig af møbler og husholdningsapparater, som kan lide som følge af svejsernes handlinger.

Tip! En masse røg frigives under trimning af røret og især svejsning. Derfor er det bedre at dække alle genstande og apparater i køkkenet med en polyethylenfilm.

Herregiverne fører som regel alle de udstyr og forbrugsvarer, der er nødvendige for at bære gasrøret i køkkenet. Det er dog ikke overflødigt at spørge, hvad der kræves af kunden, udover at forberede lokalerne. Du skal muligvis selv købe nogle materialer, for eksempel fleksible slanger til tilslutning af en plade eller vandvarmer.

gasledning

Gasledningen skal være forsynet med uhindret adgang

Udførelse af installationsarbejder

Røroverføringsprocessen er standard og udføres i følgende rækkefølge:

 1. Gasforsyningen til lejligheden er blokeret.
 2. Røret blæses med luft for at fjerne metanrester.
 3. Den gamle del af gasrøret skæres af, og forbindelsen med stigrøret forsynes forsigtigt.
 4. På et bestemt punkt på stigrøret, hvor en ny gren planlægges at blive tilsluttet, bores et hul med en boremaskine med en speciel dyse.
 5. Et stykke rør er svejset til hullet, på den anden side, hvor der er monteret en stoplåse.
 6. Til stophanen forbinder gasmåleren input, og dens output er drevet som en særskilt gren med én eller flere ventiler afhængigt af mængden af ​​benzindrevet udstyr i køkkenet.
 7. Gaskogepladen og vandvarmeren er forbundet med gasledningen ved hjælp af fleksible slanger.
 8. Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet genoptages gasforsyningen til lejligheden, og systemet er i drift.

Vigtigt! Sørg for, at alle tilslutninger er stramme under den første igangsætning af gas. Dette kan gøres med en sæbeopløsning, hvis bobling vil indikere tilstedeværelsen af ​​en lækage og behovet for at forfine gasledningen.

gasrør

Handlingen med at acceptere værker skal først underskrives efter en fuldstændig lækagetest af røret

Hvad bestemmer prisen på tjenesten

Dannelsen af ​​prisen på gasrøret i lejligheden påvirker flere faktorer, så beregningen foretages individuelt. Estimatet omfatter omkostningerne ved gasafbrydelse (for hvert hus det kan være eget), gasrørledningens længde, antallet af tilsluttede enheder og udviklingen af ​​projektdokumentationen. I nogle tilfælde kan projektet koste mere end selve arbejdet, hvilket ofte fører til søgen efter alternative måder at modernisere den indenlandske gasledning.

Når man taler om specifikke figurer, vil en simpel beskæring af en rørledning med en diameter på 25 mm (ekskl. Overlapning af stigrøret) koste omkring 3-4 tusind rubler. Omkostningerne ved at flytte gasrøret i køkkenet starter fra 7 tusind rubler. På samme tid for hver ekstra meter skal du betale et gennemsnit på 1,5-2 tusind rubler. Hvis du skal installere flere ekstra kraner og tilslutte f.eks. En kogeplade, en ovn og en varmekedel, kan prisen stige til 20 tusinde rubler.

Hvad truer den uafhængige (uofficielle) overførsel af gasrøret

Efter at have kendskab til det officielle skøn fra gastjenesten, begynder nogle boligejere at se på uofficielle måder at løse gasledningsproblemet på. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for, at selvom installationen udføres på det rette niveau, vil ingen ændre ændringer i lejligheden’s tekniske pas. Derfor kan der opstå vanskeligheder under salget. Selvfølgelig, hvis alle normerne er opfyldt, kan projektet faktisk udarbejdes, men prisen på emnet under hensyntagen til mulige bøder vil stige betydeligt.

Desuden er det ikke muligt at indgive et krav mod nogen, hvis der er problemer med rørets drift. Den uofficielle overførsel af gasrøret forudsætter mangel på en kontrakt og en accept af arbejde, hvilket betyder at ejeren af ​​lejligheden tager alt ansvar.

svejsearbejde

Ikke alle svejsere har tilladelse til at udføre sådant arbejde

I betragtning af alle risici, når man arbejder med gas, er det bedre at overføre rørledningen til specialister i det officielle selskab. Og endnu mere så installer ikke røret selv. Uden passende færdigheder kan resultatet være beklageligt.

decor

Leave a comment