Prekrasna kuhinjska pločica za pregaču: kovčeg blaga modnih ideja – banking-on-green.com

Prekrasna kuhinjska pločica za pregaču: kovčeg blaga modnih ideja

Prekrasna kuhinjska pločica za pregaču: kovčeg blaga modnih ideja

Kuhinjska pregača je funkcionalni element interijera koji je dizajniran za zaštitu zidova od pare, vode, vrućine, prskanja masnoća i ostalih prljavština u kućanstvu, te je lako pranje, što olakšava čišćenje. Keramičke pločice za kuhinjsku pregaču – zlatni standard, koji se preferira i vjeruje većini domaćica. I to ne čudi, jer je izdržljiv, otporan na oštećenja, lako se brine i ima izvrsne dekorativne osobine. Međutim, moderni dizajn kuhinja nije ograničen na klasične pločice. Za doradu prega, dizajneri sve više koriste fotocel, staklo ili zrcalo pločica. Rizik je svakako plemenit posao, no popravci se ne izvode mjesecima ili dva, već godinama, tako da bi pokusi s teksturama i bojama trebali biti opravdani. Na što da zaustavite svoj izbor, kako ne biste izgubili ili utilitarizam ili estetiku?

Travnja od keramičkih pločica

Zauzima vodeću poziciju u snazi, praktičnosti, izdržljivosti i jednostavnosti održavanja. Unatoč svim svojim oblicima, pločice ostavljaju širok prostor za maštu, omogućujući vam da igrate s veličinama, bojama i teksturama kako biste stvorili ne samo klasične nego i ekskluzivne kuhinjske pregače. Što je vrijedno oponašati keramiku za drvo, kamen, kožu ili metal! A što je s keramičkom fotokamerom sa spektakularnom širokom zaslonom ili malom ponavljajućom fotografijom iz obiteljskog albuma? Takva pločica će svakoj kuhinji dati individualnost. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama, slike na fotografskoj ploči su svijetle, čiste, otporne na vlagu, promjene temperature, mehaničke i kemijske utjecaje, a osim toga ne bježati s vremenom. Međutim, bez obzira koliko lijepe pločice izgledale, trebalo bi biti lagano i nepretenciozno u čišćenju, stoga je bolje odbiti previše teksturirane pločice.

Pregača za kuhinju s pločice s neujednačenim računom

Pregača svjetlosnih pločica s heterogenom teksturom na radnom zidu izgleda vrlo iznimno, ali to će zahtijevati napore u smislu održavanja čistoće

Mirror pločica za kuhinju na pregaču

Zrcalne površine su posebno pogodne za malu kuhinju, vizualno širenje skučenog prostora. Praktičnost ogledalo pločice, na žalost, ne može se pohvaliti: otisci prstiju, jasno su vidljive sitne kapljice masti, a žetva će morati teško da biste dobili osloboditi od ružan tragove raditi. Ne stane zrcalom pregača i ljubitelji kuhinjske ograde – obilje odraženih objekata će stvoriti nered i pretrpan prostor. Odvažavajući se na ekstriktički ogledalo-keramiku, treba uzeti u obzir različite debljine zrcala (4 mm) i keramičkih pločica (8-10 mm). Ovo polaganje zahtijevat će gospodara visokog profesionalizma i koštat će više.

Ogledalo pregača i rasvjeta - spektakularni dizajn prijem

Ogledalo – idealno za vizualnu ekspanziju kuhinjskog prostora u kombinaciji s pravilno odabranom rasvjetom

Šalter staklenih pločica

Staklene pločice su kaljeno staklo s pozadinom ili uzorkom na stražnjoj strani. Budući da će samo vanjska akcija utjecati samo na staklenu stranu pločice, uzorak će uvijek ostati sastavni, nikad ne izgara i neće se izbrisati. Staklo se lako pere od masti, a pozadina skriva manju prljavštinu i mrlje. Pločice od stakla za kuhinju na pregaču mogu biti sjajne, matirane, prozirne, glatke ili valovite, imitiraju mramor, led, granit, srebro i druge materijale. Po želji možete naći i pločicu s jedinstvenim holografskim efektima. Nije iznenađujuće, sve se više koristi u modernom dizajnu interijera.

Pregača kuhinje od staklenih pločica - jednostavno i uredno

Staklene pločice postaju sve popularnije kao materijal za kuhinjsku pregaču

Suštine odabira i polaganja pločica na pregaču

  • Za kuhinju pregača je bolje odabrati ne-pravokutne i kvadratne pločice 10×10 ili 20×20 cm. Izgleda više estetski, ali je stil zahtijeva više vještine i da će koštati red veličine skuplje.
  • Poželjno je da granice pregača točno odgovaraju granicama namještaja, ali to nije tako jednostavno, pogotovo jer se pločice postavljaju prije instalacije, pa čak i prije kupnje namještaja. S obzirom na standardnu ​​visinu od poda i vješanje ormara, te izračunati visinu vašeg pločica područja neće biti teško, ali je bolje proizvoditi slaganje tako da gornji i donji dio pločica malo znak pod ormara. Ako se kuhinjski set koji odaberete čuva u standardnim okvirima, visina pregača trebala bi biti 60 cm i trebala bi početi 85 cm od poda.
  • Dio zida iznad kuhališta, rezerviran za ugradnju nape, pokriven je pločicama do gornjih granica vješalica. Gornji ormarići uglavnom su proizvedeni u visini od 60 ili 90 cm, visina pregača trebala bi biti 120 ili 150 cm. Istodobno, širina instalacije u ovom području treba lagano iza bočnih ormara. Na standardnoj širini poklopca od 60 cm, površina okrenuta oko 70 cm – 5 cm margine s obje strane.
  • Potreban broj pločica izračunava se na temelju veličine pregača, a s malom marginom – oko 10% od ukupnog broja. Broj elemenata ovisi uglavnom o odabranom načinu polaganja. Dakle, najveći trošak je dijagonalno postavljanje pločica. Vertikalno i horizontalno polaganje je ekonomičnije.
  • Kako bi se olakšala briga o pregači, izbor pločica s glatkom mat ili sjajnom površinom bez olakšanja, u kojem se nakuplja prljavština, pomoći će pojednostaviti njegu.
  • Za obradu zglobova s ​​razmakom, bolje je odabrati vlažnu podlogu s posebnim anti-kalupnim i antifungalnim aditivima. Nakon polaganja, šavovi se mogu dalje obraditi zaštitnim lakom kako bi se stvorila monolitna i jednostavna površina za njegu.

Fotografski primjeri oblikovanja pločica kuhinjskih pregača

Dekoriranje zidova kuhinje pomoću umjetničkih ploča

Ploča pločica na odgovarajućoj pozadini skladno se uklapa u unutrašnjost kuhinje, uređena u jednom od europskih stilova

Pregača za kuhinju iz tamne pločice

Uz ispravno instaliranu rasvjetu, tamna pločica na radnom zidu izgleda neobična i moderna

Način polaganja pločice ovisi o njegovim ukrasnim osobinama

Dizajneri nude različite načine postavljanja pločica na radni zid kako bi se poboljšao dekorativni efekt

Skladna kombinacija pločica s drugim elementima unutrašnjosti

Nezadovoljavajuća siva pločica prikladna je u ovom modernom interijeru, u skladu s ostatkom okoliša

Pastelne nijanse s mekanim umetcima u klasičnoj kuhinji

Za klasičnu kuhinju, pregaču pastelnih tonova s ​​diskretnim i malim umetanjem

Svijetla boja i neobična pločica - izvorna ideja dizajna

Neobičan način polaganja i svijetle boje pločica čine kuhinjsku pregaču važan element dekor ove kuhinje

Svijetle pločice u kuhinji - zalog čistoće

Svjetlosne pločice u kuhinji uvijek izgledaju dobro, ali za održavanje njegove čistoće morat će uložiti više napora

Uspješna kombinacija izvornih pločica i rasvjete

Boje i nijanse površine ovog radnog zida uvijek će se mijenjati i sjajiti, u velikoj mjeri zbog uspješno postavljenog pozadinskog osvjetljenja

Svijetle umetci - način da interijer bude zanimljiviji

Svijetle umetke na bijelom zidu očito oživljavaju unutrašnjost, dajući mu lakoću i razigranost

Klasično dizajnersko rješenje za radni zid u obliku i boji

Klasična kuhinjska pregača bez rubova – težina oblika i boje

decor

Leave a comment