Pothooks i köket med egna händer: hur man syr ett praktiskt tillbehör för varje dag – banking-on-green.com

Pothooks i köket med egna händer: hur man syr ett praktiskt tillbehör för varje dag

Pothooks i köket med egna händer: hur man syr ett praktiskt tillbehör för varje dag

Praktiska tillbehör och dekorativa element är en integrerad del av utformningen av din favoritmat. Eleganta accenter ger interiören originalitet och hjälp att komma ut ur ugnen fräsch paj och inte bränner dig när du behöver ta bort från värmen en tung kastrull. På internet är det enkelt att hitta potholders med mönster från ditt eget tyg för att göra egna händer. Syning av produkten enligt det färdiga provet är inte svårt. Vi behöver de verktyg och material som varje värdinna har, inte bara needlewomen.

Vad du behöver veta för att sy tillbehör

Potholders – ett objekt så vanligt, som oersättligt. De säljs i varje stormarknad. Du kan köpa ett par fabriks tvillingar eller en mängd olika former och storlekar. Ibland vill du sy några med egna händer och göra köket riktigt hemma. Innan du fortsätter är det värt att bekanta dig med produktens egenskaper.

Val av tyg

Textiltillbehör, som kommer att ha regelbundna kontakter med heta och heta ytor, måste stå emot höga temperaturer. Kökshjälpare, sys av tunna bomullstyg, silke eller syntet, passar inte. Den första snabbt bränna ut och förlora funktionalitet. Den senare smälts – risken för brännskador och spridningen av obehagliga lukt är stor. Bäst lämpad:

 • Len. Det täta naturliga tyget från starka trådar skiljer sig från den uttryckta strukturen, det är behagligt att röra, glider inte. En liten inklusion (upp till 20%) av syntetiska trådar är möjlig, vilket förhindrar papper från att krossas.
 • Bomull. Applicera en mängd olika tyger – chintz, satin, grovkalik. Var och en av materialen används för att applicera fullfärgsteckningar. Du kan göra en komposition från duken eller välja handdukar och andra textilier som billets.
 • Filt. Tätt filtmaterial är lämpligt för att göra en designprodukt och kan tjäna till att fylla på insidan av potholdersna. I hembiträdet är det lätt att köpa en färgstark filt. I verkstaden för att skräddarsy kläder och accessoarer från filt finns alltid flikar och sticklingar för mönstret.

Det är viktigt att veta! Lin yta är lämplig för broderi. Lin ujämn vävning används för korsstygn. Nålkvinnorna kan uttrycka sin fantasi och belysa den ursprungliga idén.

linneprodukter

Linneprodukter är idealiska för att göra dekorativa föremål

bomullspinnar

Snygga bomullsassistenter i inredningen

filtvattens

Nyttårsfiltar är lämpliga för dekoration och daglig användning

Det är viktigt att veta! Dessutom behöver du färdiga band, blankor för applikationer och annat tillbehör – dekorationspotholders är tänkta på förhand.

Intern fyllning

Strukturellt är köksassistenten en smörgås. Mellan de två skikten i ansiktsvävnaden och fodret finns ett fyllmedel. Vanligtvis är det mer tätt naturmaterial. Syntetisk är bättre att utesluta från listan över “förbrukningsvaror” för att syta spridare till köket med egna händer. När påfyllningen används:

 • Drapera. Den har hög densitet och låg värmeledningsförmåga. Risken för brännskador är minimal. Det rekommenderas att välja ett material som är lika tjockt som en demisäsongskavaj. Alternativet “Winter” är för tät, låg-elastisk. En vanlig amatörsymaskin kan inte klara av tyget och sömnad med egna händer är svårt på grund av tjockleken.
 • Filt. Passar som fyllmedel och billet, som inte placeras i “smörgås”. Skyddar säkert dina händer mot brännskador och är inte rädd för kontakt med heta ytor. Det anses vara det bästa alternativet – det är underordnat en vanlig symaskin och är mjuk att hantera för hand.
 • Vadd. Med hjälp hjälper vi oss till att skapa mysiga vantar och sya potholders för köket med egna händer – mönster av quiltade produkter liknar andra modeller. Försiktighet måste vidtas vid kontakt med heta ytor. Om tyget inte står, bränner batten ut och det finns risk för brännskada.

Det är viktigt att veta! Fyllmedlets optimala tjocklek är 2-3 mm. Tjockt hårdmaterial minskar “manövrerbarhet” – det är svårare att säkert hämta ett varmt lakan från ugnen eller ta en kastrull.

fyllmedel

Filler ger volym och skyddar händerna mot brännskador

Former och syften

Potholders finns i många former och storlekar. De skiljer sig åt i deras funktionella syfte, vilket bestämmer designen och skärningen. När du flyttar heta lakan, använder krukor och andra hushållsredskap två metoder – “ta tag i” och “ta tag” eller hellre “ta tag i”. I enlighet med praktiska behov finns tre huvudtyper av tacklingar:

 • Handskar eller vantar. Bär på sidan och är utformade för att dra ur ugnsformerna med bakning och grytor, lakan.
 • Rutor. Funktionell grytlapp för redskap på plattan – lätt att ta bort den varma locket, handtag av krukor, kontrolleras eller wok skål Multivarki.
 • Fjärilar. Konstruktivt består av två halvor, sys ihop. Bekväm för att ta tag i knoppar av kokkärl, burkar för sterilisering och andra runda föremål utan handtag.
 • “Model” -prover. De skiljer sig i olika former och storlekar – hjärtan, cirklar – solen, kattens ben och många andra alternativ. Utför ofta en dekorativ funktion, men kan användas för sitt avsedda syfte.

Det är viktigt att veta! Vid syning av vantar rekommenderas att använda ett fyllmedel med höga värmeisoleringsegenskaper (filt, tunn draperi) för att minimera risken för brännskador.

vantar

Vanterna behövs när som helst på året, särskilt om de är tätningar

fjäril på förkläde

Fjärilar dekorera och ljusa matlagning

klämmor

Ibland uglarna – den ursprungliga ideen för inredningen

Så syr en produkt i ett mönster

Erfarna nålkvinnor behöver inte suga egna händer mönster av potholders för köket – mönstren är enkla, inte komplexa detaljer. Nybörjare av handgjorda beundrare bör använda “mallarna”. För tillverkning av lämpliga material, börjar med egna händer.

Steg-för-steg instruktion om syhandskar

Mitten används oftare än andra – diskar kokta i ugnen är oerhört populära. Utan en bekväm potholder av material, tätt och halkigt, kan du inte göra det. Sy en mitten på följande sätt:

 1. Gör arbetsstycket. För att göra detta, lägg en handflata på pappersarket, lägg åt tummen och skissera konturen.
 2. Det resulterande mönstret är smidigt, lite “avrundat” och ett annat med en indragning på ca 2,5-3,5 cm. Avgiften behövs för att donera och ta av sig från handen.
 3. Rita basen – mitten är inte zauzhivayut, det är viktigt att handflatan passerar fritt.
 4. Överför konturen till tyget med en krita eller en mjuk penna – gör två spegelämnen på frammaterialet, fodret och påfyllningen.
 5. Samla en eller två “smörgåsar” när du syr på vänster och höger sida. Om det här är den första upplevelsen, var noga med att vara uppmärksam på spegelns regel, liksom arrangemanget av mönstret eller mönstret.
 6. Sopa mitten och gör passformen.
 7. Sy alla detaljer om konstruktionen manuellt eller på maskinen från fel sida.
 8. Klipp vikarna så att mitten ser naturlig ut, utan veck på framsidan.
 9. Föra kanterna på fodret, fyllningen och ansiktsdelen.
 10. Smid tillbehöret och dekorera det med ett dekorativt band längs kanten, sy slingan som hänger bekvämt på krogen.
mönster exempel

Exempel mönster – en klassisk mitten

vante

I första etappen, alla delar – framsidan, fyllningen och fodret

mönster

Alla detaljerna sys ihop, vilket tydligt kombinerar mönstren

snitt i avrundningsplatserna

Gör snitt vid krökningspunkten

sy dekorationer

Sy ut smycken

Av samma princip, om det finns svårigheter med att sya pothooken för köket med egna händer. Instruktionen är lämplig för cirklar, kvadrater, andra enkla former. Den slutliga utformningen och valet av efterbehandlingselement beror på personliga preferenser, smak och förtroende för sina förmågor.

Video-mästerklass – sömnadspottar i patchwork-teknik

Foto master-class – potholders “Owls”

U13
U14
u15
u16
u17
u18
u19
u20
u21

Hur man skapar “modell” tillbehör i inredningen

En sömnad kan bli en utföringsform av en hemmafrus designerfantasier. För att skapa en originalmodell behöver du inte speciella talanger eller kunskaper om subtiliteten i sömnad. Gör inte utan noggrannhet, tålamod och viktigast – idéer. Interiören är dekorerad med:

 • Prover av de ursprungliga formerna – från fjärilar och hjärtan till stjärnor, ugglor och allestädesförseglingar. Det nödvändiga attributet är hjärtat. Det är nödvändigt att använda alla möjligheter att bekänna kärlek till älskade.
 • Tematiska uppsättningar. Det är möjligt att göra en uppsättning vantar, fritt formulär och handdukar på egen hand. För att förverkliga begreppet lin, är bomullstyg med repeterande mönster eller prydnad perfekt anpassade.
 • Stickade föremål. Om du inte vet hur man sy mönstrar, men har crochet-färdigheter, kommer ett stickat tillbehör att dekorera köket.

Det är viktigt att veta! Färgen på de olika sidorna av klibbningen kan skilja sig åt. Arbetsdelen är mörkare, och svängen är lätt.

tematisk uppsättning

Tematisk uppsättning i en stil – en vacker lösning

ljus uppsättning

Den ljusa uppsättningen ger saftiga accenter till inredningen

openwork accenter

Openwork accenter dekorera matlagningsområdet

Vackra potholders – bilder för inspiration

Om du tänkte på hur man klarar sig med egna händer bör du vara uppmärksam på intressanta idéer. Att skapa skönhet runt tillräckligt för att göra utrymmet mysigt och verkligen hemma.

Inslag av inredning

Potholders gjorda av tyg blir verkliga konstverk och del av inredningen, om förutom idén finns en original finish. Köksredskap kompletterar följande element:

 • En mängd olika banderoller – rak, vågig, mönstrad, bred och smal. De trimmer kanterna på produkterna, sy runt omkretsen eller bildar ett mönster – det beror helt på modellen och fantasin;
 • Snörning – den här ljusa och eleganta finishen är ofta och utan förtjänst bortglömd.
 • Volymetriska ränder – de är dekorerade med vantar, vanliga rutor och potholders för kök av icke-standardiserade former.
 • Ansökningar – på framsidan kan du skapa en separat historia, som kommer att berätta mycket om värdinnans natur och intressen.
 • Manuell broderi lockar alltid uppmärksamhet och harmoniskt passar in i interiören oavsett stil.
smart kökstillbehör

Band och pärlor – ett smart kökstillbehör

enkel applikation

Enkel applikation betonar hemstil

broderi med korsstygn

Broderi med kors dekorerar alltid inredningen

Praktiska tillbehör

Vanliga vardagsrumsmöbler kan också vara vackra och estetiska. För utföringsformen av lämpligt trimningsduk, som alltid kommer att finnas i lådkistan. I många länder har användningen av textilskrot varit en del av den nationella kulturen.

original patchwork

Det ursprungliga patchworket “schack”

Det är lämpligt att dekorera ditt hus med handgjorda stygn för köket – mönstren är intuitivt tydliga:

 • Patchwork teknik eller lapptäcke. Tillverkningssättet är täckt av namnet självt – tacket samlas in från flikarna. Olika tekniker är möjliga – skapandet av plot och abstrakta kompositioner. Centret kan vara ett spektakulärt tryck på köket. Det är viktigt att tänka på den framtida produkten och göra en skiss – det är lättare att klippa och sy detaljer.
 • Quiltade artiklar. Basmaterialet för klibbningar av denna typ är bomull, och fyllmedlet är batting. Den färdiga produkten sys, vilket ger volym. Fragment kan vara rektangulär, rhomboid, separata designelement – ornament, geometriska mönster, individuella rutor.
quiltade rutor

Härliga quiltade rutor – kombination av två tekniker

Modeller med mönster

i1
i2
i3
i4
i5
i6
i7
i8
i9

Om det finns svårigheter med idéens utföringsform, är det mest rimliga beslutet att vända sig till professionella syskon. Hantverkarna delar sin kompetens, håller en mästerklass och hjälper till att sy klibbningen på en komplex och ovanlig design. Också experter kommer att lösa svårigheterna med mönster och uppmana en ny idé att göra din favoritmat ännu vackrare.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org