От пластмаса до бамбук: кои щори са най-подходящи за кухнята – banking-on-green.com

От пластмаса до бамбук: кои щори са най-подходящи за кухнята

От пластмаса до бамбук: кои щори са най-подходящи за кухнята

Все по-често за дизайна на кухненския прозорец вместо обичайните завеси и завеси използват щори, като по-практичен и удобен вариант. Въпреки това, избора щори за кухнята, много се ръководят единствено от атрактивния външен вид и приятен цвят, напълно забравяйки за специален микроклимат на кухнята, където има висока влажност, наблюдавани постоянни промени в температурата, а въздухът миришеше на готвене, за обзавеждане на дома попадат за пръскане на вода, мазнини капки , сокове, сажди. Не всички блиндове ще се справят с такива натоварвания, така че преди закупуването е толкова важно да се вземе решение за любимите и външни лица.

Практични и красиви щори на кухненските прозорци - добро решение

Щори на прозорците на кухнята: красота и практичност

Кои щори трябва да избера за кухнята

До неотдавна блайндовете можеха да се намерят само в нежилищни и офис сгради, а идеята да ги използваме за декориране на вътрешния интериор причиняваше пълна обърканост. Защо да влезете в офиса? Тъмните бели ламели със сивкав пламък на офис прах все още причиняват тъга на мнозина. Но веднага след като дизайнерите се присъединиха, скучната официалност и безличност останаха безполезни. Сравнително “по-хубавите” щори са станали желателни във всеки дом. Дърво, текстил, кожа, метал, бамбук … разнообразие от текстури, цветове и форми наслада! Като се има предвид практичността, удобството и лекотата на използване, безопасността и сравнително ниските разходи, щорите могат да се считат за универсално решение за почти всяка стая.

Можете да създадете интимна среда с помощта на хоризонтални щори

Хоризонталните щори за кухнята с ламбрекин допринасят за създаването на интимна и спокойна среда

Хоризонтални щори

Идеалното решение за малки апартаменти с малки отвори прозорец не “яде” пространство, не се претоварвайте вътрешността на богато украсен интериор и сложен дизайн. Особено ми хареса декоратори плат хоризонтални щори, които са напълно лишени от офис студенина и дори въпреки доста строг дизайн, те са винаги диша топлина и домашен уют усещане.

Щори и завеси изпълняват различни функции на прозореца на кухнята

Хоризонталните щори са успешно комбинирани с класически завеси, изпълняващи различни функции на прозореца

Лаконичните хоризонтални ламели ще бъдат отлично допълнение към кухните в стила на минимализма и високите технологии. Няколко озарява тежка аскетизъм помага комбинация от хоризонтални щори с традиционни текстилни завеси, тюл, органза или ламбрекени. Особено забележителни mezhramnye щори, които са монтирани в пространството между стъклената рамка, оставяйки отварянето на прозореца напълно безплатен, които могат да бъдат много подходяща в затворено пространство, където всеки сантиметър е от значение.

Хоризонталните щори са подходящи в модерния интериор

Простите хоризонтални щори хармонично се вписват в модерния интериор

Вертикални щори

Щори с вертикални ламели са по-скоро класически завеси, това е вид опитомена версия на офис щори, така че те са много по-често използвани за декориране на апартаменти и къщи. Променяйки позицията на ламелите, не само можете да “играете” със светкавици и да експериментирате с формата на щорите, но и да промените напълно атмосферата и настроението на стаята. Вертикалните ламели визуално “издърпват” стаята, “повдигат” таваните, в зависимост от материала и цветовете, намаляват или разширяват отвора на прозореца, променят геометрията на стаята. За да придадат индивидуалност и уникалност на интериора на кухнята, дизайнерите доброволно експериментират с вертикални щори, като им придават формата на полукръг, вълни, зиг-заг, наклонени рязани. Напълно далеч от скучните натрапчив помощ комбинация щори с леки завеси, ламбрекени или класически завеси, въпреки че втората опция е по-подходящо за хола или спалнята, отколкото за храна.

Вертикалните щори с цветен печат са привлекателни и практични

Вертикалните щори със светъл, голям цветен печат ще украсят всяка кухня

Ролетни щори

Ролетните щори са единично парче гладък материал, който покрива целия светлинен отвор на прозореца и при необходимост се търкаля нагоре в чиста ролка. Те могат да бъдат фиксирани към тавана или към стената. Компактни и практични ролкови щори – идеалното решение за тези, които искат да предпазят стаята от пряка слънчева светлина, но не изгаря с желание да размишлява върху прозореца си, строги прави линии. Ролетните щори могат да имат светлоотразяващ, отразяващ ефект или да бъдат напълно непрозрачни.

Оригиналната версия на декорация на кухненския прозорец с ролетни щори

Ролерните щори са перфектно съчетани с класически завеси, светъл тюл и органза

Обикновените и сбити ролетни щори органично се вписват в минималистичен интериор или ориенталски стил, особено ако платното е украсено с ориенталски мотиви. Добре комбинирани ролетни щори с класически завеси, светъл тюл и органза, което прави атмосферата по-уютна, по-елегантна и тържествена.

Ролетни щори: преобладаване на практичност в ущърб на декоративни

Ролетните щори перфектно се справят с практически задачи, но декоративните им характеристики са донякъде ограничени

Материали за ролетни щори непременно импрегнирана със специални съединения, които дават кърпа антистатични, антибактериални, противопрахови имоти, в интернет не е прах, тя не рухна, не променят цвета си на слънце. Въпреки многобройните си плюсове и специални импрегнации, ролетните щори са много причудливи, те изискват внимателно и точно третиране. Сажди, мазнини и други замърсявания бързо да бъдат лишавани от оригиналния им чар, безупречно, което е почти невъзможно да се върне, така че не могат да бъдат считани за най-добрият вариант за щори в кухнята.

Ролетните щори играят важна роля в регулирането на естественото осветление на кухните

Ролетните щори могат да имат разсейващо действие, отразяващо действие или да бъдат напълно непрозрачни

Фото светлини

Специален вид вертикални щори, върху ламелите, при които се използват всякакви изображения с устойчиви на изгаряне багрила с ултра прецизна цифрова фотопечат. Качествените фотолони се отличават с яснотата на линиите и наситеността на цветовете, устойчивостта към влага, светлината, триенето, химическите и механичните ефекти. В интериора на кухнята, изживяванията и измамите с илюзията за пространство и перспектива ще бъдат най-полезни.

Фотозатвори за кухни с макроигра - важен елемент на декора

Оригиналната идея за декора на кухненския прозорец: фотофлейбовете за кухнята с ярък макро изображение

Изберете материали за кухненски щори

  • Пластмасови щори

Евтините пластмасови щори са крехки, нестабилни за температурните промени, те се нагряват и изгарят на слънце, като получават неестетично пожълтяване. Щори от висококачествена пластмаса нямат такива недостатъци: по време на работа те не се деформират, не огъват, абсорбират миризми и мръсотия, не изгарят на слънце. Основното предимство на пластмасата е неговата лекота на поддръжка. За да поддържате чистотата, избършете ламелите редовно с мека кърпа или вакуум. В случай на сериозно замърсяване ламелите могат безопасно да се поставят в топъл сапунен разтвор, старателно да се изплакнат, да се изсушат и да се окачат на прозореца. Много оригинално изглеждащи пластмасови щори с ламели, увити в прозрачен тюл, но за кухнята това не е най-успешният вариант.

Пластмасовите щори за кухнята могат да се използват не само за практически цели

Пластмасовите щори за тъмно кафява кухня много добре се вписват в този интериор като декоративен детайл

  • Дървени щори

Щори с ламели от леки издръжлив дървен материал (корк, канадски липа), донесе на интериора топлина и комфорт, обаче, независимо от специална импрегнация, тяхната кухня, не се препоръчва да се инсталира. Ако наистина наистина искате да допълни интериора на кухнята в стила на страната на Прованс, или оригиналните щори, изработени от тънка дървена planochek, да се грижи за по-мощен абсорбатор оборудвана кухня.

Дървени щори се вписват добре в луксозните класически интериори

Дървени щори със запазени форми и благороден цвят подчертават лукса и почтеността на тази кухня

  • Метални щори

За производството на метални щори обикновено се използват леки дюралуминови сплави с висока якост със защитен слой лак и топлоустойчив емайл. Те перфектно държат формата, са устойчиви на влага, високи температури и слънчева светлина, отговарят на високите изисквания за стерилност и хигиена. За да премахнете замърсяванията от повърхността на металните релси, е достатъчно да ги избършете с мека кърпа, напоена с сапунена вода. Чисто от практическа гледна точка за кухнята е идеалният вариант. Въпреки че има метални щори, има една много специфична особеност, която мнозина могат да възприемат като недостатък – когато чекмеджетата се сблъскват помежду си, металните ламели дрънчат.

Металните щори подчертават очарованието и атрактивността на съвременните стилове

Металните щори се избират от феновете на съвременните стилове, съвременни или високотехнологични

  • Платнени щори

Тъканта в декора на прозореца винаги изглежда уютно, така че сред вертикалните щори тъканта е най-популярна. Тъканите за щори непременно импрегнирани със специален прах и влага и водоотблъскващ състав, който да позволи на химическо чистене и мокро почистване на летвите. За да премахнете основни примеси щори трябва да бъдат отстранени от стрехите, всяка ламела ще трябва да премахнете тежести, с леко усукване в ролка за поддържане на формата, напоена в сапунена вода, изчакайте, докато се отклоняват мръсотия (триене кърпа нежелателно), отстранен от водата и мокро Поставете летви назад, така че под въздействието на тежестите те могат да се изправят. Много по-лесно е да се грижите за ламели от фибростъкло, които трябва да се избърсват с влажна кърпа. Друго важно предимство на фибростъклата е пожарната безопасност.

Тъканните щори на прозореца на кухнята изглеждат не толкова привлекателни традиционни завеси

Платнени щори с хубав шаблон могат лесно да заменят традиционните завеси

  • Многофазни жалюзи

В многофункционални модели се комбинират едновременно няколко вида материали и декоративни елементи: плат с пластмаса, алуминий с дърво, хартиена слама с бамбук. Играта създава текстури на “платно” сложен дизайн и модели, имитираща кърпа завеса, завеси и драперии пикап, мила майка. В кухнята практичността излиза на преден план, така че многофакторният вариант е изключително рядък. За по-голяма тържественост и вълнение лаконните щори са просто допълнени със светли завеси, завеси или ламбрекени.

Многофункционални щори с необичаен дизайн - достъпен лукс

Необичайният дизайн на многофункционалните щори ги прави важен декоративен елемент на този интериор

decor

Leave a comment