Ние плета завеси за кухнята със собствените си ръце: схеми + снимки в интериора – banking-on-green.com

Ние плета завеси за кухнята със собствените си ръце: схеми + снимки в интериора

Ние плета завеси за кухнята със собствените си ръце: схеми + снимки в интериора

Кухненското обзавеждане е безкраен процес. Постоянно родени идеи за подобряване на интериора и добавяне на нови акценти. Някои елементи от интериора могат да се променят от сезон и настроение, например завеси. Знаейки как да вратовръзка завесите в кухнята кука ръцете си достатъчно, за да се намери в интернет интересна схема, за да се създаде набор от ажурна завеса за кухненския прозорец или врата. Най-трудната дилема е избора на разнообразието от техники за плетене. И резултатът – прозорец или врата, украсени с уникална завеса.

Подготовка за плетене

Плетените завеси са създадени от различни видове прежди и често експериментират с комбиниране на материали. Отвореният модел хармонично допълва завесите от памучни тъкани или коприна. Идеята е подходяща за начинаещи занаятчии – струва си да започнем с обикновена граница. Стартирането на процеса се предхожда от внимателна подготовка. В противен случай трябва да бъдете разсеяни от покупката на липсващи аксесоари.

Трикотажни кърпички

Когато създавате творчески декоративни елементи в курса отидете плетени салфетки

Съвети за избор на материал и плат за плетене

Нишките за плетене са направени от естествени и синтетични влакна. Изкуственият произход на втората не означава, че те са по-ниски от аналозите на памук или бельо. Богатството на избор е впечатляващо:

 • Памук. Най-популярна е фината прежда от мерсеризиран памук – “Iris”. Специалната обработка прави повърхността на влакната гладка, блестяща. По време на работа преждата не е изкривена и не се заплита. Цветовата схема включва голям брой тонове. Висококачествените влакна не са податливи на изпотяване, изгаряне или обезцветяване.
 • Лен. Структурата на нишките не е копринена, цветовете са богати на цветове, ако не се добавят изкуствени компоненти (полиестерни влакна). Но има ограничение на естествените тонове, а крайните продукти имат изразителна текстура. Недостатъците включват трудности при гладене.
 • Bamboo. Нишките имат същите свойства като бельото, със значителна разлика – бамбукът не се раздробява и лесно се изглажда. Това е абсолютно хипоалергично.
 • Акрил. Преждата е копринена, блестяща, равномерно оцветена. Лесно е да се работи с – на практика елиминиране на усукване и преплитане. Смъртта е равна, равна на плътност, без изкривявания. Цветната гама е безкраен и зависи от възможностите на производителя. Акрилните нишки се считат за универсални – те напълно съвпадат с различни тъкани. Единственият недостатък – изкуственост, която може да разочарова привържениците на естествени материали.
завеса от прежда

Продукти от памучна прежда изглеждат леки и ефирни

Обърнете внимание! При първото запознаване на пробата вземете едно чиле, плета малка проба, измийте, суха и гладка според инструкциите на етикета. След тестовете те решават да закупят необходимото количество.

акрил

Акрил – истински приятел на любителите на ярки акценти в кухнята

Избор на цвят и модел

Общият стил на интериора е ключовият фактор, от който зависи появата на бъдещите трикотажни завеси. В националната традиция се развива възприемането на плетени завеси и други занаяти като наследство “баба”.

Органични и естествено плетени на една кука плетене на една кука изглежда в стила на страната, провансалски или класически. Това не означава, че модерният дизайн не приема трикотажни аксесоари.

При избора на цвят те следват собствените си предпочитания и съответстват на интериора:

 • Опционалният вариант е бял. Освежава цялостния облик, стаята става елегантна и уютна в същото време.
 • В основния тон в кухнята. Дава усещане за пълнота на интериора, хармонично съжителва с предварително избрани аксесоари и декоративни елементи.
 • Контраст вариант. Ярките плетени пердета привличат вниманието и се превръщат в основен елемент, който определя стила. В зависимост от модела и шарката, те са впечатлени от смел дизайн без мотиви за селото.
цвете арка

Светлата флорална дъга се връща в кухнята през лятото по всяко време на годината

По-трудно е да се определи моделът. Един опитен плетач лесно могат да бъдат взети за създаването на набор от дълги завеси на прозорците и вратите на кухнята с допълнителни аксесоари – завеска, еластична лента за провеждане на острието.

отворена граница

Открит кант в тона на основните тъкани завеси – чудесна идея за начинаещи

Начинаещите иглика често извършват плетена граница за завършена завеса като първа работа или плетат малка завеса, например, половината прозорец. Дебютният опит на плетене на една кука помага да се вземе решение за по-нататъшни планове и намерения, което ви учи да изчислявате силните страни и възможностите.

Сред моделите са:

 • дълги трикотажни завеси на прозорци и вътрешни отвори;
 • къси трикотажни завеси за кухня с четки и без;
 • плетени ламбрекени;
 • Завеси според размера на стъклото на прозореца или отделните части на връзката;
 • плетена фрингер или ресни на текстилни завеси.
плетена завеса

Малка паяжина – стилен акцент върху прозореца на кухнята

бретон

Дългата ресни създава усещане за сигурност от външния свят и напълно прескача дневната светлина

Обърнете внимание! Преди началото на основния процес, плете проба, измери дължината и ширината, измийте и желязо, съгласно препоръките на производителя. След това сравнете началните и крайните параметри. Рецепцията помага да се определи нивото на свиване на тъканта и точно да се изчислят размерите на плетените завеси.

Избор на модели за завесата

В мрежата и специализираните списания е представено описание на огромен брой модели. Можете да излезете със собствената си история и да вратите в уникални завеси. Основният критерий е цялостният стил на кухнята. Решенията могат да бъдат различни:

 • Дублиращ украшение. Universal е незадължителен вариант, който хармонично съчетава безпочвеността на състава, елегантността и творчеството. Абстрактните плетени модели, прекрасните сърца, цветя или етнически мотиви са еднакво привлекателни.
 • Предметна завеса. Собствени произведения на изкуството е идеална възможност за създаване на уютна атмосфера в кухнята. Картината може да бъде монофонична или цветна, както и плетени предмети – от чифт омагьосани котки до красиви пейзажи на прозореца.
 • Оформено дъно на завесите. Страхотно решение за къси завеси. Плетените четки, мотивите на растенията, насекомите, леките паяци, геометричните фигури – има много варианти и всеки е добър по свой начин.
 • Трикотажни шаблони с много въздух. Идеален за прозорци, обърнати на север – по-малко препятствия пред дневната светлина.
дълги ресни

Орнамент и дълги ресни – стилно решение за малка кухня

плетени картина

Горски в кухнята по всяко време на годината – плетената картина изглежда перфектно

въздушни завеси

Въздушни завеси за прозорци от северната страна

Обърнете внимание! Ефективно изглеждайте трикотажни четки в долната част на късите завеси на дъговидния тип. Рецепцията е добра за малка кухня. Масивните завеси скриват пространството, късо визуално се увеличават и дългите ресни създават усещане за лекота и пълнота на композицията.

Изчисляване на количеството прежди

Една от ключовите стъпки в подготовката за плетене е изчисляването на нишките. Не е трудно да се купят няколко допълнителни чилета, но много естествени прежди леко се различават по цвят. Икономическата жизнеспособност също е от значение.

Когато планирате големи проекти, е по-изгодно да купувате не бобини, а бобини. Не забравяйте да обърнете внимание дали нишките са предназначени за ръчно плетене чрез плетене на плетене или само с машина. Производителят обикновено посочва колко двойни прежди са необходими за всеки 100 грама.

Дължината варира от 1500-1600 м до 500-700. Колкото по-тънка е нишката, толкова повече метра в един грам. Това се отразява в етикета на етикета – фината прежда винаги е по-голяма от дебелината.

прежда

Етикетът се запазва до края на заданието – той показва ценна информация за номера на преждата и партидата

Ако няколко нишки са усукани, броят им е частичен. Наименованието 8/2 се дешифрира, както следва: 8-дебелина на преждата (8 м на грам), знаменател 2 – броят на преждите. За да плета завеси плетене на една кука по-често използват прежда в една нишка.

За да опростите изчисленията, процедирайте по следния начин:

 • направете малка проба с плътен и деликатен елемент или завършен фрагмент;
 • изчисляване на площта на пробата и след това на общия S на трикотажния продукт;
 • разтваря фрагмента и измерва дължината на преждата;
 • представляват частта, където известните количества са S на пробата и общата площ, дължината на преждата, необходима за контролната част, а неизвестното е общата дължина на преждата. Пример: 10 квадратни метра. см взе 8 м нишка. Ето защо за 1000 квадратни метра. cm е необходима нишка от 800 м;
 • опитва да определи теглото и натоварването на корниз.
нишка

На първото измиване седнете памучни конци – така че купете два чилета на склад

Обърнете внимание! При измиване на прежда, особено от естествени влакна, без добавяне на синтетични, губи 5-10% от теглото.

Плетене модели и техники

Най-често на една кука методи се основават на два основни принципа: въздух цикъл в комбинация с публикации на различни видове – без подкожно и подкожно в една или повече нишки. Диаграмите показват всички компоненти на шаблона и необходимия брой елементи. Също така са изброени техниките за плетене.

филе

Основата е създаването на мрежа от гърди, състояща се от една колона с плетене на една кука и две въздушни бримки. За да се получи модел, клетките се пълнят с блясък. Резултатът е имитация на дантела филе – плетени мрежа, които бродират различни модели. Когато шаблоните се създават успоредно на решетката, редуващи се празни и напълнени клетки.

дантела

Филе дантела – един от най-популярните методи сред квалифицираните работници

Описание на оборудването:

 • За да създадете правоъгълници, куката се поставя в средата на горната част на колоната;
 • техният брой винаги съответства на броя въздушни вериги – клетките са гладки, без изкривявания;
 • когато плетене на няколко последователни пълни клетки между всеки две бара има обща (средна). Ако в клетката на веригата има три ленти, тогава в следващите две клетки няма да има 6, а 5 елемента;
 • при фиксиране на колоните под арката на въздушните бримки от предишния ред, клетките се оформят по стръмен ред – получава се “френска мрежа”;
 • работят плетени в надлъжна и напречна посока – веригите служат като водач.

Подробно описание в видеоуказателя:

схема

В схемите напълнените клетки образуват състав, който е лесно видим

Брюж

Британската плетена дантела е сложна техника. Въпреки това, крайният резултат е на стойност усилие – красиви трикотажни орнаменти са получени. Перфектно подходящ за създаване на плетени гранитни завеси от плат или добавка към дъното на завесата, направена по друга техника.

Работата започва с плитка, която след това се комбинира в композиция с помощта на постове без плетене на една кука или половин колона. В зависимост от състава, кухините се запълват с въздушни бримки по време или след края на процеса.

дантела

Украсената с дантела дантела дава допир на едноцветен плат

Брогът от Брюж е алтернатива на дантелата Vologda, за която е необходимо специално оборудване и бобини. Плетата по никакъв начин не са по-ниски в лекота и грация, но идеите са безгранични.

Подробно описание на видеоклипа:

Характеристиките включват:

 • дантелата може да бъде напълно обвързана с шаблони;
 • комбинация от фрагменти от деликатно и плътно чифтосване;
 • флористични композиции и геометрични фигури (ромбове, квадратчета) се използват като свързващи елементи;
 • За да избегнете уплътнения по завоите на плитката, от вътрешната страна на завоя изпълнете половината колони, а отвън – колоните с плетене на една кука.

Брюжката дантела е подходяща за създаване на трикотажни композиции от няколко цвята и схемите ви позволяват да комбинирате фрагменти от различни форми и модели в едно.

схема

Схема на основния модел на дантела Bryug

дантела

Пример за свързване на различни части от дантела. Фрагментите също са зашити заедно с конвенционална игла

ирландски

Ирландската плетена дантела е красива и изтънчена техника. Успехът на изпълнението се основава на спазването на две правила – един добре обмислен модел и композиция. Компонентите на бъдещата фигура са плетени поотделно, след това частите са съединени.

цветова комбинация

Предимство на техниката – лесна комбинация от цветове

Важно е за начинаещите да разчитат на подробни схеми, тъй като дори такива очевидни приятели като цвете и листо не могат да бъдат приятели един с друг. Капитаните ясно спазват пропорционалността и пропорциите на елементите и не се разсейват от схемата.

Описание на техниката (на примера за плетене на цвете с 5 венчелистчета):

 1. Плетене започва с намотаване на ядрото на кръгъл обект с малък диаметър (дръжка кука, молив). Направете около 16 завъртания.
 2. Пръстенът се изважда от основата, простира куката през всички нишки и свързва сърцевината 20 с бримки. За да се получи допълнителен обем, субстрата се трие два пъти.
 3. В изходната точка на конеца се набират 6 въздушни бримки и се прави нос, преминаващ през цикъла през диаметъра на сърцевината.
 4. Прекарайте куката през следващия контур и плетете колона с един надвес.
 5. Направете 4-5 нак и дръжте куката. Оказва се, че това е огъната колона вътре в листата.
 6. Повторете стъпки 4-6, докато изтече пълен кръг. В резултат на това цветето се оформя от 5 венчелистчета.
 7. “Издърпайте” венчелистчетата, редувайки една получерупка без плетене на една кука и 6 полу-колони с маншет със следващата група;
 8. Всяка група е фиксирана в центъра на горната част на венчелистчетата.
 9. В основата между венчелистчетата се свързва свързващ контур.
 10. Повторете стъпки 8-10, докато всички венчелистчета бъдат завързани.
 11. Нарежете и затегнете конеца.

Стъпка по стъпка видео клас майстор:

филе завеса

Елегантна завеса с цветя от ирландска дантела

Обърнете внимание! Завършените детайли се наслагват върху предварително обвързана плитка, филе, френска
или декоративни окото.

дръжка за метла

Brumstick правилно се смята за екзотична техника. Родината й е Перу. Обичайното име е родено в Европа и преведено от английски означава “пръчка от метла”. Ролята на пръчката се осъществява чрез дебела игла за плетене, върху която се навиват струни.

Метлата включва въздушни бримки, колони без плетене на една кука или с плетене на една кука и специален елемент – удължени контури, с които се създават уникални цветни или монохромни рисунки.

fotourok

Фоторепортаж на бръмбайката

схема

Плетива Patterns

модели

Готови модели

Описание на оборудването:

 • избираме верига от въздушни вериги в количеството, посочено в диаграмата;
 • направете ред колони без плетене на една кука;
 • от всяко теглене на дълъг цикъл и сложи на гъста игла или владетел;
 • премахнете няколко цикъла според схемата и вратовръзка в тях 5 колони без плетене на една кука. Приемането се повтаря по необходимия брой пъти.

Броят на бримките, колоните и свързващите елементи може да варира – това води до различни плетени шарки. С панти брумякът образува долния край или страничната част на завеса.

Подробен видео урок:

дръжка за метла

Brumstick е доста висока плътност

Обърнете внимание! Плетените завеси често се извършват в смесени техники. Брюжката дантела перфектно допълва задържаната геометрия на плетене на кръста. Решетката е чудесна за декориране на композиция от ирландска дантела.

Инструкция стъпка по стъпка за плетене на завеси със собствените си ръце

Завеси, плетени или плетени, създават уютен дом, красиви модели с диаграми и стъпка по стъпка описание на процеса могат да бъдат намерени в интернет или в списания за иглика. При планирането на мащабен проект се обмисля всяка стъпка – това ускорява процеса.

плете на една кука

Стилно изглеждат плетени пердета до размера на стъклото в кухнята. Гъвкави и проветриви, те не изискват окачването да бъде окачено, лесно се изкачват нагоре и надолу. Инструкции стъпка по стъпка и схеми за плетене на завеси с бримки:

изготвяне на щорите

Схемите са предназначени за продукт с размери 40 см и 120 см. Кухнята обикновено има стандартен размер на прозореца

Ще ви трябва:

 • памучна прежда в размер на 400 м / 50 г – на завесата ще се оставят около 300 м;
 • плетене се извършва от кука # 1;
 • За фиксиране на месингови пръстени са необходими – 6 за всяка завеса.

Описание:

 • Изчислената ширина на завесата е 60 клетки. Плетене започва с набор от вериги от 180 въздушни бримки и 4 повдигащи контури;
 • след това се привързват съгласно схемата, като се редуват празни и пълни клетки, както е показано на фигурата по-долу;
 • височина на завесата – 181 реда;
 • Преди сглобяването на завесите се измиват, изправя се, колонизира и леко се отделя.
 • до горния край на шевните пръстени.

Подробни диаграми на всяка част и подробно описание на това как да плете първите редове:

схема

Модел за завеси

Обърнете внимание! На чертежа бялото показва празни квадрати, сиви клетки. Контурите на котките се оформят от мрежата, която дава на композицията за кухнята пълнота на въздуха.

Ние плета с игли за плетене

А говори не е толкова общ инструмент за плетени завеси като кука, въпреки че този метод на плетене има голям брой отворени модели. Съществена разлика – когато плетене с игли за плетене използват вълнени прежди, естествени или с добавки от синтетични влакна.

Завесите плетени с игли за плетене са пухкави и уютни. Не е точно лятна опция, а идея за студен сезон.

завеси

От един вид тази завеса плетени с игли за плетене, то става топло

Ще ви трябва:

 • прежди (70% мохер, 30% коприна) с плътност 210 m / 25 g цвят на маслината;
 • очакваното количество е 250 g;
 • говорил № 6.5 (2 бр.);
 • кука номер 6.

Размерът на готовия продукт е 165 см х 285 см, плътността на плетене е 13,5 бримки х 14 реда = 10 х 10 см.

Както при свързването на който и да е продукт, предните, задните и пантите се редуват, както е показано на диаграмата:

сърмени конци

Грешни контури и маншети

Описание:

 • вземете 223 бримки и плейте една серия сърмени конци с лицеви линии;
 • плетени 10 репортажи с дантелен шаблон според схемата;
 • през 128 cm от първия ред започва да се нулира шаблона на отворите – 1, 4 и 10 се извършват с предната повърхност;
 • алтернативни доклади, както следва: чрез 2 рапорта плета на 8-и, а след това през всеки втори доклад = 6 и 11, 2, 3, 9 и 5 – гладкост на лицето;
 • Още 7 рапорта са направени още два, а останалите ципове са с височина 29 см и са свободно затворени;
 • дълги страни и горния ръб, завързани с кошарка – 1 реда без кош и 1 ред “стъпка по стъпка”;
 • горният ръб на завесата е обърнат на грешната страна с 15 см и шиен;
 • на разстояние от 10 см от края на участъка друга линия и да получите две kulisks.

Обърнете внимание! Крайният продукт е навлажнен, опънат на размери, избягвайки изкривявания и оставен да изсъхне напълно.

завеска

Ламбрекинът, плетещ с игли за плетене (Фигури 2 и 3), по никакъв начин не е по-нисък от шаблона (фигура 1)

Как и къде да се мотае

Когато процесът на творчество завърши, възниква натиск и практически въпрос относно местоположението на готовия продукт. Има повече възможности, отколкото изглежда:

 • входната врата, украсена с завеса, създава атмосфера на неприкосновеност – кухнята се превръща в уютен ъгъл, от който не искате да си тръгвате;
 • Кухненският прозорец е най-често срещаният обект за прилагане на фантазии;
 • украсяват завесите жартиери и жартиери – елементът е последният акцент, който дава пълнота на дизайна на прозореца или вратата;
 • Откритите рафтове в кухнята могат да бъдат затворени с трикотажни завеси – ще получите хармоничен набор;
 • на престилка на табела ще изглежда перфектно свързана с ръцете апетитни лепило.
практичен декор

Красив и практичен декор

капак на вратата

Оригиналното решение за свързване на прозорци или врати

Също така, пространството за творчество се осигурява от начините за поставяне на завеси:

 • корнизи с различни конфигурации;
 • струни с пръстени;
 • закрепване директно към рамката на прозореца или отделни части на връзката.
отворена врата

Открита врата – красива кухня. Основното нещо е да издържим на корниза

Уверете се, че сте проверили здравината на конструкцията, преди да закачите готовия продукт. Теглото на завесите в пода може да достигне 2-3 кг, в зависимост от вида на плетене и дебелината на преждата.

вземане

Затвори за завеси – сладък стилен акцент в интериора

Следователно, творческите планове трябва да бъдат координирани с професионалисти, които напълно знаят как правилно да се свързват и да окачат завеса за мечти.

decor

Leave a comment