Miten ja mitä tehdä rullaverhot omilla käsiisi: vaiheittainen ohje rullakaiuttimen tekemiseen – banking-on-green.com

Miten ja mitä tehdä rullaverhot omilla käsiisi: vaiheittainen ohje rullakaiuttimen tekemiseen

Miten ja mitä tehdä rullaverhot omilla käsiisi: vaiheittainen ohje rullakaiuttimen tekemiseen

Rullaverhot soveltuvat ystäville yksinkertaiset muodot, selkeät linjat ja viileä muotoilu. Ne ovat täysin selviytymään päätarkoituksena verhot – sulkemalla ikkuna-aukon auringolta ja uteliailta katseilta, mutta samalla vievät vähän tilaa eivätkä ylikuormittaa sisätilojen paljon kangas, monikerroksisia malleja, röyhelöitä, röyhelöitä, tyynyt sekä muita koriste-elementtejä. Lisäksi voit luoda ainutlaatuinen rullaverho omin käsin – askel askeleelta ohjeet ovat.

Rullakaihtimien edut ja haitat

Mutta ennen kuin kerrot meille, miten tehdään rullaverhot, perehdymme heidän työnsä periaateeseen. Kuten kaikki nerokas, laitteen periaate on niin yksinkertainen kuin mahdollista: sileä kangas, jossa on ommeltu painotusaine, ripustetaan ikkunaan ja kiristettäessä johto yksinkertaisesti kääritään rummulle.

Telarakenteiden edut:

 • Tiiviisti sulje ikkunoiden aukko, poislukien mahdollisuus tarkastella huoneesta ulkopuolelta.
 • Voidaan asentaa tavalliseen kehys-, metalli-muovi- tai puukehykseen – tällaiset verhot ovat joka tapauksessa vähemmän tilaa kuin tavalliset verhot.
 • Kun se on kiinnitetty kehykseen, älä estä pääsyä raitiseen ilmaan ilman tuuletusta huoneeseen.
 • Soveltuu mihin tahansa huoneeseen, ja se on erinomainen vaihtoehto kaihtimet, joita monet pitävät edelleen vain sisustuksen toimistokohtaisena elementtinä. Kangasverhot näyttävät viihtyisämmäksi ja “kotitekoisiksi”.
 • Voit käyttää sekä erikseen että sarjassa muita tekstiilejä – verhot, verhot, lambrequins, tulle.
 • Valtava valikoima tekstiilejä ja värejä voit löytää optimaalisen ratkaisun mihin tahansa sisustustyyliin.
rullakaihtimet

Kudosrullat voidaan asentaa erikseen jokaiseen lehtiin

Rullakaihtimet erilaisissa keittiösisustyypeissä:

RE1
RE2
RE3

Mutta tällaisia ​​vertoja ja niiden haittoja on. Toisin kuin saman kaihtimet, säätää suuntaan ja valon intensiteetti tulee ulos vain osittain nostaa tai laskea – helppo luoda pimeys vain erityisellä kangas insertit eriasteisia avoimuuden. Lisäksi jokainen tekstiili imee hajuja ja vaatii säännöllistä hoitoa – lukuisia pesuja, puhdistusta ja silitystä, varsinkin kun kyseessä on keittiö. Mutta merkittävin haitta on mekanismin toimintahäiriö ja usein kudoksen vääristyminen ikkunan avaamisen / sulkemisen yhteydessä, joten harkitse yksityiskohtaisesti, miten rullakaihtimien mekanismi toimii.

Rakennetyyppi ja nostolaite

Tärkein osa -shtanga kaihtimet poikkileikkaus on pyöreä, joka kerää kankaan telan ja koriste-johto tai ketjun, ja jossa jälkimmäisessä jännitys tuo rulla voimaan. Pidä verhot suoristettuna painotusainetta ja taitettuja kiinteitä sukkanauhoja tai muita koristeosia. Rakennetyypistä riippuen sauva voi samanaikaisesti toimia sekä kuorman että rullan roolissa, jos se asetetaan alla tai kiinnitetään rungon tai rungon päälle.

sokea

Verhojen alareunassa

helmi

Rulla asennettuna ylhäältä

Vaikka kaikkien rullakaihtimien toimintaperiaate on sama, niiden rakenne voidaan erottaa lisäelementeillä, joiden tarkoituksena on parantaa ulkonäköä tai antaa mukavampaa toimintaa. Kaikkein käytännöllisin, ehkä lisäys on erityisten oppaiden tai magneettinauhojen käyttö, jotka estävät verhojen toiminnan vääristymät ja halkeamat. Suljettu laatikko, jossa rullan kudosrulla “piilottaa” – lisäksi esteettinen toiminto, myös suojaa tekstiilejä erilaisista pölyn aiheuttamista vahingoista ja kertymistä.

kaihtimet

Kaihtimia suljetulla laatikolla kutsutaan kasetiksi

Nostomekanismissa on erilaisia ​​ohjausjärjestelmiä:

 • Ketju – rullakaihtimien säätö suoritetaan manuaalisesti tavallisen johteen, köyden tai muoviketjun avulla, heitetään rumpuun ja kiinnitetään terän alaosaan. Vedettäessä johtoa tela alkaa pyöriä, käämittää tai oikaista verhoa. Mutta kankaan pitämiseksi sinun on lisäksi käytettävä leikkeitä, sukkia tai muita haltijoita. Laitteen yksinkertaisuudesta huolimatta tällaista järjestelmää pidetään luotettavimpana ja edullisimpana.
ketjumekanismilla

Ketjumekanismi – yksinkertainen ja kestävä

 • Jousi – järjestelmä asennetaan verhon ylä- tai alaosaan ja sulkeutuu nopeasti, kun jousi on suoristettu. Samanaikaisesti materiaali on kiinteä ja ei edellytä lisäkäsittelyjä pidikkeillä. Totta, jouset kuluvat nopeasti ja vaativat usein vaihtoa.
kangasverhot

Kumin rullat jousimekanismilla voidaan asentaa sekä ikkunan ylä- että alaosaan

 • Sähköajo on kallein ja monimutkainen järjestelmä käytössä, mutta kaikkein yksinkertaisin käytössä. Tällaisissa verhoissa oleva kangas taitetaan sähkömoottorin ponnisteluilla, jotka voidaan käynnistää etänä tai napsauttamalla kytkinpainiketta. Tämä nostomekanismi on yksinkertaisesti välttämätön suurille ja suurille aukkoille, katto- tai kalkinikkunoihin.
ohjelma

Sähköverhojen laitteiden järjestelmä

Yksinkertaisin rullakaihtimen mekanismi voidaan tehdä omalla kädellä pyöreästä puupalkista tai metallipalkista ja antaa sen johtoa tai muoviketjua, joka voidaan ostaa yhdessä kiinnityslaitteiston kanssa. Mutta jos haluat enemmän toimivaa verhoa – keväällä tai sähköllä, sinun pitäisi ostaa valmiin järjestelmän ja kiinnittää haluamasi materiaali.

Huomautus! Rolls kutsutaan usein myös roomalaisiksi verhoiksi. Mutta tämä ei ole täysin oikea. Suljetussa tilassa ne ovat todella samankaltaisia, mutta nostettaessa telarakenteita tuulen kangasta akselille ja “Roman” – kokoontuvat vaakasuorissa taitteissa.

Materiaalit käytännöllisiin verhoihin

Voit tehdä omalla kädellä rullaverhot puulaaduista tai ohuista bambuosastoista. Tällainen materiaali ei polta auringossa, luotettavasti suojaa valolta ja sillä on mekaanisia vaurioita. Mutta sillä on kaksi merkittävää haittaa: meluvaikutukset luonnoksessa ja vaikuttava paino (jopa vaalea bambu vaatii syviä reikiä turvallisesti kiinnittämään rakennetta – liimanauha ei pidä sitä pitkään). Lisäksi kaikesta puun ekologiasta ja luonnon kauneudesta huolimatta tällaisista erilaisista väriratkaisuista kuin tekstiileistä, se ei voi ylpeillä.

sokea

Bamboo kaihtimet

Siksi rullaverhojen suosituimpia materiaaleja ovat kankaat: polyesteri, pellava, puuvilla ja nailon. Hyvin testattu ja yhdistetty kankaita – lasikuitua, polyesteriä lisäämällä viskoosia, satiinia tai puuvillaa, “screen” (polyvinyylikloridi lasikuidulla). Kaikki nämä kankaat ovat tarpeeksi käytännöllisiä, helppoja käyttää ja kauan palvella. Sävy ja koristeet voidaan noutaa, riippuen huoneen tyyli- ja värivaiheista.

On syytä kiinnittää huomiota läpinäkyvyyteen – olohuoneen, keittiön ja toimiston ohuet kankaat sopivat valonläpäisyyn sopivat. Mutta makuuhuone tai lastentarha on parempi suosia tiheä verho, joka suojaa unelma kirkas säteet aamuaurinko, lamput ja valo häikäisyä ajovalot yöllä.

verhot

Verhot “pimennys” – paras suoja kirkkaalta valolta

Tärkeää! Huomaa, että kun verho lasketaan, sen alapuoli näkyy kadulta. Siksi kannattaa valita kaksipuolinen kangas tai ommella kaksi yksipuolista kerrosta yhteen arkkiin.

kangaslamput

Kangasrullien tyypit huoneen pimeyden mukaan

Valoefektit:

 • Kuullottamiseen ja kankaat (puuvilla, satiini, silkki) – hyvä hajonta auringonsäteet, mutta huono tummentaa huoneeseen, niin että lepohuonetta olisi mieluiten yhdistää paksut tai verhoihin.
rullakaihtimet

Läpinäkyvät ja läpikuultavat rullakaihtimet suojaavat uteliailta silmiltä päivällä, kun valo sammuu huoneeseen

 • “Blackout” – läpinäkyvät tekstiilit, joissa on täydellinen pimennys, sopii erinomaisesti makuuhuoneisiin, mansardin tai kattoikkunoihin, kotiteattereihin. Tällaiset verhot tarjoavat ihanteellisen levon, jopa aurinkoisena kesäpäivänä.

“Blackout” – kangas, jonka vaikutus katkeaa kokonaan

 • “Dimaut” – viivyttää valoa 70%, joten sitä pidetään universaalina ratkaisuna makuuhuone, olohuone ja lapset. Mutta keittiössä, jossa on tärkeää saada hyvä valaistus päivällä eikä tarvitse täydellistä pimennystä yöllä, on parempi poimia ohuempi kangas.
dimaut

Dimmout: keskimääräinen sähkökatkos

 • “Päivä-ilta” tai “seepra” – tämä tekstiili on luotu vaihtelevalla mattapintaisella ja läpinäkyvällä nauhalla, jonka avulla voit säätää huoneen pimeyden astetta kaihtimien periaatteen mukaan.
rullan verhot

Kangasta valmistetut rullaverhot, joiden vaikutus on “päivä-ilta”

Tärkeää! Keittiössä olevat rullakaihtimet voidaan valmistaa kangasta, joka on kyllästetty erityisillä yhdisteillä, vähentämällä rasvan imeytymistä, hajuja ja muita ruoanlaittokustannuksia. Olohuoneessa on verhoja, joilla on antistaattinen vaikutus, pölyn torjunta ja heijastava lämpö. Tällaiset tekstiilit auttavat luomaan ilmakerroksen lähelle lasia, joka säilyttää kylmän talvella ja kesällä – auringon säteet. Mutta kyllästyneille kankaille suositellaan vain kuivapesua.

keittiö

Keittiössä on parempi käyttää kangasta, jolla on likaa hylkivä impregnointi

Yksityiskohtainen master-luokka rullakaihtimen tuotannossa

Riippumattomat ompeluverhot – todelliset säästöt huoneen sisustuksessa, koska kussakin ikkunassa voit voittaa noin 2-3 tuhatta ruplaa (verrattuna valmiisiin malleihin). Siksi pohdimme yksityiskohtaisesti, miten rullaverhot tehdään omilla kädillä.

Oikeat mittaukset – menestyksen avain

Jotta rullakaihtimet sulkisivat ikkunan tiukasti, on tärkeätä paitsi mitata tarkasti aukon itseparametrit mutta myös ottaa huomioon seuraavat vivahteet:

 • Päätä alue, jonka verhon on peitettävä – se voi olla koko aukko, vain lasi tai yksittäiset ovet (jälkimmäinen vaihtoehto sopii ilmaa varten, mutta enemmän aikaa vievää suoritusta).
kiinnitysrullat

Lisävarusteet rullakaihdin kiinnittämiseksi ikkunaan

 • Pituus kankaan leikkaus lasketaan summa ikkunan korkeuden (tai aukon), 3-4 cm avustus käsittelyosat ja 15 cm: n on “taskuja” sauvan ja painotus materiaalia.
 • Kankaan leveydelle tehdään lasin tai kehyksen mittaukset ja lisätään 3-4 cm: n (15-20 mm kummallakin puolella) taipumista.
mitat

Mittaukset verhoille, jotka limittävät ikkunan aukon

Materiaalit ja työkalut työhön

Jos haluat tehdä rullaluistimia omilla kädilläsi ja rakentaa rakennetta tyhjästä, tarvitset seuraavat työkalut ja tarvikkeet:

 • Alumiininen sauva, rungon leikkaus tai puupalkki, jonka poikkileikkaus on 2,5-3 cm, on tuleva rulla, jolla kangas kelaantuu. On tärkeää, että sen pituus on noin 1,5-2 cm pienempi kuin kankaan leveys (sauman varaus).
 • Kiinnitetään runkoon tai ikkuna-aukon, esimerkiksi, puinen teline, jossa on pari samorezovili metalli kulmat normaalin kehyksen tai kaksipuolisella teipillä (vaihtoehto muovi-ikkunat).
 • Ompelukone ja lanka.
 • Leikkaa kankaalla tehtyjen mittausten mukaan.
 • “Velcro” tai nauhanvilla palkin pituuden yli.
 • Muoviset / metalliset renkaat ja koristepidikkeet (silkki, satiini nauha tai koristelanka), joiden pituus on kolme kertaa verhojen pituus.

Huomautus! Valmistusprosessi voi aina yksinkertaistaa: ostaa valmiina mekanismi rumpuun, kannattimet ja ketjun rautakaupasta ja liittää sen nauhakankaan käsitellään studiossa mittaukset (jostakin erityisestä rullia “Velcro” on jo mukana). Joten voit luoda ainutlaatuisen verhomallin projektille mahdollisimman vähän.

rullakaihdin

Tarvikkeet rullakaihtimiin

Vaiheittainen ohje ompeluverhoille

Mittausten ja kaiken tarvittavan valmistuksen jälkeen voit aloittaa itse verhon kokoamisen. On kätevää avata ja ommella tasaisella ja sileällä pinnalla – pöydällä, leveällä silityslaudalla tai lattialla.

Rullakaihtimet omilla käsillään – yksityiskohtainen master-luokka:

 1. Kangas kaavitetaan ennalta mitattujen mittausten mukaan. Jos kyseessä on materiaali, jossa on yksipuolinen kuvio – sinun on ommuttava kaksi leikkausta kasvotusten keskenään toisiinsa pituudelta ja toiselta puolelta leveydelle, käännä sitten “laukku” käännä ja ompele. Jos kangas on kaksipuolinen, riittää käsitellä reunat ottaen huomioon korvaus. Sen jälkeen kangas irrotetaan raudasta kiinnittäen erityistä huomiota kulmiin.
 2. Tulevien verhojen alareunassa sinun on pyyhkäistäva “tasku”, paina se painikkeeseen ja ompele sitten koneeseen sulkemalla se kaikkialta.
utyazhilitel

Tasku painotukseen

Huomautus! Jos verhomateriaalia ei kyllästetä mihinkään erityiseen laitteeseen eikä sitä ole tarkoitettu kuivapesuun, kannattaa huolehtia siitä, kuinka painoaine poistetaan ennen pesua. Yksinkertaisin vaihtoehto ei ole ommella “taskua” tiukasti, vaan sulkea toisella puolella pieni vetoketju, painikkeet tai koukut.

 1. Puinen kannatinpidike voidaan kääriä kankaalla kiinnittämällä se huonekaluilla tai neulalla. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti liittää yksi osa vortex-nauhasta etupuolelta (toinen on ommeltu verhojen yläreunaan).

Planck liimanauhalla:

rima

Laatta teipillä

asentaa

Kiinnitysnauha

Huomautus! Jos itsetäytteisen pidikkeen valmistusprosessi näyttää liian kauan, voit aina vaihtaa sen valmiisiin kiinnikkeisiin ja kehysputkeen, johon kangas on sijoitettu.

 1. Puupalkissa ruuvatut koukut, jotka on kiinnitetty nauha- tai koristelangalla. Salpa ulottuu pitkin kankaan pituutta, poistetaan verhojen yläosaan ommelluilla renkailla ja kiinnitetään koukkuun, ruuvattu seinään. Vedettäessä johtoa verho kääritään rullan ympärille.

Koristekaapelin kiinnitys:

koristeellinen johto

Koristekaapelin kiinnitys

sokea

Verho koristeellisella johdolla

Tärkeää! Jotta kangas olisi helppo koota, renkaat on ripustettava 15-20 cm sivuilta ja 5-7 cm etäisyydeltä palkista. Tätä varten käytä 2 kapeaa kangasta, jotka on ommeltu verhojen yläosaan. Toinen vaihtoehto – tehdä kankaiden reikien läpi ja peittää ne koristeellisilla renkailla – silmälaseilla. Tällöin voit käyttää kahta nauhaa pitkän johdon sijasta, sitomalla ne kauniisiin jousiin.

 1. Nyt sinun pitää ripustaa pidike ikkunan päälle. Voit tehdä tämän kiinnittämällä rungon, lasin tai ikkunan aukon kangasta kiedottuneen palkin. Kiinnityspaikan merkitsemiseksi on toivottavaa käyttää tasoa niin, että se ei heikennä rakenteen ulkonäköä. Puurungossa on porat reikään itsekierteittäviin ruuveihin tai kulmiin, metalli- ja muovi-ikkunoita, kaksipuolisia teippiä tai erityisiä muovisia kiinnittimiä.
rullakaihtimet

Rullakaihtimien kiinnitys muovi-ikkunoihin

 1. Jatkaakin yhdistää kaksi osaa nauha-lintu ja ripustaa kangasta painotus koriste palkki.

Huomautus! Jos rullaverhot ovat epätasaisesti avautumassa, alempi palkki on korvattava raskaammalla.

Video kankaanvalssien valmistukseen

Vinkkejä ikkunan värittämiseen

Jos haluat rullata kaihtimia, jotka on tehty itse, harmonisesti sekoitettu huoneen sisätiloihin, käytä suunnittelijoiden suosituksia.

 1. Etelä- tai itäpuolelle suuntautuvissa huoneissa kylmän alueen kankaat ovat ihanteellisia. Smaragdi, turkoosi, violetti, tuhkaharmaa tuovat pienen viileyden ja hajottavat sokaisevan valon. Mutta pohjois- ja länsipuolen ikkunat on paremmin koristeltu verhoilla, joilla on lämmin sävy.
aurinkolasit

Kylmät ja lämpimät värisävyt

 1. On toivottavaa, että kankaan väri on joko tummempi tai huomattavasti kevyempi kuin seinät, muuten verhot “eksyvät” maalipinnan taustalla.
kaihtimet

Kirkkaat verhot ovat erinomainen aksentti

 1. Kun valitset koristeet, ei ole tarpeen kopioida sisustuksessa jo olevaa mallia – valitse samanlainen muoto tai väri. Mutta jos kuvio kiinnitetään seinien koko pintaan, verhot ovat parempia valita mustavalkoiset, mutta samassa värimallissa, sisustuksessa tai sisustuksen muiden osien kanssa.
kaihtimet

Tehokas raidallinen päivä-ilta-verhokuvio

 1. Vaikka suunnittelu Rullaikkunoiden melko lyhyt, se voidaan räätälöidä erilaisia ​​koriste-esineitä, kuten pitsiä, röyhelöitä, hapsut, leikkisä jouset, metalli ketju. Jopa painopalkki voi tulla mielenkiintoinen aksentti ikkunoiden koristeluun.
verhot keittiössä

Taotut palkki painotusaineen roolissa

verhot

Verhot upealla reunalla

 1. Olohuoneessa voit käyttää erilaisia ​​yhdistelmiä, joissa yhdistyvät rullakaihtimet sekä tiheä verhot ja läpinäkyvät verhoja organza, hunnut. Ja voit rajoittaa itsesi tehokas lambrequin – kaikki riippuu sisustustyyli ja henkilökohtaiset mieltymykset.

Mielenkiintoinen rullakaihtimien ja verhojen kokonaisuus:

verhot

Verhot keittiössä

kaihtimet

Rullaverhot

 1. Jos haluat muuttaa ikkunan alkuperäiseksi, muista muokata valokuvatulostustekniikkaa. Sen avulla voit laittaa kuvioita kankaan päälle.
valokuvien tulostaminen

Valokuvien tulostaminen

valokuvien tulostaminen

Valokuvien valmistuksessa käytettävät kankaat ovat kaikkien huoneiden sisustuksen kohokohta

Rullaverhot – erinomainen ratkaisu moderniin sisätilaan. Toivomme, että neuvomme auttaneet sinua paitsi päättää nostomekanismin väristä ja mallista, mutta myös innostaa sinut luomaan itse. Jos itsenäinen ompelu ei houkuttele sinua – voit aina ostaa valmiin mallin tai tilata päälliköiltä haluamasi verhomallin.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org