Kutija s kabinama i bez dizajna male kuhinje i prostranog studija – banking-on-green.com

Kutija s kabinama i bez dizajna male kuhinje i prostranog studija

Kutija s kabinama i bez dizajna male kuhinje i prostranog studija

Udoban i ergonomski kutni kuhinjski set dugo je uživao u ljubavi domaćica, jer rješava probleme s prostorom štednje i stvara udoban radni prostor. Kroz kutnu kuhinju lako je naglasiti stil interijera prostorije i prilagoditi njegove dimenzije. Fotografije kuhinjskih setova s ​​šankom mogu poslužiti kao znak kako najbolje gurati granice male prostorije, učinkovito koristiti prostor velike dvorane, zonirovski studio apartman.

Prednosti kutne kuhinje

Potražnja u kutnim setovima pojavila se zahvaljujući izgledu kuhinjskih sadržaja. Tipično, jedan zid tipičnih kuhinja zauzima prozorski otvori, drugi služi za smještaj blagovaonice, između njih su dva zida i kut – u tom je prostoru organiziran funkcionalni radni prostor. Drugim riječima, kutni kuhinjski set nalazi se duž dva susjedna zida.

kuhinjskog stana

Kutna kuhinja u klasičnom stilu

Ispunjavanje kutnih modela ne razlikuje se od uobičajenih linearnih setova:

 • radna površina – stolovi, umivaonik, štednjak;
 • zidni namještaj – ormari, zatvorene i otvorene police, polukat;
 • ugrađeni moderni uređaji – hladnjak, štednjak, pećnica, perilica suđa;
 • prikladni pribor – tračnice, stalci, unutarnji sustavi za pohranu.

Međutim, postoje značajke koje su specifične za takve strukture: na primjer, kutni raspored sudopera ili poseban sustav za pohranu koji se može uvlačiti za kutni ormar s povećanim volumenom.

funkcionalni

Funkcionalni “karusel” za kutni modul

Prednosti kutnih kuhinjskih setova:

 • povećanje radnog područja zbog kutnog modula;
 • kapacitet, omogućujući uređivanje potrebnih posuđa i posuđa;
 • ergonomija – udaljenost između glavnih objekata (hladnjak – umivaonik – štednjak) je smanjena;
 • kompaktnost, prikladna za male apartmane;
 • Maksimalna upotreba kuta (praktični raspored sudopera veće veličine).

Još jedna prednost odnosi se na sada tradicionalni element – bar-brojač. Zgodan je za zoniranje, jer uredno odvaja radni prostor od blagovaonice ili dnevnog boravka u studio apartmanu. Postoji sjajna prilika za odabir dizajna bara, što u potpunosti ovisi o njegovoj namjeni i stilu interijera.

kuhinjski brojač

Laconski izvođenje štapova

U baru možete organizirati pravi bar s berba vina ili bezalkoholnih pića, mali stalak, zatvoreni ormarić. Unatoč ograničenim dimenzijama ploče, prikladan je stavljanje kuhinjskih aparata, police za knjige ili ostakljene vitrine ispod nje. Oblik stalka može se promijeniti ovisno o stilu.

Što je bolje: gotov projekt ili kuhinja za narudžbu

Razumljivo želja za kupnju kutem uvijek staviti pred izbor: kupiti gotov set (2-3 dana, uključujući isporuku i instalaciju), da bi model u svojoj veličini (1-2 mjeseci) ili pokušati shvatiti izvorni projekt sa svojim rukama (1 mjesec + … ). Naravno, treća je mogućnost moguće samo ako imate vještine stolarije i stolarije. Razmotrite sva tri tipa kuhinjskih setova – svaki od njih ima svoje prednosti.

Prednosti tvornice

S nedostatkom slobodnog vremena i neograničenim materijalnim mogućnostima uvijek možete kupiti gotove kuhinjski namještaj. Prisutnost modula raznih veličina omogućuje vam da “stane” u prostor na mali ili nezgodan za izgled prostorije. Usput, među modnim modelima postoje i proračunski modeli izrađeni od iverice i MDF-a.

Kolekcija Daniela

Kolekcija “Daniela” domaćeg proizvođača – tvrtka za namještaj Maria

Izbor modela je jednostavno ogroman – od demokratskih opcija skromnog lakonog dizajna domaće proizvodnje do poznatih talijanskih brandova koji mogu ukrasiti elitnu kuhinju. Ruski brandovi uvijek se čuju:

 • Stolplit;
 • Maria;
 • Borovichi;
 • Shatura;
 • Zetta;
 • Poziv;
 • najava;
 • Planeta kuhinje itd.

Među stranih brandova može se primijetiti Leroy Merlin Arca, Scavolini, Brummel Cucine Ikea, iako popis poznate marke nema smisla – samo talijanskih proizvođača na ruskom tržištu za više od dvije stotine. Svaki od njih proizvodi u godini najmanje deset novih modela, modularnih i složenih, u različitim stilovima i konfiguracijama.

kuhinja

Kuhinja Impero talijanska tvornica Concreta (Konkrata)

Što drugo, osim prihvatljive cijene i širokog raspona, je li model tvornice dobar? Jednostavnost kupnje, koja uključuje i brzi dizajn i profesionalnu instalaciju, te brzu reakciju na moguće nedostatke u održavanju.

kuhinjskog stana

Set sa šankom – klasični iz L’OTTOCENTO

Cijene tvorničkih proizvoda ovise o mnogim čimbenicima: popularnosti robne marke, materijalu proizvodnje, stilu, dizajnu. Osim toga, uvijek je moguće pronaći jeftin kompaktni model za Hruščov, i luksuzni apartman za apartmane s više metara.

Namjestaj po mjeri prema vlastitom dizajnu

Bez obzira koliko je bogat asortiman tvornica, kuhinja namještaja po mjeri postaje sve popularnija. Razlozi za ovaj izbor leži u neobičnom izgledu modernih apartmana, u pojedinca, ponekad premali (ponekad čak i ekstra važno 10-15 cm) i mogućnost utjelovljenja vlastitih ideja.

bar brojač

Crni saten i bar brojač

Fraza „Ti nisi ista, ali s bisernim gumbima?” Je li važnija nego ikad – često neprimjeren fasada hladu ili Prilagodljiva ne zadovoljava ukus kupca. U tom slučaju, algoritam akcija je jednostavan: sastaviti individualni projekt u veličini, s obzirom na dizajn, ići na tvrtku za proizvodnju kuhinjskog namještaja i napraviti reda koji propisuje unaprijed proizvodnje materijala, vrsti završiti i pribor, smislu spremnosti, jamstvenim uvjetima.

kuhinja

Tradicionalna kombinacija crvene i bijele

Kao model za postizanje željenog rezultata, možete donijeti skicu ili crtanje, kao i pružiti fotografije kutnih kuhinjskih setova s ​​šankom, “otokom” ili grupom blagovaonice. Vaš cilj je prenijeti vašu ideju izvođaču što je točnije i detaljnije.

veseli vapno

Svijetle veselo vapno

Ako želite profesionalni pristup odabiru projekta, zatražite pomoć od iskusnog dizajner. Dobar stručnjak će vam pomoći u određivanju materijala i dizajna. Osim toga, on će vam reći gdje je bolje izgraditi tehniku ​​ili kako napuniti kuhinjske ormariće udobnije za upotrebu, kako odabrati stil i dizajn.

Sklapanje kutnog modela sa svojim vlastitim rukama

Najteži način opremanja kuhinje s novim namještajem je samostalno izrađivanje od iverice, iverice, MDF-a ili masivnog drveta. Ova ogromna odluka za kućanice je vrlo pogodna za obučene obrtnike čiji se rad ili hobi odnose na preradu drva. Mali kutni kuhinjski set od vrhunskog borova ili pepela izvrstan je izbor za ladanjsku kuću koja je često uređena u stilu zemlje.

set

Na fotografiji – kuhinjski set čvrstog borova, izrađen vlastitim rukama

Prije početka morate točno zamisliti izgled buduće slušalice. Vizualna referenca može biti fotografija, skica, skica izrađena rukom ili projekt sastavljen računalnim programom. Na internetu lako je pronaći nekoliko besplatnih online dizajnera i odabrati praktičniju. Odlično mjesto za pronalaženje pravog dizajna – virtualne galerije fotografija.

skica

Skica kompaktnog kutnog skupa

Napravite skicu ili izgled, trebate izračunati veličinu, dizajn treba uzeti u obzir samu hranu i neobičan izgled – položaj cijevi otvora za ventilaciju, vodovod, kanalizacija, prisutnost suspendiranih struktura, nišama, police, prozora i otvora vrata. Razmislite o mogućnosti izgradnje postolju (važan za podno grijanje) ili otoka, uključujući u nacrtu bar, što je velika stanica.

crtanje

Dimenzički crtež

Nakon izrade projekta, najteže će ostati – nabaviti pravi materijal, pripremiti detalje i sastaviti slušalice. Mali proizvodi (police, ormarići) mogu se samostalno graditi, a countertop ili kompleksni elementi mogu se po želji naručiti. Dizajn se može posuditi od profesionalaca – mnoge lijepe fotografije objavljene su na tematskim stranicama.

Odabir veličine kutne kuhinje

Dimenzije kuhinjskog sita u potpunosti ovise o veličini kuhinje, tako da pri odabiru malog ili velikog modela trebate početi od mogućnosti sobe. Razmislite o projektnim projektima kuhinja različitih veličina kako biste istaknuli njihove značajke i prednosti.

Dizajn rješenja za velike prostore

Mogućnosti prostranih prostorija su beskrajne. Postoji nekoliko mogućnosti za pronalaženje strukture L-oblika. Najpopularnije je postavljanje modula na dva susjedna slijepa zida. Tako je dvorana potpuno slobodna i koristi se kao blagovaonica. U sredini sobe veliki stol postavljen s garniturom za sjedenje, a na prostoru između prozora ili na suprotni zid iz kuhinje – buffet ili malim stolom za posluživanje.

kuhinja

Kuhinja i blagovaonica u klasičnom stilu

Ako je soba prevelika, iskusni dizajneri savjetuju da u dizajnu interijera koriste dodatne modele namještaja ili “otok”, što se sve više nalazi na slici u unutarnjem sjaju. Izgled i punjenje kuhinjskog otoka ovisi o funkcionalnim zadacima koji su joj dodijeljeni. Ako je ranije bio samo veliki štednjak instaliran u središtu sobe, danas – i štednjak, sudoper i stol za blagovanje. Jedan od sjajnih primjera je na fotografiji.

kuhinjski dizajn

Luksuzna kombinacija sudopera, radnog stola i blagovaonice

Značajno rješenje je postavljanje jednog od “krila” kutne strukture duž zida na kojem se nalaze prozori. Prije toga su projekti ove vrste izabrani za male prostore s manjkom prostora, ali dizajneri su toliko voljeli dizajnere i proizvođače namještaja da su ga počeli koristiti u prostranim prostorijama.

radna površina

Radna površina se premješta na prozor

Sobe velikog prostora teško se mogu nazvati kuhinjama. Umjesto toga, oni su udobni kuhinja-blagovaona ili kuhinja-dnevni boravak, gdje ne samo kuhati i jesti, ali i susret gostima, održati proslave, okupiti za bilo koju obitelj prigoda.

Kompaktne slušalice za malu kuhinju

Mala čajna kuhinja površine od 5-6 m² je teže opremiti od 20 metara sobu, ali neki trikovi pomažu stvoriti uistinu ugodnu i ugodnu atmosferu. Prednost mini kuhinje u svojoj veličini – sve je pri ruci. Ovaj se faktor može koristiti maksimiziranjem uporabe zidnih ormara.

kutni set

Klasičan dizajn kompaktnog kutnog seta

Postalo je moderno proširiti prostor kuhinjske kuhinje rušenjem jednog od zidova. Kao rezultat popravaka na mjestu kuhinje, formirana je velika niša, kao da je stvorena za ugradnju kutnog seta. Razlika od uobičajene sobe je da se blagovaonica izvadi iz radnog prostora, a zahvaljujući kombiniranom prostoru dviju soba, stezanje potpuno nestaje. U takvoj je situaciji za malu kuhinju idealno namještena kuhinja sa šankom.

bar brojač

Primjer organiziranja malog kuhinjskog prostora s šankom

Iznos malih stambenih objekata ne smanjuje, pa je izbor malih kuhinjskih kuta za Hruščov još relevantan. Evo nekoliko načina kako uštedjeti prostor i povećati funkcionalnost uske sobe:

 • korištenje ugrađenih uređaja;
 • maksimalno opterećenje zidnih i podnih modula;
 • Organizacija dodatnog radnog prostora na prozoru;
 • izbor svjetlosti za ukrašavanje fasada i zidnih ukrasa;
 • zamjena stol za blagovanje za štap ili kliznu ploču;
 • korištenje višenamjenskih ugrađenih sustava za pohranu.

Moguće je potpuno uključiti kut stavljanjem mobilne jedinice ispod sudopera za pohranjivanje lonaca, u zidnom ormaru – vrtuljkom za jela.

gaće

Tradicionalno rješenje su ladice

Odabir male kuhinje, ne zaboravite na dodatnu rasvjetu: nekoliko LED svjetiljki iznad peći ili sudopera olakšat će proces kuhanja i poboljšati dizajn.

Modeli s štapom za stari studio

Studio sobe pružaju fantaziju, ali s jednim upozorenjem: u studiju, osim kuhinje-blagovaonice, tu je i spavaća soba, pa je potrebno držati kompaktnost kuhinjske slušalice. Velika je važnost pridodana prostornom uređenju, podjelom prostora u 2-3 funkcionalna područja. Na fotografiji – moderan studio u stilu potkrovlja.

kuhinjski dizajn

Sloboda i neustrašivost – značajke dizajna

Prilikom naručivanja slušalica morate razmišljati o originalnosti kuhinjskog dizajna kuta s šankovima. Uloga granice koja dijeli kuhinjsku zonu iz glavne sobe može se igrati bilo kojim namještajem – blagovaonicom, kaučem, malim policama, knjigama s cvijećem, pa čak i akvarijem. No, najpopularniji element je šankovica. Prikladno je i praktično: za vrijeme ručka lako se može pratiti štednjak ili gledati TV, smješten na suprotnoj strani sobe, pored stalka ne pokvariti dizajn.

razbijati

Bar brojač igra ulogu blagovaonice

Ako područje ne dopušta postavljanje trodimenzionalne strukture, štapni stalak može biti malen, kompaktan, koji se sastoji od samo nekoliko elemenata. U ograničenoj sobi, njegova funkcionalnost raste: ovo je blagovaonica i pomoćni sustav za pohranu. Za ukrašavanje interijera, možete staviti garderobu s prekrasnim staklenim prozorima ispod podloge umjesto slijepog ormarića.

bar brojač

Bar brojač u ulozi dodatnog ormarića

Pri odabiru slušalice ne treba zaboraviti na pravila uređenja interijera, uključujući jedinstvo stilova i performanse boja.

Značajke stila interijera

Odabir skupa, iznenadit će vas raznolikost spremnih modela. Klasični vodi sa svojim glatkim linijama, lakoničnim, ali izražajnim dekorom. U asortimanu bilo koje tvornice nalazi se nekoliko zbirki klasičnog stila, a proizvođač nastoji proizvesti modele različitih boja.

kutnog dizajna

Izvorni dizajn kutova

Što se tiče malih i prostranih soba, minimalizam je stvaran – glatke površine, minimalni dekor, suzdržanost i ozbiljnost.

kombinacija namještaja i zidova

Kontrastna kombinacija namještaja i zidova

Ne izlazite iz modne elegancije dinamičnom modernom, dopuštajući različite ukrase, zavoje, neobične oblike i slobodniji dizajn.

set

Postavite u blagoj paleti

Provence je atraktivno – toplo, svježe, s jednostavnim, ali promišljenim detaljima i pastelnim nijansama.

kuhinja i blagovaonica

Tirkizna kuhinja-blagovaonica

Pri odabiru unutarnjeg smjera, ne zaboravite na skandinavski stil – lagani, uredni, bez luksuza, ali vrlo udobni i praktični.

kuhinja

Otvoreni prostor i puno svjetla

I za ljubitelje glitz i glamura – zadivljujuće i bogate art deco.

kuhinja

Veličanstvenost crnog sjaja

Svaki stil na svoj način je dobar i atraktivan: fotografije popularnih modela pomoći će vam da odlučite o odgovarajućoj opciji.

Video: kutne kuhinje u unutrašnjosti

Pregled videozapisa kompaktnih slušalica:

Razni mali kutak dizajn kuhinje:

Korisni savjeti za uređenje kuhinje:

Izbor kuhinjskog seta je fascinantna i kognitivna okupacija. Posebno zanimljive su kutne inačice koje otvaraju široke mogućnosti dizajna interijera. Možete kupiti gotovi set ili napraviti namještaj po narudžbi, ali ne zaboravite na praktičnost i ergonomiju kuhinjskog namještaja, a također pokušajte uzeti u obzir savjete dizajnera i proizvođača namještaja.

decor

Leave a comment