Kjøkken benke laget av betong – produksjon og restaurering av egne hender – banking-on-green.com

Kjøkken benke laget av betong – produksjon og restaurering av egne hender

Kjøkken benke laget av betong – produksjon og restaurering av egne hender

Å kjøpe en ferdig benk til kjøkkenet, som fullt ut tilfredsstiller dine krav når det gjelder estetikk, pålitelighet og funksjonalitet, må du forberede en stor sum penger. Det er mye billigere å gjøre det selv, spesielt siden det er ganske mulig å gjøre det hjemme. Denne venture kan implementeres ved hjelp av tre, sponplater, flytende stein eller betong. Blant disse alternativene er kanskje det mest interessante bordet laget av betong, i lys av tilgjengeligheten av materialet og den relative enkelheten i å jobbe med den. Å vite det grunnleggende om betong, kan ikke bare lage en ny arbeidsflate på kjøkkenet, men også gjenopprette den gamle, noe som gjør det mulig å spare enda mer.

Funksjon i bruk av betong for kjøkkenmøbler

Betong i sin struktur er et solidt og slitesterkt materiale som tåler høye temperaturer. I denne forbindelse er det nesten underordnet granitt, selv om det koster en størrelsesorden billigere. Betongoverflaten har imidlertid en funksjon som må tas i betraktning når man lager et kjøkkenbord. Faktum er at betong består av porene som kan være tilstoppet med forskjellige organiske stoffer, noe som kompliserer pleie av kjøkkenet. I tillegg bør dette materialet beskyttes mot syreholdige produkter, da de kan ødelegge kalsium, som er det viktigste bindingselementet i betong.

benkeplate på kjøkkenet

Betong benkeplate på kjøkkenet

Vær oppmerksom! Negativ innvirkning på betongoverflaten kan til og med ha en dråpe sitronsaft, etterlater en flekk.

Denne ulempe lett elimineres ved det beskyttende polymerlag, som påføres betongen etter at den zastyvaniya.Betonnaya benkeplaten med en slik beskyttelse er lett å rengjøre og opprettholder sitt utseende over en lang periode. Imidlertid, ved anvendelse av en slik overflate som et skjærebrett eller for å si det på varm stekepanne er ikke anbefalt fordi, i motsetning til betong, er mindre stabilt overfor slike belastninger polymerbelegget.

tabletop

Bordplaten av betong uten polymerbelegg kan brukes i stua, soverom eller kontor, hvor det ikke er strenge driftskrav

Fremstilling av en monolitisk betong benkeplate

Kjernen i produksjonen av møbler fra betong er standardteknologien som brukes i byggingen. For å lage en betong benkeplate med egne hender, må du utføre flere stadier, som hver er viktig på sin egen måte.

Fremstilling av materialer

Siden kjøkkenbenket i vårt tilfelle er laget av betong, er det nødvendig å forberede de grunnleggende komponentene for produksjonen:

 • sement;
 • sand (bedre elv);
 • knust stein eller marmor chips;
 • vann.

Tips! Til benken ser ut som marmor, granitt eller hadde noen annen farge enn grå i blandingen tilsettes til en spesiell pigment (farge), som kan kjøpes på enhver jernvarehandel.

fargestoffer

Fargestoff for betong

For å produsere formen, trenger du en trebjelke på 50×30 mm og en fuktresistent kryssfiner med en tykkelse på 12 mm. Som et substrat, i stedet for kryssfiner, kan det brukes et ark med laminert sponplater av passende tykkelse. Det viktigste er at basen skal være helt jevn og ikke deformerbar under lasten på platen.

Gitt at produksjonen av benken skal utføres av egne hender, trenger vi følgende verktøypakke:

 • spade;
 • bøtte eller annen beholder;
 • bygningsblander eller betongblander;
 • sparkel;
 • elektrisk puslesag;
 • skrutrekker;
 • slipemaskin;
 • roulette, nivå, blyant.

Tegning av produktet

Verdien av en kvalitativ skisse er vanskelig å overvurdere. Den riktige tegningen forenkler arbeidet, og den forkerte – legger til hodepine i ferd med å installere benken. Det er veldig viktig å måle parametrene til kjøkkenet, plasseringen av skap og rørleggerinnretninger nøyaktig. Hvis du trenger å plassere en vask eller kokeplate, må stedet for installasjonen beregnes opp til en millimeter.

tegning

Eksempel på tegning av en bordplate av betong

Tips! Hvis den overordnede designen er av betydelig størrelse, er det bedre å dele det i flere deler for å forenkle prosessen med å installere platen.

Formwork Creation

Plater av kryssfiner eller sponplater legges på en flat overflate, hvoretter vi overfører den tidligere tilberedte tegningen med en linjal og en blyant. På hver linje, installer en trebjelke på 50×30 mm, slik at til slutt er tykkelsen på benken vår 50 mm. Det er denne parameteren som regnes som optimal for et betongprodukt: å redusere tykkelsen vil gjøre konstruksjonen skjøre, økningen er for tung.

Festingen av formeringsveggene skal være tilstrekkelig pålitelig til å tåle lasten skapt av betong under herdingen. Leddene til to vegger er bedre å bli koblet til ved hjelp av hjørner eller lange skruer (fra 60 mm).

Plassen under vasken er plassert avhengig av typen og dimensjonene av rørleggerarbeidet. Det er to typer vasker: innfelt og overhead. Den andre varianten har en horisontal kant rundt 30 mm bred, som bør tas i betraktning når tegningen tegnes.

Tips! Hvis du bestemmer deg for å lage et kjøkkenbenk av betong, er det bedre å bruke en overheadvask. Først har innebygde modeller en landingsfasning, som ikke er så lett å gjøre. For det andre lar tilstedeværelsen av felgen tillate en liten feil når man lager et hull under vasken.

Det er også nødvendig å gi et hull for blanderen. For å gjøre dette kan du bruke et plastrør med en diameter på 35 mm (standardstørrelsen på blanderens blandemunnstykke).

forskaling

Former for helling av betongbenkeplater

Montering av forsterkningsramme

Rammen er et stålnett med en maskestørrelse på 25×25 mm. Denne konstruksjonen må plasseres inne i formen slik at den er 25 mm fra kryssfiner og vegger.

Før montering av forsterkningsrammen legges en polyetylenfilm på bunnen. Kanterne må vikles på sidebordene. Det er svært viktig at filmen ligger uten folder, hvis du ikke vil observere deres påtrykt på en betongplate.

ramme

Økning av lagerkapasiteten med en stålramme

Helling av betong

Betong for å lage benkeplater med egne hender er laget i henhold til den klassiske oppskriften:

 • 1 andel sement;
 • 2 deler sand;
 • 4 fyllstoffer aksjer;
 • 0,5 deler vann.

I første trinn blir sementen blandet med vann til en homogen masse oppnås, hvorpå de resterende bestanddelene blir tilsatt til blandingen. Prosessen med fremstilling av betong må utføres ved lav hastighet og blander løsningen grundig.

Viktig! Det er ikke nødvendig å øke mengden vann i form av raskere forberedelse av blandingen. Overdreven fuktighet i løsningen vil føre til utseende av en rekke porer etter tørking.

Etter helling og jevn fordeling av betong gjennom hele formen, er den dekket av en film og igjen i denne tilstanden for en dag. Etter 24 timer blir filmen fjernet, og i sin plass legges en våt klut for å forhindre sprekker. Etter 48 timer kan forskyvningen demonteres.

fylle

Helling av betongløsning

Overflatebehandling

Bordplaten til kjøkkenet skal være helt glatt, så forsiden er polert. For slike formål er det bedre å bruke en maskinkvern, siden manuell overflatebehandling med sandpapir vil ta mye tid og krefter.

Først blir platen malt med en grovkornet sirkel. Etter å ha oppnådd en jevn overflate, utføres behandlingen med en finkornet smørbrød. Til tross for at den polerte betongbenken ser bra ut, må den fortsatt åpnes med vannavvisende polymerimpregnering.

Det siste trinnet er sliping med et filthjul med bruk av en spesiell pasta, hvoretter platen kjøper “marmor” egenskaper.

sliping

Sliping av betongplate for kjøkken

Restaurering av den gamle benkeplaten med betong

Betong kan brukes ikke bare for produksjon av en monolitisk plate. Med hjelpen er det ganske realistisk å gjenopprette den gamle overflaten. I dette tilfellet vil kostnadene i dette tilfellet være en størrelsesorden mindre. Nedenfor vil vi se på hvordan den gamle kjøkkenbenken er restaurert for kjøkkenet med egne hender.

Nødvendige materialer

Da det ikke er nødvendig med et lag i dette tilfellet, vil vi i stedet for den vanlige løsningen bruke en betongblanding for gulvbelegg. For arbeid trenger vi følgende materialer:

 • Betongblanding for screed (etterbehandling);
 • akryl tetningsmasse;
 • lakk for betong;
 • beholder for blanding forberedelse;
 • 2 spatler (20 mm og 10 mm);
 • sandpapir;
 • industriell mikser;
 • slipemaskin.

Vær oppmerksom! Mengden betongblanding må bestemmes ut fra området dekket. Vanligvis er forbruket av materiale angitt på pakken og i gjennomsnitt er det 1,2-1,5 kg per 1 m2 ved en lagtykkelse på 1 mm.

blandingen

Blandinger for utjevning av gulv basert på sement

Overflatebehandling

Kjøkkenbenkplater er ofte laget av MDF, hvor det oppstår riper, sjetonger, temperaturfeil og fettflekker under drift. Før påføring av betong, må overflaten rengjøres av alle forurensninger. Vær særlig oppmerksom på fettrester – de kan rengjøres med vaskemidler. Hvis et silikonforseglingsmiddel er tilstede på overflaten, bør det også fjernes, da betongen har en svak adhesjon til lignende materialer.

Etter at overflaten er fullstendig tømt, er det nødvendig å behandle grovt sandpapir 25 Hili 20 H.Tsel denne prosessen er å forbedre adhesjonen av betong til gammel overflater ved å tilveiebringe en flerhet av riper. Etter behandling av sandpapir, skal benken vaskes og tørkes grundig.

overflatebehandling

Overflatebehandling for betong

Påføring av betongblanding

Teknologien til å lage betongblandinger kan leses på emballasjen. Vanligvis er det fortynnes med vann i et forhold på 2 til 1. Hovedsaken er at konsistensen var ikke for tynn eller tykk, som i dette tilfellet, kompliserte prosessen med påføring av oppløsningen på platen.

Tips! Først lag en liten del av blandingen for å bestemme mengden vann for å oppnå optimal viskositet. I fremtiden må du nøye observere denne andelen. Selv små uoverensstemmelser kan påvirke skyggen av tørket betong.

Påføringen av betong på bordplaten er utført ved hjelp av en bred spatel, mens endene behandles med en smal spatel. Fordel blandingen over overflaten med sakte og glatte bevegelser for å redusere muligheten for bobler. Tykkelsen på det påførte lag skal ikke være stor – 1-2 mm er nok.

blandingsfordeling

Fordeling av betongblanding på bordplaten

Sliping av betong

Etter at laget tørker helt (ca. 24 timer), er betongbordet polert, for hvilket det brukes en grovkornet smørbrød. Vær spesielt oppmerksom på overflatenes glatthet – når du håndterer en hånd, bør det ikke være ujevnheter.

Vær oppmerksom! Sliping av betong er et skittent arbeid. Det er nødvendig å være forberedt på at støv på kjøkkenet vil være overalt. Derfor er det bedre å ikke utføre slik arbeid uten maske.

For å lage en pålitelig kjøkkenbenk med egne hender, er det nødvendig å påføre 3-4 lag betong, som hver er polert etter tørking. Hvis grovkornet sandpapir brukes til å behandle de første lagene, blir det siste laget, i tillegg til grovbearbeiding, utsatt for sliping med fint kornet smørbrød.

bakken

Slipt overflate av betong benkeplate

Vanntetting og lakkering

For å beskytte betong mot fuktighet, brukes en spesiell flytende tetningsmasse basert på akryl. Den påføres med vanlig pensel for maling og etter tørking skaper det et pålitelig vanntettlag. Dette materialet absorberes svært raskt og tørker helt på en dag, hvoretter du kan bruke det andre og siste lag av tetningsmasse.

For at bordplaten skal ha en blank overflate, etter vanntettingen, påføres et lakklag for betong, hvor tørking av det tar 4 til 8 timer, avhengig av temperaturen i rommet. Etter at lakken tørker, er platen polert, for hvilken finmalet sandpapir M14 brukes.

kjøkken benkeplate

Betong benkeplate for kjøkken med egne hender

Til slutt legger vi til at selv om teknologien for fremstilling av en slik bordplate ikke er særlig vanskelig, for implementeringen er det nødvendig å ha ferdigheter i å arbeide med betong. Derfor, i fravær av en slik bygningserfaring, er det bedre å bruke profesjonell hjelp.

Beslektede videoer

Videoopplæring om produksjon av betong benkeplater:

En detaljert mesterklasse fra proffene:

Betong i kjøkkeninnredningen – inspirert av design:

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org