Kami mewujudkan mimpi kanak-kanak – kami melukis di dinding: dinding kreatif di pedalaman dapur – banking-on-green.com

Kami mewujudkan mimpi kanak-kanak – kami melukis di dinding: dinding kreatif di pedalaman dapur

Kami mewujudkan mimpi kanak-kanak – kami melukis di dinding: dinding kreatif di pedalaman dapur

Pereka fesyen, seperti para seniman kuno, mewujudkan idea kreatif mereka bukan sahaja pada kanvas-lukisan lukisan, tetapi juga di dinding. Wallpaper paling mahal dan ubin eksklusif tidak dapat bersaing dengan kerja manual. Pelukis yang berbakat, membuat lukisan di dinding, akan memilih cerita atau motif yang sesuai dengan reka bentuk dapur, tapak semaian atau lorong. Pada masa yang sama, beliau akan mengambil kira perkadaran dan pencahayaan premis itu, serta dia akan mendengar kehendak pelanggan.

Lukisan jalan di dinding

Gambar di atas meja

Gambar di atas pinggan

Jenis utama dan kaedah memohon corak dinding

Ciptaan seni manusia pertama, seni rock, adalah talisman ajaib dan cara menyampaikan maklumat. Hari ini, lukisan di siling atau di dinding melakukan fungsi hiasan atau topeng kecacatan permukaan.

Jenis lukisan hiasan:

 • monokrom atau berbilang warna;
 • imej rata atau tiga dimensi (lukisan dengan unsur-unsur stuko);
 • perhiasan;
 • angka bercahaya;
 • imej dengan kesan “penipuan”;
 • tiruan seni lukisan terkenal.

Lukis lukisan di dinding dengan tangan mereka sendiri boleh menjadi cat berasaskan air dan minyak. Untuk dapur, alkyd dan akrilik sesuai, mereka tidak takut kelembapan. Jika anda ingin mendapatkan kesan bercahaya, anda memerlukan pewarna neon. Peralatan biasanya berfungsi sebagai spons, berus, airbrushes, setem. Tuan boleh mengecat dinding secara langsung di tempat atau memasang kanvas siap dengan gambar di dinding.

Lukisan tunggal

Gambar di atas sink

Gambar pokok di dapur

Imej tiga dimensi sangat berkesan. Lukisan di dinding, dengan lancar beralih ke siling, mengembangkan sempadan ruang, mencipta kesan kehadiran sebenar.

Untuk bilik kecil, zon sering digunakan. Dalam kes ini, bilik dibahagikan dengan sekatan dan struktur siling. Lukisan yang dibuat di tempat yang betul secara visual memisahkan kawasan kerja dari zon rehat, atau kawasan memasak dari ruang makan.

Lukisan kontur

Lukisan artistik di dinding

Lukisan di dinding dengan tangan anda sendiri

Memilih plot komposisi atau perhiasan

 • Lukisan hitam dan putih. Pilihan ini lebih ketat dan pertapa daripada imej berwarna. Pilihan ini sesuai sebagai hiasan untuk hampir semua bilik, terutama sekali ia akan kelihatan harmonis di dalam bilik yang dihiasi dengan gaya minimalis.

Penting! Lebih besar corak hitam di dinding, semakin kurang ruangan akan muncul.

Dalam gamut hitam dan putih, lukisan orientasi falsafah sering dibuat. Pada masa yang sama, bilik menjadi misteri, mewah. Bersama-sama dengan imej hitam dan putih di dinding, perabot dengan pelapis berwarna cerah berjaya digabungkan.

Pokok di dinding dapur

Lukisan hitam dan putih

Satu lagi butiran: bayang-bayang dan semiton seberapa tepat yang mungkin dapat menyampaikan gambar hitam dan putih dengan tepat. Di sini, satu teknik kontras boleh digunakan, contohnya, melawan latar belakang London kelabu hujan, sebuah bas merah yang terang oleh.

Majlis. Jangan keterlaluan reka bentuk dalam warna hitam dan putih, anda berisiko mendapat persekitaran yang menindas dan menindas.

 • Bunga-bunga, pokok-pokok, padang rumput hutan – bilik yang dihiasi dalam gaya lanskap kelihatan secara semula jadi, memberi kesan positif kepada jiwa, sementara warna hijau melegakan mata dan sistem saraf. Lukisan dengan bunga, tulip, gondok atau dandelion menanggung sikap positif yang kuat, memberi suasana musim bunga dan rasa perayaan.

Lukisan di dinding

Melukis dalam nada coklat

Lukisan di atas meja

 • Abstraksi. Arah artistik ini muncul di New York pada pertengahan abad XX. Artis, abstraksiis enggan mematuhi mana-mana undang-undang logik apabila mencipta lukisan mereka sendiri. Fikiran, fantasi, emosi spontan – semua ini dipaparkan dalam bentuk bentuk yang sangat huru-hara. Gambar-gambar sedemikian adalah aliran kesedaran yang berterusan, mereka tidak membawa beban semantik yang hebat, tetapi mereka dapat mengatasi fungsi dekoratif dengan sempurna. Pilihan ini sesuai untuk bilik dalam gaya berteknologi tinggi.

Proses lukisan di dinding

Lukisan terang di dinding

Abstraksi hitam dan putih

Percetakan skrin

Sekiranya anda tidak mempunyai pendidikan seni, tetapi ada keinginan untuk menghiasi dinding dengan corak geometri, imej cawangan sakura atau harimau Amur, menggunakan stensil. Ia mudah untuk menarik unsur-unsur gambar dengan stensil, tetapi lebih kerap ia digunakan untuk membuat hiasan. Rasa kecantikan pasti akan memberitahu anda di mana yang terbaik untuk menggunakan imej: di atas cermin, di salur keluar elektrik atau di sebelah meja sebelah katil.

Stensil boleh dibeli di kedai bangunan, tetapi boleh dibuat dari kadbod, filem polyethylene, plastik. Untuk berfungsi, anda juga perlu pisau alat tulis, penanda, pita pelekat, kertas pelacakan, cat akrilik.

 • Pilih hiasan atau corak. Gunakan kertas fotokopi untuk memindahkan imej ke kadbod.

  Garis besar jalan

  Anda boleh melingkari jalan dengan melampirkan filem

 • Dengan pisau alat tulis, potong stensil, gunakan kaca atau kadbod tebal untuk mengelakkan merosakkan jadual.
 • Stensil boleh dilaminasi, jadi ia akan bertahan lebih lama.
 • Seterusnya, gunakan penanda pensil di dinding untuk melampirkan stensil dengan lancar, tanpa herotan.
 • Sebelum bekerja, amalan pertama, misalnya pada helaian Whatman.
 • Kemudian gunakan gam aerosol untuk gam stensil ke dinding. Gam itu tidak meninggalkan jejak, selepas mengeluarkan templat dari dinding itu mengekalkan sifat mengikatnya, iaitu, stensil boleh digunakan beberapa kali. Berhati-hati dengan menekan template bahan kerja pada dinding, terutamanya pada titik jumper.
 • Cat digunakan dengan span atau berus menggunakan kaedah pembungkusan (berus dipegang serenjang ke permukaan). Cat akrilik boleh dicairkan dengan air ke konsistensi yang diingini.

Penting! Anda boleh menggunakan cat dari boleh, semburkannya pada jarak 30 cm dari dinding, sambil berhati-hati untuk tidak melukis kawasan di luar templat. Gunakan roller untuk bekerja dengan stensil besar.

 • Keluarkan stensil dan lukis sempadan dengan berus nipis.

Majlis. Di kedai bahan binaan, anda boleh membeli stensil polimer yang kukuh dan mudah.

Imej 3D

Untuk membuat keperluan tebal spatula dan dempul akrilik, ia mempunyai keplastikan dan sifat penahan air. Jika perlu, dempul itu dicairkan dengan pelarut. Memohon bahan dalam beberapa lapisan, ketebalan optimum imej siap adalah 3 mm. Stensil tidak dikeluarkan dengan serta-merta, tetapi selepas beberapa minit, jika tidak, ia boleh merosakkan perhiasan. Selepas lukisan gambar di dinding dengan tangan anda sendiri.

Menggambar hiasan melalui stensil

Hiasan digunakan oleh dempul melalui stensil

Ia penting. Dalam proses kerja, stensil boleh bergerak, supaya ini tidak berlaku, gunakan gam aerosol. Untuk cat tidak bocor di bawah stensil, anda perlu mengambil sedikitnya.

Menanggalkan hiasan itu

Jika permukaan ternyata tidak sekata, keluarkan kekasaran dengan kertas pasir halus

Panel gambar boleh mengandungi pelepasan bas. Menggunakan primer akrilik, ia mewujudkan permukaan kasar untuk melekatkan bahan-bahan yang digunakan.

Lukisan stensil

Mewujudkan corak dengan stensil

Lukisan pada plaster hiasan

Plaster hiasan boleh dibuat di rumah dari kapur gred tertinggi. Ia dipadamkan dalam kuantiti air yang banyak, dan kemudian ia dipertahankan. Sebagai pengisi, pasir sungai, serbuk bata, serat rami sesuai. Semua komponen ini tidak akan membenarkan salutan kering terlalu cepat, supaya lebih mudah bagi artis untuk bekerja dengan bahan tersebut. Dalam campuran siap hendaklah jumlah minimum air. Semak dengan cara ini: jika spatula meninggalkan kering menguli, plaster adalah kualitatif, plastik, selepas permohonan itu tidak akan hancur dan pecah.

 • Sediakan permukaan. Keluarkan lapisan lama, habuk, kotoran.
 • Keluarkan dinding dengan air. Plaster digunakan dalam 2-3 lapisan dengan gangguan untuk pengeringan. Selepas setiap lapisan, ia perlu membersihkan dinding dengan spatula dari penyelewengan.
 • Sebelum membuat lukisan pada plaster basah, anda perlu membuat lakaran di atas kertas dalam skala 1: 1. Jika lukisan itu besar, ia boleh dibahagikan kepada bahagian-bahagian. Garis pemisah biasanya diletakkan di sepanjang kontur bahagian-bahagian.
 • Ketabahan haruslah seperti cat yang boleh menyerap lapisan mendalam plaster. Sapukan cat ke bahagian tengah, teduh ke arah tepi.
 • Dengan cara mencetak atau menindik, corak dipindahkan ke permukaan. Anda boleh memindahkan motif dan menggunakan kertas jejak. Lingkaran garis menggunakan sepia. Lampirkan kertas jejak ke dinding, lingkaran kontur, corak dicetak.

Ia penting. Sepia adalah bahan pewarna yang digunakan oleh artis untuk menonjol permukaan. Dihasilkan dalam bentuk krayon dan pensil.

Melukis dari plaster hiasan plastik

Dari plaster hiasan plastik mungkin membuat permukaan bertekstur

 • Shade gambar dengan cat ultramarine. Dengan berus kering, menyerlahkan elemen utama.

Majlis. Pertama, letakkan pada warna cahaya dinding, kemudian sederhana dan gelap.

Lukisan pada plaster basah

Lukisan pada plaster mentah – jenis lukisan kuno

 • Apabila fresco kering, ia digilap dan waxed atau varnished untuk memberikan kekuatan.

Ia penting. Untuk membuat kontur, anda memerlukan penanda, gunakan cat minyak untuk menarik butiran kecil. Semasa lukisan, dinding mesti lembab, jadi menulis lukisan dinding mesti cepat.

Menggambar imej airbrush

Lukis unsur-unsur besar komposisi dengan bantuan berus udara

Lukisan terbaik di dinding di apartmen – satu gambaran idea itu

Tidak tahu bagaimana untuk zon bilik? Mahu menaikkan secara visual siling dan memindahkan dinding, membuat bilik yang luar biasa dan bergaya? Buat lukisan di dinding di apartmen dengan tangan anda sendiri, gambar penyelesaian paling berjaya yang anda akan lihat di bawah.

Corak mudah dibuat dengan setem. Cat akrilik dicairkan dengan air di dalam dulang, merosot setem dan dikenakan ke dinding. Butiran kecil ditarik dengan berus. Anda boleh menggunakan dan cara improvisasi, contohnya, sikat plastik untuk rambut adalah mudah untuk menarik bilah rumput.

Pokok musim bunga

Ia hangat dan gembira pada musim bunga

Lukisan dan rak di dinding

Cabang-rak – ia cantik dan berfungsi

Lukisan asal

Lukisan-blende

Gambar-gambar popular di dinding untuk dapur adalah landskap desa, masih hidup, komposisi bunga, perkakas dapur. Imej kecil dan sederhana lebih sesuai di dinding sebuah bilik kecil. Lukisan dengan unsur-unsur besar boleh menyempitkan ruang. Menghiasi dinding, ringkas. Semua baik dalam kesederhanaan, jangan mengisi seluruh ruangan dengan lukisan.

Lukisan cawangan Sakura

Pelekat Dinding di Dapur

Untuk membuat lukisan 3D di dinding, anda memerlukan cat dan plaster berstruktur. Sekiranya terdapat kecacatan di dinding, hiasan yang betul dilaksanakan akan membantu memperbaiki keadaan.

Idea lukisan untuk dapur

Dapur yang dihiasi dengan lukisan artistik akan menjadi kebanggaan wanita simpanan

Video: nasihat pakar mengenai memilih cat untuk lukisan dinding

Istana dan vila-vila Greek kuno patrician Rom dihiasi dengan mural yang mahal dan pelepasan bas yang rumit. Lebih banyak terdapat mural di dinding dan siling, rumah yang lebih kaya dan lebih megah itu. Sekarang gambar di dinding dapur atau lukisan di dinding ruang tamu tidak memberitahu tentang status pemilik rumah, tetapi mengenai watak, tabiat dan hobinya.

Bagaimana realistik “rak dengan perkakas dapur” atau “pintu gerbang yang menuju ke kebun yang ditinggalkan” akan kelihatan, bergantung pada pilihan warna dan keupayaan artis untuk membuat bayang-bayang, bayang-bayang separa dan silau. Mewujudkan gambar di dinding mengandaikan kewujudan pengalaman dan pengetahuan profesional. Seorang artis berbakat akan dapat merealisasikan idea yang paling berani.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org