Как да декорирате кухненския интериор в японски стил: съвети, идеи и снимки – banking-on-green.com

Как да декорирате кухненския интериор в японски стил: съвети, идеи и снимки

Кухня с японски стил

Японски стил е добре, че се дължи на неутрален цвят и краткост, той е идеален за декорация на големи и малки кухни като южната “, и за лошо осветени” северни “стаи. И тъй като японският стил е лаконичен, то освен това не е толкова трудно да се приложи в интериора. В този материал ще говорим за това как да оформят кухнята в японски стил със собствените си ръце, като използваме малко ръководство за дизайн и селекция от вдъхновяващи снимки. Но след като уговорката, че той отива на тепиха и Шоджи тези дялове, но само на адаптирана версия на японския стил, който е толкова обичан в нашата страна и по целия свят.

Характеристики на японски стил

Всъщност, японският стил е същият модерен минимализъм, но по-изискан. Нека да изброим основните му характеристики:

 • Довършителни работи, обзавеждане и интериор предимно от естествени материали: дърво, бамбук, камък, естествени тъкани и др .;
 • Естествена цветова схема без ярки акценти. Основни цветове: бяло, бежово, перлено, охрено, кафяво, тъмно кафяво, черно и зелено;
 • Симетрия, пропорционалност и правилна геометрия на формата;
 • Минимализъм в обзавеждането и декорирането, стриктното организиране на пространството (да, японският стил изисква перфектен ред и двойно почистване);
 • Функционалност на мебелите и технологиите;
 • Добро естествено и изкуствено осветление;
 • Етнически декор елементи.
 • Интериор на кухнята в японски стил
 • Интериор на кухнята в японски стил

Завършване: стени, под и таван

стени

Най-добре е да подрежете стените на кухнята в японски стил:

 • Декоративна мазилка;
 • Боя в светло неутрален цвят;
 • Облицовки от дърво;
 • Едната от стените може да се превърне в нещо като шоджи, като се постави плъзгаща се врата в японски стил вместо преграда или люлка.

Плъзгаща врата във вътрешността на кухнята

Престилката може да бъде украсена с каменни мозайки, големи плочки, камък, например мрамор, а също и оцветен с фотопечат на японската тема, както и на следващата снимка.

Престилка с картина на Сакура

Paul

Идеалният етаж на японски е тъмен, полиран и непременно дървен. Ако обаче подовата или паркетна дъска не се вписва в бюджета Ви, помислете за квадратната плочка, както е показано на снимката по-долу. Квадратите в бялото и кафявото гама ще подкрепят темата на японската къща.

Подови плочки във вътрешността на кухнята в японски стил

таван

Кухня в японски стил – това е един от малкото случаи, в които тавани на две нива и различни окачени конструкции изглеждат във вътрешността, колкото е възможно по-органично. Други подходящи идеи са дървена ламперия, дървени греди, таванни тапети или опънати тавани с фотопечат.

Примери за японски дизайн тавани изглеждат в следващия избор на снимки.

Дървено таванно покритие във вътрешността на кухнята в японски стил

Дървено таванно покритие във вътрешността на кухнята в японски стил

Таван в японски стил

Мебели: Кухненски блок и трапезария

Кухненските мебели в японски стил със сигурност са дървени и имат строги геометрични форми.

 • Кухненският апарат трябва да има здрави гланцови или просто полирани фасади без панели и най-добро – дори без дръжки. Обаче вложките от матирано стъкло ще бъдат напълно подходящи.
 • В просторната кухня масичката за хранене може да бъде масивна – с дървена, каменна, метална рамка и здрав връх. Но ако кухнята е малка, големи мебели трябва да бъдат предпочитани леки конструкции от метал или дърво с лека масичка, например стъкло. Що се отнася до столовете, може би това са единствените мебели, които могат да имат опростена форма.

По-долу има голям набор от фотопримери за мебели в японски стил.

Кухненски комплект в японски стил

Кухненски комплект в японски стил

Кухненски комплект в японски стил

Кухненски комплект в японски стил

Кухненски комплект в японски стил

Декор: осветление, завеси, аксесоари

Осветление на кухнята на японски

Изкуственото осветление в кухня в японски стил трябва да бъде единна и разсеян, така че в допълнение към централната осветление полилей и мебелите, желателно е да се създаде и петна по периметъра на тавана. Що се отнася до дизайна на лампи, тук можете да изберете тела минималистични или еко-стил, например, тъкани от бамбук или от юта, направена от дърво, слама, оризова хартия и дори клони на дърветата. Идеалната форма на абажурата е сферична, квадратна или правоъгълна.

Кухня с японски стил

Кухня с японски стил

Кухня с японски стил

щори

Обикновено японските видове завеси са панели (които наричат ​​”японски”) и рула, изработени от бамбук. Можете обаче да изберете римски завеси, обикновени завеси и дървени щори. Класически завеси от естествен цвят или с японски шарки на плата също ще бъдат добри, при условие, че строг стил.

 • Щори от бамбук във вътрешността на кухнята
 • Щори от бамбук във вътрешността на кухнята

Панелни завеси от бамбук във вътрешността на кухнята

Римски завеси във вътрешността на кухнята в японски стил

Прибори за хранене и декор

В референтните японски къщи интериорът присъства на минимум, но има най-почетната роля на олицетворяване на традиционните ценности на семейството. “Декор” за патриархална японска е свитък с калиграфски написан мъдър цитат, японска гравюра и ваза с Икебана. Всичко това се съхранява в малка ниша, която се нарича Токонома. В модерното тълкуване на японските жилища не е необходимо да се организира токоном, но принципът на декорация остава същият – в стаята трябва да има малко орнаменти.

 • Растенията са единственото нещо, което може да бъде много. Дневна дървета в саксии, бонсай, бамбук, орхидеи и декоративни цветни аранжировки и Сакура ще направи кухня дизайн жив, а въздухът – чист.
 • Порцеланови, керамични и стъклени вази – те могат да бъдат поставени не само в ниша, но и на маса, на пода, на кухненски комплект или рафтове.
 • В ролята на стенния декор могат да действат лаконични снимки и снимки в красиви рамки, гравюри и свитъци с йероглифи, изображения на самураи и гейша. Опитайте се обаче да не се занимавате с japanomania, за да не претоварвате интериора.
 • Дъските за рязане, плочите за плодове, стойката за ножове, плотовете и другите кухненски принадлежности също трябва да поддържат атмосферата на “Дзен” в интериора. Най-доброто от всичко, тази задача ще се справи с аксесоари, изработени от бамбук.
 • Обърнете внимание, както и избор в японски стил на съдове и прибори, както и закупуване на желязо и кал чайници на малки чашки за чай церемонии, красиви комплекти за суши, японски главните Santoku ножове и други символи на японската кухня. Автентичните аксесоари ще направят вашата кухня истинска мечта за всеки японец.

Примери за кухненски декор в японски стил изглеждат в следващата селекция от снимки.

Декор и кухненски принадлежности в японски стил

 • Декор на кухнята в японски стил
 • Декор на кухнята в японски стил
 • Декор на кухнята в японски стил
decor

Leave a comment