Izrađena kuhinja površine 17 četvornih metara. m – banking-on-green.com

Izrađena kuhinja površine 17 četvornih metara. m

Prostor kuhinje površine 17 m2

Kuhinja površine 17 četvornih metara. metara može ugostiti sve što vam treba, a još više, na primjer:

 • Prostrani stol za 4-6 osoba;
 • Bar brojač;
 • Otok ili poluotok;
 • Kuhinja s velikim radnim mjestom i puno mjesta za pohranu; dok se može izvući iz kutije na nestandardni način i prikladno, na primjer, u obliku slova U;
 • Velike kućanske aparate, na primjer, frižidanje Side by Side ili jednostavno dodatnu opremu, na primjer, ormar za vino ili perilicu rublja;
 • Sofa ili kauč (umjesto par stolica ili samo za odmor);
 • Pomoćna ploča ili bočna ploča;
 • Kamin (ukrasni).

Kako pravilno odlagati raspoložive mjerne uređaje, a da pritom ne zagušite prostor, ali da ne propustite dodatne mogućnosti? U ovom materijalu naći ćete fotografije od šest pravih 17 metara kuhinje, pregled glavnih tipova rasporeda, kao i savjete o dizajnu i popravci.

Opcije izgleda

Raspored kuhinjskog prostora od 17 četvornih metara. metara, ovisno o podacima može biti vrlo različit, ali općenito izgled namještaja je podijeljen u 6 tipova:

 1. Jedan redak;
 2. Dvostruki red;
 3. U obliku slova L;
 4. U obliku slova U,
 5. poluotok;
 6. Otok.

Nadalje, preporučujemo da razmotrite navedene izglede i varijante dizajna na stvarnim primjerima.

Kuhinja s jednom redom

Počnimo, možda, s pregledom najjednostavnijeg izgleda – jednorednog (linearnog), kada je slušalica poravnata u jednoj ravnoj liniji.

U kojim se slučajevima preporučuje: Linearni raspored pogodan je za kuhinje u kombinaciji s hodnikom / blagovaonicom, za kuhinje u studiju. Dobro se uklapa s otokom, poluotokom i šankom. Često je jednoslojni set skoro jedino moguće rješenje zbog pristupa kuhinji na balkon, nosače i / ili vrata.

kontra: Nepotrebno je jer tijekom kuhanja domaćica mora nekoliko puta putovati po cijeloj kuhinji, gubiti vrijeme i trud.

Pros: Univerzalni, kompaktni, lako dizajnirani.

 • S ovim rasporedom, kuhinja bi trebala biti izgrađena više nego obično, gotovo do stropa, kako bi se osigurala dovoljno prostora za pohranu.

Ispod slikovnice fotografija možete razmotriti dizajn kombiniranog kuhinja-dnevnog boravka u kojemu kuhinja i blagovaonica zauzimaju oko 17 četvornih metara. metara.

 • Kombinirana kuhinja-dnevna soba površine 17 m2
 • Kombinirana kuhinja-dnevna soba površine 17 m2
 • Kombinirana kuhinja-dnevna soba površine 17 m2
 • Kombinirana kuhinja-dnevna soba površine 17 m2
 • Kombinirana kuhinja-dnevna soba površine 17 m2

Za više detalja pogledajte materijal: Sve o planiranju ravne (linearne, jednorordne) kuhinje

Dvokrevetna kuhinja

Dva reda (paralelna) kuhinjska struktura pretpostavlja raspored funkcionalnih zona u dva reda paralelno jedan s drugim.

U kojim se slučajevima preporučuje: Prikladno za pravokutne i uske kuhinje.

kontra: Namještaj u ovom aranžmanu nešto zagrli prostor i sužava prolaz. Za kvadratnu sobu, kuhinja s dvije reda bit će nezgodno kod kuhanja zbog prevelike udaljenosti između “radnih” točaka.

Pros: Raspored je kompaktan i prikladan (za uske kuhinje) ostavljajući dovoljno prostora za blagovaonicu.

Savjet:

 • Da bi kuhinja bila stvarno udobna, između dva reda trebao bi biti prolaz od 1,2-1,5 m. Minimalna dopuštena udaljenost je 1 m.
 • Najčešće je na ulazu izgrađen dvosjedni set, kako bi se uštedio prostor i udobnost, vrata bi se trebala otvoriti u pravcu hodnika, a ne kuhinje. Također možete zamijeniti vrata s kliznom strukturom ili potpuno otvoriti otvor.
 • Takvo planiranje odbora, pranje i stroj za pranje posuđa postavljen u nizu, a ostatak (hladnjak, pećnica, mikrovalna pećnica, itd) Može se postaviti suprotno.
 • Ako kuhinja ima 17 četvornih metara. metara ima pravu kvadratnu formu, onda se u sredini između dva reda namještaja može smjestiti blagovaona. Istina u ovom slučaju, štednjak, sudoper i hladnjak će morati biti izgrađen u jednoj liniji. Primjer takvog kuhinjskog dizajna od 17 metara prikazan je na sljedećim fotografijama.

Dvosobni kuhinja-blagovaonica

Dvosobni kuhinja-blagovaonica

Više detalja u materijalu: Kako opremiti dvosjednu kuhinjsku kuhinju

Kuhinja u obliku slova L

L-oblik (kutni) izgled je najsvestraniji, a time i popularan.

U kojim se slučajevima preporučuje: kutni set je prikladan u gotovo svim slučajevima i posebno je relevantan za kuhinje i blagovaonice, jer ostavlja dovoljno prostora za veliku blagovaonicu.

kontra: praktički nema, ali u udobnosti gubi u obliku slova U, poluotok i otočna kuhinja.

Pros: Kuhinja u kutu prikladna je jer vam omogućava postavljanje peći, umivaonika i hladnjaka na princip “radnog trokuta”. Osim toga, to je kompaktan i ostavlja dovoljno prostora za blagovaonicu, možda s ormarom ili kaučem.

Savjet:

 • U kutnu kuhinju je stvarno ugodno, peć, umivaonik i hladnjak bi trebali biti postavljeni ne uz jednu liniju, ali, kao što je već spomenuto, na principu trokuta. Poželjno je da između “radnih točaka” interval nije veći od 1 metra, inače će prostor postati neugodan.
 • Kutni moduli (osobito podovi) bolje su odabrati trapezoidni oblik, a zatim u kutu možete graditi sudoper, štednjak ili radni prostor.
 • Kutna kuhinja površine 17 m2
 • Kutna kuhinja površine 17 m2
 • Kutna kuhinja površine 17 m2

U-oblikovana kuhinja

Pros: U-oblikovana kuhinja može biti vrlo udobna ako stavite sudoper, štednjak i hladnjak koji su nedaleko jedan od drugoga. U ovom slučaju, svi se kuhinjski radovi mogu obaviti na gotovo istom mjestu. Posebno je dobro kuhinja, radno područje koje se nalazi na prozoru. Primjer takvog rješenja za planiranje može se vidjeti u sljedećem projektiranju.

U-oblikovana kuhinja 17,5 četvornih metara. m

U-oblikovana kuhinja 17,5 četvornih metara. m

kontra: U obliku slova U slušalica može izgledati težak, ima puno prostora, nije dostupan za sve kuhinje u izgradnji ispod prozora zahtijeva složenu popravak prijenos / nastavkom komunikacije.

U kojim se slučajevima preporučuje: Na području od 17 četvornih. metara U-oblikovani set je stvaran u slučaju da je prioritet funkcionalni dio kuhinje, a ne blagovaonica.

Savjet:

 • Slušalice su manje zagušene unutrašnjosti, jednu ili dvije njegove strane može ostati bez vješanja ormarića.
 • Kako bi kompletirao U-oblik i ostavio više mjesta za blagovaonicu, jedna bočna ploča može biti kraća.

Poluotok kuhinja

Poluotok plan uključuje kombinaciju slušalice za bilo koji oblik poluotoka – funkcionalnu stol s jednog kraja na zid ili koji je dio slušalice u sljedećem 17-metarskom kuhinja-blagovaona u studio apartman na fotografiji ispod.

 • Kuhinja i blagovaonica površine 17 m2
 • Kuhinja i blagovaonica površine 17 m2

Pros: Poluotok može biti s jedne strane s šankom, a s druge strane – radno područje za pripremu proizvoda. Također se može opremiti štednjakom, sudoperom (rijetko), malim hladnjakom, ormarom vina. Poluotok je vrlo jednostavan za pripremu, zoniranje prostora, dok je puno kompaktniji od otoka.

kontra: Oprema poluotok tehnika često zahtijeva opsežne zahvate s nastavkom / prijenos komunikacije, podizanje razine poda i spuštanje stropa (za ispušnom kanalu).

U kojim se slučajevima preporučuje: Osobito je važno poluotok za kombinirane dnevne sobe za kuhinju ili kuhinjske utilitarne svrhe.

Savjet:

 • Najlakše je postaviti poluotok bez strojeva i vodovoda, kada je namijenjen samo za pripremu hrane i zalogaja.
 • Ako želite poluotok bio funkcionalan, ali to ne zahtijeva komplicirano održavanje, odaberite kombinaciju: poluotoka + ugrađenim električnim štednjakom + recirkulaciju nape s filtrom s aktivnim ugljenom. U tom slučaju ne morate širiti i sakriti zračni kanal i druge komunikacije.

Otok kuhinje

Otok je multifunkcionalni stol koji, za razliku od poluotoka, može se zaobići sa svih strana.

Pros: Kuhinja s otokom je jednako povoljna kao i poluotok.

kontra: Otok zahtijeva više prostora od poluotoka, pa stoga nije dostupan za svaku kuhinju. Na 17 kvadrata otok može biti vrlo mali ili zamijeniti stol za blagovanje.

U kojim se slučajevima preporučuje: Za kuhinje s otvorenim planom, kao iu slučaju kada nije potreban cijeli stol za blagovanje u kuhinji.

Savjet:

 • Oblik otoka mora odgovarati obliku prostorije. Dakle, za pravokutnu kuhinju odaberite pravokutni otok, za trg jedan – trg.

U ovoj kuhinji L otok je opremljen sudoperom i namijenjen je za 3 osobe.

 • G-shredded kuhinja površine od 17 četvornih metara. m s otokom
  Projekt Olga Pochuyeva
 • G-shredded kuhinja površine od 17 četvornih metara. m s otokom
  Projekt Olga Pochuyeva

decor

Leave a comment