Hvordan velge riktig sted og hvor å sette et kjøkken hjørne med bord og stoler – banking-on-green.com

Hvordan velge riktig sted og hvor å sette et kjøkken hjørne med bord og stoler

Hvordan velge riktig sted og hvor å sette et kjøkken hjørne med bord og stoler

Hvis du ikke har tenkt å ta spisestuen ut av kjøkkenet, må du passe på å velge de mest praktiske, vakre og ergonomiske møbler. Det er mange alternativer, men en av de mest praktiske løsningene er en kjøkkenkrok med bord og stoler. Det gir deg mulighet til å zonere rommet, komfortabelt imøtekomme alle familiemedlemmer, rationelt bruke en av hjørnene i kjøkkenet og gi det et mer koselig utseende. Din oppgave er å velge hjørnet riktig og angi det riktig inn i rommet.

Kompletjons- og designfunksjoner i kjøkkenkrokelementene

Det tradisjonelle kjøkkenkroken består av et lite hjørneseksjon med seter, spisebord og flere stoler.

kjøkkenkrok

Praktisk løsning på en streng og kortfattet måte

Vær oppmerksom! Det er tilgjengeligheten av ekstra seter for å skille hjørnet fra spisegruppen, som bare består av bord og stoler.

Alternativene til dette møbelsettet er store. Dens funksjonalitet, praktisk er avhengig av designelementene til individuelle møbler.

sittende avsnitt

Hjørnesnitt for sitteplasser – løsninger

Hjørnestykket med seter er det viktigste og betydelige elementet i kjøkkenkroken. Det kan ikke bare ha forskjellige størrelser og former, men også en grad av funksjonalitet, komfort.

De mest populære alternativene er:

 • Mykt hjørne (sofa). Den har en spesiell komfort, estetisk utseende. Legger til et interiør av en koselighet. Det vil bli en gave for de som kombinerer spisestuen med et hvilested.
 • Seksjon med stiv ramme og polstring. Når du lager et hjørne på bestilling, kan du velge et stoff som er tilgjengelig på kjøkkenet.
 • Hjørnebenk. Den har en hard overflate, det ser veldig lakonisk ut, men det sparer mye plass på kjøkkenet. Ytterligere komfort kan opprettes hvis du bruker spesielle puter til sitteplasser.
kjøkken med myk sofa

Hjørne for kjøkken med myk sofa

benk

Stiv hjørneseksjon-benk

møbler

Lærmøbler med skinnbelegg

Vinkelseksjoner kan være høyre og venstre hånd, universelle. Bestem hvilket alternativ som er foran deg, ganske enkelt. Stå opp til sofaen eller benkflaten og se på hvilken hånd fra deg som ligger lengst. Universelle modeller har to like store deler.

Dette er viktig! Hvis produsenten har forutsett muligheten for å omorganisere møbler moduler, er dette problemet ikke grunnleggende. Ellers kan du ikke gå inn i settet i det valgte hjørnet av kjøkkenet etter at du har gjort en feil.

kantet harangour

Venstre sidet hjørneseksjon

Under setene, som bare trenger å løfte, ofte skjulte kapasitetskasser. En annen måte å opprette ekstra lagringsplass på er å legge inn skuffer under setene. Hvis tilgjengelig, kan du slippe ut ett eller to kjøkkenkasser. Denne løsningen er spesielt viktig for små rom, men design med oppbevaringsbokser ser mer tungvint ut enn produkter uten dem.

I tillegg kan en liten plass mellom de to delene av hjørneelementet brukes. Vanligvis er det hyller eller til og med en mini-bordplate, stasjonær eller uttrekk.

hh7
hh8
hh9

Spesiell oppmerksomhet bør betales til kjøkkenhjørner med en seng.

Hjørnesnitt med seng

Hjørnesofa eller benk kan bli en ekstra seng. Et utmerket alternativ for en stor eller bare gjestfri familie. I slike produkter blir foldemekanismen vanligvis brukt:

 • The Dolphin. En perfekt løsning for hyppig bruk. Den har enkelhet, pålitelighet og evnen til å erstatte funksjonelle deler. Soveplassen består av et sete på hjørneseksjonen og en hengslet del skjult under den. Den har en jevn og behagelig overflate, kompakte dimensjoner.
 • “Fransk clamshell.” Passer mer for uventede situasjoner enn for vanlig bruk. Soveplassen består av tre glidende seksjoner, som er skjult i sofaens ramme. For å trekke dem ut, må du fjerne de myke setene, og trekk deretter den spesielle håndtaksløyfen. Øvelse viser at dette ikke er den mest praktiske måten å legge en køye på.
hjørnesett

Hjørneavsnitt med “dolphin” utfoldingsmekanisme

Prinsippet om mekanismen til “fransk clamshell”

Hjørneseksjonen med sovestue er et praktisk alternativ for alle anledninger. Men ikke glem at slike møbler vil kreve ekstra ledig plass, ikke bare i samlet form. Kan du regelmessig flytte bordet og stolene for å spre sofaen, samtidig som muligheten for relativt fri bevegelse på kjøkkenet holdes?

sove hjørne

Hjørnesnitt med seng

Spisebord og stoler

Spisebordet holdes vanligvis i en stil med bunnen av hjørneseksjonen og stolene. Men hvis du fokuserer på dette møbelet på samme måte som på setene, så vær oppmerksom på en rekke punkter.

 1. Til spisestuen kan raskt forvandle seg til et koselig hvilested, det anbefales å gi preferanse til brettbord. Bordboken, flere seksjoner og paneler – mange alternativer.
 2. For et komfortabelt opphold ved bordet, velg produktet på ett ben. Dette gjelder spesielt når det er mangel på ledig plass på kjøkkenet.
 3. Vær spesielt oppmerksom på bordplaten. Det kan være noe, men hvis hjørnet er kompakt i størrelse, gi preferanse til bordplaten med avrundede former.
bord

Et bord med ett ben legger til rette for plassering etter det

kjøkken møbler

Et sett med kjøkkenmøbler med plassbesparende bordbok

bord

Ergonomisk og trygt, ovalt bord

Når det gjelder stolene, sørger de klassiske løsningene for deres komplette tilfeldighet med bord- og hjørneseksjonen basert på materialene til fremstilling og følgelig på tekstur og fargeløsning. Designere anbefales å kjøpe slike hjørner for små rom. Deres integritet og fullstendighet av sammensetningen vil leke i hendene når du pynter interiøret.

kjøkkenkrok

Alle kjøkkenhjørneelementer er laget i samme stil fra de samme materialene

Mer moderne og originale sett gir en betydelig forskjell mellom stoler fra andre møbler. Men selv i dette tilfellet forblir den generelle stilistiske orienteringen av hjørnet nødvendigvis. Spesielt relevant er “duetter” av metall og glass, tre og metall, plast og laminert MDF, sponplater. Fargeløsningen kan være ganske original.

hjørne

Utvalg av materialer i ett kjøkkenkrok

Vær oppmerksom! Designere rådes til å forlate stoler med en tradisjonell tilbake til fordel for avføring og puffer, hvis matlagingsområdet har et lite område. Et slikt tiltak vil spare plass og legge til rette for bevegelse rundt kjøkkenet.

kjøkkenkrok

Et kompakt kjøkkenhjørne med avføring i stedet for stoler

Hvordan velge en kjøkkenkrok – oppmerksomhet på form og størrelse

Designfunksjoner – ikke det eneste kriteriet for valg av kjøkkenkrok. Det er også viktig å være oppmerksom på størrelsen, formen og materialene til produksjonen.

Møbler av møbler – standard og individuelle løsninger

Møbler bør matche dimensjonene på rommet og være komfortabel. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på dimensjonene.

Av særlig betydning i valget av vinkel er følgende parametere (i parentes er deres gjennomsnittsverdier):

 • Høyde med bakkant av benk, sofa eller stoler (0,8-1 m).
 • Setehøyde (0,4-0,5 m). Under måltidet skal bena stå på gulvet, i stedet for å henge i luften eller proppe opp benken.
 • Seterbredde (0,5-0,7 m). Jo mer denne verdien, desto vanskeligere vil det bli for sitte å nå bordet.
 • Lengde på seter (0,9-2 m). Hvis du kjøpte en del med en seng, bør lengden på den tilhørende delen ikke være mindre enn 1,7 m.

Vær oppmerksom! Du kan forlate hjørneseksjonen med en høy rygg, hvis hjørnet er veggen. Et annet alternativ er en laconic benk med separat rygg fast på veggen, noe som gjør det mulig å bevare det estetiske utseendet til veggdekorasjonen. Slike løsninger avlaster interiøret, noe som gjør det visuelt lettere.

kjøkken

Benk med ryggstøtte festet til veggen

kjøkken sett

Sete seksjon uten ryggstøtte

møbler

Uten rygg kan det være en av seksjonene

Hvordan riktig korrelere størrelsen på møbler med kjøkkenområdet? Behandles av følgende regel: rundt spisebordet bør være et ledig rom på 70-80 cm, slik at du enkelt kan flytte stoler og sitte ved bordet. Det er også nødvendig å opprettholde avstanden mellom kjøkkenkrok og andre møbler. Vanligvis er det 80-90 cm.

Dette er viktig! For å lette prosessen med innkvartering av husholdninger eller gjester ved bordet kan være, hvis du foretrekker hjørneseksjonene uten armlener.

Standard dimensjonale løsninger er ferdige kjøkkenhjørner. Du kan velge et sett med møbler i salongen eller butikken og umiddelbart ta det hjem. Fandt du ikke det riktige alternativet eller kjøkkenet har et ikke-standardoppsett? Så er det fornuftig å bestille et hjørne i henhold til individuelle størrelser. Dette vil maksimere bruken av plass, men resultatet må vente.

kjøkken

En komplett løsning sparer deg mye tid når du kjøper

Former av kjøkkenkrok

Geometri og kjøkkenets område dikterer valget av formen på møblens hjørne. Det kan være U-formet, L-formet eller rundt.

Det U-formede kjøkkenhjørnet har en seksjon for sitteplasser tilsvarende form. Dette alternativet er den ideelle løsningen for et romslig rom. En stor sofa gjør at du enkelt kan plassere bordet 6-7 personer. Du kan øke dette beløpet ved å legge til 2-3 stoler. Hvis du har en romslig nisje på kjøkkenet, en oppvarmet balkong eller karnappvindu, kan du sette et sett med møbler der, skille et ekstra spiseplass med tau eller stoffgardiner, en skjerm.

modell med benk

Moderne modell med P-formet benk

spisestue

Et kompakt, men romslig spisestue i et bortgjemt hjørne

Vær oppmerksom! Den mest passende form av bordet for en slik sofa vil være rektangulær. I ekstreme tilfeller – oval.

L-formet hjørne – det vanligste alternativet, egnet for de fleste matretter, inkludert, og det minste. Lengden på setet kan være så lav som 0,9 m.

hh25
hh26
hh27

Avrundede hjørner er også installert i hjørnene, men bare i de som er over 90 grader. Denne løsningen lar deg visuelt justere rommet, noe som gir den en jevn form. Dette gjelder spesielt for interiøret i jugendstil. Hvis hjørnene er rette, men de må være avrundet, kan du plukke opp et hjørne delen slik at dens ytre perimeter var rektangulær eller firkantet, og det indre – runde.

hjørneseksjon

Hjørnseksjon med rund indre omkrets

halvcirkelbenk

Uventet avgjørelse – en halvcirkelbenk er delt inn i to deler

Materiell fabrikasjon og polstring – en rekke løsninger

Under materialene til fremstilling av kjøkkenhjørner er det nødvendig å forstå hva som er gjort av: rammen av hjørneseksjonen, stoler eller stoler; bordet; setetrekk. Det er også viktig å ta hensyn til kvaliteten på fyllstoffet som brukes, dersom møblerne har polstring.

møbler

Kvaliteten på materialene som brukes bestemmer levetiden til møblene

Materialer til møbler skjeletter

Når det gjelder det grunnleggende materialet i kjøkkenhjørner, er det oftest:

 • Massivt tre. Det dyreste, men holdbare alternativet. For kjøkkenmøbler, bruk tre, motstandsdyktig mot fuktighet og temperaturendringer. Levetiden til slike produkter kan nå 20 år med riktig omhu.
 • Laminert MDF eller sponplater. Budsjett og det vanligste alternativet. Vinkelens levetid avhenger av kvaliteten på applikasjonen av en tett PVC-film og stivheten av substratet, men sjelden overstiger 6-7 år. Vanlige problemer som oppstår etter flere års drift er løsring av festemidler, peeling av dekorative belegg, knirkende.
 • Metal. Brukes til å gjøre bena på kjøkkenbordet, rammen av stoler. For beskyttelse mot fuktighet, behandles den med spesielle forbindelser. Forkrommet eller malingsbelagt metall gir deg mulighet til å plassere kjøkkenkroken i nesten alle interiør.
 • Plast. Det gjør vanligvis stoler til hjørnene i en moderne stil. En rekke fargeløsninger og former, de enkle ferdige produktene, fuktighet og holdbarhet – disse er dydene til plaststoler. Ulempene inkluderer relativ sårbarhet.
hjørne fra massivt tre

Kjøkken hjørne i massivt tre

stoler

Bruken av metall til fremstilling av en stolstativ

I de fleste av de presenterte møblene settes flere typer materiale sammen, så du må ta hensyn til hver av dem.

Polstring materialer – krav til dem og typer

Stoffmateriale til kjøkkenmøbler bør kjennetegnes av: høy styrke, tetthet; motstand mot slitasje, eksponering for sollys, strekk og krymping; fuktighet og brannmotstand; luftpermeabilitet. Det er disse materialene som vil forlenge levetiden til kjøkkenkroken og tillate å bevare sin estetiske utseende i mange år.

møbler

Velg riktig stoff

Stoffmateriale kan være:

 • Naturtyper. De inneholder et overveiende antall naturlige tråder av ull, sengetøy, bomull, etc. Slike polstring er hypoallergen og luftgjennomtrengelig. Samtidig har den lav slitestyrke, høye risiko for knusing og krymping. Slike møbler vil ikke vare lenge på kjøkkenet.
 • Syntetiske stoffer. Dette er lavsan, akryl, polyester. De har lav luftgjennomtrengelighet (ikke puste) og kan akkumulere strøm. Imidlertid er dette stoffet preget av fargefasthet, lett vedlikehold, plastisitet og slitestyrke. Syntetiske stoffer er ikke redd for fuktighet og lys, og akryl av høy kvalitet kan tåle selv virkningen av svake syrer.
 • Blandede stoffer. De brukes oftest til møbler møbeltrekk. Består av naturlige og syntetiske fibre, låne den beste ytelsen til begge. Velour har for eksempel vanligvis en sammensetning: bomull, polyester, viskose.
 • Skinn. Møblene gir et luksuriøst utseende og lar deg vise fremgang i huset, statusen til eieren. Den har høye hygieniske egenskaper, motstand mot slitasje og lett vedlikehold. Men samtidig har den lav motstand mot riper, sollys og temperaturendringer.
Gunny

Prøver av stoffbelegg – matting

Avhengig av produksjonsteknologien kan vi skille mellom følgende typer stoffbelegg som brukes til å lage kjøkkenhjørner: flokk, boucle, jacquard, chenille, tapetry.

flokk

Møbelflock er en praktisk analog uegnet fløyelbelegg

bilde

På tapestry, er mønsteret dannet ved å interlacing mange tråder

chenille

Chenille er en demokratisk pris med god ytelse

Typer møbler fyllstoffer

I ett møbel kan brukes flere typer fyllstoff, så prøv alltid å få en fullere konsultasjon av selgeren.

Alle fyllstoffer av polstrede møbler er delt inn i vår og myk. Springfjærenhetene er holdbare, i stand til å tåle tung last, høy grad av elastisitet og dermed motstand mot deformasjon. Fjærenheten er festet til møbelrammen og er dekket med mykt materiale (skumgummi, filt, etc.).

vårblokk

“Vårkake” for sofaen

Blant myke fyllstoffer innbefatter: padding polyester, polyuretan, sintepuh, hollofayber, dyurafil pisk. Alle er kjennetegnet ved gode varmebesparende egenskaper, lav permanent forlengelse, klumpetheten, hypoallergeniske, elastisitet.

Imidlertid varierer de spesifikke indikatorene betydelig, så sintepon, sintepuh og polyuretanskum brukes vanligvis til fremstilling av møbler av lav og middels prissegment. De er overlegen i ytelse til durafil og holofayber. Men naturlig latex brukes til produksjon av luksuriøse møbler.

latex komfyrer

Latexplater for å fylle polstrede møbler

Hvor å sette et kjøkkenkrok

Hvis du har et lite kjøkken, har du ikke mange muligheter. Vanligvis er møbler i dette tilfellet plassert i et hjørne rett overfor matlagingsområdet.

kjøkken

I et romslig rom kan du tilby flere spisesteder

Dette er viktig! For sikkerheten til det estetiske utseendet på møbler, anbefales det ikke å plassere det i nærheten av ovner, gass- eller komfyr eller vask.

I det romslige kjøkkenet kan du fantasere, men her er det en tradisjonell løsning – plassering et hjørne nær vinduet. Et måltid som kan kombineres med å studere naturen utenfor vinduet, er en god måte å slappe av og slappe av.

hh41
hh42
hh43

I leiligheter-studioer eller private hus, hvor kjøkkenet gradvis blir til stuen, er det ofte karnappvinduer. Overnatting i karnappvinduet tillater organisering ikke bare et opprinnelsessted for mat, men også et rekreasjonsområde.

hh44
hh45
hh46

Det er ingen mangel i kvadratmeter? Sett deretter møbler i midten av kjøkkenet. sofa ville gjøre det bra med reguleringsplan funksjon av rommet, skille arbeidsområdet fra spise. Spesielt relevant er løsningen for kjøkkenets øyeoppsett. I dette tilfellet kan hjørnet plasseres nesten nær “øy”, men ikke glem samtidig å opprettholde renslighet og bevaring av møbler elementer.

Hvis en trapp fører opp fra kjøkkenet eller kjøkkenet / spisestuen, så kan vinkelen som dannes av den og veggen brukes til å plassere kjøkkenhjørnet.

Video: En haug med ideer for inspirasjon

Riktig valgt og plassert kjøkkenkrok vil være en ekte dekorasjon av kjøkkenet ditt, uansett stilen til interiøret og området. Med sitt utseende av koselige familiekvelder eller hyggelige sammenkomster i hjemmet ditt vil det være mer!

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org