Hvordan lage et vindueskarm på kjøkkenet: valget av ideer og materialer for gjennomføringen – banking-on-green.com

Hvordan lage et vindueskarm på kjøkkenet: valget av ideer og materialer for gjennomføringen

Hvordan lage et vindueskarm på kjøkkenet: valget av ideer og materialer for gjennomføringen

Plassen ved vinduet på de fleste kjøkken forblir ubrukt. I beste fall er det dekorert med en vakker innredning: blomsterpotter, urter og annet kjøkkenutstyr. Men disse uvurderlige centimeter kan brukes med mye større fordel og effektivitet. Tenk på hvordan du lager en vinduskarpe på kjøkkenet og original design det.

Hvordan slå en vinduskarpe: fristende ideer for enhver smak

For å velge dimensjonene for en ny benkeplate, er det viktig å ta hensyn til flere nyanser: utformingen av rommet selv, høyden fra gulvet til vinduets åpning og plasseringen av resten av møblene. Lav windowsills vil være ganske enkelt ubeleilig som bord, og fra høy er det bedre å utstyre et stativ. Derfor vil vi dvele i detalj om ulike designideer, slik at det vil være lettere å bestemme hvilken rolle en modernisert vinduskarpe kan spille på kjøkkenet ditt.

tabletop

Vakker form av toppkarm

kjøkken

Ved dette bordet er det praktisk og en matbit, og arbeid, mens det nyttige området på rommet, tar det et minimum

Funksjonell – ekstra arbeidsflate

Vindubrettet får maksimalt naturlig lys, noe som vil være overflødig når man lager kulinariske mesterverk. Som en ekstra arbeidsflate er den enkleste designen egnet – en rett bordplade langs hele vinduet (bredden er valgt individuelt og avhenger av materialets styrke og ledig ledig plass).

tabletop

Bred benkeplate med ekstra støtter

Til den oppdaterte vinduskarmen harmonisk blandet inn i kjøkkenkroken, kan du til og med tenke på utformingen og utformingen av headsettet på reparasjonstrinnet slik at bordplaten blir en fortsettelse av hele arbeidsflaten. Og hvis kommunikasjon er tillatt, er det mulig å installere en vask her, slik at du kan nyte landskapet under vaskingen av retter.

shell

Vasken på vinduskarmen sparer plass

kjøkken

Under vinduet kan du ordne ekstra lagringsområder, men med radiatoroppvarming vil dette forstyrre konveksjonen i rommet

Til notatet! I store rom med firkantet eller U-formet form er halvcirkelformede eller rektangulære benkeplater, som dekker tre overflater på en gang, meget effektive.

kjøkken

Eksempelkjøkken med innebygde toppdyner

kjøkken

En vellykket løsning for kjøkkenet med et karnappvindu

Komfortabel – en bar eller et fullt bord

Bordplaten i stedet for kjøkkenkarm er oftest brukt som et alternativ til et vanlig spisebord i et lite eller smalt rom. Igjen er den enkleste løsningen et direkte bord med eller uten støtte.

Men du kan gjøre for å bestille og mer originale design:

 • Folding – En del av bordplaten kan brettes på vinduskarmen eller falle ned, for ikke å forstyrre bevegelsen på kjøkkenet, og om nødvendig – bli til et fullt spisebord, bak som vil være gratis for å huse flere personer.
table-terskel

Folding bordkarm

 • Hjørne – hvis kjøkkenet er plassert i nærheten av vinduet, er det fornuftig å gjøre bordet en videreføring av arbeidsflaten. Denne designen ser mer harmonisk ut. Selv om høyden ikke stemmer, vil dråpen ikke få øye hvis benkeplaten er laget av samme materialer.
 • U-formet – området av standard vinduskarmen kan ikke være nok til å imøtekomme en familie på 3-4 personer. Hvis oppsettet tillater det, kan du fortsette bordplaten med en bar eller et fullt bord.
tabletop

Bordplaten i samme stil som arbeidsområdet

stativ

Bar-teller – en god løsning for kjøkkenstudioet

bord

Fortsettelse av vinduskarmen kan være et vanlig bord

Effektivt – sofa eller falsh-peis

Hvis du er ute etter en virkelig ikke-standard ide om hvordan du skal slå en lav vinduskarpe, tenk å skape i stedet for en bred bordtopp … en peisportal. Tross alt innebærer det meste av planleggingen å plassere radiatorer direkte under vinduet, og et godt alternativ for maskering av dem vil være utstyret til en dekorativ falsk peis.

peis

Eksempler på dekorasjon av peisen under vinduet

Det kan fremstilles ved hjelp av konvensjonelle gipsplatebokser, dekorere dens veggpussing, vannavstøtende tapet under murverk, fliser, paneler med simulert marmor eller annen stein med en vakker struktur. Radiatorer må lukkes med en vakker grill, og en langstrakt sill-topp vil spille rollen som en mantelpiece, som også kan brukes som arbeidsflate.

En annen ikke-standard ide om å bruke vinduskarmen er å forvandle den til en slags trang sofa. For dette strammes bordplaten av holdbare materialer som er i stand til å motstå en persons vekt, med noe tett stoff med et mykt fyllstoff (for eksempel sintepon). Deretter kan du sette lyse puter på den nye sofaen og beundre utsikten fra vinduet med et glass aromatisk te eller kaffe.

ugle

Hvordan lage en koselig sofa fra et vindueskarm

Til notatet! En falsk peis eller en sofa fra vinduskarmen er fornuftig å utstyre bare i store kjøkken eller studiorom, hvor det ikke er noe spesielt å kjempe for hvert centimeter av nyttig plass. Ikke mindre spektakulære slike løsninger vil se ut i stuen, barnehagen eller soverommet.

Utvalg av materialer for benkeplater

Byggemarkedet tilbyr et bredt spekter av ferdige design eller individuelle materialer for ethvert budsjett, farge og stil. Men for å velge mellom å lage vinduskarmen for et bestemt interiør, er det viktig å ta hensyn til både dekorative og styrkeegenskaper av materialer som vil bidra til å oversette ideen til virkelighet.

Plast eller sponplater

Plast vinduskarmer er det billigste og minst holdbare alternativet. Derfor kan et slikt bord bare tjene som et dekorativt stativ for ulike tilbehør (og selv de som ikke er tunge – under en sprø gryte med massiv karbon vil det nok snart bøye seg).

Et mer pålitelig alternativ – sponplater, ferdig med laminert film, eller behandlet med plast HPL, CPL. Av dette materialet er benkeplater laget i stedet for en vinduskarpe i kjøkkenet, som kan brukes både som barstativ og som arbeidsflate.

tabletop

Hvordan er bordplaten laget av sponplater

Fordeler av materialer:

 • Rimelig pris (ca $ 15 for 1 kjører meter).
 • Et bredt spekter av farger, teksturer og imitasjoner av dyrere overflater, for eksempel stein eller tre.
 • Rask produksjon og enkel installasjon (du kan håndtere det selv).
 • Over tid kan du demontere og erstatte med et dyrere belegg.

Når du velger møbler fra sponplater, må du kontrollere at sertifikatet for materialet indikerer utslippsklasse E1 (ideelt – E0). Dette er en indikator på at nivået av fordampning fra formaldehydharpikser som brukes ved fremstilling av plater, er i samsvar med standarden for boligkvarter. Hvis dokumentet mangler eller det ikke finnes en slik linje i listen over egenskaper, se etter en annen leverandør.

Det er også ønskelig å se på utsnittet av utstillingsprovene, hvilken plate brukes som grunnlag. Det beste alternativet – sponplater med fuktresistent behandling, som er forskjellig fra konvensjonelle plater med en blåaktig grønn fargetone.

Til notatet! HPL-belegget betyr at sponplaten blir behandlet med høytrykksplast. Dette sikrer en tett passform av beskyttelseslaget og bedre styrkeegenskaper enn den billigere plastprisen.

ulemper:

 • Plast er ustabilt til å fargelegge væsker – flekker fra vin, fersk eller kaffe kan ikke fjernes selv ved hjelp av slipemidler.
 • Hvis det beskyttende laget på sponplaten påføres dårlig, kan vann danne blærer. Videre, gjennom den skadede beskyttende lag vil lekke fordampning formaldehydharpikser (av samme grunn anbefales før veiviseren “lufting” ferskt benkeplaten i minst 3-5 dager i luft).
 • Lav varmemotstand – det er klart at plast ikke bør sette varme gryter og panner, men få vet at selv fra kopper te om det kan være spor Kast skyet (spesielt hvis belegget er blank).
 • Kort levetid – i gjennomsnitt ikke mer enn 5-7 år.

Tips! Hvis du lager et lett plastbord fra vinduskarmen, blir det mindre synlige flekker og utryddet steder. Av samme grunn er matte overflater alltid mer praktiske enn glans.

Tre eller MDF belagt

Bordplaten på vinduskarmen i kjøkkenet kan være laget av tre – en naturlig massiv eller MDF-brett belagt med samme plast- eller PVC-film. Slike materialer fordamper ikke skadelige stoffer (i sammensetningen av MDF, lignin og paraffin, ikke formaldehydharpikser, fungerer som en kobling), derfor er de trygge for helse.

bord

Sill-vindu med ventilasjon

Fordeler ved tre benkeplater:

 • Spektakulært utseende gir komfort og harmoni til kjøkkenets atmosfære (matrisen har en vakker naturlig struktur, og MDF-serien gir deg mulighet til å velge farge og tekstur for ethvert interiør).
 • Hyggelige taktile opplevelser.
 • Økologisk kompatibilitet.
 • Bordplaten fra matrisen kan gjenopprettes og males med lakk eller olje-voksimprenrasjon, og den skadede MDF, selv om den ikke er gjenvinnbar, vil ikke frigjøre skadelige stoffer som EAF.
 • Gjennomsnittlig pris – prisen for benkeplater fra sponplater starter fra $ 30 per løpende meter, kostnaden av arrayet avhenger av karakter og klasse av tre.

Blant manglene kan vi merke nøyaktigheten til omsorg – på steder der fuktighet akkumuleres, kan en sopp starte, og selve treet kan svulme. I tillegg, med intensiv bruk, tømmer treflaten sitt spektakulære utseende, er dekket av riper og fra varme – med kjedelige flekker.

For kjøkkenmøbler, vil den beste løsningen være et hardvedträ – bøk, lønn, nøtt, eik, wenge, valnøtt, ask. De tolereres bedre av fuktig atmosfære og lider mindre av mekanisk skade enn billigere, men myk furu, lind eller alder. Når det gjelder MDF benkeplater, er det mest motstandsdyktige belegget høytrykks plast (HPL).

Til notatet! For å lage et godt bord, trenger du en tykkelse på 40 mm og klasse ikke lavere enn AB (ideelt – A, selv om det er mye dyrere). I et slikt utvalg vil det være et minimum av knuter og andre feil som påvirker levetiden og utseendet på benken.

tabletop

MDF – verdt oppmerksomhet budsjettløsning

Naturstein – granitt eller marmor

Bordplater laget av naturstein vil være et effektivt høydepunkt og dekorasjon av ethvert kjøkken. De mest populære materialene er marmor og granitt. De har utmerket slitestyrke, gir nesten ikke seg mekanisk innvirkning og fuktighet, de ser dyre, solide og med minimal vedlikehold kan tjene i flere tiår.

tabletop

Granitt benkeplate – pålitelig og spektakulær

Til notatet! Sills laget av stein benkeplater anbefales å bli installert bare i store og romslige kjøkken – i små rom ser de tungvint ut.

tabletop

Naturstenen ser alltid solid ut

Ulemper med naturstein:

 • Høy kostnad på benkeplate (fra $ 250 per 1 m2), og installasjonsarbeid.
 • Fra fargestoffene på marmor kan det forbli flekker (granitt i dette tilfellet er mer lønnsomt).
 • Nesten kan ikke gjenopprettes.
 • Kraftig vekt krever et solid fundament.
 • På en overflate som er lengre enn 2,5 m, vil sømmer være synlige.

Viktig! Granitt av natur har økt strålingsbakgrunn. Derfor må du kontrollere at sertifikatet spesifiserer 1 klasse for den spesifikke aktiviteten til radionuklider. Slike materialer er tillatt for bruk i boligkvarter.

tabletop

Strukturen av marmor er alltid unik

Kunstig stein – akryl eller agglomerat

Ikke mindre spektakulær er bordet i rommet, laget for naturstein. Og det er analoger, som, i henhold til deres styrkeegenskaper, ikke er mindre enn til den berømte granitten. Det handler om et agglomerat – et krummet av kvarts eller marmor. Takket være tilsetningen av epoksyharpikser, slipper overflaten ikke opp, absorberer ikke fargestoffer og brenner ikke ut i solen. Sann, en slik stein er dyr, noen ganger overgår det opprinnelige materialet til en pris, og ganske tungt – en bred bordplattform vil kreve en stabil base og ekstra støtte.

vinduskarmer

Vinduskarmer laget av kvarts agglomerat – sterk og vakker

For de som ikke har råd til agglomerasjonen, kan du gi råd til et mer budsjettalternativ – akrylstein. Den er laget av mineralsk crumb og akrylharpiks med tilsetning av forskjellige fargepigmenter.

tabletop

Flytende stein kan ta noen form

Fordeler med akryl benkeplater:

 • Et stort utvalg av farger og former vil gjøre det mulig å legemliggjøre de mest originale designløsninger.
 • Ha en “varm” effekt når du rører.
 • Det er ingen søm selv på store flater.
 • Ro fuktighet
 • De har mye mindre vekt enn naturstein eller agglomerat.
 • Ikke brenn i solen og slit ikke ut når du bruker den aktivt.
 • Egnet for restaurering – riper og flis kan fjernes.

Selvfølgelig er det noen ulemper her: Akryl har ekstremt lav varmebestandighet, kan males med lyse drikker og produkter, og produksjonen av bordplater kan bli trukket på i en måned eller mer.

Viktig! Velge et vindusbord av kunststein, spesifiser hvilket materiale som ble brukt som substrat (glass, tre, MDF) – dette påvirker konstruksjonens vekt og styrke. Det er ønskelig at tykkelsen av steinlaget ikke er mindre enn 12 mm.

tabletop

Produkter laget av kunststein kan gis noen form

Nyanser av selvmontering

Montering av den ferdige bordplaten laget av sponplater, plast, tre eller MDF på vinduskarmen er ikke vanskeligere enn å montere arbeidsflaten på kjøkkensettet. Men det er noen forskjeller:

 1. Hvis en radiator er installert under vinduet, må du sørge for at strukturen ikke forstyrrer sirkulasjonen av varm luft, ellers vil kondensat akkumulere på vinduene – bevis for høy luftfuktighet, som er fulle av utseendet på mold spots.
 2. I henhold til byggstandarden kan vinduskarmen ikke installeres under 20 cm fra kanten av vinduåpningen.
 3. Installasjonsarbeid er ønskelig etter utskifting av vinduet, men før ferdigbehandlingen jobber ferdig, for ikke å skade finishen.

Tips! Hvis det i tillegg til bordplaten under vinduet, vil det også være kantstener, kan en nisje med en radiator maskeres med et åpent nett

kjøkken

Hvordan skjule kjøkkenbatterier

Hvordan lage en bordplattform med egne hender fra karmen

For å selvstendig produsere en vinduskarpe på kjøkkenet, trenger du et ark fuktsikker kryssfiner med en tykkelse på 12-18 mm, stikksag og monteringsskum.

Installasjonsarbeid utføres i denne rekkefølgen:

 1. Kontrollmålingene til fremtidig bord er laget. For en standard rektangulær type design er det tilstrekkelig å kjenne bordets lengde og bredde, og for mer komplekse konfigurasjoner vil det være nødvendig å bestemme linjen for utklippet (du kan lage en papirskisse).
 2. Bunnen av bordet er kuttet ved hjelp av et stikksag.
 3. Den gamle vinduskarmen demonteres, overflaten blir avskallet, nivellert til nivået og jordet.
 4. På den tørkede overflaten påføres monteringsskum, toppen legges tett på bordplaten. For ikke å bryte evigheten, kan du bruke støtter fra en trebjelke eller sement.
 • Etter at skumet stivner, kan treet dekkes med lakk, olje, voks, maling eller annen finish.
montering

Montering av en vindueskarm på skum

Video: Slik installerer du et trevindue

Selv om bordet eller arbeidsstasjonen på vinduskarmen kan være fullt utstyrt med egne hender, er det i noen tilfeller hensiktsmessig å bruke tjenestene til profesjonelle mestere. For eksempel, hvis det ikke er en vanlig benkeplate, men en kompleks konfigurasjon med vasken eller innebygde piedestaler, kan denne installasjonen av en nybegynnert mester ta lang tid. Og selvfølgelig, hvis du bestilte et bord med naturlig eller kunstig stein, er det også bedre å betro til spesialister.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org