Hur man väljer en hushållsfettfälla under diskbänken och installera själv – banking-on-green.com

Hur man väljer en hushållsfettfälla under diskbänken och installera själv

Hur man väljer en hushållsfettfälla under diskbänken och installera själv

Ett av de mest obehagliga problemen som kan uppstå med avlopp i köket är igensättning. Om överskott av fett kommer in i systemet blir rörets inre yta gradvis övermält. Med tiden sänker inloppet rörets lumen och vattnet stagnerar. Detta begränsar funktionaliteten i hela systemet, och köket ser ut som en tung lukt. Den ständiga kampen mot träskorna är mycket tröttsam. Du kan förhindra dem genom att installera en fettfälla under diskbänken. Tänk på vad den här enheten är och hur man gör det själv.

Användbar apparat för förebyggande av blockeringar

Naturligtvis måste det finnas ett effektivt sätt att rengöra avloppet i huset, men om du måste använda det hela tiden, är det lättare att förhindra igensättning. För att göra detta, sätt hushållsfettfälla under diskbänken.

fettuppsamlare

Plastfettsamlare

Enhetsdesignen är väldigt enkel. Enheten består av en kropp med en partition som delar den i fack, ett flödesdämpare och ett gasutlopp med ett ventilationsrör. Beroende på syftet och mängden avfall kan enheterna vara av olika storlekar och skiljer sig åt i design.

JPR AQUA

Den polska zhalolovka JPR AQUA

Principen för operation är baserad på skillnaden i tätheten av vatten och fett. Om vätskan är sval, svalnar fettet och stiger till ytan i form av koaguler. Vatten kommer in i andra facket, och sedan – i avloppet. Fett behålls i den första kammaren på grund av septum.

När behållaren är fylld rengörs den, tar bort mycket fett och återansluts till systemet för vidare arbete. Rengöringsmetoden beror på enhetens typ och volym. Hushållsfettförstärkare är lätta att rengöra för hand, och från stora konstruktioner pumpas smuts ut av pumpar.

fettsamlare design

Schema: fettuppsamlare design

Video: Enhets- och driftsprincipen för enheten

Vilka är fördelarna med en fettpåse under diskbänken

Fettuppsamlingsanordningar används i många kaféer, restauranger och barer, hos industriföretag som producerar mejeriprodukter, bagerier etc. I privata hus började de användas relativt nyligen, men mycket framgångsrikt.

anordningens funktion

Schema: Anordningens princip

Ägare noterar sådana fördelar med fetthatten under sänkorna:

 1. Enkel konstruktion. Tack vare den enkla utformningen av fettfallen kan den monteras för hand. Det viktigaste är att hitta en behållare med lämplig volym.
 2. Enkel installation. Alla personer kan montera och ansluta enheten till avloppsnätet. Tillräckliga färdigheter i att hantera enkla verktyg.
 3. Minimalt underhåll. Om hushållsfettfasen rengörs minst en gång varannan vecka kommer det inga problem med det. Ytterligare profylax kan endast krävas för stora industriinstallationer.
 4. Effektivitet. Enheten skyddar verkligen avloppet från blockeringar. Det uppsamlade fettet förblir i behållaren och går inte längre. flyter på ytan av vattnet. Avloppet kan bara få en liten mängd, vilket inte räcker för att bilda avlagringar på rörens väggar.
 5. Möjlighet att installera flera fettsamlare under diskbänken. Ibland är det omöjligt att göra anpassningen av den önskade volymen eller en ytterligare “skyddsnivå” krävs. I det här fallet kan två enheter anslutas i serie, den andra kommer att användas för efterbehandling av avlopp.
fettavskiljare

Kompakt rännan under diskbänken

Material för tillverkning av fettfällor

De mest populära materialen från vilka fettseparatorer är gjorda är glasfiber, plast, galvaniserat eller rostfritt stål. Enheter från dem skiljer sig åt i styrka, hållbarhet, pris. När du väljer en enhet för ett visst kök bör du bestämma dina prioriteringar och fokusera på driftsförhållandena.

fettlock

Plastbehållare för fett

Alternativ # 1: Plast

Hushållsfettuppsamlare för tvättning görs oftare av plast. Det är ett billigt material som inte är rädda för korrosion, kemikalier och kan tjäna upp till 30 år. Plastens fördelar innehåller också enkelhet i vård. Till nackdelarna är ett svagt motstånd mot mekanisk skada.

Det finns modeller av olika former, storlekar, med olika genomströmning. De köps för installation i lägenheter, privata hus, små restauranger, kaféer, pubar. Väl beprövade plastavskiljare av fettet av hemmamarknaden “The Fifth Element”.

fettavskiljare

Plastfett

Alternativ # 2: GRP

Ett bra val – fettfilter under diskbänken, tillverkad av glasfiber. Detta är ett alternativ för fristående avloppssystem för cateringutbud, industrianläggningar eller privata hem där en fettseparator med hög kapacitet behövs.

Den största fördelen med glasfiberhus är det höga motståndet mot yttre påverkan. Materialet är så starkt att instrumenten kan installeras utomhus. Glasfiberfettavskiljare är lätta i vikt. De är väldigt lätta att montera, använda och rengöra. När det gäller tillverkarna bör särskild uppmärksamhet ägnas åt Ecoline-modeller.

fettfälla

Glasfiberfettfälla

Alternativ # 3: stål

Vanligtvis är fettavskiljare gjorda av rostfritt stål, mindre ofta – från galvaniserad. Fördelarna med materialet är uppenbara: det är hållbart, motståndskraftigt mot mekaniska skador, kemiska influenser. Apparater av rostfritt stål är dyrare, men de skiljer sig i bättre kvalitet än anordningar av galvaniserat stål.

separator

Rostfritt stål modell

Rostfritt stål ser bra ut, så fettfällor kan installeras, inte maskeras, inte bara under diskbänken utan även på avstånd från den. Dessa modeller är korrosionsbeständiga, så de kan fungera i årtionden utan reparationer. Nackdelarna är en relativt stor massa. Stålfettfällor är svårare att installera än plast och glasfiber.

Att välja ett varumärke är att det är värt att uppmärksamma ASO-gruppens produkter. Dessa är inte dyra fettseparatorer, men det finns ingen påstående på deras kvalitet. I bolagets sortiment finns hushålls- och industrimodeller avsedda för både inomhus och utomhusinstallation.

ASO-modell

Stålmodell ASO

Var kan jag installera en fettseparator

Det finns två alternativ för att installera fettfälla – inomhus eller utomhus. Tillverkare av instrument väljer ofta en viss “specialisering” och producerar enheter av samma typ – för installation inom eller utanför byggnaden.

fettseparatorn

Plastfettavskiljare

Modeller för installation inomhus

Modeller för inomhusinstallation kan installeras i köket, i ett separat rum eller till och med i källaren. Valet av plats ska baseras på bekvämligheten av drift och underhåll. Det perfekta alternativet är att installera en fettfälla under diskbänken, men i vissa fall är det inte möjligt.

Inte minst rollen vid val av plats spelas av frågan om brandsäkerhet. Om det inte går att montera instrumentet på ett tillräckligt avstånd från öppen eld, är det bättre att inte riskera det.

OBS! Fett tänder lätt, brinner länge och är svår att släcka. Om kaminen är för nära sinken, bör fettfällan installeras i ett annat rum.

fettuppsamlare

Rengöring av fettuppsamlaren

Funktioner i drift av gatubutrar

Gassfettavskiljare kännetecknas av högre produktivitet än de som är avsedda för installation under diskbänken. De är gjorda av glasfiber eller rostfritt stål och begravd i marken. Goda beprövade modeller av STK-serien.

Installationstekniken är ganska enkel, men det innebär arbetskrävande arbete – utgrävning, betong mm Därför är det bättre att instruera de professionella mästarna att installera fettfällan på gatan. Det är också nödvändigt att ta hand om ytterligare enheter som underlättar separatorernas funktion, till exempel speciella sensorer som styr nivån på insättningar.

Var uppmärksam! Rengöring av gatfettfälla är ett komplicerat förfarande, och det är ofta nödvändigt att söka hjälp från avloppshanteringstjänsterna. Detta är en extra kostnad. De betalar för sig genom att öka tidsintervallet mellan rengöring.

fettuppsamlare

Design av fettfälla för utomhusinstallation

Formler för beräkning av tekniska parametrar

När du väljer en fettfälla för att tvätta eller göra en enhet med egna händer, måste du bestämma önskade tekniska parametrar. Huvudet är topputmatningen, dvs mängden vatten som kan passera enheten åt gången. För en typisk stadslägenhet eller ett privat hus är en modell med ett värde på 30-40 l / s lämpligt.

fettavskiljare

Fett av den enklaste designen

Om vi ​​talar om installationen av en industriell modell, är det bättre att överlåta beräkningen av tekniska parametrar till specialister. Om du planerar att köpa hushållsutrustning, kan du använda en enkel formel:

P = nxPs, var

P är den önskade enhetsprestandan i l / s;

n – Antal tankar från vilka avloppet kommer in i fettfällan;

Ps – den hastighet vid vilken vatten kommer att matas in i tanken (det är lika med vattenintaget i vattentillförseln och är vanligen ca 0,1 l / s).

Tänk på exempel hur man beräknar önskad prestanda hos fettfällan under diskbänken. Om en tvätt är ansluten, så är Р = 1х0,1 = 0,1 l / s, dvs. för köket är en ganska hushållsmodell med minimal prestanda.

fettlåda

Stållåda för fettuppsamlare

Baserat på de erhållna uppgifterna kan du ta reda på den önskade volymen av behållaren. Beräkning formel:

V = 60хPхt, var

V är den önskade volymen i liter;

P – produktivitet;

t är den tid som krävs för att fettet ska sätta sig i minuter (oftast är detta intervall 6 minuter).

Exempel på beräkning av önskad volym, om kapaciteten är 0,1 l / s: V = 60х0.1х6 = 36 l.

fett samlare

Fettfetter av olika volymer

Efter att ha läst volymen är det redan möjligt att välja en färdig modell eller att beräkna dimensionerna på enheten om det är planerat att producera det självständigt. Det perfekta valet för en fettfälla för tvätt med en kapacitet på 0,1 l / s och en volym på 36 liter är en kapacitet på 0.3×0.3×0.4 m. När du väljer en behållare är det inte nödvändigt att höjden blir 0,3 eller 0,4 m.

Baserat på de erhållna uppgifterna kan du redan förbereda en skiss och ritning. Ett exempel på en färdig plan med förklaringar föreslås nedan.

http://aqua-rmnt.com/wp-content/uploads/2016/05/chertezh-bytovogo-zhiroulovitelya.jpg

Ritning för tillverkning av fett

Topp-5 inhemska och utländska märken

Konstruktionen av fettfällan är ganska enkel, så det finns ingen stor skillnad mellan modeller av olika tillverkare. Kvaliteten på instrumenten kan bedömas utifrån de material som används. Följande är de bästa varumärkena:

 1. EuroREK. Det här är Wavin Labkos produkter. Fettsamlare kännetecknas av deras hållbarhet, styrka, motståndskraft mot yttre påverkan.
Modell EuroRek SL

Modell EuroRek SL

 1. Instrumentet i detta företag är tillverkat av glasfiber. De är universella, funktionella, hållbara.
Flotenkfettfälla

Industriella fettseparatorer Flotenk

 1. Nelyx. Företaget är specialiserat på tillverkning av industriella fettfällor och producerar inte hushållsmodeller. Detta är ett utmärkt alternativ för ett café, pub eller restaurang.
Nelyx

Olika modeller

 1. Evo Stok. Kvalitetshushållsprodukter av förstärkt plast och polypropen. Det finns hushålls- och industrimodeller.
bord

Tabell: modeller av varumärket Evo Stok

 1. “Femte Elementet.” Det ryska företaget tillverkar industriell och hushållsfettfälla, ger en 5 års garanti på sina produkter och ger underhåll. Ett annat plus är ett acceptabelt pris. Modellen av detta företag är ett bra val för ett privat hem.

Tabell: Hushållsfett av märket “Femte Element”

Hur man gör en fettseparator med egna händer

För att få en fettfälla i handfatet med egna händer, behöver du följande material:

 • Plastlåda, vars dimensioner kan vara något mer än beräknad, men inte mindre;
 • ett litet grenrör med en diameter av ca 100 mm för att skapa en inre partition;
 • Knä och tee PET-tvärsnitt på 50 mm;
 • en rörrör 100 mm i diameter, vars längd ska vara ca 2/3 av lådans höjd och en gren med en gummiband med samma längd men 50 mm i diameter.

Du behöver också en standard uppsättning verktyg. Nödvändigt behöver du antingen en elektrisk pussel eller en såg, som du kan klippa genom väskan. Av de extra materialen kommer att behöva köpa sandpapper, silikon tätningsmedel, tejp tätningsmedel.

fettfälla

Tillverkning av fettfälla med egna händer

De viktigaste stadierna av arbetet:

 • I plastlådans ändväggar är hålen för grenrör sågade, skäret skärs av.
 • Viktigt! Hålens diameter måste sammanfalla med munstyckets sektion. De måste komma in mycket hårt. Spår och luckor är oacceptabla.
 • På botten av behållaren limes ett rörstycke med en diameter av 100 mm, och när föreningen är helt torr sätts ett rör med en diameter på 50 mm inuti. Avståndet från det mindre grenröret till botten bör vara ca 3-4 cm.
 • Grenröret är anslutet till utloppsavloppet så att länkens ände kommer in i utloppet. Teens hål riktas uppåt. Detta är nödvändigt för ventilation.
 • Ett inlopps knä är anslutet till lådan och förseglad med en silikonförening.
 • Slutlig beröring är klistret på kanterna på locket med ett tätningsmedel.
 • När tätningsföreningarna torkar ut, kan du kontrollera fettfångarens funktion. Den är installerad under diskbänken, ansluten till avloppet och slår på vattnet. Om lederna inte läcker ut är enheten klar för användning.

Video: Egenskaper av hemlagat fett

Regler för att installera en fettfälla under diskbänken

 • Innan du börjar installationen, se till att den är korrekt placerad. Det är nödvändigt att säkerställa normal åtkomst till enheten för underhåll.
 • Mellan fettfettens kropp och väggarna på skåpet där den kommer att vara gömd måste det vara minst 2-3 cm avstånd. Detta är nödvändigt för att inte skada möblerna när enheten är avstängd för att förebyggas.
 • Separatorn installeras endast på en plan yta. Förvrängningarna leder till att fettet hälls i avloppet.
 • När du installerar måste du strikt följa tillverkarens rekommendationer. Instruktionerna ska ange det optimala avståndet från apparaten till spis och andra källor för öppen låga. Denna punkt kan inte brytas.
 • Fats industriproduktion kompletteras med speciella fästelement för installation och anslutning till avloppssystemet. Om ägaren bestämmer sig för att köpa fästelementen separat måste du se till att du har rätt storlek.
 • Efter montering av fettfälla under sinken är den ansluten till avloppet. För detta införs korrugeringen från huvudavloppsröret i inloppet av anordningen, och en annan korrugering är ansluten till utmatningstejpen. Samband är förseglade med en silikonförening eller tätningstejp.

Var uppmärksam! Fett tjocknar och bildar en film på vattnet, om dess temperatur är under 40 grader. Det är önskvärt att sätta avskiljaren bort från sifonen så att avloppet kan svalna innan det går in i kärlet.

fettseparatorn

Schema: Installation av en fettseparator

Metoder för att rengöra behållarna från insättningar

Vid rengöring av hushållsfett under diskbänken kommer inga problem. De är vanligtvis av liten volym, så att de enkelt kan kopplas från avloppet och rengöras för hand. Produktiviteten hos sådana anordningar är 0,1-2 l / s. Modeller av högre produktivitet betraktas som industriella, och för deras underhåll är det nödvändigt att tillgripa antingen pumpar eller specialutrustning.

Industrimodeller är utrustade med automation, som kontrollerar föroreningsnivån och signalerar behovet av förebyggande underhåll. I hushållsapparater finns sådana anordningar ofta inte, vi kontrollerar regelbundet kapaciteten. Nedan erbjuder vi en detaljerad videoinstruktion om manuell rengöring av fettseparatorn.

smörjfälla rengöring

Rengöring av industriell fettfälla

Steg-för-steg-videoinstruktioner för underhåll

När du väljer och tillverkar en fettfälla för att tvätta med händerna, var uppmärksam på kvaliteten på det material som kroppen gör. Apparatens liv beror på detta. Plast- och glasfibermodeller tål inte starka påverkningar dåligt, så man måste ta hand om att installera instrumenten korrekt. Om du planerar att köpa en industriell enhet, ge företräde till tillverkare som ger en garanti. I annat fall skiljer sig instrumenten från olika märken litet från varandra.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org