Hoe het interieur van de keuken in Japanse stijl te versieren: tips, ideeën en foto’s – banking-on-green.com

Hoe het interieur van de keuken in Japanse stijl te versieren: tips, ideeën en foto’s

Japanse keuken

Japanse stijl is goed, want vanwege het neutrale kleurenschema en het laconisme is het perfect geschikt voor het decoreren van zowel ruime als kleine keukens, zowel voor zuidelijke “als voor slecht verlichte” noordelijke “gebouwen. En aangezien de Japanse stijl laconiek is, is het bovendien niet zo moeilijk om in het interieur te implementeren. In dit materiaal zullen we het hebben over hoe je de keuken in Japanse stijl met je eigen handen kunt decoreren met een kleine ontwerpgids en een selectie inspirerende foto’s. Maar meteen zullen we een reservering maken die we niet hebben over matten en echte partities van shoji, maar alleen over de aangepaste versie van de Japanse stijl, die zo geliefd is in ons land en over de hele wereld.

Kenmerken van Japanse stijl

In feite is de Japanse stijl hetzelfde moderne minimalisme, maar verfijnder. Laten we de belangrijkste kenmerken ervan vermelden:

 • Afwerking, meubels en inrichting hoofdzakelijk van natuurlijke materialen: hout, bamboe, steen, natuurlijke stoffen, enz .;
 • Natuurlijk kleurenschema zonder felle accenten. Primaire kleuren: wit, beige, parelmoer, oker, bruin, donkerbruin, zwart en groen;
 • Symmetrie, proportionaliteit en regelmatige vormgeometrie;
 • Minimalisme in inrichting en decoratie, strikte organisatie van de ruimte (ja, Japanse stijl vereist perfecte orde en dubbele reiniging);
 • Functionaliteit van meubilair en technologie;
 • Goede natuurlijke en kunstmatige verlichting;
 • Etnische decor items.
 • Interieur van de keuken in Japanse stijl
 • Interieur van de keuken in Japanse stijl

Afwerking: wanden, vloer en plafond

wanden

Het beste is om de wanden van de keuken in Japanse stijl te knippen:

 • Sierpleister;
 • Kleurstof in een lichte, neutrale kleur;
 • Houten lambrisering;
 • Een van de muren kan worden omgezet in een soort shoji, waarbij een schuifdeur in Japanse stijl wordt geïnstalleerd in plaats van een scheidingswand of een draaideur.

Schuifdeur in het interieur van de keuken

Het schort kan worden gedecoreerd met steenmozaïeken, grote tegels, een steen, bijvoorbeeld marmer, en ook gevild met fotoprinting op het Japanse thema zoals in de volgende foto.

Schort met een afbeelding van sakura

Paul

De ideale vloer in het Japans is donker, gepolijst en noodzakelijkerwijs van hout. Als de vloer- of parketplank echter niet in uw budget past, denk dan eens aan de vierkante tegel zoals in de onderstaande foto. Vierkanten in het wit en bruin bereik ondersteunen het thema van het Japanse huis.

Tegelvloer in het interieur van de keuken in Japanse stijl

plafond

Keuken in Japanse stijl – dit is een van de weinige gevallen waarin plafonds met twee niveaus en verschillende hangende structuren zo organisch mogelijk in het interieur kijken. Andere geschikte ideeën zijn houten lambrisering, houten balken, plafondbehang of spanplafonds met fotodruk.

Voorbeelden van Japanse design plafonds kijken in de volgende selectie van foto’s.

Houten plafondafwerking in het interieur van de keuken in Japanse stijl

Houten plafondafwerking in het interieur van de keuken in Japanse stijl

Plafond in Japanse stijl

Meubilair: keukeneenheid en eeteenheid

Keukenmeubilair in Japanse stijl is zeker houten en heeft strikte geometrische vormen.

 • De keukenset moet solide glanzende of eenvoudig gepolijste gevels hebben zonder panelen en het beste van alles – zelfs zonder handgrepen. De inzetstukken van matglas zijn echter zeer geschikt.
 • In een ruime keuken kan de eettafel enorm zijn – met een houten, stenen, metalen frame en een stevige top. Maar als de keuken klein is, dan moeten grote meubels de voorkeur hebben lichte structuren van metaal of hout met een licht tafelblad, bijvoorbeeld glas. Wat betreft de stoelen, misschien zijn dit de enige meubels die een gestroomlijnde vorm kunnen hebben.

Hieronder vindt u een grote selectie foto-voorbeelden van meubels in Japanse stijl.

Keuken in Japanse stijl

Keuken in Japanse stijl

Keuken in Japanse stijl

Keuken in Japanse stijl

Keuken in Japanse stijl

Decor: verlichting, gordijnen, accessoires

De keuken in het Japans aansteken

Kunstmatige verlichting in de keuken in Japanse stijl moet zo uniform en verspreid mogelijk zijn. Daarom is het, naast de centrale kroonluchter en de meubelverlichting, wenselijk om de vlekken langs de gehele omtrek van het plafond te plaatsen. Wat betreft het ontwerp van de lampen, hier kunt u lampen kiezen in een minimalistische of ecostijl, bijvoorbeeld geweven uit bamboe of jute, gemaakt van hout, rietjes, rijstpapier en zelfs boomtakken. De ideale vorm van de lampenkap is bolvormig, vierkant of rechthoekig.

Japanse keuken

Japanse keuken

Japanse keuken

blinds

Typisch Japanse gordijnen zijn panelen (die ze “Japans” noemen) en rollen gemaakt van bamboe. U kunt echter Romeinse gordijnen en gewone rolgordijnen en houten jaloezieën kiezen. Klassieke gordijnen van natuurlijke kleur of met een Japans patroon op de stof zullen ook goed zijn, mits de strikte stijl.

 • Blinds van bamboe in het interieur van de keuken
 • Blinds van bamboe in het interieur van de keuken

Paneelgordijnen van bamboe in het interieur van de keuken

Romeinse gordijnen in het interieur van de keuken in Japanse stijl

Servies en decor

In de referentie Japanse huizen is het decor minimaal aanwezig, maar het heeft de meest eervolle rol van het personifiëren van de traditionele waarden van het gezin. “Decor” voor patriarchaal Japans is een boekrol met een kalligrafisch geschreven wijs citaat, een Japanse gravure en een vaas met Ikebana. Dit alles wordt opgeslagen in een kleine nis, die Tokonoma wordt genoemd. In de moderne interpretatie van Japanse woningen is het niet nodig om een ​​tokonomu te organiseren, maar het decoratieprincipe blijft hetzelfde – er moeten weinig ornamenten in de kamer zijn.

 • Planten zijn het enige dat veel kan zijn. Levende bomen in potten, bonsai, bamboe, orchideeën, maar ook decoratieve ikebana- en sakura-takken zullen het keukenontwerp levend maken en de lucht schoon.
 • Porseleinen, keramische en glazen vazen ​​- ze kunnen niet alleen in een nis gezet worden, maar ook op een tafel, op de vloer, op een keukenset of planken.
 • In de rol van wanddecoratie kunnen laconieke afbeeldingen en foto’s werken in prachtige kaders, gravures en rollen met hiërogliefen, afbeeldingen van samurai en geisha. Probeer echter niet betrokken te raken bij japanomania, om het interieur niet te overladen.
 • Snijplanken, borden voor fruit, een messenrek, werkbladen en andere keukenaccessoires moeten ook de sfeer van “Zen” in het interieur ondersteunen. Het beste van alles is dat deze taak het hoofd biedt aan accessoires gemaakt van bamboe.
 • Besteed aandacht aan de selectie van gerechten en gebruiksvoorwerpen in de Japanse stijl, en koop ook gietijzeren en klei theepotten, kleine kopjes voor theeceremonies, prachtige sets voor sushi, Japanse koksmessen van santoku en andere symbolen van de Japanse keuken. Authentieke accessoires maken van uw keuken een ware droom voor elke Japanse artiest.

Voorbeelden van keukeninrichting in Japanse stijl kijken in de volgende selectie van foto’s.

Decor en keukenaccessoires in Japanse stijl

 • Inrichting van de keuken in Japanse stijl
 • Inrichting van de keuken in Japanse stijl
 • Inrichting van de keuken in Japanse stijl

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org