Fordeler og ulemper ved kjøkkenet fra MDF: egenskapene til produksjons- og betjeningspaneler av forskjellige typer – banking-on-green.com

Fordeler og ulemper ved kjøkkenet fra MDF: egenskapene til produksjons- og betjeningspaneler av forskjellige typer

Fordeler og ulemper ved kjøkkenet fra MDF: egenskapene til produksjons- og betjeningspaneler av forskjellige typer

De mest populære materialer for produksjon av kjøkken sett er sponplater og MDF. Begge materialene har sine egne fordeler og ulemper, men det er mye mer positiv tilbakemelding om fasader av MDF. De tolereres bedre av fuktighet, temperaturendringer og andre destruktive faktorer. Ulempene er oftest nevnt av kjøpere som har spart på kvaliteten på materialet. Vi finner ut hva kjøkkenene er fra MDF: fordeler og ulemper, egenskaper ved produksjon og drift.

MDF: hva er materialet

Forkortelsen “MDF” står for “findelt brøkdel av et tre”. Dette betyr at materialet er laget av små flis. De limes under høyt trykk ved hjelp av lignin og paraffin, danner plater av en gitt størrelse. Sammensetningene som brukes til å lage materialet er trygge. De frigjør ikke giftige stoffer under drift og ved oppvarming.

hodesett fra MDF

Design av møbler fra MDF

plate kant

Slab kant i seksjon

Forskjeller mellom MDF og sponplater er i størrelsen på trefraksjonen og limene. Sponplate er produsert ved hjelp av formaldehydharpikser. De brukes også til produksjon av skapmøbler, men når det gjelder miljøsikkerhet, er de dårligere enn MDF. Når det øvre etterbehandlingslaget er ødelagt, kan trebrettene frigjøre skadelige stoffer i atmosfæren.

kjøkkendesign

Original kjøkkendesign fra MDF

Ved produksjon av kjøkkenapparater brukes en kombinasjon av begge typer plater: Husene er laget av sponplater, og fasader er laget av MDF. Sponplate – mer løs og billigere materiale, og MDF er ideell for møbler med avrundede grasiøse linjer. Den viktigste ulempen ved kjøkken fra MDF – en relativt høy pris, fordi. produsenter må kjøpe importerte materialer.

MDF med utskrift

Fasader av farget MDF med utskrift

Video: Hva er bedre – MDF eller sponplater

Hvilke paneler er egnet for møbler produksjon

Avhengig av produksjonsteknologi er tre typer MDF-paneler preget:

 • Hele presset. Plater er preget av varme- og lydisolasjonsegenskaper, de tåler effekten av fuktighet godt. Tetthet er gjennomsnittlig
 • Laminat. Paneler av denne typen er vanskeligere enn helt presset. De er svært motstandsdyktig mot mekanisk skade, fuktighet og kjemikalier.
 • Vanntett. Det er et tett materiale som perfekt takler masse, det tåler fuktighet, varmt kondensat.

For fremstilling av kjøkken sett brukes oftest laminerte og fuktresistente plater. Helt presset er mindre egnet for rom med høy luftfuktighet og et bestemt temperatur regime, typisk for kjøkkenet.

kjøkken

Svart og hvitt estetikk

Fordeler og ulemper med kjøkken sett fra MDF

 • Prisen. Komposittmateriale er billigere enn massivt tre. Kombinasjon med sponplater gjør det enda billigere å produsere. Klarede hodetelefoner varierer sterkt i pris, slik at alle kan velge møbler som ikke rammer familiebudsjettet.
kjøkken

Positive farger i utformingen av kjøkkenet

 • Presentable utseende. Ubehandlede paneler ser uattraktivt ut, så de blir behandlet. Plater kan gis ethvert utseende, inkl. dekorere med naturlig tre, marmor eller granitt. For å gjøre dette, bruk filmer, plast, emalje. Få spektakulære matte og glatte MDF-paneler til kjøkkenet.
sett

Hodesett i rødt

 • God ytelse. Kvalitetsmateriale er motstandsdyktig mot mekanisk stress og kan tjene mange år. Ferdige møbler er enkle å rengjøre: For å fjerne smuss, er overflaten lett å rengjøre med en fuktig svamp.
headset

MDF med PVC-film

Det skjer at platene svulmer, deformeres, og kantens kant exfolierer. Vanligvis skjer dette dersom produsenten har spart på kvaliteten av limforbindelser eller overflater. Møbler laget av slike paneler er vanskelig å skille fra kvalitet. Forskjellen blir tydelig bare i prosessprosessen.

De hyppigste problemer som kjøperne av kjøkkensett settes i fra lavkvalitetsmateriale:

 • Etterbehandling brenner ut under påvirkning av direkte sollys.
 • Filmen exfolierer. Ofte skjer dette med møbler i nærheten av komfyren.
 • Riper blir igjen på materialet.
sett

Akrylbelegg

3 grunner til å velge møbler fra MDF paneler

 1. Designpotensial. Plater setter pris på enkel behandling. Materialet kan enkelt kuttes med konvensjonelle verktøy, det kan gis enhver form. Fasadene er dekorert med mønstre laget på en fresemaskin. Paneler er et verdifullt materiale for å lage møbler. De kan vare i mange år uten å miste deres opprinnelige utseende.
 2. Operasjonelle egenskaper. På mange måter er MDF ikke dårligere, eller enda bedre enn naturlig tre. Møbler med fasader laget av MDF brett kan demonteres og monteres igjen uten skade på leddets styrke. Ytterligere fordeler – brannsikkerhet, antiseptiske egenskaper, vannmotstand.
 3. Estetisk finish. For eksterne overflatepaneler bruk film, plast, emalje, finér, laminat. Fasader får et elegant utseende og er egnet for å skape respektabelt interiør i enhver stil.
kjøkken

“Sunny” kjøkken

Fordeler med kjøkken fra malt materiale

Kjøkken fra farget MDF har sine fordeler og ulemper. De er usedvanlig vakre. Fargeskjemaet kan være noe, med de mest uventede nyanser og kombinasjoner. I de siste årene er spesielt populære fasader, malt med gradientoverganger, så vel som med effekten av kameleon.

For maling av platene brukes bil emaljer. De brukes i flere lag. Dette er en kompleks flertrinns prosess, men de ferdige overflatene ser estetisk tiltalende, og fargen blir lys og vedvarende. Det er matte og glatte MDF-paneler til kjøkkenet. Forsiden av platen kan være glatt eller ha et mønster påført ved fresing. Emaljer passer godt på alle typer overflater. Farge – uniform.

kjøkken

Corner kjøkken med malte MDF paneler

Funksjoner for drift og omsorg

Materialet absorberer ikke lukt, er ikke redd for høye temperaturer og direkte sollys. For kjøkken laget av malte MDF paneler, er det lett å ta vare på. De blir tørket av svampe i husholdnings kjemiske løsninger. Vær forsiktig når du velger et middel. For aggressive stoffer og slipemidler kan skade belegget.

Glatte MDF-paneler til kjøkkenet har en betydelig ulempe: når de blir rørt, forlater de fingeravtrykk. De må hele tiden tørke. Dette er ikke det mest praktiske alternativet. En annen ulempe: Når du slår på panelflatene, kan riper og flis forbli.

headset

Sett fra MDF

Varianter av malte fasader

Kjøkken med fasader laget av MDF film

Sammenlignet med den fargede MDF-filmen er billigere. Dette skyldes den mindre komplekse teknologien for fremstilling av materialet. PVC-filmtykkelse på 0,3-0,5 mm påføres ved hjelp av en spesiell vakuumpress. Materialet kan være hvilken som helst farge, med eller uten et bilde.

materiale

Alternativer for etterbehandling av materialet

Veldig populære fasader, etterligner tekstur av naturlig tre. De er universelle og passer for nesten alle stiler av interiør – fra klassisk til moderne. Bestem at hodesettet er laget av komposittmateriale, kan bare være i nær avstand.

Vær oppmerksom! Film MDF er ikke dårligere enn tre for ytelsesegenskaper eller for miljøsikkerhet.

MDF med mønster

Film MDF med et bilde

Hvordan se etter fasader med en film

Et kjøkken laget av MDF-film er mer praktisk enn en malt. Det er lettere å ta vare på. Filmen er ikke redd for børster, tolererer godt husholdningskjemikalier, er motstandsdyktig mot mekanisk skade. Selv om belegget er sterkt, er det best å ikke eksperimentere med slipemidler og aggressive kjemikalier. Ved skade kan den ikke repareres.

kjøkken

Kjøkken fra MDF film

Etterbehandlingsfilmen har sine ulemper. Det kan eksfolieres under påvirkning av høy temperatur eller varm damp. Ofte går belegget fra platene på fasadene, som ligger ved siden av ovnen. Veggskap i nærheten av brennerne lider også. Hvis det er vannkoker eller kokekanne på komfyren, kan varm damp forårsake deformering av materialet.

sett

Sett med MDF, filmbelagt

Council. Prøv å installere kjøkkenmøbler med filmfasader på avstand fra komfyren og vannkoker. Selv en liten avstand vil være nok. I dette tilfellet vil fasadene vare i mange år uten å endre deres opprinnelige utseende. En god hette kan også lagre situasjonen.

kjøkken fra MDF film

Island kjøkken fra film MDF

Fordeler og ulemper ved materialet

Kjøkken fra MDF med plast – en ny trend

Overflaten på MDF-platen kan være ferdig med polymere materialer. Plast kombinerer alle de beste egenskapene til film og emalje. Det avviker holdbarhet, brenner ikke ut under direkte sollys, overfører kortsiktig eksponering for temperaturer opp til 160 grader. En annen fordel er en akseptabel pris.

Plastplater, som limes på MDF, gir ingen skadelige stoffer, har ingen lukt, ikke forårsaker allergiske reaksjoner. Dette er et hygienisk miljøvennlig materiale som ikke endrer egenskapene i hele produktets levetid.

plast

Ark plast

Teknologien til å påføre plast på overflaten av MDF er slik at materialene holder fast og danner en praktisk helhet. Takket være dette tåler møbler tippestroker, det er ingen chips eller riper på den. Fasader roter ikke, de dyrker ikke sopp og mugg. Materialet deformerer ikke fra vann selv med konstant direkte kontakt.

fasade dekorasjon

Plast fasade dekorasjon

Når det gjelder fargespekteret, er det ekstremt rikt. Det er omtrent 400 forskjellige farger og nyanser av materiale. Dette gjør at du kan oppnå utrolige kombinasjoner og skape uttrykksfulle interiør i alle stiler.

Materialet reflekterer lys, så glatte MDF-paneler til kjøkkenet ser veldig imponerende ut og ikke fades. De er godt egnet for utforming av små rom, tk. visuelt utvide rommet, legg til luft og lys.

fargevalg

fargespekteret

Ulemper med glatte plastpaneler

Effektiv glans kan ikke alltid betraktes som en dyd. I sterkt lys kan det irritere øynene. Hvis du velger et kjøkken med blanke MDF-paneler, bør du tenke på å justere belysningsnivået på rommet, henge gardiner eller persienner på vinduene. En annen ulempe – flekker på arbeidsflatene. De må tørkes med et mykt serviett etter hver matlaging.

kjøkken

Glanset glans

MDF paneler med plast trim er ikke egnet for å lage møbler av pretensiøse former – med komplekse svinger og fremspring. Utformingen av slike kjøkken varierer ikke i rekkevidde. Men kjøpere som foretrekker klare strenge linjer, vil bli fornøyd. Det er også umulig å endre materialets glatte struktur, for å gjøre det preget.

Council. Glatte overflater krever forsiktig forsiktighet. Hvis de vaskes konstant, kan plasten tynne ut. For å unngå dette brukes profesjonelt verneutstyr. Denne behandlingen utføres hver sjette måned, dette er nok til å bevare utseendet til kjøkkenet.

skinnende kjøkken

Bordea Glossy Kitchen

Video: Materialteknologi

Design av hjørne kjøkken fra MDF paneler

MDF-paneler brukes til å lage kjøkken av enhver konfigurasjon – lineær, øy, etc. I mange tilfeller foretrekker kjøpere vinkelmodeller. De passer perfekt inn i små rom, og lyse farger og blank glans øker visuelt rommet.

Materialet er slitesterkt og lett å behandle, og derfor er det i produksjonen av hjørnekjøkken fra MDF muligens nesten alle designalternativer – jevne overganger, skrå og buede linjer, intrikate former. Effektivt sett vinkelsett der fasader er laget av paneler av forskjellige farger.

kjøkken fra MDF

Corner kjøkken fra MDF

Designere anbefaler å velge kjøkken hvor bordplaten er laget av et enkelt stykke MDF med plast eller film. Belegg tåler fuktighet, varme og er lett å rengjøre. Hvis bordplaten er solid, trenger du ikke å rengjøre hullene mellom headsettmodulene. Dette forhindrer riper og slitasje på materialene.

hjørnesett

Design av vinklet hodesett

Når du velger et kjøkken fra MDF, må du ta hensyn til alle fordeler og ulemper ved materialet, spesielt omsorg. Designere anbefaler å være spesielt oppmerksom på fasader i nyanser. Jo mer lys de er, desto mindre merkbare er leddene mellom delene av hodesettet. Glatte overflater gir samme effekt: de distraherer oppmerksomheten. Men mørke, mettede farger understreker stedet for dokking av individuelle moduler. Alle disse nyansene kan være av fundamental betydning, derfor, før du kjøper det, er det fornuftig å konsultere en profesjonell designer.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org