Дизайнерска кухня с площ от 17 квадратни метра. m – banking-on-green.com

Дизайнерска кухня с площ от 17 квадратни метра. m

Кухненска площ от 17 кв. М

Кухня с площ от 17 квадратни метра. метровете могат да настанят всичко, от което се нуждаете, и още повече, например:

 • Просторна маса за 4-6 души;
 • Бар брояч;
 • Остров или полуостров;
 • Кухненски комплект с голямо работно място и много места за съхранение; докато тя може да бъде изградена от кутията по нестандартен начин и по-удобно, например, в U-образна форма;
 • Големи домакински уреди, например хладилник със страничен устрел или просто допълнително оборудване, например шкаф за вино или перална машина;
 • Диван или диван (вместо чифт столове или просто за почивка);
 • Шкаф или бюфет;
 • Камина (декоративна).

Как правилно да се разпореждат с наличните измервателни уреди, без да се натрупва пространството, но също така да не липсват допълнителни възможности? В този материал ще намерите снимки на шест реални 17-метрови кухни, преглед на основните типове оформления, както и съвети за проектиране и ремонт.

Опции за оформлението

Оформлението на кухненския бокс е 17 квадратни метра. м в зависимост от данните могат да бъдат много различни, но като цяло, оформлението на мебели е разделено на 6 вида:

 1. Единичен ред;
 2. Двоен ред;
 3. L-образна форма;
 4. U-образна форма;
 5. полуостров;
 6. Island.

Освен това предлагаме да разгледате изброените оформления и варианти за дизайн на реални примери.

Едноредова кухня

Да започнем, може би, с преглед на най-простият оформление – едноредов (линеен), когато слушалката е подредена в една права линия.

В кои случаи се препоръчва: Линейното оформление е подходящо за кухни, съчетани със зала / трапезария, за кухни в студия. Той се вписва добре с острова, полуострова и бар брояча. Често един ред комплект е почти единственото възможно решение, защото на кухнята достъп до балкона, первази / ниши и / или врати.

минуси: Това е неудобно, защото по време на готвене домакинята трябва да пътува няколко пъти по цялата кухня, губи време и усилия.

плюсове: Универсален, компактен, лесен за проектиране.

 • С това оформление, кухнята трябва да бъде построена по-високо от обикновено, почти до тавана, за да се осигури достатъчно място за съхранение.

Под плъзгача на снимката можете да разгледате дизайна на комбинирана кухня-хол, в която кухнята и трапезарията заемат около 17 квадратни метра. м.

 • Комбинираната кухня-хол с площ от 17 кв.м.
 • Комбинираната кухня-хол с площ от 17 кв.м.
 • Комбинираната кухня-хол с площ от 17 кв.м.
 • Комбинираната кухня-хол с площ от 17 кв.м.
 • Комбинираната кухня-хол с площ от 17 кв.м.

За повече подробности вижте материала: Всичко за планирането на прави (линейна, едноредова) кухня

Двуетажна кухня

Двуредовата (успоредна) кухня оформя подреждането на функционалните зони в два реда паралелно един на друг.

В кои случаи се препоръчва: Подходящ е за правоъгълни и тесни кухни.

минуси: Мебелите в тази конструкция малко запълват пространството и стесняват прохода. За една квадратна стая кухнята с две редове ще бъде неудобна за готвене поради твърде голямото разстояние между “работните” точки.

плюсове: Оформлението е компактно и удобно (за тесни кухни), оставяйки достатъчно пространство за трапезарията.

Съвети:

 • За да се гарантира, че кухнята е наистина комфортна, трябва да има проход от 1,2-1,5 м между двата реда. Минималното допустимо разстояние е 1 м.
 • Най-често на входа е построен двуредов комплект, за да се спести място и повече удобство, вратата трябва да се отваря в посока към коридора, а не към кухнята. Също така можете да замените люлеещата се врата с плъзгаща се конструкция или напълно да оставите отвора отворен.
 • С това оформление печката, мивката и съдомиялната машина се монтират на един ред и всичко останало (хладилник, фурна, микровълнова фурна и др.) Може да бъде инсталирано срещуположно.
 • Ако кухнята е 17 квадратни метра. метър има право квадратна форма, а в средата между двата реда мебели може да бъде поставена група за хранене. Истината в този случай, печката, мивката и хладилника ще трябва да бъдат построени на една линия. Пример за такъв 17-метров кухненски дизайн е представен в следните снимки.

Двуредена кухня-трапезария

Двуредена кухня-трапезария

Повече подробности в материала: Как да оборудваме двуетажна кухненска галерия

L-образна кухня

L-образното (ъглово) оформление е най-универсалното и следователно популярно.

В кои случаи се препоръчва: ъгловият комплект е подходящ в почти всички случаи и е особено подходящ за кухни и трапезарии, тъй като оставя много място за голяма група за хранене.

минуси: практически не е, но в удобно положение губи U-образната, полунощна и островна кухня.

плюсове: Ъгловата кухня е удобна, тъй като ви позволява да поставите печка, мивка и хладилник на принципа на “работещ триъгълник”. Освен това е компактен и оставя достатъчно място за трапезарията, възможно е и с шкаф или диван.

Съвети:

 • За ъгъла кухня е наистина удобно, печката, мивката и хладилника не трябва да се поставят по една линия, но, както вече беше споменато, на принципа на триъгълник. Желателно е между “работните точки” интервалът да не е повече от 1 метър, в противен случай пространството ще стане неудобно.
 • Ъгловите модули (особено под) са по-добре да изберат трапецовидна форма, а в ъгъла можете да построите мивка, печка или работна площ.
 • Ъглов кухненски бокс от 17 кв. М.
 • Ъглов кухненски бокс от 17 кв. М.
 • Ъглов кухненски бокс от 17 кв. М.

U-образна кухня

плюсове: U-образната кухня може да бъде много удобна, ако поставите мивка, печка и хладилник не един до друг. В този случай, цялата кухня може да бъде направена на практика на същото място. Особено добра е кухнята, чиято работна площ е разположена на прозореца. Пример за такова решение за планиране може да се види в следващия проект за проектиране.

U-образна кухня 17,5 квадратни метра. m

U-образна кухня 17,5 квадратни метра. m

минуси: У-образният комплект може да изглежда тромав, заема много пространство, не е достъпен за всички кухни, при изграждането под прозореца изисква сложни ремонти с пренос / разширяване на комуникациите.

В кои случаи се препоръчва: На площ от 17 квадратни метра. метри U-образен комплект е действителен в случай, че приоритет е функционалната част на кухнята, а не трапезарията.

Съвети:

 • На слушалките е по-малко задръстен интериор, една или две страни може да остане без висящи шкафове.
 • За да направите U-образния комплект по-компактен и да остави повече място за трапезарията, един страничен панел може да бъде намален.

Полуостров кухня

Полуострова план включва комбинация от слушалките на всяка форма на полуострова – функционална маса с единия край на стената или да бъде част от слушалките в следващия 17-метров кухня-трапезария в студио апартамент в снимката по-долу.

 • Кухня-трапезария с площ от 17 кв. М
 • Кухня-трапезария с площ от 17 кв. М

плюсове: Полуостровът може да бъде от едната страна с бар брояч, а от друга – работна площ за приготвяне на продукти. Също така може да бъде оборудвана с печка, мивка (рядко), малък хладилник, винен шкаф. Полуостровът е много лесен за подготовка, зонира пространство, докато е много по-компактен от острова.

минуси: Оборудване техника полуостров често изисква продължителна работа с разширение / прехвърлянето на комуникациите, повишаване на нивото на пода и намаляване на тавана (за отвеждане на димни газове).

В кои случаи се препоръчва: Особено подходящо е полуостровът за комбинирани кухненски всекидневни или кухненски утилитарни цели.

Съвети:

 • Най-лесно е да инсталирате полуостров без машини и водопроводни инсталации, когато е предназначен само за приготвяне на храна и леки закуски.
 • Ако искате полуостровът да бъде функционален, но не изисква сложни ремонти, изберете комбинация: полуостров + вграден електрически котлони + рециркулационен качул с въглероден филтър. В този случай не е нужно да разширявате и скривате въздуховодите и другите комуникации.

Островна кухня

Островът е многофункционална маса, която, за разлика от полуострова, може да бъде заобиколена от всички страни.

плюсове: Кухнята с острова е толкова удобна, колкото и полуостровът.

минуси: Островът изисква повече пространство от полуострова и следователно не е достъпен за всяка кухня. На 17 квадрата островът може да бъде или много малък, или да замени масата за хранене.

В кои случаи се препоръчва: За кухни с отворен план, както и в случай, когато не е необходима пълна маса за хранене в кухнята.

Съвети:

 • Формата на острова трябва да съответства на формата на стаята. Така че, за една правоъгълна кухня изберете правоъгълен остров, за квадрат – един квадрат.

В тази L-образна кухня островът е оборудван с мивка и е предназначен за 3-ма души.

 • G-нарязан кухненски бокс от 17 квадратни метра. m с остров
  Проектът на Олга Почуева
 • G-нарязан кухненски бокс от 17 квадратни метра. m с остров
  Проектът на Олга Почуева
decor

Leave a comment