9 načel kombiniranja barv v notranjosti kuhinje – banking-on-green.com

9 načel kombiniranja barv v notranjosti kuhinje

Barva v notranjosti kuhinje

Uspešna zasnova kuhinje je v veliki meri odvisna od barvne sheme. Toda za pravilno načrtovanje, očitno ni dovolj ena ideja o barvi, ki jo želite videti v notranjosti. Treba je natančno določiti glavne in dodatne odtenke, narediti harmonične kombinacije, dati poudarek, skriti pomanjkljivosti in poudariti prednosti prostorov.

Naš vodnik vam bo pomagal izbrati idealno barvo kuhinje, stene, tal in dekorja ter razkriti nekatere koloristične skrivnosti oblikovalcev. In tukaj lahko dobite ideje ali poiščete že pripravljene barvne rešitve iz 100 fotografij lepih kuhinj.

9 načel barvne sheme v kuhinji

1. Združite samo 3-5 odtenkov

Običajno je ozadje kuhinje največje površine in predmeti: stene, tla, kuhinjsko pohištvo (veliko pohištvo). Njihove barve v paleti notranjosti bodo glavne in najpogosteje nevtralne, naravne in blizu drug drugemu. Poleg osnovnih barv lahko izberete dve ali tri dodatne barve – temnejše, nasičene ali svetle.

V odstotku deleža glavnih in dodatnih barv lahko razdelimo na naslednji način – 60/30/10. Ne pozabite, da bi morale zelo svetle in temne barve zasedati najmanjši del prostora – ne več kot 10%, to je le kot naglas in barvne lise.

Spodaj je fotografski primer notranjosti kuhinje, v katerem je 5 barv (poiščite fotografijo na desni).

 • Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
  Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
 • Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
  Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
 • Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
  Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
 • Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo
  Kuhinja notranjost z barvnimi poudarki in nevtralno osnovo

2. Združite barve z barvnim kolesom

Pri sestavi barvne kombinacije v kuhinji je koristno poznati principe dela s kromatičnim krogom, ki shematično predstavlja prelivni spekter. Kupite ga v umetniški trgovini in poskusite igrati s kombinacijami odtenkov na naslednjih osnovnih algoritmih:

Shema 1. Monokromatična kombinacija barv: notranjost je okrašena z odtenki samo enega segmenta kolesnega kolesa.

Monokromatska barvna kombinacija

Kuhinja z enobarvno barvno shemo (na primer, kot je na sliki spodaj) se izkaže elegantno in mirno. Ampak obstaja nevarnost: notranjost se lahko zdi preveč preprosta in dolgočasna. Da bi se to izognili, združite temne odtenke z lahkimi in dodajte učinkovite teksture ali nekaj kontrastnih podrobnosti monokromatskemu prostoru.

Majhna kuhinja v rjavih tonih

Majhna kuhinja v odtenkih rjave barve

Shema 2. Kombinacija barv kontrasta: senčila, ki so v krogu drug proti drugemu, so kombinirana. Kontrastne barve imenujemo tudi dodatne barve.

Kombinacija barv kontrasta

Notranjost z vrsto preizkušena in zelo izrazit, ampak da je bil zhizneprigoden izbrane barve mora biti najprej razredčimo z belimi ali drugih nevtralnih barvah, in drugič, barve morajo biti čista, in bolj zapleten, kot je izključen , beljen ali globok. Strinjam se, da je malo verjetno, nekdo, za dolgo časa ostala sedel v tej kuhinji (spodaj na sliki), če so bile njene stene poslikane ni v oker in temno azure, in čisti oranžni in čisto modro.

 • Kuhinja s kontrastno barvno shemo
 • Kuhinja s kontrastno barvno shemo
 • Kuhinja s kontrastno barvno shemo
 • Kuhinja s kontrastno barvno shemo

Shema 3. Harmonična kombinacija barv: zgrajena na uporabi “sosedov” vzdolž oboda, ki jih imenujemo tudi podobne barve. Takšne kombinacije so najbolj univerzalne, vendar zahtevajo tudi kontrastne ali živahne poudarke, dopolnjevanje z nevtralnimi barvami.

Harmonična kombinacija barv

Rumena, zelena in oranžna – sosedje v krogu, ampak zato, ker je ta notranjost tako lepa za oko.

Harmonične barve notranjosti

Poleg treh opisanih barvnih shem obstajajo še drugi načini kombinacije barv: načelo izjemno oddaljenih parov, vmesne barve, načelo sestavljanja triad, princip pravokotnika, kvadrat in šesterokotnik ter drugi.

Shema kombinacije barv

Shema kombinacije barv

3. Barvna shema notranjosti mora ustrezati slogu

Pogosto raznolikost barvnih odločitev narekuje slog notranjosti, zato, če ste se že odločili po svoji izbiri, potem bo lažje narediti paleto:

 • Kuhinje v klasičnem slogu ali slog art deco so narejene v globokih, a prigušenih tonih, zidovi so barvani z barvami, kot če bi bili narejeni na podlagi naravnih pigmentov. Svetli poudarki klasičnih notranjosti niso nenavadni, vendar je uporaba kontrastov dovoljena.

Kuhinja v klasičnem slogu

 • Kuhinja-dnevna soba v Hruščovu
  Kuhinja v slogu Art Deco
 • Kuhinja-dnevna soba v Hruščovu
  Kuhinja v slogu Art Deco
 • Bež in modra kuhinja
 • Bež in modra kuhinja
 • Bež in modra kuhinja
 • Bež in modra kuhinja
 • Za evropske sloge Shebbie šik in Provence, Gustavianju in Franciji je značilna pastelna in nevtralna paleta brez prevelikih poudarkov.

Tradicionalna kuhinja

Provansalna modra kuhinja

 • Osnovne barve Kuhinja v skandinavskem slogu, praviloma svetla in naravna, vendar pogosto s svetlimi ali kontrastnimi poudarki.

Kuhinja notranjost z svetlimi poudarki

Kuhinja v skandinavskem stilu

 • Kuhinja v skandinavskem stilu
 • Kuhinja v skandinavskem stilu
 • Loft in industrijski temelji na temnih utišanih tonov, pogosto z veliko opeke, odtenkov lesa, betona in kovin.

Notranjost majhne kuhinje v slogu lofta

 • Pop art, retro in bocho-chic so smeri za tiste, ki ljubijo svetle in bogate barve, kot pri naslednjem izboru fotografskih notranjosti.
 • Kuhinja v svetle barve
 • Kuhinja v svetle barve
 • Kuhinja v svetle barve
 • Kuhinja v svetle barve
 • Rustika in minimalistični slog, ekološki slog in država na osnovi odtenkov naravnih materialov – peska, trave, gline, kamenja in seveda lesa.

Kuhinja v ekostilu

Kuhinja v naravnih barvah

Po tem, ko ste temeljito preučili kanone želenega sloga in preučili fotografijo notranjosti, boste lahko pripravili dobre ideje kombinacij sence in tekstur in morda celo našli pripravljeno rešitev.

4. Kuhinjska tla in delovne površine so neželene za okrasitev s temnimi barvami

Dejstvo je, da so na temnem ozadju zelo opazni prah, prstni odtisi, madeži, drobtine, kapljice vode, madeži, volna. Če želite obrisati pult, recimo, barvo vene ali pokritega poda sence mokrega asfalta v stanje popolne čistosti, je treba poskusiti zelo težko. Če pogosto kuhate in niste pripravljeni posvetiti veliko pozornosti čiščenju, se morate držati stran od temnih tal, predpasnikov, pultov in fasad.

Črna kuhinja

Črna barva kuhinje je zelo spektakularna, vendar zelo zapletena v oskrbi, še posebej v sijaju kot na tej fotografiji

5. Upoštevajte usmerjenost oken na straneh sveta in raven osvetlitve

Če je kuhinja obrnjena proti severni strani, potem mehka bela barva in topla nasičena barva pomagajo nadomestiti pomanjkanje vročine in svetlobe: rumena, rdeča, oranžna, roza.

 • Rumena in bela kuhinja
 • Rumena in bela kuhinja
 • Rumena in bela kuhinja

Toda z belimi in belimi, odtenki modre, modre, vijolične in sive barve, je malo verjetno, da bodo delovale – v nejasni naravni svetlobi bodo videti oblačno in celo ustvarjali občutek mraza. Prav tako se ne dotikajte pastelnih odtenkov, ker se bodo brez sončne svetlobe pojavile umazane in dolgočasne. Toda v sončnih južnih kuhinjah bodo hladni odtenki videti svež in nežno pastelno. Tople barve v močni svetlobi se lahko, nasprotno, zdijo preveč aktivne in pritiskajo ali ustvarjajo občutek dlačice.

Želite vedeti, ali je izbrana barva barve primerna za stene vaše kuhinje? Uporabite profesionalno tehniko: barvno listo A4, jo obesite na steno in opazujte, kako izgleda skozi razsvetljavo čez dan. Morda je barva, ki je bila videti tako dobro v trgovini in oglaševalskih knjižicah pri razsvetljavi vaše kuhinje, razkrila precej drugače. Prav tako je koristno opraviti ta test z vzorci talnih materialov, fasad in drugih velikih predmetov.

Preskusna barva

Izbira barve sten za kuhinjo je zaželeno testirati izbrane odtenke barve v realnih razmerah

6. Če je kuhinja majhna, potem je bolje staviti na lahke odtenke

Najbolj učinkovit način za vizualno povečanje majhne kuhinje je, da okrasite notranjost v beli barvi. V prostoru z belimi stenami, nadstropjem, stropom in apartmaju zdi se, da meje izginejo in veliko več svetlobe. Za belo kuhinja ne zdi dolgočasno, se njena notranjost bodisi združujejo izraznih teksture in materiale, kot so opeke in belega sijaja (glej spodaj sliko.) Ali – S obarvani poudarki in kontrastov.

Bela kuhinja 5 m2 metrov

Bela miza

Bela majhna kuhinja v Hruščovki

Če pa vam ni všeč bela barva, jo lahko zamenjate s svetlimi odtenki sive, smetane, bež, modre, svetlo zelene in druge.

Mala kuhinja v svetlih barvah

Sivo-modre stene v notranjosti majhne kuhinje-jedilnice

Sivo-modra barva sten v kuhinji v klasičnem slogu

7. hladni odtenki pomirjajo apetit, toplo vznemirjajo

Če ste navdušen kuhar, foodie ali samo ljubitelj lepih slik hrane – tople odtenke (rumena, rdeča in oranžna, teksturo lesa in opeke), v jedilnici ali delovnem področju bo zelo koristno. Po drugi strani pa, če si prizadevate za zmerno prehrano, nato predpasnik ali, recimo, prti na mizi, je bolje izbrati v hladnih barvah.

 • Modri ​​predpasnik
 • Modri ​​predpasnik

8. Izhodiščna točka načrtovanja barvne lestvice je lahko pohištvo, ki ste ga opazili v trgovini ali, recimo, že na voljo zaključna dela

Če ne nameravate kupiti pohištva po naročilu, barico kuhajte sami ali če je v vaši kuhinji že na voljo kakšna zaključna tehnika / tehnika / pohištvo, potem je logično, da od barvnih odtenkov narišete barvno shemo.

9. Naredite paleto ali kolaž in jih vedno uporabite, pridobite končne materiale, pohištvo in dekor

Barv in kombinacij barv ne morete zapomniti, zato morate uporabljati jaslice v obliki palete, kolaža ali blatnega traku z vzorci materialov. Obstajajo posebni spletni programi za sestavljanje in iskanje pripravljenih palet (npr. Kuler), lahko pa tudi z grafičnim orodjem z orodno pipeto. Za vzorec je najlažje fotografirati najljubšo notranjost (ne celo kuhinjo) in izbrati 3-5 barv. Ko je paleta pripravljena, jo shranite na telefon, da preverite pri izbiri končnih materialov, pohištva in dekorja.

Priprava barvne sheme notranjosti kuhinje

Priprava barvne sheme notranjosti kuhinje

Drugi način, ki vam bo pomagal, ne sme zamenjati z barv in tekstur – ustvarjanje kolaža v katerikoli grafični urednik: samo poskrbi fotografije vseh notranjih elementov (ki jih potrebujejo, da pogled na straneh proizvajalcev), drug poleg drugega. Kolaž pomaga sedanjost in prihodnost notranjost kaže, da je treba popraviti v barvno shemo in izbiri materialov / pohištva.

Kolaž

Najbolje je, da uporabite namesto collage Mood krovu – deska z vzorci zaključna materialov (glej sliko.). Na primer, morda kosov ozadje, zavese, ploščic in tako naprej. Kot rezultat, boste našli ne le popolno barvo kuhinje, ampak tudi harmonično kombinacijo tekstur, kot tudi lahko natančno izberite elemente v barvi, ki jo želite.

Moodboard z vzorci materialov

Značilnosti in uspešne kombinacije primarnih barv

Rdeča

Ta barva v kuhinji ni več pomembna, vendar morate biti z njim previdni. V majhnih odmerkih – ogreje, oživlja, spodbuja apetit, v velikih odmerkih – stisne in draži.

 • Bela in rdeča kuhinja
 • Bela in rdeča kuhinja
 • Kombinacije: agresivnost nevtraliziramo rdeče belo in dobrosrčen zeleno, je mogoče dopolniti s črnimi podrobnostmi in združimo s hladnimi barvami in povezanih odtenkih – rumena, oranžna, bordo, rjava.

Kuhinja v Hruščovu z rdečim hladilnikom

Oglejte si podrobnosti: Rdeča barva v notranjosti kuhinje: 5 nasvetov in 85 fotografij z navdiha

Modra

Modra je odlična barva za kuhinjo, vendar je zagotovljena dobra sončna svetloba ali uporaba v zmerni količini. Modra bo ustrezala tistim, ki se borijo s preveliko navado, ki ljubijo mir v duši in potrebujejo zaupanje.

 • Kombinacije: bela, s hladnimi barvami – siva, zelena, modra in vijolična, in toplimi antipode – oranžne, rumene, rjave, rdeče.
 • Temno modra kuhinja v morju
 • Temno modra kuhinja v morju
 • Temno modra kuhinja v morju
 • Temno modra kuhinja v morju
 • Temno modra kuhinja v morju

Gzhel-style kuhinja

Modra in modra v notranjosti kuhinje

Modra in modra v notranjosti kuhinje

Oglejte si podrobnosti: Kako napisati modro barvo v notranjosti kuhinje – 5 nasvetov in 60 fotografij

Zelena

Idealno za kuhinjo, saj se prilagaja pozitivnemu razpoloženju, ki je vedno na zajtrku pred odhodom na delo in na večerji – pred spanjem. Za razliko od toplih in hladnih odtenkov zelena negativno vpliva na apetit.

 • Kuhinja v deželi
 • Kuhinja v deželi
 • Kuhinja v deželi
 • Kuhinja s svetlo zelenimi zidovi
 • Kuhinja s svetlo zelenimi zidovi

Zelena kuhinja

 • Kombinacije: odlična izbira za zelena – rdeča, kot je dobro kombinira z “sosed” v modro in rumeno, tople barve – oranžna in rjava (ni čudno, nekaj zeleno-rjave barve dominira na svetu flore).

Svetlo zelena kuhinja

Oglejte si podrobnosti: Zelena barva za idealno kuhinjo – 5 top nasvetov in 100 fotografij

Rumena

Okrepi, razveseljuje, ogreje, katero koli hrano na tem ozadju se zdi apetirna, vendar v velikih količinah rumena lahko draži psiho. Ta barva je še posebej prikazana v severni in temni kuhinji – tu lahko nadomesti sončno svetlobo.

 • Kuhinja-dnevna soba z zajtrkom bar
  Kuhinja je rumena
 • Kuhinja-dnevna soba z zajtrkom bar
  Kuhinja je rumena
 • Kuhinja-dnevna soba z zajtrkom bar
  Kuhinja je rumena
 • Kombinacije: z rdečo, modra, modra, vijolična, vijolične, zelene, rjave in, seveda, s sivo (z njim je postal bolj resen), bela in črna.

Rumena kuhinja v sodobnem slogu

Oglejte si podrobnosti: rumena barva v notranjosti kuhinje – 5 glavnih nasvetov in 100 fotografij za navdih

Grey

Svetlo siva – popolna barva sten in slušalke.

Svetlo sive stene

Kuhinja v sivih tonih

Grey je vedno praktičen in univerzalen, poleg tega pa so skoraj vse barve v paru z njim postale bolj plemenite in učinkovitejše. Vendar pa lahko številčnost sive barve (razen zelo lahkih tonov) utira in ohladi. Za temne kuhinje so sivi sivi kontraindicirani.

 • Kombinacije: siva je kombinirana z vsemi barvami mavrice, vendar je še posebej dobra z belo (sive barve z belimi robovi izgledajo osupljivo), roza, rumena.

Siva kuhinja z vijoličnimi in roza naglasi

 • Grey v notranjosti kuhinje
 • Grey v notranjosti kuhinje
 • Grey v notranjosti kuhinje
 • Grey v notranjosti kuhinje

Oglejte si še: Vse o uporabi sive barve v notranjosti kuhinje

Vijolična

Ta barva je skorajda najtežja za uporabo, saj ima protislovni učinek – hkrati vznemirja in pomirja. Zato je njegova uporaba le v zelo majhnih količinah.

 • Kombinacije: z nevtralnimi barvami – bela, siva, rjava, z dodatno barvo – rumena, pa tudi z “starši” – rdeča in modra.
Vijolična ozadja v notranjosti kuhinje

Vijolična barva v notranjosti kuhinje

Glej še: Barva v notranjosti kuhinje – 5 skrivnosti uporabe

Rjava

Barva zemlje in lesa pomirja, ustvarja v notranjosti občutek varnosti in udobja. Še posebej je dobro, da ga uporabljamo v tekstilu, dekoraciji tal in pohištva. Vendar pa lahko v velikih količinah in brez ustreznih dodatnih barv lahko pnevmatika.

Rjava kuhinja

 • Rjava barva v notranjosti kuhinje v koči
 • Rjava barva v notranjosti kuhinje v koči
 • Kombinacije: z belo, bež, zeleno, s sorodnimi toplimi odtenki in nasprotji – modro in modro.

Rjavi zid v notranjosti kuhinje

Več: 7 skrivnosti rjave barve v notranjosti kuhinje

Črno

Če to moderno barvo uporabljate in jo kombinirate z lahkimi ali veselimi odtenki, lahko črna prinese natančnost in strogost v notranjost.

Črno pohištvo v notranjosti kuhinje v državi

Črno pohištvo v notranjosti kuhinje v državi

Kuhinja je črna

Oljka in črna v notranjosti kuhinje

Izgleda posebej eleganten v “šahovskem” dekorju tla in predpasnika, v obliki dekor (foto okvirji, figurice, vaze) in v obliki tiskov na tekstilu / ozadju.

 • Kombinacije: je kombiniran z vsemi barvami.
 • Črna barva v notranjosti kuhinje
 • Črna barva v notranjosti kuhinje

Oglejte si podrobnosti: Črna barva v notranjosti kuhinje – 150 fotografij, 3 pravila in 6 uspešnih kombinacij

Fotogalerija

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org