Zlatna boja u unutrašnjosti kuhinje – banking-on-green.com

Zlatna boja u unutrašnjosti kuhinje

zlatna boja u unutrašnjosti kuhinje

Završni materijali, namještaj i pribor zlatne boje imaju neograničene dekorativne mogućnosti. Uz njihovu pomoć, unutrašnjost može postati tradicionalna ili ultramoderna, respektabilna ili … na žalost, jednostavno neukusna.

U ovom materijalu pokazujemo vam i kažemo vam koja načela trebaju biti vođena kako bi uspješno uklopila zlato u unutrašnjost kuhinje.

6 tajni primjene zlatne boje

 1. Zlatna boja je tako svijetla i luksuzna da u velikom broju može sve pomrčati i preopteretiti unutrašnjost. Da biste izbjegli pretencioznost, pokušajte ga koristiti umjereno. Maksimalna dopuštena doza je u omjeru 1: 3 s ostalim bojama.
 2. Najupečatljiviji način za dodavanje sjaja unutrašnjosti sa zlatom je da ga upotrijebite samo u dekoru. U kuhinji mogu biti jela, slušalica za olovke, vaze, svjetiljke, pregače, pa čak i mješalice, na primjer, od mjedi ili bronce.
 3. Zlatna boja koja odgovara plemenitom metala zahtijeva kvalitetnu izvedbu i pristojno okruženje. Tako, na primjer, patina i pozlata izgledaju najbolje na kuhinjskim fasadama od, recimo, hrasta, a pregača od zlatnog mozaika će biti u skladu s mramornim vrhom. Također zapamtite da što je više u unutrašnjosti zlata, više prirodnih materijala za završnu obradu i namještaj trebao imati.
Kuhinja u klasičnom stilu s patinom i pozlatom

Kuhinja u klasičnom stilu s patinom i pozlatom

 1. Zlato se kombinira sa svim nijansama, a posebno:
 • Sa svojim “rodbinom”: smeđa, crvena, žuta, narančasta, koraljna, ružičasta i druge topla sjenila;
 • Sa akromatskim bojama bijele, sive i crne;
 • S kontrastnim tonovima – plavo, plavo i tirkizno.

Više informacija o svim bojama možete pronaći u odjeljku “Kuhinja boja”.

 1. Zlatni detalji će biti najprikladniji u kuhinji u klasičnom ili dvoranskom stilu, kao iu modernim interijerima u stilu art deco, potkrovlje, visoke tehnologije i minimalizam.
 2. Zapamtite da je više zlata u unutrašnjosti, to manje treba biti složeni ukrasi, crteži, motley, multi-texture, sjaja. Neutralne boje su najbolja pozadina našeg junaka.

Zatim vam predstavljamo izbor fotografija i kuhinjskih ideja s zlatnim detaljima.

dekoracija

Zlatna boja na zidovima

Zlatna boja je vrlo topla i također reflektira svjetlost, pa je stoga idealna za uređenje zidova kuhinje s lošom prirodnom rasvjetom. Da biste stvorili iluziju sunčeve svjetlosti u sobi, možete:

 • Ljepiti jedan od zidova kuhinje sa zlatnim tapete;
 • Ukrasite zidove dekorativnom žbukom sa zlatom.

U nastavku su prikazani primjeri zlatnih zidova u unutrašnjosti kuhinje.

 • Dekorativna žbuka s zlatom u unutrašnjosti kuhinje
 • Zlatna tapeta u unutrašnjosti kuhinje

U pregaču

Zbog veličine kuhinja pregača savršeno je mjesto za zlatni naglasak.

Najčešće, zlatne pregače su mozaične, ali možete koristiti i druge materijale – kože s fotografskim ispisom ili bojanim pločicama.

Pločica za pregaču u zlatnoj boji u unutrašnjosti kuhinje

Boja zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje

strop

Ako želite da strop bude zlato u kuhinji, onda možete shvatiti ideju uz pomoć PVC stiže tkanine, stropne ploče ili zlatni list koji pokriva cijelu površinu ili samo štuko kalupljenje.

Pozlaćen strop u unutrašnjosti kuhinje i blagovaonice

Kuhinjski namještaj

Fasade kuhinjskog seta

Zlatna kuhinja – rješenje je tako ekstravagantno da je moguće samo ako su ispunjeni sljedeći uvjeti:

 • Fasade kuhinje za zlato trebaju biti laconic u obliku i dizajnu, naime, nemaju nepotrebne ukrase u obliku rezbarija, ploča, letvica ili crteža.
 • Namještaj bi također trebao biti minimalistički, tako da ništa u unutrašnjosti u sukobu s toliko zlata. Na primjer, kuhinja može biti bijela i zlatna kao na donjoj slici.
 • Pozadina, pod, stol, stolice, tekstil i ostali detalji interijera trebali bi biti prvenstveno prirodni materijali. Inače, postoji opasnost da unutrašnjost bude neukusna.

Zlatna kuhinja u unutrašnjosti

A zlato može biti samo dio kuhinje, na primjer, otok ili gornji stup, kao što je prikazano na sljedećoj fotografskoj kompilaciji.

 • Kuhinja zlatne boje u unutrašnjosti
 • Otok boja zlata u unutrašnjosti
 • Otok boja zlata u unutrašnjosti

Ručke namještaja

Ako je kuhinja za zlato prikladna samo za ekstremne ljude, kuhinja sa zlatnim, mjedenim ili brončanim ručkama ugoditi će čak i konzervativci. Posebno izgledaju dobro u pozadini bijele, crne ili sive fasade i u kombinaciji s drugim zlatnim akcentima, na primjer, lustera. Primjeri ovog dizajna kuhinje prikazani su u nastavku.

 • Kuhinja s zlatnim ručkama
 • Kuhinja s zlatnim ručkama
 • Kuhinja s zlatnim ručkama

Blagovaonica

Blagovaonica, najčešće stolice, također može biti zlato. Stolice mogu imati metalne noge u boji zlata, mjedenih ukrasnih karanata na presvlaku, kao i patinu ili potonu na rezbarenju. Usput, obične stolice od drva ili metala možete pretvoriti u “dragocjene” sebe, slikajući njihove detalje uz pomoć boje u spreju, prekrivajući istu pantaloupe ili zakrčenu patinom.

Stolice zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje

Stolice zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje

Tehnika i vodovod

Ukrašavanje kuhinje u klasičnom stilu, potkrovlju ili high-tech, obratite pozornost na zlatne uređaje i vodovod. Posebno impresivna bit će potpuno pozlaćena napa, slavina i sudoper kao na fotografiji.

 • Hood u zlatnoj boji
 • Hood u zlatnoj boji

Sanitarije u zlatnoj boji

Dekor i pribor

Ukrašavanje kuhinje s priborom u zlatnoj boji siguran je i jednostavan način ukrašavanja kuhinje bez straha da će ga pretjerati. Luster i svijećnjaci, vaze i posuđe za voće, vijenac i držače za zavjesama, okviri za slike i fotografije – sve to može biti izabrano u boji solarnog metala. Evo nekoliko primjera takvog ukrašavanja.

 • Svjetiljke zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje
 • Svjetiljke zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje
 • Svjetiljke zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje
 • Svjetiljke i dekor zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje

Svjetiljke i dekor zlatne boje u unutrašnjosti kuhinje

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org