Златист цвят във вътрешността на кухнята – banking-on-green.com

Златист цвят във вътрешността на кухнята

златист цвят във вътрешността на кухнята

Довършителните материали, мебелите и аксесоарите със златен цвят имат неограничени декоративни възможности. С тяхна помощ интериорът може да стане традиционен или ултрамодерен, уважаван или … за съжаление, просто безвкусен.

В този материал ние ви показваме и разясняваме какви принципи трябва да се ръководят, за да успеят да напаснат златото във вътрешността на кухнята.

6 тайни на прилагане на златен цвят

 1. Златният цвят е толкова светъл и луксозен, че в големи количества може да затъмни всичко и да претовари интериора. За да избегнете претенциозността, опитайте да го използвате с умереност. Максималната допустима доза е в съотношение 1: 3 с другите цветове.
 2. Най-ненадминатата възможност да добавите блясък към интериора със злато е да го използвате само в интериора. В кухнята могат да бъдат ястия, писалка с микрофон, вази, лампи, престилка и дори миксер, например, изработени от месинг или бронз.
 3. Златният цвят, който съответства на благородния метал, изисква качествено представяне и прилична среда. Така например патината и позлатата изглеждат най-добре на кухненските фасади, направени от, да речем, дъб, а престилката на златната мозайка ще бъде в хармония с мраморния връх. Също така не забравяйте, че колкото повече в интериора на златото, толкова по-естествени довършителни материали и мебели трябва да има.
Кухненски комплект в класически стил с патина и позлата

Кухненски комплект в класически стил с патина и позлата

 1. Златото се комбинира с всички нюанси, но най-вече:
 • С техните “роднини”: кафяв, червен, жълт, оранжев, коралов, розов и други топли нюанси;
 • С акроматични цветове бяло, сиво и черно;
 • С контрастни тонове – синьо, синьо и тюркоазено.

Повече информация за всички цветове можете да намерите в секцията “Цвят на кухнята”.

 1. Златните детайли ще бъдат най-подходящи в кухнята в класически или дворцов стил, както и в модерния интериор в стила на арт деко, таванско помещение, хай-тек и минимализъм.
 2. Не забравяйте, че колкото повече злато в интериора, толкова по-малко трябва да бъдат сложни орнаменти, рисунки, пъстри, мулти-текстури, блясък. Неутралните цветове са най-добрият фон за нашия герой.

След това ви представяме снимки и кухненски идеи със златни детайли.

украса

Златен цвят по стените

Златният цвят е много топъл и отразява светлината и затова е идеален за декориране на кухненските стени с лошо естествено осветление. За да създадете илюзията за слънчева светлина в една стая, можете да:

 • Залепете една от стените на кухнята със златен тапет;
 • Декорирайте стените с декоративна мазилка със злато.

Фото-примери за златни стени във вътрешността на кухнята са представени по-долу.

 • Декоративна мазилка със злато във вътрешността на кухнята
 • Златен тапет във вътрешността на кухнята

В престилка

Поради размера на престилката кухнята е идеалното място за златен акцент.

Най-често златните престилки са мозаечни, но можете да използвате други материали – кожи с фотопечат или боядисани плочки.

Плочка за престилка в златен цвят във вътрешността на кухнята

Плочки в златист цвят във вътрешността на кухнята

таван

Ако искате таванът да бъде златен в кухнята, тогава можете да реализирате идеята с помощта на PVC опъващ плат, таванни панели или златно крило, покриващо цялата повърхност или просто мазилка.

Посаден таван във вътрешността на кухнята и трапезарията

Кухненски мебели

Фасади на кухненски комплект

Златна кухня – решението е толкова екстравагантно, че е възможно само ако са изпълнени следните условия:

 • Фасадите на кухнята за злато трябва да бъдат лаконични по форма и дизайн, а именно, да нямат ненужни украшения под формата на резби, панели, корнизи или рисунки.
 • Обзавеждането също трябва да бъде минималистично, така че нищо в интериора да не е в конфликт с толкова много злато. Например, кухнята може да бъде бяла и златна като на снимката по-долу.
 • Тапетите, пода, маса, столове, текстил и други детайли от интериора трябва да бъдат направени предимно от естествени материали. В противен случай има опасност интериорът да не бъде вкусен.

Златна кухня в интериора

И златото може да бъде само част от кухнята, например, остров или горния етаж, както е показано в следващата снимка компилация.

 • Кухня със златен цвят в интериора
 • Остров със златен цвят в интериора
 • Остров със златен цвят в интериора

Мебелни дръжки

Ако кухнята за злато е подходяща само за екстремни хора, тогава кухнята с позлатени, месингови или бронзови дръжки ще угоди дори на консерваторите. Особено изглеждат добре на фона на бели, черни или сиви фасади и в комбинация с други златни акценти, например полилей. Примерите за този дизайн на кухнята са представени по-долу.

 • Кухненски комплект със златни дръжки
 • Кухненски комплект със златни дръжки
 • Кухненски комплект със златни дръжки

Трапезария

Трапезарията, най-често столове, също може да бъде златна. Столове могат да имат метални крака в цвят на злато, месинг декоративни карамфили на тапицерия, както и патини или потал на дърворезба. Между другото, вие можете да превърнете обикновените столове от дърво или метал в самите “скъпоценни”, като рисувате детайлите им с помощта на боя в спрей, покривайки със същия памук или патина.

Столове от златист цвят във вътрешността на кухнята

Столове от златист цвят във вътрешността на кухнята

Техника и ВиК

Декориране на кухнята в класически стил, таванско помещение или високотехнологичен дизайн, обърнете внимание на златните уреди и водопроводните системи. Особено впечатляващо ще бъде изцяло позлатената качулка, кранчето и мивката като на снимката.

 • Качулка в златен цвят
 • Качулка в златен цвят

Санитарен фаянс в златен цвят

Декор и аксесоари

Декорирането на кухнята с аксесоари в златен цвят е безопасен и лесен начин да украсите кухнята, без да се страхувате да я прекалявате. Полилеи и свещници, вази и съдове за плодове, корнизи и държачи за завеси, рамки за снимки и снимки – всичко това може да бъде избрано в цвета на слънчевия метал. Ето някои примери за такива декориране.

 • Лампи от златист цвят във вътрешността на кухнята
 • Лампи от златист цвят във вътрешността на кухнята
 • Лампи от златист цвят във вътрешността на кухнята
 • Лампи и декор от златист цвят във вътрешността на кухнята

Лампи и декор от златист цвят във вътрешността на кухнята

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org