Завеси в стил на кафене за кухнята – изберете готов или шият себе си?

завеси кафе във вътрешността на кухнята

Завеси-кафе (завеси-страна или “прозорец на баба”) – това е традиционната опция за декориране на прозорците на кухнята в стила на прованс, страна, cheby шик и, разбира се, кафе-стил кухни. Те представляват една или две завеси, закрепени на корниза в средата на прозореца или точно под нея.

Завеси-кафе в интериора

За тези, които искат да украсят вашата кухня завеси в кафенето стил, ние сме подготвили селекция от вдъхновяващи снимки, няколко полезни връзки, където можете да си купите готови продукти, съвети за определянето и производството на стрехите, както и два майсторски клас на шевни завеси с ръце.

Къде да закупите или поръчате завеси в стил на кафене?

Намерете в обичайния завеса магазин готови завеси в правилния размер и дизайн е доста трудно, така че те са по-добре да поръчате в ателието, от частни майстори, да търсите в чужди онлайн магазини или на каталози сайтове.

 • Най-големият избор от евтини и привлекателни завеси – кафене, които открихме на сайта Lightinthebox.com. Средната цена тук е 1400 рубли, но повечето от предлаганите продукти са зашити от синтетични тъкани. Въпреки това, ако практичността на завеси в кухнята е ваш приоритет, тогава ще можете да изберете правилния вариант;

Спално бельо за кафе

 • Ако на първо място търсите красив външен вид и естественост на тъканите, то е по-добре да потърсите завеси на сайта на ръчно изработени майстори от цял ​​свят Etsy.com при поискване “завеси за кафе”. Тук не само можете да намерите готови модели, но и да направите индивидуална поръчка според вашия размер, но в този случай трябва да сте готови да се свържете с продавача на английски;
 • Завесите-кафенетата могат и трябва да се шият на ръка, защото не изискват сложно довършване, декориране, рязане и поддържане на пропорции, а напротив красотата на този модел се крие в неговата простота.
Завеси-кафе в интериора на кухнята къща

Завеси-кафе в интериора на кухнята къща

Фото галерия от идеи

Въпреки простия си вид, завесите-кафенетата могат да бъдат много различни в дизайна.

Те могат да бъдат украсени с дантели, панделки, панделки, лъкове, бутони, бродерия, монограми, трикотаж и др Основното нещо е, че декорът е направена от естествени материи, ако те самите пердета -. Памук, американ или лен.

Кафе завеси

Декоративни завеси в стил кафе

Слепи кафе с брилянти и дантели

Завеси-кафе на пантите

В дизайна на тъканите се приветстват село и фолклорни мотиви: за кухнята в стил Прованс се срещат керкели, за английска страна – клетка, за стил на руски – платове с цветя или дантели.

Пердета дизайн в стил кафе

Завеси в провинциален стил

Завеси-кафе в клетка

Красиви и унифицирани бели завеси.

Бели пердета-кафе

В допълнение към промените в декора и дизайна на тъканите можете да мислите за комбинации от завеси в страната, например, с класически завеси. Тази комбинация във вътрешността на кухнята е представена в следната снимка (листа).

 • Завеси-кафе в комбинация с класически завеси
 • Завеси-кафе в комбинация с класически завеси

Също така завеси-кафенета традиционно се съчетават с втория вид завеси от страната – ламбрекени.

Завеси-кафе в комбинация с ламбрекин

И ето пример за ансамбъл от завеси в стил кафене с меки ролетни щори.

Държавни щори в комбинация с меки ролетни щори

Вижте също материала: Как да изберем завеси в кухнята: цвят, материал, вид и стил.

Корнизи за завеси-кафе: как да се укрепи, как да се направи и къде да се купи

Как да укрепим?

Завеси-кафенета могат да бъдат закрепени по три начина:

 1. Вътре в отвора на прозореца;
 2. Над прозореца, отворен към стената;
Опции за закрепване на завеси-кафе

Опции за закрепване на завеси-кафе

 1. На рамката на прозореца отделно за всяка секция, както е показано на снимката по-долу. Между другото, този метод е особено подходящ за стандартни пластмасови прозорци.
 • Закрепване на завеси към рамката на прозореца
 • Закрепване на завеси към рамката на прозореца
 • Закрепване на завеси към рамката на прозореца

Къде да купя?

Мнозина не знаят, но специални миниатюрни и телескопични завеси за завеси могат да бъдат намерени в почти всеки специализиран салон или поръчани от онлайн магазина. В противен случай можете да направите такава корниз от себе си от импровизирани средства.

Как и от какво да направим корниз за завеси – собствени ръце?

 1. Dacha опция: до отвора на прозореца ние лепираме куките от двете страни и дърпаме една линия или въже между тях;

Завеса за пердета-кафе с вашите ръце

 1. Задълбочено вариант: купи куки, за предпочитане декоративни, закрепването им към стената или прозореца на отваряне на стената над отвора на вратата, а след това ги поставете във вратата. Както пръчката може да действа третира дървена релса (предпочитан), стрехи на душ завеса, метла пръчка и т.н. дължина Излишък коригират с ножовка, се публикуват, ако е необходимо и пребоядисвам gruntuem прахообразни състави, и в краищата си дон декоративна капачка .;
 2. Алтернатива: вместо мини-корниз, можете да вземете релса за кухня с подходящ размер.

Майсторски клас № 1: Завеси-кафе със собствените си ръце за една-две-три

Завеси в стил кафе могат да се прикрепят към стряхата, с помощта на различни аксесоари и различни начини: на прорезите, завеса лента, на пръстените с клипове на тайните и декоративни панти и т.н. В тази стъпка по стъпка майсторски клас, които предлагаме, да шият пердета с джоб за пръта за завеси -. прост или декориран с декоративна риза на върха.

Завеси-кафе с джоб, без излишни очила и с дръжка

Шиене на завеси-кафе със собствените си ръце

От какво се нуждаем:

 • Изрязана тъкан (памук, лен, памук, комбинирана тъкан);
 • Шевна машина и принадлежности за шивачка: хастар, ножици, щифтове, конци в цвят тъкан;
 • Кожух (специална телескопична за завеса или направена от собствени ръце, например от въдица или от рейки / пръчка);
 • Желязо.

Стъпка 1. Измервания, рязане и малко математика

 • Първо трябва да инсталирате корнизът, за да можете веднага да определите дължината на завесите и да изчислите консумацията на тъканта;
 • Ако използвате естествена тъкан, желателно е първо да я измиете и след това да го нагласите добре. Това трябва да се направи, за да се намали тъканта, като се има предвид свиването й след измиване.

Консумацията на тъкани може да се изчисли по следните формули:

 • Ширината на рязането на тъканта = (Дължина на стрехите х 1,5) + 6 см за страничните разфасовки.

Забележка: фигура 1.5 е фактор на сглобяване за тъкани със средна плътност, за тюл можете да вземете коефициента 2, а след това гънките са по-великолепни.

 • Дължината на рязане плат завеси = желаната дължина, т.е. разстоянието от стрехите до долния край завеси + 3 см (или повече) в подгъв + обиколка корниз + 2.5 свободата на cm и подгъва.

Забележки: Ако завеси кафене разположено на отварянето на прозореца, те трябва да бъде достатъчно дълъг, за да бъде по-ниска от прага ниво от около 10 см, ако искате бяха инсталирани завесите вътре рамката на прозореца, дължината им трябва да бъдат такива, че на дъното. област не се получи до перваза на прозореца на 1-2 см. Ако искате да направите джоб с жабо отгоре, дължината на корниза на кръга трябва да се умножи с поне 2-2,5.

Стъпка 2. Обработка на страничните профили

Сега пристъпете към шиене, а именно към обработката на странични резени. Това се прави много просто, сгънат на ръба на плата от грешната страна на 1.5 cm Шевни удобство proutyuzhivaem, а след това отново направи podvorot на същите 1,5 см, а след това в резултат на тропоска подгъва, закачам щифтове или proutyuzhivaem и получи линията близо до ръба. По този начин трябва да се лекуват две странични части на тъканта.

Шиене на завеси-кафене

Стъпка 3. Обработка на дъното и горната част

Сега подшиваме дъното по същия начин, но тук можете да направите повече от една права линия и декоративно двойно.

Шиене на завеси-кафене

Почти готов! Остава само да се образува джоб за стрехите. За тази сгъната тъканта на грешната страна на стойността на помощ за джоба, който изчислява по-рано (кръг 2.5 cm корниз + безплатно и нетретирани podgibku изключване) и proutyuzhivaem пъти. После сгъна суров ръба на 1,5 см и отново желязна да се изгладят кошарата, след което определи podgibku щифтове или namitka и да даде бод.

Как да направите джоб с риза?

Завеси на кафене с джоб с качулка

Ако сте планирали да шиете завеси-кафе с декоративна подплата отгоре и предварително направете широк джоб, тогава само трябва да поставите допълнителна линия по нивото на горния край на стрехите.

Е, това е всичко, сега можете да вмъкнете корниза в джоба на завесите и да направите равномерно събрание.

Майсторски клас № 2. Завеси-кафе в 5 минути

Ако нямате желание / възможност да шиете завеси – кафето си, но има чифт красиви чисти памучни кърпи, тогава ви предлагаме да направите завеси от тях!

За да направите това, трябва само да подготвите скоби за завеси, да ги прикрепите към завесите, да поддържате същия интервал и да ги обесите на корниза.

Ако е необходимо, можете да ги съкратите, като отхвърлите фабричните шевове, гладейки и подстригвате тъканта, след което изрязвате краищата по начина, описан по-горе.

Завеси-кафе с ръцете си от кърпи

Вторият начин е да съкратите дължината без шиене: просто пъхнете един ръб на предната страна (ако шаблонът позволява тъканта) или неправилната страна и фиксирайте гънките с клещи, както е показано на снимката по-долу.

Завеси-кафе на кърпи

decor

Leave a comment