Вътрешни цветя и растения за кухнята – изберете непретенциозен, полезен и красив – banking-on-green.com

Вътрешни цветя и растения за кухнята – изберете непретенциозен, полезен и красив

цветя и растения във вътрешността на кухнята

Интериорните растения и цветя във вътрешността на кухнята винаги са красиви и полезни – те опресняват въздуха и добавят уют, цветове, го правят обитаема. Но кухнята – не е най-доброто място за отглеждане на домашна градина поради внезапни температурни промени, изобилие от мастни пари и висока влажност. Ето защо, избора на вътрешни растения и цветя за кухнята, не разчитайте само на красивия им вид. В края на краищата цветът, който ви харесва в магазина, може да бъде напълно неспособен да живее в условията на тази стая.

Но все пак има няколко растения и закрити цветя, които могат и трябва да се отглеждат в кухнята. Нека разберем какви са растенията и цветята в стаята, как да се грижим за тях и къде да ги поставим.

10 идеални стайни растения за кухнята (декоративни и широколистни)

Така че, за озеленяване на кухнята само устойчиви на суша, устойчиви на температурни промени, които не изискват обилно пръскане, условия на парникови условия и сложни грижи за растенията са подходящи.

Ето списък на стайни растения, които са чудесни за съхранение в кухнята:

10 най-добри растения за кухнята

 1. Chlorophytum;
 2. Aglaonema;
 3. Epipremnum (Scindapsus golden);
 4. sansevieriya;
 5. Zamioculcas;
 6. зеленина;
 7. кактуси;
 8. Tolstyanki (червено);
 9. Philodendron;
 10. Nolines (bokarnee).

Chlorophytum в този списък е на първо място не само заради непринудеността му, но и способността да почиства и овлажнява въздуха. Толкова е добре, че той се нарича линейка на въздуха и дори в космически кораби, където е невъзможно да се проветри пространството. Ето защо, в присъствието на пластмасови кухненски мебели, например, от ПДЧ, и газовата печка, се препоръчва да ги получите, и едно цвете за кухнята ще бъде достатъчно. В допълнение, в периода на цъфтеж, малки и деликатни бели цветя растат в хлорофит.

Chlorophytum

Всички вътрешни растения във вътрешността на кухнята изглеждат хармонични и веднага ги правят по-комфортно. Хлорофитът не е изключение.

Растения във вътрешността на кухнята - хлорофит

Поставете го на върха на слушалките, високо на рафта или на растението в окачена гърне, навсякъде, но не на сянка. Половин сянка е приемлива, но не забравяйте, че колкото по-близо до светлината ще расте, толкова по-ярки ще бъдат нейните листа.

Хлорофит - как да се съдържа

Следващият фаворит за кухнята е Aglaonema, известна някога за нейния “ролен” приятел на главния герой на филма “Леон”. Тази вечнозелена билка като хлорофит съвършено почиства въздуха, но по-лошо толерира температурните промени и се нуждае от по-голяма влажност на въздуха.

Aglaonema

Aglaonema със зелени листа може да бъде поставен в дълбините на кухнята, а растенията с разнообразни листа трябва да се държат по-близо до прозореца, но не под прякото лъчение на слънцето. Листата трябва да се почистват редовно от прах, който не е толкова труден, тъй като те са относително широки.

Ето как изглежда това домашно растение в интериора на кухнята.

Растения във вътрешността на кухнята - aglanomea

Следващият популярен вид е epipremnum (златен sildapsus). Той се нарича още категорията на очистващи въздуха и непретенциозни растения и следователно е подходящ за кухнята. За разлика от първите две кухненски плочки, scindapsus е вечнозелена тропическа лиана, която нараства до 1.5 м дължина.

Скиндапс (Epipremnum)

Тя може да се отглежда почти навсякъде, тъй като толерира температурни промени и дори изкуствено осветление, което я прави напълно зелена. Къде да го кажа? Най-доброто място в горната част на кухненския комплект, на рафта на шкафа, в закачалката и т.н. Разбира се, дългите закрити растения в интериора на кухнята в стила на Прованс изглеждат най-органични.

Растения във вътрешността на кухнята - Scindapsus (Epipremnum)

Но в друг стил от класиката до скандинавския минимализъм epipremnum ще бъде подходящ.

Растения във вътрешността на кухнята - Scindapsus (Epipremnum)

Сега нека да говорим за 4 участника в списъка на най-добрите растения за кухнята – sansevierii, което също е известно като “зелен език” или “щука опашка”.

sansevieriya

Благодарение на ярките си цветове и формата на листата, наподобяващи водорасли или огнен пламък, във вътрешността на кухнята на всеки стил “щуката опашка” изглежда много впечатляваща и с голям растеж може да играе ролята на акцент. Във всички съвременни стилове – скандинавски, минимализъм, високотехнологичен, модерен и таванско помещение, Sansevieria поддържа ограниченията на линиите и формите, както се вижда на снимката по-долу.

Растения във вътрешността на кухнята - sansevieriya

Растения във вътрешността на кухнята - щука опашка

Но тя може да се побере в кухненския интериор в класически стил.

Растения в интериора на кухнята в класически стил - sansevieriya

Проучихме само най-популярните растения, защото в една статия не можете да разкажете за всичките 10 вида от нашия списък. Но zmiokulkasy, кактуси, philodendrons и други екземпляри са не по-малко интересни. Затова Ви препоръчваме да научите повече за темата “кухненска ботаника” в специални книги и видео уроци. Междувременно гледаме растения и цветя в интериора на кухнята в тези снимки (превъртете надясно).

 • Растения във вътрешността на кухнята
 • Растения във вътрешността на кухнята
 • Растения във вътрешността на кухнята
 • Растения във вътрешността на кухнята
 • Растения във вътрешността на кухнята
 • Растения във вътрешността на кухнята

10 идеални цветя за кухнята

Какви други вътрешни растения са подходящи за декориране на кухнята? Разбира се, тази стая цъфти, т.е. красиво цъфтящи стайни растения – по-капризна и изискваща осветление, температура, влажност и поливане. Но за правилната грижа в периода на цъфтене, те напълно ще ви благодарят с красивите цъфтящи пъпки. Ето списък на закрити цветя, подходящи за съхранение в кухнята.

10 най-добри вътрешни цветя за кухнята

 1. Spathiphyllum;
 2. Hoya carnosa (восъчен бръшлян);
 3. каланхое;
 4. Орхидея Phalaenopsis;
 5. Стая хибискус;
 6. Ценполия, виолетова;
 7. зюмбюли;
 8. здравец;
 9. euharis;
 10. Begonia.

От този списък у нас най-популярните красоти на кухнята могат да бъдат наречени здравец и орхидея.

Да започнем с популярното здравеопазване в света. Това непретенциозно, красиво и същевременно много полезно цвете, за което можете да напишете повече от една статия. Домашните муранти са конвенционално разделени на 2 групи – ароматни и красиво цъфтящи. Ароматните видове мухари имат малки непрозрачни цветя, но отлично миришат на ябълки, рози, индийско орехче и други миризми, в зависимост от вида. Красиво цъфтяват, имат големи съцветия и различни цветове. Разновидностите на здравец са много и всички те се различават листовки, които също са красиви сами по себе си, размера на съцветия, цвета и нюансите на грижите.

здравец

Тези познати цветя за нас в интериора на кухнята в който и да е стил изглеждат много приятни.

Гераниум във вътрешността на кухнята

И тук са орхидеите във вътрешността на кухнята. Може би най-често е възможно да се разграничи в различни дизайнерски фотографии, може би, може да се конкурира с нея само хортензия.

Тя ще се чувства чудесно на прозорците, обърнати на изток или на запад. Цветът обича много топлина и светлина, но не толерира пряка слънчева светлина. Дори когато растението цъфти, то ще продължи да ви зарадва със зелени листа. Или можете да поставите орхидея в прозрачен съд – за да видите земята и странната форма на корените.

орхидея

 • Орхидея във вътрешността на кухнята
 • Орхидея във вътрешността на кухнята
 • Орхидея във вътрешността на кухнята

Не по-малко популярни цветя във вътрешността на кухнята са:

 • Сенполия, виолетово, бегония, спатифилиум, каланхое и зюмбюли.
 • Цветя във вътрешността на кухнята
 • Цветя във вътрешността на кухнята
 • Цветя във вътрешността на кухнята
 • Цветя във вътрешността на кухнята
 • Цветя във вътрешността на кухнята

Как и къде да държите цветята в кухнята правилно

Определянето на кои растения са най-подходящи за вашата кухня е най-добре, трябва да се вземе предвид осветлението на стаята. За северната част се избират толерантни към сянка екземпляри – едни и същи sansevieri, zamiokulkasy, ficus с гъсти зелени листа. И за добре осветена кухня можете да изберете палмово дърво, хибискус, кротон или дори орхидея.

Осветление в кухнята и отглеждане на растения

Най-важното правило е да се запознаете с изискванията на растенията за грижи, дори преди закупуване. Така че избягвате ненужните загуби и разочарование.

Дори и най-непретенциозните цветя в кухнята няма да издържат дълго, ако са поставени неправилно. Ето следните препоръки:

 1. В близост до черупката, растенията не са поставени – никой от тях няма да издържат на постоянния спрей на мазнини и сапунена вода.
 2. Цветята в кухнята трябва да съответстват на размерите на стаята – колкото по-голяма е стаята, толкова по-големи копия в нея ще бъдат подходящи.
 3. Не забравяйте, че декоративните широколистни дървета често са по-непретенциозни от цъфналите. И последните са много чувствителни към липсата на светлина.
 4. В близост до печката над горелките, близо до прозореца, отворен за издухване (през зимата), цветята не могат да бъдат поставени.
 5. На върха въздухът е най-сух, така че растенията, разположени тук, трябва да се поливат и да се поръсват по-често.

Растения и цветя на върха

 1. Силно ухание цветя – не е най-добрият избор за тази стая, но ароматни подправки ще се окажат най-подходящите.
 2. В цвекло растения могат да бъдат украсени и маса за хранене – по-добре да предпочитате миниатюрен и напълно здрав екземпляр.

Вътрешни цветя и растения на масата

Вижте също: Цветя от хартия със собствени ръце – 4 майсторски класове за начинаещи.

Още няколко начина да озелените кухнята

Най-луксозните цветя във вътрешността на кухнята са красиво цъфтящи екземпляри, които украсяват прозореца: бегония и сенполия, калахик (здравец), първокултура, азалия. За да се настаните в центъра на трапезарията, Scheffler и Drazene са подходящи.

Красиво цветни растения за баня в кухнята

Кафените дървета, декоративната чушка, миниатюрното нар или впечатляващо лимонено дърво хармонично допълват стилистиката на кухнята. В малко разстояние от мивката (така, че да се пръска препарата не попада върху растенията) може да бъде поставена Калат, балсам или Marantaceae.

Достатъчна светлина, но не искат да напояват растенията често? Струва си да се обръща внимание на сукулентите – кактуси, агави, алое, мастни или spathiphyllum.

Сукуленти, zmioculcas, кактуси, грах, алое вера, сансевиерия в кухнята

Ако стаята не е рисунка, и проблемът е решен чрез често проветряване, подходящи цветове – това zebrina, Tradescantia, Chlorophytum, Epipremnum, hypoestes, бегония. Всички тези растения са непроницаеми за течения.

Цветята във вътрешността на кухнята могат да бъдат разположени под формата на впечатляващ зелен оазис. Ако стаята е просторна, тогава основата на такъв състав ще бъде големите растения в вани – хибискус, монстера, фикус, юка, дракана.

Ако кухнята е украсена със стелажи и рафтове и зелен декор ще бъде достатъчно растения – като бръшлян, пасифлора, spiderwort, Epipremnum или Chlorophytum. За растенията в тази група можете да направите и специални декоративни щандове или висулки. И не забравяйте, че в кухнята – това е място, където можете да растат билки – мента и кресон, копър и магданоз, мащерка и босилек.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org