Vodič za izbor sušača suđa – banking-on-green.com

Vodič za izbor sušača suđa

Perilica posuđa

Perilica je pomoćnik, koji je svakodnevno potreban u kuhinji. Ne samo da pomaže suhu posuđu prije skladištenja u ormaru, već vam omogućuje i pohranjivanje ploča i šalica premijera u brzom pristupu. Sušenje za jelo može biti ukras kuhinje. U ovom članku ćemo vam reći o tome koje vrste možete naći u trgovinama, i što tražiti kada kupujete.

Glavne vrste sušara: procijeniti dizajn, izgled, izgled, materijale

Modeli kuhinjskih sušača su podijeljeni prema metodi instalacije:

 • Instalira se na sudoper. To su sušilice troflexi od nehrđajućeg čelika ili plastike, koji su pričvršćeni na sudoper. Takvi proizvodi su jednostavni i lagani, ne stvaraju konstrukcijsko opterećenje u kuhinji i smješteni mali broj ploča. Budući da je takvo sušenje uvijek pri ruci, prikladno je dodati i pranje povrća na njega. U trgovinama trofiksi se mogu naći u obliku mreža, rešetki ili perforiranih ploča.

Napomena: u nekim trgovinama na mreži (npr. Na Alyexpressu) možete pronaći sušilo koje se sastoji od metalnih ili silikonskih šipki i presavijanje u valjak (na slici dolje). Može se staviti ne samo pranje, već topla jela.

Roll za kosu za posuđe

Roll za kosu za posuđe

 • Ugrađeni moduli kuhinjski set. Montiraju se u podne postolje, ladice ili kuhinjske ormare, uključujući kutne jedinice. Najjednostavniji modeli imaju dvije razine za šalice i tanjure, složenije nacrte pružaju različite odjeljke, na primjer, za naočale. Zatvorene fasade štite čiste posude od prašine, a budući da utor za sušenje ima palete, mogu se presavijati izravno iz sudopera. Istina je da nije prikladna i nije tako “korisna” za okvir ormarića – u njoj se stvara prevelika vlažnost. Stoga, glavni sušač u ormaru i trebao bi se nadopuniti pomoćnim, koji stoji pored sudopera.

Ugrađena sušilica za sušenje

Savjet: Imajte na umu da u svakom sušenju nema drugog paleta. Potražite točno onaj model u kojem će biti.

 • Desktop. Instalira se, primjerice, kod sudopera na krilu ili na radnoj plohi. Modeli na stolnim računalima mogu se sklopiti i stacionirati, jednim, dva ili tri razine, s priborom za jelo i bez pribora za jelo. Budući da su stolni sušači za jela uvijek vidljivi, trebali bi ih odabrati prema stilu i rasponu boja unutrašnjosti kuhinje.

Sušilice u tablici za posuđe

Sušilice u tablici za posuđe

Savjet: Ako iznad umivaonika nema ugrađenog ormara ili ako se sudoper nalazi u blizini prozora, sušilicu treba pokupiti s poklopcem koji će zaštititi posuđe od prašine. Pronašli smo takav model na Alibaba web stranici (na slici dolje).

Sušilica za pločastu pločicu s poklopcem

 • Šarkama. Popravite na pravom mjestu na zidu, na ogradu ili unutar kuhinje. Odabrani su tako da dimenzije odgovaraju dostupnom slobodnom prostoru.

Vješalice za suđe u unutrašnjosti

Vješalice za suđe u unutrašnjosti

Veliki izbor zidnih ograda za sušenje rublja za ploče, šalice i pribor za jelo mogu se naći u Ikea.

Stroj za pranje suđa Ikea

Stroj za pranje suđa Ikea

Sušilice bilo koje vrste mogu biti jednostupanjske, na 2 razine ili specijalizirane, s dodatnim odjeljcima. One-level one su pogodne samo za ploče, a one složene omogućuju postavljanje šalica i drugih posuđa.

Sušila za kuhanje: materijali

Nakon pranja na pločama uvijek ostaje puno vode. Stoga materijali iz kojih se sušilo moraju biti što je moguće vlažniji. Najčešće sušači kuhinjskog suđa čine:

 1. metalni: Čelik s premazom krom ili emajlom, štiti metal od oštećenja i korozije.
 2. Nehrđajući: Ova je opcija skuplja, ali je izdržljiva i ne treba dodatno održavanje.

Sušilice za metalne stolove za posuđe

 1. plastika: vrlo svijetao i spektakularan, ali ne previše jak i izdržljiv. Najčešće su plastični stolni sušači, namijenjeni malom broju jela ili samo paletama.

Plastični sušači

 1. drvo: drvo je pokriveno s posebnim otpornim na vlagu, ali ipak njegova otpornost na vodu ne ostaje na najvišoj razini. Ipak, za udoban Provencal, kantri- ili eko-friendly kuhinja takav sušač će biti najbolja opcija.

Drveni sušilici za jelo u unutrašnjosti kuhinje

Paleta najčešće u kontaktu s vlagom često je izrađena od nehrđajućeg ili plastičnog materijala: ti su materijali higijenski i lako se čiste.

Procjenjujemo dimenzije i druge kriterije odabira

Većina sušača su standardne veličine. Možete odabrati model od 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm ili 80 cm. Naravno, što je manji sušilica, to će manje stati na ploče. Dakle, ne više od 12 ploča može stati u sušilicu od 40 cm, a oko 18 komada na 60 cm modelu.

 • Ugrađeni sušači su najčešće odabrani da budu širine 60 cm jer je dubina kuhinjskih modula oko 60 cm, ali za desktop modele ta veličina će biti optimalna.
 • Ako želite više razina dizajna, provjerite je li između polica za ploče i čaše iznad 30 cm, tako da na donjoj palubi ima dovoljno mjesta za pohranu visokih posuđa.

Dvostruka perilica posuđa

Imajte na umu da se paleta mora skinuti ili uvlačiti. Modeli dulji od 60 cm ponekad se proizvode s nekoliko paleta koja se lako uklanjaju i prati.

Ne zaboravite da se praktični ugrađeni sušači mogu koristiti i u vješalicama ispod sudopera, te u ladicama u donjim ladicama. No, u svakom slučaju je nemoguće preopteretiti dizajn, bez obzira na njegovu lokaciju.

Ako ne i sušilica, onda sag!

Umjesto prostranog sušila za stolno računalo, možete koristiti kompaktnu prostirku za sušenje suđa. Dimenzije mogu biti 30 × 40 cm ili 50 × 60 cm.

Za upotrebu tepiha za sušenje suđa vrlo je zgodan: širim ga u blizini sudopera, stavljam posuđe poslije pranja, čekam dok se ne isprazni i stavimo na policu.

Rug za sušenje suđa

Postoje dvije vrste takvih sagova:

 • Proizvodi od gume, plastike ili silikona, s rebrastom ili reljefnom površinom. U tom slučaju voda koja se ispušta iz posuđa nakon pranja ostaje u udubljenjima. Tada je dovoljno da ispraznite vodu i osušite tepih.
 • Tkanine od tkanine od mikrofibra, apsorbiraju vlagu. Apsorbirajuća prostirka služi kao izvrsna zaštita za countertop. Usput, mikrofibra je vrlo praktična: mekana i lagana, savršeno izbrisana i odlikuje se trajnošću.

Pregled cijene

Koliko košta kosu za kuhinju? Ovdje sve ovisi o modelu koji odaberete. Ako vam se sviđa svijetlo staklo od mikrovlakana, onda se može kupiti za 240-350 rubalja. Silikonske prostirke su nešto skuplje – do 500 r.

Ali sušači mogu koštati i 3000-5000 rubalja. Pogledajmo detaljnije cijene. Na primjer, jedna od mogućnosti proračuna je jedna 60 cm sušara, ugrađena u ormar. Trošak je 850 rubalja i izrađen je od emajliranog aluminija. Ista verzija nehrđajućeg čelika koštat će 2300-2400 rubalja po razini. Trošak dvoslojne strukture s bočnim segmentima za gornji ormar je oko 3800 rubalja. Oko otprilike jednaka količina i koso kromirano sušilo za posuđe.

Modeli za stolna računala izrađeni od plastike ili obojenog metala koštat će 1000 rubalja i više. Ovdje puno ovisi o stabilnosti i prostranosti strukture. Dizajn ima važnu ulogu: ukoliko je sušilo ukrašeno dodatnim elementima dizajna, slojeva, tada se trošak povećava za 40-65%.

Sada svakako možete odabrati pravu sušilicu za vašu kuhinju!

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org