Vi väljer linoleum för köket genom alla regler – banking-on-green.com

Vi väljer linoleum för köket genom alla regler

Vi väljer linoleum för köket genom alla regler

Det är inte det första decenniet av linoleum för köket är fortfarande den mest populära typen av golv. Trots dess tillgänglighet, är detta unika material kännetecknas av hög prestanda – det är slitstarkt, lätt packning, inte rädd för vatten, opretentiös vård, har bra ljud och värmeisolering kan motstå farliga bakterier, men från hans tidigare representativa vänster och spåra.

Innan vi köper kommer vi att räkna ut hur man väljer det, eftersom utbudet av produkter som presenteras är riktigt stort.

Hur man väljer rätt linoleum för köket

Naturlig eller syntetisk

Linoleum, vi brukar ringa ett polymer elastiskt rullematerial för golv. Detta är inte helt korrekt. Att ha ett stolt namn är bara värd en naturlig produkt, som har ett mycket avlägset förhållande till det syntetiska golvet som har blivit vanligt för oss. Många inser inte att linoleum är naturligt.

Detta är ett miljövänligt material, som är tillverkad av lin olja (latin «Linum oleum»), trä eller korkmjöl, trätjära, kalkstensmjöl, naturliga vita och färgade pigment. Blandningen appliceras på basen av naturtyger, till exempel jutfibrer eller nonwovens. Beläggningen anses inte mindre prestigefylld än en parkett eller en korkgolv. Den har hög hållfasthet, nötningsbeständighet, beständighet mot lösningsmedel och aggressiva hushållskemikalier och fetter, det antistatiska, inte brinner, den har baktericida egenskaper och är inte rädd för brand, har utmärkta isolerande egenskaper och utmärkt hållbarhet varm. Och viktigast av allt – naturmaterial som är värdigt att tjäna från 20 till 40 år! Dess enda nackdel är den höga kostnaden jämfört med den syntetiska analogen.

Lätt linoleum med ett asymmetriskt mönster passar in i vilket interiör som helst

Ljus linoleum med ljusa asymmetriska rutor kan återuppliva även den mest allvarliga situationen

Konstgjort material är skapat av polyvinylklorid, vilket orsakar de största problemen med miljösäkerheten. På försäkringar av experter, högkvalitativa PVC-beläggningar som uppfyller alla europeiska standarder EN och GOST-standarder, har inte bara många fördelar med naturligt linoleum utan är säkra för människor.

Varianter av att lägga linoleum i köket

Även omslaget med det enklaste mönstret kan sättas så att köket visas i en ny form

Att skilja ett riktigt prov från sin syntetiska motsvarighet är väldigt enkelt, utan att ens titta på bifogade dokument. Sniffing – från artificiell ger kemi, naturligt har en naturlig rik oljig lukt. På undersidan av den senare är juternätet tydligt synligt. Vinylbeläggningen är elastisk, böjer lätt. Naturligt – mer stel, böjer sig som en tunn finér. Från naturligt är det möjligt att bryta av en bit, från syntetisk – bara för att skära av.

Både naturligt och syntetiskt linoleum är belagt med en kemisk förening för skydd mot kontaminering. Anhängare av en hälsosam livsstil kan välja ett lock, behandlat inte av “kemi”, utan av speciella naturliga mastik.

Uniform eller flerskiktsbeläggning

Syntetiska prover är homogena och heterogena. Homogena är likformiga genom tjockleken, de har inte en bas, tunn, men fjädrande. Hela tjockleken på detta tränger in i mönstret, vilket gör det möjligt att bibehålla ett framträdande utseende av materialet, även med ojämnt slitage. Dess huvudsakliga funktion är en grov yta, på vilken smuts inte är märkbar. Den används på platser med stor längdstrafik. Livslängden är cirka 5-7 år, men den kan förlängas genom att använda speciella lager.

Heterogena beläggningar har en mer komplex flerlagsstruktur. Det här är en slags “smörgås”, bestående av en bas impregnerad med PVC-pasta glasfiber, ett skumlager av PVC med ett mönstrat transparent lager och ett mekaniskt eller kemiskt substrat.

Från närvaro av en bas på glasfiberens baksida och dens densitet beror på värme och ljudisolering, motståndskraft mot deformation. Ju högre täthet desto mer motståndskraftigt materialet är för mekanisk påverkan. För att uppskatta denna parameter när du väljer golv för köket kan du, genom att jämföra vikten av samma tjocklek för beläggningarna. Ju tyngre linoleum desto högre densitet och längre livslängd.

Jute eller filtbas, som liknar burlap, behåller väl värme, men på ytan blir det lätt spår av möbler. Linoleum på skumbaserad basis är mycket elastisk, stark, det är inte rädda för fukt eller föroreningar, så det passar perfekt för köket.

Linoleum för köket: en mängd färger och texturer

Beroende på dina egna preferenser kan du välja ett material med olika textur, från slät, blank till matt grov

Vilket linoleum är bättre för köket – hushåll eller semi-kommersiellt

Slitstyrka i många avseenden beror på transparensens tjocklek – det övre skyddande transparenta skiktet som skyddar mönstret gör materialet slitstarkt. Ju tjockare det transparenta skiktet, ju längre linoleum kommer att vara. Beroende på tjockleken och ett antal andra viktiga indikatorer heterogena linoleumbeläggningar är uppdelade i inhemska (Transparent tjocklek av 0,1 till 0,3 mm, klass 21-23) halv kommersiell eller kommersiellt ljus (0,4-0,5 mm, klass 31-32) och kommersiell (inte mindre än 0,6 mm, klass 33 och högre).

För kök är det mer lämpligt att välja inte hushåll, men semi-kommersiell linoleum, avsedd för applicering i zoner med mer intensiv belastning, kännetecknad av ökad slitstyrka. Upptar en mellanliggande position mellan kommersiella och inhemska, kombinerar den framgångsrikt egenskapen för hushållens lätthet i förpackning, med “uthållighet” av kommersiell.

Okonventionell läggning av linoleum på köksgolvet

Om du vill kan du skapa original kompositioner från linoleum

Ytterligare skyddande skikt

När du väljer, var uppmärksam på det extra skyddet av materialet. Många moderna material över genomskinligheten är dessutom täckta med ett lager av blank eller matt lack, vilket förhindrar att olika föroreningar tränger in i strukturen, underlättar rengöringen, vilket i köket är mer än vad som är verkligt. Effekten av nyligen tvättade golv hjälper till att skapa en glansig lack.

För köksgolvet är det också viktigt att skydda mot farliga bakterier och svampar. Den bästa lösningen är en naturlig produkt baserad på linolja, som är ett kraftfullt naturligt antiseptiskt medel som inte bara skyddar golvet utan även desinficerar luften under hela sitt liv.

Konstgjord kan också ha antibakteriell och antifungal beläggning, till exempel ett skyddande skikt med tillsats av silvermikropartiklar som släpper ut i luften silverjoner som förhindrar reproduktion av mikrober på ytan av golvet.

Texturer och färger i kökets linoleum

Träimitation och geometrisk prydnad är de vanligaste typerna av linoleumdesign

De vanligaste designalternativen – imitation av olika typer av trä eller geometrisk prydnad

Ett rikt utbud av färger och texturer på marknaden gör det möjligt att skapa snygga interiörer i köket. De mest omfattande dekorativa egenskaperna är heterogen syntetisk linoleum. Utöver de klassiska bruna beigefärgerna är utomhus PVC-beläggningar glatt nöjda med en mycket autentisk imitation av naturmaterial – trä, sten, keramiska plattor.

Naturligtvis är det mest populära linoleum, imitera dyra golv – parkett, mosaik, marmor. Och producenterna lyckas inte bara reproducera mönstret av sådana exotiska raser som zebrano, bambu eller rosenträ, men också den naturliga konsistensen av trä.

Effektiv dekoration av vilket rum som helst kommer att vara en linoleum, som replikerar tekniken för marquetry – en mosaik av träfaner. Inredningen i köket i stil med land eller Provence kompletterar bilden under styrelsen av matrisen. Men i modernt eller högteknologiskt material kommer det ensamstående materialet av ljusa eller dämpade nyanser med en lättnadstekst att passa på bästa sätt. Fet praktiker kommer säkert att hitta något av dessa saker bland abstrakt, geometriska ritningar med volym tredimensionell design i oväntade färger – den perfekta lösningen för en eklektisk design och stil popkonst.

Icke-traditionella linoleumfärger för köket

Om den traditionella designen av linoleum inte passar in i det djärva interiören kan du experimentera med icke triviala färgalternativ

Fans av kök klassiker kommer definitivt som en beläggning som simulerar keramiska plattor. Ritning i små plattor hjälper visuellt att öka utrymmet i ett litet kök. Samma effekt kan uppnås genom att anordna diagonalt “dosochnyy” eller “kaklat” mönster, eller genom att välja som golvljusa, coola nyanser. Ett varmt intervall hjälper till att skapa en atmosfär av hemkomfort, monotona bilder kommer att lugna och ljusa och kontrasterande ger en livslängd. Om du ändå kan ändra färgningen av linoleum beroende på tid på dagen, skulle det allmänt vara bra! På morgonen – något uppfriskande, lugnande på natten.

Zoning kök från matsalen, visuellt fördela det stora köket i oberoende funktionella områden kommer att hjälpa linoleum, olika i textur och färg.

Beslutar att föredra naturligt, du bör vara särskilt försiktig när du väljer ett färgschema. Detta beror på det faktum att färgen som torkning av vegetabiliska oljor kan tillfälligt förändras, men under inflytande av ultraviolett blir det igen samma med tiden. Beläggningar av beige toner förvärvar yellowness, och blått och grått “grönt”.

Viktiga punkter när du väljer

Priset och kvaliteten på linoleum från olika tillverkare kan vara mycket annorlunda

Trots tekniska egenskaper är linoleum från olika tillverkare väldigt olika både i pris och kvalitet

  • Minimera risken för skador på ett halt golv kommer att hjälpa ett material med slitstarka egenskaper – en relieff präglad yta eller en speciell beläggning med friktionsstärkande mikropartiklar.
  • Välja en bred beläggning, när du lägger dig kan du göra utan otestetiska sömmar. Bredden på standardrullen, som presenteras på marknaden för linoleum, varierar från 1,5 till 4 m.
  • För att undvika färgskillnader måste alla delar vara från samma parti.
  • För att inte bilda sprickor, under transport är det nödvändigt att vikas in i en rulle, som ska rullas upp innan den läggs och linoleum ljuger.

De bästa varumärkena

På den ryska marknaden är följande företag som producerar linoleumbeläggningar till köket bäst: Tarkett, Armstrong DLW, GraboFloor, Gerflor, Forbo, Juteks, DOMO, Upofloor.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org