Vi strikker gardiner til køkkenet med egne hænder: skemaer + fotos i interiøret – banking-on-green.com

Vi strikker gardiner til køkkenet med egne hænder: skemaer + fotos i interiøret

Vi strikker gardiner til køkkenet med egne hænder: skemaer + fotos i interiøret

Køkken arrangement er en endeløs proces. Konstant fødte ideer til forbedring af interiøret og tilføjelse af nye accenter. Nogle elementer i indretningen kan ændres efter årstid og humør, for eksempel gardiner. At vide, hvordan man binder gardiner til køkkenet med en hækling med egne hænder, er nok til at finde interessante ordninger på internettet for at skabe et helt sæt åbent gardiner til køkkenvindue eller døråbning. Det sværeste dilemma er valget af de forskellige strikningsteknikker. Og resultatet – et vindue eller en dør, dekoreret med et unikt gardin.

Forbereder til strikning

Strikkede gardiner er lavet af forskellige typer garn og eksperimenterer ofte med kombinerende materialer. Et åbent mønster supplerer harmonisk gardinerne fremstillet af bomuldsstoffer eller silke. Ideen er velegnet til begyndere håndværkere – det er værd at starte med en simpel grænse. Starten af ​​processen foregår med omhyggelig forberedelse. Ellers skal du blive distraheret ved køb af manglende tilbehør.

Strikkede tørklæder

Når du laver kreative dekorelementer i løbet, skal du strikke servietter

Tips til valg af materiale og stof til strikning

Tråd til hækling er lavet af naturlige og syntetiske fibre. Kunstig oprindelse af det andet betyder ikke, at de er ringere end bomuld eller linnedanaloger. Valget af valg er imponerende:

 • Bomuld. Den mest populære er det fint garn lavet af merceriseret bomuld – “Iris”. Specialbehandling gør overfladen af ​​fibrene glat og skinnende. Under arbejdet er garnet ikke snoet og bliver ikke sammenflettet. Farveskemaet indeholder et stort antal toner. Kvalitetsfibre er ikke modtagelige for smeltning, udbrænding eller misfarvning.
 • Hør. Trådens konsistens er ikke silkeagtig, farverne er rige i farver, hvis der ikke tilsættes kunstige komponenter (polyesterfiber). Men der er tilbageholdenhed med naturlige toner, og færdige produkter har en udtryksfuld tekstur. Ulemper omfatter vanskeligheder ved strygning.
 • Bambus. Tråd har de samme egenskaber som linned, med en betydelig forskel – bambus smelter ikke og bliver let udglattet. Det er absolut allergivenligt.
 • Akryl. Garnet er silkeagtigt, skinnende, jævnt farvet. Det er nemt at arbejde med – praktisk talt eliminere vridning og sammenfald. Parringen er lige, lige i tæthed, uden forvrængninger. Farveområdet er uendeligt og afhænger af producentens evner. Akryl tråd anses for universelle – de passer perfekt sammen med forskellige stoffer. Den eneste ulempe – kunstighed, som kan skuffe tilhængerne af naturlige materialer.
gardin lavet af garn

Produkter fra bomuldsgarn ser let og luftigt ud

Vær opmærksom! Ved den første bekendtgørelse på prøven tages en skinne, strik en lille prøve, vask, tør og glat i henhold til anvisningerne på etiketten. Efter prøverne beslutter de at købe den krævede mængde.

akryl

Akryl – en ægte ven af ​​elskere af lyse accenter i køkkenet

Valg af farve og model

Den generelle stil af interiøret er den nøglefaktor, som fremkomsten af ​​fremtidige strikkede gardiner afhænger af. I den nationale tradition har opfattelsen af ​​strikgardiner og andet kunsthåndværk som “bedstemor” arv udviklet sig.

Økologisk og naturligt hæklet hæklet ser ud som landets stil, provencalsk eller klassisk. Dette betyder ikke, at moderne design ikke accepterer strikket tilbehør.

Når de vælger en farve, følger de deres egne præferencer og matcher interiøret:

 • En win-win-mulighed er hvid. Fornyer det overordnede udseende, værelset bliver elegant og hjemligt på samme tid.
 • I hovedtonen i køkkenet. Giver en følelse af fuldstændighed til interiøret, harmonisk sameksisterer med tidligere udvalgte tilbehør og dekorative elementer.
 • Kontrastvariant. Lette strikkede gardiner tiltrækker opmærksomhed og bliver det vigtigste element, der bestemmer stilen. Afhængig af model og mønster er de imponerede over dristigt design uden bymotiver.
blomsterbue

Den lyse blomsterbue vender tilbage til køkken sommeren på ethvert tidspunkt af året

Det er sværere at bestemme modellen. En erfaren strikker kan nemt lave et sæt lange gardiner på vinduerne og køkkendørene med ekstra tilbehør – lambrequin, et elastikbånd til at holde kluden.

openwork grænse

Openwork kantede i tonen af ​​de vigtigste stofgardiner – en god ide for begyndere

Nybegyndernålmænd udfører ofte en strikket kant for et færdigt gardin som et første job eller strik et lille gardin, for eksempel halvdelen af ​​vinduet. Debutoplevelsen af ​​hækle hjælper med at beslutte om yderligere planer og hensigter, lærer dig at beregne styrker og muligheder.

Blandt modellerne er:

 • lange strikkede gardiner på vinduer og indvendige åbninger;
 • korte strikkede gardiner til køkken med børster og uden;
 • strikkede lambrequins;
 • Gardiner i henhold til vinduesglasets størrelse eller de enkelte dele af bindingen;
 • strikket fringing eller frynse på tekstilgardiner.
strikket gardin

En lille spindelvæv – en stilfuld accent på køkkenvinduet

frynser

Lang fryns skaber en følelse af sikkerhed fra omverdenen og springer perfekt dagslys

Vær opmærksom! Før starten af ​​hovedprocessen strikkes en prøve, måler længden og bredden, vaskes og stryges i henhold til producentens anbefalinger. Sammenlign derefter de indledende og endelige parametre. Modtagelse hjælper med at bestemme niveauet for krympning af stoffet og præcist beregne dimensionerne af de strikkede gardiner.

Valg af mønster til gardinet

I netværket og specialiserede blade præsenteres en beskrivelse af et stort antal mønstre. Du kan komme med din egen historie og binde i unikke gardiner. Hovedkriteriet er køkkenets overordnede stil. Løsninger kan være forskellige:

 • Duplicate ornament. Universal er en ikke-bindende mulighed, som harmonisk kombinerer plotlessness af sammensætning, elegance og kreativitet. De abstrakte strikkede mønstre, dejlige hjerter, blomster eller etniske motiver er lige så attraktive.
 • Emne gardin. Egen kunst er en ideel mulighed for at skabe en hyggelig atmosfære i køkkenet. Billedet kan være monofonisk eller farvet og strikkede emner – fra et par fortryllede katte til lacy landskaber på vinduet.
 • Mønstret bund af gardinerne. En god løsning til korte gardiner. Strikkede pensler, plantemotiver, insekter, lette edderkopper, geometriske figurer – der er mange varianter, og hver er god på sin egen måde.
 • Strikket åbent mønster med masser af luft. Ideel til vinduer mod nord – færre forhindringer for dagslys.
lang frynse

Ornament og lang frynse – en stilfuld løsning til et lille køkken

strikket billede

Skov i køkkenet når som helst på året – det strikkede billede ser perfekt ud

luft gardiner

Luftgardiner til vinduer på nordsiden

Vær opmærksom! Se på strikkede børster i nederste del af de korte gardiner af den buede type. Modtagelse er god til et lille køkken. Massive gardiner skjuler plads, øges kortvis, og en lang fryns skaber en følelse af lethed og fuldstændighed af sammensætningen.

Beregning af mængden af ​​garn

Et af de vigtigste trin i forberedelsen til hækling er beregningen af ​​tråde. Det er ikke svært at købe et par ekstra skind, men meget naturligt garn varierer lidt i farve. Økonomisk levedygtighed er også vigtig.

Ved planlægning af store projekter er det mere rentabelt at købe ikke spoler, men spoler. Sørg for at være opmærksom på, om trådene er designet til manuel strikning ved hækling eller kun ved maskine. Fabrikanten angiver normalt, hvor mange yards garn der kræves for hver 100 gram.

Længden varierer fra 1500-1600 m til 500-700. Jo tyndere tråden er, jo flere meter i et gram. Dette afspejles i mærkning på etiketten – det fine garn er altid større end det tykke.

garn

Mærket bevares indtil slutningen af ​​jobbet – det angiver værdifulde oplysninger om garn og batchnummer

Hvis flere tråde er snoet, er nummeret fraktioneret. Betegnelsen 8/2 dechifreres som følger: Garnets 8 tykkelse (8 m pr. Gram), nævneren 2 – antallet af garner. For at strikke gardiner hækles oftere brug garn i en tråd.

For at forenkle beregningerne, fortsæt som følger:

 • lav en lille prøve med tætte og delikate elementer eller et færdigt fragment
 • beregne arealet af prøven og derefter den samlede S af det strikkede produkt;
 • opløs fragmentet og måler længden af ​​garnet;
 • udgør den andel, hvor de kendte mængder er S af prøven, og det samlede areal, længden af ​​garnet, der kræves for styrestykket, og det ukendte er garnets samlede længde. Eksempel: 10 kvadratmeter. cm tog 8 m tråd. Derfor for 1000 kvadratmeter. cm 800 m tråd er nødvendig;
 • Bestem tydeligt vægten og belastningen på cornice.
tråd

Tråder af bomuld sidde ved første vask – så køb et par skeins på lager

Vær opmærksom! Ved vask af garn, især fra naturlige fibre uden tilsætning af syntetiske stoffer, taber man 5-10% af vægten.

Strikningsmønstre og teknikker

De mest almindelige metoder til hækling er baseret på to grundlæggende principper: Luftløkker er kombineret med kolonner af forskellige typer – uden hækling og hækling i en eller flere tråde. Diagrammerne viser alle komponenterne i mønsteret og det krævede antal elementer. Hækleteknikker er også udpeget.

mørbrad

Grundlaget er oprettelsen af ​​et mørbradsgitter, der består af en søjle med en hækling og to luftløkker. For at opnå et mønster fyldes cellerne med cusps. Resultatet er en imiteret blonderfilet – striknet, som broderer forskellige mønstre. Når der hækles et mønster, oprettes det parallelt med gitteret, vekslende tomme og fyldte celler.

blonder

Filet blonder – en af ​​de mest populære metoder blandt faglærte arbejdere

Beskrivelse af udstyr:

 • For at skabe rektangler indsættes krogen midt i den øverste del af kolonnen;
 • deres antal svarer altid til antallet af luftløkker – cellerne er glatte uden forvrængninger;
 • Når der hækles adskillige på hinanden følgende fyldte celler mellem hver to søjler, er der en fælles (mellem). Hvis der er tre søjler i hver celle i kredsløbet, så vil der i de næste to celler ikke være 6 men 5 elementer;
 • Når der fastgøres kolonnerne under buen af ​​luftløkkerne i den foregående række, dannes cellerne i en forskudt rækkefølge – det “franske gitter” opnås;
 • arbejde strikkes i længderetningen og tværgående retning – kredsløbene tjener som en guide.

Detaljeret beskrivelse i video tutorial:

ordning

I ordningerne danner de fyldte celler en sammensætning, som er let synlig

Brugge

Brugge strikket blonder er en kompliceret teknik. Slutresultatet er dog værd at gøre – smukke strikede ornamenter opnås. Passer perfekt til at skabe en strikket kantgardiner af stof eller et supplement til bunden af ​​gardinet, lavet i en anden teknik.

Arbejdet begynder med en fletning, som derefter kombineres i en sammensætning ved hjælp af indlæg uden hæklet eller en halv søjle. Afhængigt af sammensætningen er hulrummet fyldt med luftløkker under eller efter procesens afslutning.

blonder

Ultra-blonde blonder giver et strejf af et enkeltfarvet stof

Brugge hækle er et alternativ til Vologda blonder, for hvilket der kræves specielt udstyr og spole. Knits er på ingen måde dårligere i lethed og nåde, men ideer er grænseløse.

Detaljeret beskrivelse af videoen:

Funktionerne omfatter:

 • blonder kan være helt bundet med fletninger;
 • en kombination af fragmenter af delikat og tæt parring
 • floristiske sammensætninger og geometriske figurer (rhombusser, kvadrater) anvendes som forbindelseselementer;
 • For at undgå sæler på bøjningerne af fletningen, udføres på indersiden af ​​bøjningen halvdelen af ​​kolonnerne og udefra – kolonnerne med hæklen.

Brugge blonde er egnet til at skabe strikte kompositioner af flere farver, og ordningerne giver dig mulighed for at kombinere fragmenter af forskellige former og mønstre i en.

ordning

Ordning af det grundlæggende mønster af Bryug blonder

blonder

Et eksempel på sammenhængen mellem forskellige dele af blonder. Fragmenter er også syet sammen med en konventionel nål

irsk

Irsk strikket blonder er en smuk og sofistikeret teknik. Succesen med forestillingen er baseret på overholdelse af to regler – et velovervejet mønster og sammensætning. Komponenterne i den fremtidige figur strikkes separat, så delene er samlet sammen.

farvekombination

Fordel ved teknik – nem kombination af farver

Det er vigtigt for begyndere at stole på detaljerede ordninger, da selv sådanne åbenbare venner som en blomst og et blad ikke kan være venner med hinanden. Mestere observerer klart proportionaliteten og proportionerne af elementerne og er ikke distraheret fra ordningen.

Beskrivelse af teknikken (på eksempelet at strikke en blomst med 5 kronblade):

 1. Strikning starter med krumning af kernen på et rundt objekt med lille diameter (kroghåndtag, blyant). Gør omkring 16 omdrejninger.
 2. Ringen fjernes fra basen, strækker krogen gennem alle trådene og binder kernen 20 med sløjfer. For at opnå yderligere volumen strikkes substratet to gange.
 3. Ved udgangspunktet af tråden rekrutteres 6 luftløkker og en kappe fremstilles, der passerer en sløjfe gennem kernens diameter.
 4. Sæt krogen gennem den næste løkke og strik en søjle med et overhæng.
 5. Lav 4-5 nacs og hold krogen ud. Det viser sig at være en bøjet kolonne inde i kronbladet.
 6. Gentag trin 4-6, indtil en fuld cirkel passerer. Som et resultat er en blomst dannet af 5 kronblade.
 7. “Træk” kronbladene, skifte en halvskal uden en hækling og 6 halvkolonner med manchet med den næste gruppe;
 8. Hver gruppe er fastgjort i midten af ​​kronbladets øvre del.
 9. En forbindelsessløjfe er bundet i bunden mellem kronbladene.
 10. Gentag trin 8-10, indtil alle kronbladene er bundet.
 11. Klip og fastgør tråden.

Trin for trin video mesterklasse:

filet gardin

Elegant filetgardin med blomster fra irsk blonder

Vær opmærksom! Færdige detaljer er overlejret på en forhåndsbundet fletning, mørbrad, fransk
eller dekorative mesh.

kosteskaft

Brumstick anses med rette som en eksotisk teknik. Hendes hjemland er Peru. Det sædvanlige navn blev født i Europa og oversat fra engelsk betyder “en pind fra en kostpude”. Stavens rolle udføres af en tykk striknål, på hvilken strenge er gevindskåret.

Broomstick omfatter luftløjfer, kolonner uden hækling eller med hækling og et specielt element – aflange løkker, hvorved der skabes unikke farverige eller monokrome tegninger.

fotourok

Fotobook på brumstick

ordning

Strikningsmønstre

mønstre

Færdigfremstillede mønstre

Beskrivelse af udstyr:

 • ring en kæde af luftløkker i det beløb, der er angivet i diagrammet;
 • lav en række kolonner uden hækling;
 • fra hver tegne en lang sløjfe og læg på en tyk nål eller linjal;
 • Fjern et par sløjfer i henhold til ordningen og bind dem i 5 kolonner uden hækling. Modtagelse gentages det nødvendige antal gange.

Antallet af løkker, søjler og forbindelseselementer kan variere – dette resulterer i forskellige strikkede mønstre. Med hængslerne danner brumsticket den nederste kant eller sidedelen af ​​gardinet fremstillet af stof.

En detaljeret video lektion:

kosteskaft

Brumstick er ret høj densitet

Vær opmærksom! Hæklede gardiner udføres ofte i blandede teknikker. Brugge blonder kompletterer den tilbageholdte geometri af loin strikning. Gitteret er fantastisk til dekoration af en sammensætning fra irsk blonder.

Trin-for-trin instruktioner for Strik Gardiner af dine egne hænder

Gardiner, hæklede eller strikkede, skabe et hyggeligt hjem, smukke mønstre med diagrammer, og en trinvis beskrivelse af processen findes på nettet eller i blade til navnepiger. Ved planlægning af et stort projekt overvejes hvert trin igennem – dette fremskynder processen.

Strik hækling

Stilfuldt se strikkede gardiner på størrelsen af ​​vinduesglaset i køkkenet. Grasiøs og luftig, de kræver ikke, at tagene skal hænges, de går let op og ned. Trin-for-trin instruktion og ordninger til strikke gardiner med sløjfer:

trække på blinds

Ordninger er designet til en produkt, der måler 40 cm ved 120 cm. Køkken har som regel en standard vinduestørrelse

Du skal bruge:

 • bomuldsgarn med en hastighed på 400 m / 50 g – på gardinet vil der gå omkring 300 m;
 • strikning udføres med krog nr. 1;
 • Til fastgørelse af messing er der brug for ringe – 6 for hver gardin.

Beskrivelse:

 • Den beregnede bredde af gardinet er 60 celler. Strikning begynder med et sæt kæder med 180 luftløkker og 4 løftesløjfer;
 • derefter strikkes i henhold til skemaet, vekslende tomme og fyldte celler som angivet i figuren herunder;
 • gardinens højde – 181 rækker;
 • Inden montering sættes gardinerne vasket, rettet, stivet og let strippet.
 • til den øvre kant af syringen.

Detaljerede diagrammer af hver del og en detaljeret beskrivelse af, hvordan man strikker de første rækker:

ordning

Mønster til gardiner

Vær opmærksom! På tegningen angiver hvid tomme felter, gråfyldte celler. Kattens konturer er dannet af et gitter, hvilket giver kompositionen til køkkenet en fylde af luft.

Vi strikker med strikkepinde

En talte er ikke et så almindeligt værktøj til strikkede gardiner som en krog, selv om denne metode til strikning har et stort antal åbent mønstre. Væsentlig forskel – når der strikkes med strikkepinde, brug uldgarn, naturligt eller med tilsætningsstoffer fra syntetiske fibre.

Gardiner striket med strikkepinde er fluffy og hyggelige. Det er ikke ligefrem en sommer indstilling, men en ide for en kold årstid.

gardiner

Fra en slags gardin strikket med strikkepinde bliver det varmt

Du skal bruge:

 • garn (70% mohair, 30% silke) med en densitet på 210 m / 25 g oliven farve;
 • den anslåede mængde er 250 g;
 • talte nr. 6,5 (2 stk.);
 • krog nummer 6.

Størrelsen af ​​det færdige produkt er 165 cm x 285 cm, strikningstætheden er 13,5 sløjfer x 14 rækker = 10 x 10 cm.

Som med bindingen af ​​et produkt, skifter front, ryg og hængsler som vist i diagrammet:

purl sløjfer

Forkert løkker og manchetter

Beskrivelse:

 • saml 223 sløjfer og strik en purl-serie med ansigtsløkker;
 • Strik 10 rapports med et blonde mønster i henhold til ordningen;
 • gennem 128 cm fra første række begynder at ophæve åbningsmønsteret – 1, 4 og 10 rapport udføres med frontfladen;
 • alternative rapports som følger: gennem 2 rapports strikkes den 8. og derefter gennem hver anden rapport = 6. og 11., 2., 3., 9. og 5. ansigtsglathed;
 • 7 flere rapports er lavet to mere, så alle de resterende sløjfer højde på 29 cm overflade og frit lukket;
 • lange sider og den øvre kant af hæklet – 1 række kolonne uden hækling og 1 række “trin for trin”;
 • gardinens overkant er drejet til den forkerte side med 15 cm og syet
 • i en afstand af 10 cm fra kanten af ​​plottet en anden linje og få to kulisks.

Vær opmærksom! Det færdige produkt fugtes, strækkes i størrelse, undgår forvrængninger og tørres helt.

kappe

Lambrequin, strikket med strikkepinde (figur 2 og 3), er på ingen måde dårligere end blonde mønstre (figur 1)

Hvordan og hvor at hænge

Når den kreative proces er afsluttet, opstår der et presserende og praktisk spørgsmål om placeringen af ​​det færdige produkt. Der er flere muligheder end det kan synes:

 • Døråbningen, dekoreret med et gardin, skaber en atmosfære af privatlivets fred – køkkenet bliver til et hyggeligt hjørne, som du ikke ønsker at forlade;
 • Køkkenvinduet er det mest almindelige objekt til anvendelse af fantasier;
 • dekorér gardinerne og trikåerne – elementet er den endelige accent, der giver fuldstændighed til vinduets eller dørens design;
 • Åbne hylder i køkkenet kan lukkes med strikkede gardiner – du får et harmonisk sæt;
 • På et forklæde på en tallerken vil man se perfekt ud af hænderne på åbningen.
praktisk indretning

Smuk og praktisk indretning

dør dæksel

Den originale løsning til vindue eller dørbindning

Også plads til kreativitet er tilvejebragt ved måder at placere gardiner på:

 • cornices af forskellige konfigurationer;
 • strenge med ringe;
 • Fastgørelse direkte til vinduesrammen eller separate dele af bindingen.
åbent dør

Openwork dør – et smukt køkken. Det vigtigste er at modstå corniceen

Sørg for at kontrollere styrken af ​​strukturen, før du hænger færdigt produkt. Vægten af ​​gardinerne i gulvet kan nå 2-3 kg afhængigt af typen af ​​strikning og tykkelsen af ​​garnet.

pluk op

Lukker til gardiner – sød stilfuld accent i interiøret

Derfor bør kreative planer koordineres med fagfolk, der ved at vide, hvordan man korrekt forbinder og hænger et drømmegardin.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org