Vi strikker gardiner til kjøkkenet med egne hender: ordninger + bilder i interiøret – banking-on-green.com

Vi strikker gardiner til kjøkkenet med egne hender: ordninger + bilder i interiøret

Vi strikker gardiner til kjøkkenet med egne hender: ordninger + bilder i interiøret

Kjøkkenarrangement er en endeløs prosess. Konstant fødte ideer for å forbedre interiøret og legge til nye aksenter. Noen elementer i innredningen kan endres etter sesong og humør, for eksempel gardiner. Å vite hvordan du knytter gardiner til kjøkkenet med hekle med egne hender, er nok å finne interessante ordninger på Internett for å lage et helt sett åpent gardiner for et kjøkkenvindu eller døråpning. Det vanskeligste dilemmaet er valget mellom forskjellige strikketeknikker. Og resultatet – et vindu eller en dør, dekorert med en unik gardin.

Forbereder for strikking

Strikkede gardiner er laget av ulike typer garn og eksperimenterer ofte med kombinere materialer. Et åpent mønster kompletterer gardiner laget av bomullsstoffer eller silke. Ideen er egnet for nybegynnere håndverkere – det er verdt å starte med en enkel ramme. Starten av prosessen foregår med forsiktig forberedelse. Ellers må du bli distrahert ved kjøp av manglende tilbehør.

Strikkede kluter

Når du lager kreative dekorelementer i løpet, gå strikkede servietter

Tips for valg av materiale og stoff for strikking

Tråder for hekling er laget av naturlige og syntetiske fibre. Kunstig opprinnelse av det andre betyr ikke at de er dårligere enn bomulls- eller linneanaloger. Valget av valg er imponerende:

 • Bomull. Den mest populære er det fine garnet av mercerisert bomull – “Iris”. Spesiell behandling gjør overflaten av fibrene glatt, skinnende. Under arbeidet er garnet ikke vridd og blir ikke sammenflettet. Fargeskjemaet inneholder et stort antall toner. Kvalitetsfibre er ikke utsatt for smelting, utbrenthet eller misfarging.
 • Flax. Trådenes struktur er ikke silkeaktig, fargene er rike i farger, dersom ingen kunstige komponenter blir tilsatt (polyesterfiber). Men det er tilbakeholdenhet med naturlige toner, og ferdige produkter har en uttrykksrik tekstur. Ulemper inkluderer vanskeligheter ved stryking.
 • Bambus. Tråder har de samme egenskapene som sengetøy, med en betydelig forskjell – bambus smelter ikke og blir lett jevnt. Det er helt hypoallergent.
 • Akryl. Garnet er silkeaktig, skinnende, jevnt farget. Det er lett å jobbe med – praktisk talt eliminere vridning og sammenfletting. Parringen er jevn, lik i tetthet, uten forvrengninger. Fargegruppen er uendelig og avhenger av produsentens evner. Akryltråder anses som universelle – de passer perfekt sammen med ulike stoffer. Den eneste ulempen – kunstighet, som kan skuffe tilhenger av naturlige materialer.
gardin laget av garn

Produkter fra bomullsgarn ser lys og luftig ut

Vær oppmerksom! Ved den første bekjennelsen på prøven ta en skinne, strikk en liten prøve, vask, tørk og glatt i henhold til instruksjonene på etiketten. Etter testene bestemmer de seg for å kjøpe den nødvendige mengden.

akryl

Akryl – en ekte venn av elskere av lyse aksenter på kjøkkenet

Valg av farge og modell

Den generelle stilen på interiøret er nøkkelfaktoren som utseendet på fremtidige strikkede gardiner avhenger av. I den nasjonale tradisjonen har oppfatningen av strikkede gardiner og annet kunsthåndverk som en “bestemor” arv utviklet seg.

Organisk og naturlig heklet heklet ser i stil med land, provencalsk eller klassisk. Dette betyr ikke at moderne design ikke aksepterer strikket tilbehør.

Når de velger en farge, følger de sine egne preferanser og samsvarer med interiøret:

 • Et vinn-vinn-alternativ er hvit. Oppfrisker det generelle utseendet, rommet blir elegant og hjemmekoselig samtidig.
 • I hovedtonen på kjøkkenet. Gir en følelse av fullkommenhet til interiøret, harmonisk sameksisterer med tidligere utvalgte tilbehør og dekorative elementer.
 • Kontrastvariant. Lyse strikkede gardiner tiltrekker seg oppmerksomhet og blir hovedelementet som bestemmer stilen. Avhengig av modell og mønster, er de imponert over dristig design uten bymotiver.
blomsterbue

Bright blomstert buen vender tilbake til kjøkkenets sommer når som helst på året

Det er vanskeligere å bestemme modellen. En erfaren strikker kan enkelt ta i bruk et sett med lange gardiner på vinduene og kjøkkendørene med ekstra tilbehør – lambrequin, et elastisk band for å holde kluten.

openwork grensen

Openwork kant i tonen i de viktigste stoffgardinene – en god ide for nybegynnere

Nybegynnede nålevenner utfører ofte en strikket kant for et ferdig gardin som en første jobb eller strikk et lite gardin, for eksempel halvparten av vinduet. Debutopplevelsen av hekle bidrar til å bestemme videre planer og intensjoner, lærer deg å beregne styrker og muligheter.

Blant modellene er:

 • lange strikkede gardiner på vinduer og innvendige åpninger;
 • korte strikkede gardiner til kjøkken med børster og uten;
 • strikkede lambrequins;
 • Gardiner i henhold til størrelsen på vindusglasset eller individuelle deler av bindingen;
 • strikket fringing eller frynse på tekstilgardiner.
strikket gardin

En liten spider web – en stilig aksent på kjøkkenvinduet

fringe

Lang fryns gir en følelse av sikkerhet fra omverdenen og gir perfekt dagslys

Vær oppmerksom! Før starten av hovedprosessen, strikk en prøve, måle lengden og bredden, vask og stryke i henhold til produsentens anbefalinger. Sammenlign deretter start- og sluttparametrene. Resepsjonen bidrar til å bestemme nivået av krymping av stoffet og nøyaktig beregne dimensjonene på de strikkede gardinene.

Velge mønstre for gardin

I nettverket og spesialiserte magasiner presenteres en beskrivelse av et stort antall mønstre. Du kan komme med din egen historie og knytte i unike gardiner. Hovedkriteriet er den generelle stilen på kjøkkenet. Løsninger kan være forskjellige:

 • Dupliserende ornament. Universal er et ikke-bindende alternativ, som harmonisk kombinerer plotlessness av sammensetningen, elegansen og kreativiteten. De abstrakte strikkede mønstrene, deilige hjerter, blomster eller etniske motiver er like attraktive.
 • Emne gardin. Egen kunstverk er et ideelt alternativ for å skape en koselig atmosfære på kjøkkenet. Bildet kan være monofonisk eller farge, og strikkede emner – fra et par enamored katter til lacy landskap på vinduet.
 • Mønstret bunnen av gardinene. En flott løsning for korte gardiner. Strikkede pensler, plantemotiver, insekter, lys edderkopper, geometriske figurer – det er mange varianter, og hver er god på sin egen måte.
 • Strikkede openwork mønstre med mye luft. Ideell for vinduer mot nord – færre hindringer for dagslys.
lang frynse

Pynt og lang frynse – en stilig løsning for et lite kjøkken

strikket bilde

Skog i kjøkkenet når som helst på året – det strikkede bildet ser perfekt ut

luft gardiner

Luftgardiner for vinduer på nordsiden

Vær oppmerksom! Effektivt sett strikkede børster i den nedre delen av de korte gardinene i buet type. Resepsjonen er bra for et lite kjøkken. Massive gardiner skjuler plass, kortvisuelt øker, og en lang frans skaper en følelse av lyshet og fullstendighet av sammensetningen.

Beregning av mengden av garn

Et av hovedtrinnene i å forberede seg på hekling er beregning av tråder. Det er ikke vanskelig å kjøpe et par ekstra skinn, men mange naturlige garn er litt forskjellige i farge. Økonomisk levedyktighet er også viktig.

Når du planlegger store prosjekter, er det mer lønnsomt å kjøpe ikke spoler, men spoler. Pass på å være oppmerksom på om trådene er laget for manuell strikking ved hekling eller bare ved maskin. Produsenten angir vanligvis hvor mange meter garn som trengs for hver 100 gram.

Lengden varierer fra 1500-1600 m til 500-700. Jo tynnere tråden, jo flere meter i ett gram. Dette gjenspeiles i etiketten på etiketten – det fine garnet er alltid større enn det tykke.

garn

Etiketten er beholdt til slutten av jobben – den indikerer verdifull informasjon om garnet og batchnummer

Hvis flere tråder er vridd, er nummeret brøkdelt. Betegnelsen 8/2 dechifreres som følger: Garnets 8 tykkelse (8 m per gram), nevner 2 – antall garner. For å strikke gardiner hekles oftere bruker garn i en tråd.

For å forenkle beregningene, fortsett som følger:

 • lag en liten prøve med tette og delikate elementer eller et ferdigfelt fragment;
 • beregne området av prøven og deretter den totale S av det strikkede produktet;
 • oppløs fragmentet og måle lengden på garnet;
 • utgjør andelen hvor kjente mengder er S av prøven og det totale arealet, lengden på garnet som kreves for kontrollstykket, og det ukjente er garnets totale lengde. Eksempel: 10 kvadratmeter. cm tok 8 m tråd. Derfor, for 1000 kvadratmeter. cm 800 m tråd er nødvendig;
 • Foreløpig bestem vekten og belastningen på cornice.
tråd

Tråder av bomull sitte ned ved første vask – så kjøp et par skinn på lager

Vær oppmerksom! Når du vasker garn, spesielt fra naturlige fibre uten tilsetting av syntet, mister du 5-10% av vekten.

Strikkemønstre og teknikker

De vanligste metoder for hekling er basert på to grunnleggende prinsipper: Luftløkker er kombinert med kolonner av ulike typer – uten hekle og hekle i en eller flere tråder. Diagrammene viser alle komponentene i mønsteret og det nødvendige antall elementer. Også hekleteknikker er utpekt.

loin

Grunnlaget er opprettelsen av et sirloin rutenett, bestående av en kolonne med hekle og to luftløkker. For å oppnå et mønster fylles cellene med cusps. Resultatet er en imitasjon blonderfilet – strikket nett, som broderer ulike mønstre. Når hekling av et mønster er opprettet parallelt med rutenettet, veksler tomme og fylte celler.

blonder

Fillet blonder – en av de mest populære metodene blant dyktige arbeidere

Beskrivelse av utstyr:

 • For å lage rektangler er kroken satt inn i midten av den øvre delen av kolonnen;
 • deres nummer tilsvarer alltid antall luftløkker – cellene er glatte, uten forvrengninger;
 • Når det hekles flere påfølgende fylte celler mellom hver to barer, er det vanlig (midt). Hvis det er tre barer i hver celle i kretsen, så vil det i de neste to cellene ikke være 6 men 5 elementer;
 • når feste søylene under buen av luftløkkene i forrige rad, blir cellene dannet i forskjøvet rekkefølge – det franske rutenettet oppnås;
 • Strikk i lengderetningen og tverrretningen – kretsene fungerer som en guide.

Detaljert beskrivelse i videoopplæringen:

ordningen

I ordningene danner de fylte cellene en sammensetning som er lett synlig

Brugge

Bruges strikkede blonder er en komplisert teknikk. Men sluttresultatet er verdt innsatsen – flotte strikkede ornamenter er oppnådd. Perfekt egnet for å lage en strikket kantlinje av stoff eller et supplement til bunnen av gardinen, laget i en annen teknikk.

Arbeidet begynner med en fletning, som deretter kombineres i en sammensetning ved hjelp av innlegg uten hekle eller en halv kolonne. Avhengig av sammensetningen er hulrom fylt med luftløkker under eller etter slutten av prosessen.

blonder

Ultra-blonde blonder gir et snev av et farget stoff

Bruges hekle er et alternativ til Vologda blonder, for hvilket spesielt utstyr og spoler er nødvendig. Knits er på ingen måte dårligere i bruk og nåde, men ideer er ubegrensede.

Detaljert beskrivelse på videoen:

Funksjonene inkluderer:

 • blonder kan være helt bundet med flettemønstre;
 • en kombinasjon av fragmenter av delikat og tett parring;
 • floristiske komposisjoner og geometriske figurer (rhombuses, kvadrater) brukes som forbindelseselementer;
 • For å unngå tetninger på bendene på flettet, utfør på innsiden av bøyningen halvparten av kolonnene, og fra utsiden – kolonnene med heklen.

Brugge blonder er egnet for å lage strikkede komposisjoner av flere farger, og ordningene lar deg kombinere fragmenter av forskjellige former og mønstre i en.

ordningen

Ordning av det grunnleggende mønsteret til Bryug blonder

blonder

Et eksempel på tilkoblingen av forskjellige deler av blonder. Fragmenter er også sydd sammen med en konvensjonell nål

Irish

Irsk strikket blonder er en vakker og sofistikert teknikk. Suksessen til forestillingen er basert på overholdelse av to regler – et godt vurdert mønster og sammensetning. Komponentene i fremtiden er strikket separat, da delene er sammenføyet.

fargekombinasjon

Fordel med teknikk – enkel kombinasjon av farger

Det er viktig for nybegynnere å stole på detaljerte ordninger, siden selv så åpenbare venner som en blomst og et blad ikke kan være venner med hverandre. Mestere observerer tydeligvis proportionaliteten og proporsjonene av elementene og blir ikke distrahert fra ordningen.

Beskrivelse av teknikken (på eksempel ved å strikke en blomst med 5 kronblad):

 1. Strikking starter med vikling av kjernen på et rundt objekt med liten diameter (krokhåndtak, blyant). Gjør om 16 svinger.
 2. Ringen er fjernet fra basen, strekker kroken gjennom alle trådene og binder kjernen 20 med løkker. For å oppnå ytterligere volum, strikkes substratet to ganger.
 3. Ved utgangspunktet av tråden rekrutteres 6 luftløkker og en kappe blir laget, som passerer en sløyfe gjennom kjernens diameter.
 4. Pass kroken gjennom neste løkke og strikk en kolonne med ett overheng.
 5. Gjør 4-5 nacs og hold kaken fast. Det viser seg å være en bøyd kolonne inne i kronbladet.
 6. Gjenta trinn 4-6 til en full sirkel går. Som et resultat dannes en blomst fra 5 kronblade.
 7. “Trekk” kronbladene, vekslende et halvskall uten hekle og 6 halvkolonner med mansjett med neste gruppe;
 8. Hver gruppe er fast i midten av kronbladets øvre del.
 9. En forbindelsessløyfe er bundet ved foten mellom kronbladene.
 10. Gjenta trinn 8-10 til alle kronbladene er bundet.
 11. Kutt og fest tråden.

Steg-for-trinn-video mesterklasse:

filet gardin

Elegant filetgardin med blomster fra irsk blonder

Vær oppmerksom! Ferdige detaljer er lagt på en forhåndsbundet fletning, mørbrad, fransk
eller dekorativt maske.

broomstick

Brumstick anses med rette som en eksotisk teknikk. Hennes hjemland er Peru. Det vanlige navnet ble født i Europa og oversatt fra engelsk betyr “en pinne fra en kosteske”. Stiftets rolle utføres av en tykk strikkepinne, der strenger er gjenget.

Broomstick inkluderer luftløkker, kolonner uten hekle eller med hekle og et spesielt element – langstrakte løkker, som hjelper til med unike fargerike eller monokrome tegninger.

fotourok

Fotobok på brumstick

ordningen

Strikkeoppskrifter

mønstre

Ferdige mønstre

Beskrivelse av utstyr:

 • ring en kjede av luftløkker i mengden som er angitt i diagrammet;
 • lage en rad med kolonner uten hekling
 • fra hver tegne en lang sløyfe og legg på en tykk nål eller linjal;
 • Fjern noen løkker i henhold til ordningen og bind dem i 5 kolonner uten hekling. Resepsjonen gjentas det nødvendige antall ganger.

Antallet av looper, kolonner og tilkoblingselementer kan variere – dette resulterer i forskjellige strikkede mønstre. Med hengslene danner brumsticket underkanten eller sidedelen av gardin laget av stoff.

En detaljert video leksjon:

broomstick

Brumstick er ganske høy tetthet

Vær oppmerksom! Hekle gardiner utføres ofte i blandede teknikker. Brugge blonder kompletterer den begrensede geometrien av loin strikking. Gitteret er flott for å dekorere en blanding fra irsk blonder.

Steg-for-trinns instruksjoner for strikke gardiner av dine egne hender

Gardiner, heklet eller strikket, skape et koselig hjem, flotte mønstre med diagrammer, og en trinnvis beskrivelse av prosessen finnes på nettet eller i magasiner for nålevenner. Når du planlegger et stort prosjekt, tenkes hvert steg gjennom – dette øker prosessen.

strikk hekle

Stilig se strikkede gardiner på størrelsen på vindusglasset på kjøkkenet. Grasiøs og luftig, de krever ikke at takene skal henges, de går lett opp og ned. Steg-for-trinns instruksjon og ordninger for strikke gardiner med løkker:

tegning på blinds

Ordninger er laget for et produkt som måler 40 cm ved 120 cm. Kjøkken har som regel en standard vindusstørrelse

Du trenger:

 • bomullsgarn med en hastighet på 400 m / 50 g – på gardinen vil det gå ca 300 m;
 • strikking utføres av krok nr 1;
 • For festing av messing er det nødvendig med ringer – 6 for hver gardin.

Beskrivelse:

 • Den beregnede bredden av gardinen er 60 celler. Strikking begynner med et sett med kjeder med 180 luftløkker og 4 løftesløyfer;
 • deretter strikkes i henhold til skjemaet, alternerende tomme og fylte celler som angitt i figuren under;
 • gardinens høyde – 181 rader;
 • Før montering blir gardinene vasket, rettet, stivet og litt strippet.
 • til den øvre kanten av syringene.

Detaljert diagram av hver del og en detaljert beskrivelse av hvordan du skal strikke de første rader:

ordningen

Mønster for gardiner

Vær oppmerksom! På tegningen angir hvitt tomme firkanter, gråfylte celler. Kattens konturer dannes av et rutenett, som gir komposisjonen til kjøkkenet en fylde av luft.

Vi strikker med strikkepinner

En ekteskap er ikke et så vanlig verktøy for strikke gardiner som en krok, selv om denne metoden for strikking har et stort antall åpningsmønstre. Vesentlig forskjell – når det strikkes med strikkepinner, bruk ullgarn, naturlig eller med tilsetningsstoffer fra syntetiske fibre.

Gardiner strikket med strikkepinner er myke og koselige. Det er ikke akkurat et sommeralternativ, men en ide for en kald sesong.

gardiner

Fra en slags gardin strikket med strikkepinner blir det varmt

Du trenger:

 • garn (70% mohair, 30% silke) med en tetthet på 210 m / 25 g olivenfarge;
 • Den estimerte mengden er 250 g;
 • snakket nr. 6,5 (2 stk);
 • krok nummer 6.

Størrelsen på ferdigproduktet er 165 cm x 285 cm, strikkens tetthet er 13,5 sløyfer x 14 rader = 10 x 10 cm.

Som med bindingen av noe produkt, skifter front, bak og hengsler, som vist i diagrammet:

purl sløyfer

Feil Loops and Cuffs

Beskrivelse:

 • plukk opp 223 løkker og strikk en purl-serie med ansiktsløkker;
 • strikk 10 rapports med snøre mønster i henhold til skjemaet;
 • gjennom 128 cm fra første rad begynner å nullere åpningsmønsteret – 1, 4 og 10 rapport utføres med frontflaten;
 • alternerende rapports som følger: gjennom 2 rapports strikk den 8., og deretter gjennom hver andre rapport = 6. og 11., 2., 3., 9. og 5. ansiktsjevnhet;
 • 7 flere rapports er laget to, deretter alle de resterende løkkhøyde på 29 cm overflate og fritt lukket;
 • lange sider og øvre kant av hekle – 1 rads kolonne uten hekle og 1 rad “steg for steg”;
 • Forkanten av gardinen er vendt til feil side med 15 cm og syet;
 • i en avstand på 10 cm fra kanten av tomten en annen linje og få to kulisks.

Vær oppmerksom! Det ferdige produktet er fuktet, strukket i størrelse, unngår forvrengninger og igjen å tørke helt.

pelmet

Lambrequin, strikket med strikkepinner (figur 2 og 3), er på ingen måte dårligere enn snøre mønstre (figur 1)

Hvordan og hvor å henge

Når den kreative prosessen er fullført, oppstår et presserende og praktisk spørsmål om plasseringen av det ferdige produktet. Det er flere alternativer enn det kan virke:

 • døråpningen, dekorert med et gardin, skaper en atmosfære av personvern – kjøkkenet blir til et koselig hjørne som du ikke vil forlate;
 • Kjøkkenvinduet er det vanligste objektet for å bruke fantasier;
 • pynt gardinene og strømpene – elementet er det endelige aksentet, som gir fullstendig utforming av vinduet eller døren;
 • Åpne hyller i kjøkkenet kan lukkes med strikkede gardiner – du får et harmonisk sett;
 • På et forkle på en tallerken vil det se perfekt ut av hendene på åpningen.
praktisk innredning

Vakker og praktisk innredning

dør dekselet

Den opprinnelige løsningen for vindu eller dørbinding

Også plass til kreativitet er gitt ved måter å plassere gardiner på:

 • cornices av ulike konfigurasjoner;
 • strenge med ringer;
 • Festes direkte til vindusrammen eller separate deler av bindingen.
openwork dør

Openwork dør – et vakkert kjøkken. Det viktigste er å tåle cornice

Sørg for å sjekke styrken på strukturen før du henger det ferdige produktet. Vekten av gardinene i gulvet kan nå 2-3 kg, avhengig av type strikking og tykkelsen på garnet.

plukke opp

Lukking for gardiner – søt stilig aksent i interiøret

Derfor bør kreative planer samordnes med fagfolk som grundig vet hvordan man skal koble til og henge en drømmegardin.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org