Vakkert kjøkkenfliser til forkle: en skattekiste av moteideer – banking-on-green.com

Vakkert kjøkkenfliser til forkle: en skattekiste av moteideer

Vakkert kjøkkenfliser til forkle: en skattekiste av moteideer

Kjøkkenforkle er et funksjonelt element i interiøret, designet for å beskytte veggene mot damp, vann, varme, fettplett og annet husholdningsfett, og er lett å vaske, noe som gjør det enklere å rengjøre. Keramiske fliser til kjøkkenforkle – gullstandarden, som er foretrukket og klarert av de fleste husmødre. Og dette er ikke overraskende, fordi det er slitesterk, motstandsdyktig mot skade, det er lett å ta vare på, og det har også gode dekorative egenskaper. Men moderne design av kjøkken er ikke begrenset til klassiske fliser. For å fullføre forkleet bruker designere i økende grad en fotocelle, et glass eller speilfliser. Risikoen er absolutt en edel virksomhet, men reparasjoner gjøres ikke for en måned eller to, men i mange år, så bør eksperimenter med teksturer og farger være berettiget. På hva å stoppe ditt valg, for ikke å miste enten utilitarisme eller estetikk?

Forkle laget av keramiske fliser

Opptar en ledende posisjon i styrke, praktisk, holdbarhet og enkel vedlikehold. Til tross for alle sine skikk, gir fliser et stort rom for fantasi, slik at du kan spille med størrelser, farger og teksturer for å skape ikke bare klassiske, men også eksklusive kjøkkenforklær. Hva er verdt å etterligne keramikk for tre, stein, skinn eller metall! Og hva med en keramisk fotokamera med et spektakulært widescreen-bilde eller et lite repeterende fotografi fra et familiealbum? En slik flis vil gi ethvert kjøkken en individualitet. Takket være nyskapende teknologi er bildene på en fotografisk plate lyse, klare, motstandsdyktige mot fuktighet, temperaturendringer, mekaniske og kjemiske påvirkninger, og i tillegg ikke fading med tiden. Men uansett hvor vakkert flisene så ut, bør det være lett og upretensiøst i rengjøring, så det er bedre å nekte fra for teksturert fliser.

Kjøkkenforkle fra en flis med den ikke-ensartede fakturaen

Forkleet med lysfliser med en heterogen tekstur på arbeidsveggen ser veldig utsøkt ut, men det vil kreve innsats for å opprettholde renslighet

Speilfliser til kjøkken på forkle

Speilflater er spesielt egnet for et lite kjøkken, som visuelt utvider det trange rommet. Praktiske speilfliser kan dessverre ikke skryte: fingeravtrykk, de minste fettdråpene vil bli synlige som i håndflaten din, og når du skal vaske, må du jobbe hardt for å bli kvitt uaestetisk skilsmisse. Ikke egnet speil forkle og kjøkken fans rekkverk – en overflod av reflekterte objekter vil skape effekten av rot, og rot plass. Dristig våge på speil keramiske eklektisk bør ta hensyn til forskjellige tykkelser speil (4 mm) og fliser (8-10 mm). Denne leggingen vil kreve mesteren av høy profesjonalitet og vil koste mer.

Speilforkle og belysning - en spektakulær designmottakelse

Speilforkle – ideelt for visuell utvidelse av kjøkkenplass i kombinasjon med riktig valgt belysning

Forkle av glassfliser

Glassfliser er herdet glass med bakgrunn eller mønster på baksiden. Siden bare ansiktsglasssiden av flisen vil bli påvirket av den eksterne handlingen, vil mønsteret alltid forbli integrert, aldri brenne ut og vil ikke bli slettet. Glass vaskes lett fra fett, og bakgrunnen skjuler mindre smuss og flekker. Fliser fra glass til kjøkken på forkle kan være blank, matt, gjennomsiktig, glatt eller krøllete, etterligne marmor, is, granitt, sølv og andre materialer. Om ønskelig kan du finne til og med en flis med unike holografiske effekter. Ikke overraskende blir det stadig mer brukt i moderne interiørdesign.

Kjøkkenforkle av glassfliser - enkelt og ryddig

Glassfliser blir stadig mer populære som et materiale for kjøkkenforkleet

Nøyaktigheten til å velge og legge fliser på et forkle

  • For et kjøkkenforkle er det bedre å velge ikke en rektangulær, men en firkantet flate 10×10 eller 20×20 cm i størrelse. Det ser mer estetisk ut, men stylingen vil kreve mer ferdighet og vil koste en størrelsesorden mer.
  • Det er ønskelig at forkleets grenser stemmer overens med kantene på møblene, men det er ikke så lett å gjøre, spesielt siden flisene legges før installasjon, og til og med før kjøp av møbler. Gitt standardhøyde på gulv og opphengte skap, er det ikke vanskelig å beregne høyden og arealet av flisleggingen, men det er bedre å lage stuen slik at flisene kommer inn fra under og over skapene. Hvis kjøkkenutstyret du velger, holdes i standardrammer, skal høyde på forkleet være 60 cm, og det skal starte 85 cm fra gulvet.
  • En del av veggen over komfyren, reservert for montering av hetten, er dekket med fliser til de øvre grensene til de hengende skapene. De øvre skapene produseres hovedsakelig i høyden 60 eller 90 cm, høyden på forkleet skal være 120 eller 150 cm. Samtidig skal bredden på installasjonen i dette området gå litt bak sideskaper. Ved en standard bredde på hetten på 60 cm, vil vendingsområdet være ca 70 cm – 5 cm av kant på begge sider.
  • Det nødvendige antall fliser beregnes ut fra forkleets størrelse, og med en liten margin – ca 10% av totalen. Antallet av elementer avhenger stort sett av den valgte måten å legge på. Så det mest utfordrende er diagonal plassering av fliser. Vertikal og horisontal legging er mer økonomisk.
  • For å forenkle forsyningen av forkleet, vil valget av fliser med jevn matt eller blank overflate uten lindring, hvor smuss kan akkumulere, bidra til å forenkle pleie.
  • For behandling av tverrfuger er det bedre å velge en fuktresistent fugemasse med spesielle anti-mold og antifungal tilsetningsstoffer. Etter legging kan sømmer ytterligere behandles med beskyttende lakk for å skape en monolitisk og lettpleie overflate.

Foto eksempler på fliser design av kjøkkenforklær

Dekorasjon av kjøkkenveggen ved hjelp av kunstpaneler

Panelet med fliser på passende bakgrunn passer harmonisk inn i kjøkkenets interiør, dekorert i en av de europeiske stilene

Forkle til kjøkken fra mørk flis

Med riktig installert belysning ser den mørke flisen på arbeidsveggen uvanlig og stilig ut

Metoden for å legge flisen avhenger av dens dekorative egenskaper

Designere tilbyr en rekke måter å legge flis på arbeidsvegget for å forbedre den dekorative effekten

Harmonisk kombinasjon av fliser med andre elementer i interiøret

Ikke-påtrengende grå fliser er passende i dette moderne interiøret, i harmoni med resten av miljøet

Pastell nyanser med myke innsatser i klassisk kjøkken

For klassisk mat, et forkle av pastelltoner med en diskret og liten innføring

Lys farge og uvanlig flislegging - en original designidee

Uvanlig måte å legge og lyse farge på fliser gjør et kjøkkenforkle et viktig element i innredningen av dette kjøkkenet

Lyse fliser på kjøkkenet - et løfte om renslighet

Lys fliser på kjøkkenet ser alltid bra ut, men for å opprettholde renheten må det legges mer innsats

En vellykket kombinasjon av originale fliser og belysning

Farger og nyanser av overflaten på denne arbeidsvegen vil hele tiden skifte og skinne, i stor grad på grunn av vellykket plassering av bakgrunnsbelysning

Lyse innlegg - en måte å gjøre interiøret mer interessant

Lyse innsatser på den hvite veggen synliggjør innvendig, noe som gir lyshet og lekhet

En klassisk designløsning for en arbeidsvegg i form og farge

Klassisk kjøkkenforkle uten frills – alvorlig form og farge

decor

Leave a comment