Väggdekoration i köket: idéer för ljusa inkarnationer – banking-on-green.com

Väggdekoration i köket: idéer för ljusa inkarnationer

Väggdekoration i köket: idéer för ljusa inkarnationer

Dekoration av köksväggar är en mycket fascinerande aktivitet, men inte en lätt. Svårigheten ligger i det faktum att de flesta är täckta av möbler. Det återstående utrymmet är ibland så liten att “steg åt höger, steg till vänster” och dekorationerna blir för mycket eller de kommer att vara olämpliga. Du bör dock inte förenkla din uppgift och hoppas kunna göra det utan dem. De behövs även i sådana begränsade stilar som minimalism och hi-tech. Härligt hjärta och snygga saker gör rummet mysigt och bekvämt för en lång vistelse. Du kan dekorera väggarna i köket med egna händer – idéerna är fantastiska! Möt de mest populära av dem.

Egenskaper av väggdekoration i köket

Köket är ett riktigt slagfält för varje hemmafru. Stänk av olja och vatten, som fragment av kraftiga skal, sprida sig på sidorna, sparar ingenting i sin väg. Under sådana förhållanden, inte bara för dekoration och möbler, utan även för dekoration, görs speciella krav.

Kök dekor – hur det ska vara

Så, dekoration av köksväggar bör uppfylla kriterierna för praktiska och estetiska.

 • Överensstämmelse med interiörets stillösning. Så, i högteknologiska köket, lavendelbuketter, stickade torkade lökar och “välsmakande” ljusa livsliv är olämpliga.
Hylla i köket

Vägghylla med ljusa accenter

 • Möjlighet till vård / städning. Ideellt, om inredningen när som helst kan avlägsnas, torkas osv. Om inte, bör väggdekorationselementet rengöras direkt på plats. Annars kommer det inte att vara en prydnad på inredningen, utan en dammsamlare.
Dekorativ hållare

Dekorativ hållare för vinflaskor och vinglas

 • Dekorativa element bör vara fuktbeständiga för att stå emot inte bara rengöring, men också ökad fuktighet i köket. Även med god ventilation är hon en frekvent besökare i detta rum.
 • Ornamenten ska vara hygieniska. Crumbling färg, kvistar, strängar – inte de bästa ingredienserna för dina rätter.
Banker med kryddor

Praktisk inredning – burkar och lådor med kryddor

Välja en plats för inredning

Designers skiljer två traditionella lösningar för att placera en väggdekoration – ett arbetsområde och en plats för att äta. I det första fallet talar vi om det så kallade köksförklädet – en del av väggen som ligger direkt ovanför spisen, ett skärbord och en handfat. Detta utrymme har tre funktioner:

 1. Det är litet.
 2. Ständigt benägna att smuts och fukt.
 3. Ofta är det gjord av keramiska plattor, dekorativa gips.

Av dessa skäl är valet av designalternativ för köksförklädet mycket smalt. Dessa är som regel klistermärken, dekorativa målningar.

I det andra fallet finns det många fler alternativ. Vanligtvis i matplatsen finns det bara en matsal – ett bord och stolar. De kan kompletteras med en byrå eller en kantsten. I det här fallet kan en eller två väggar ges under den dekorativa designen. Men här är det viktigt att rimligen beräkna rummets storlek. I ett stort kök, lämplig tapeter eller en kombination av flera alternativ för dekoration – de kan ge tillbaka en hel vägg.

Original väggdekoration

För att dekorera väggen användes en mängd olika föremål

Men i ett litet rum bör dekorationer vara väldigt blygsamma, för att inte skapa en känsla av att höja föremål.

Titta på bilder av de mest relevanta idéerna för att dekorera väggarna i köket och hitta din lösning!

Intressanta lösningar för alla interiörer

Gör köket vackert och mysigt på olika sätt. Var och en av dem har sina egna särdrag, det kräver viss tid och ekonomiska kostnader, och i vissa fall också specialutbildning.

Titta på kökets design

Använd som väggklocka inredning – en klassisk lösning som passar nästan alla interiörer.

Köksklocka

Beige klocka i köket

Klocka ovanför bordsskivan

Timmar och hyllan

Om området och ledigt utrymme i köket tillåter, kan du inte begränsa dig till en klocka. Låt dem vara flera – olika storlek, form, men en stil! Denna lösning är ganska original och samtidigt praktisk.

Några timmar i köket

Om du vill kan du hitta modeller av klockor som bäst möter kökets tema.

Timmar från bestick

Klocka i form av en kopp

Fascinerande i stil med minimalism eller högteknologi ser ut som en klocka med kromhänder, men utan en ratt! Men även utan det blir det inte svårt att förstå vilken tid det är.

Klocka utan nummer

Den obestridliga fördelen med klockor som inredning är enkelheten i deras placering.

Tallrikar och brickor – inte bara för att äta

Dekorera väggar med dekorativa tallrikar har en lång historia. Oftast kan sådana lösningar ses i orientalisk, klassisk, landstil. Plattor kan hängas på speciella fästelement (finns för väggvarianter) eller monteras på hållare.

Dekorativa tallrikar

När du dekorerar köket med väggplattor, rekommenderas att du följer standardplaceringen av deras placering:

 • i en rad;
 • “Wave”;
 • geometrisk figur;
 • symmetriskt relativt ett annat objekt, till exempel en bild;
 • arch;
 • beroende på storlek – i stigande eller nedåtgående ordning;
 • godtyckligt.

Tallrikar på kökets väggar

Plattor i väggens dekoration

Flerfärgade tallrikar

Plattor med smideselement

Var uppmärksam! Cymbalhållare spelar en stor roll i integriteten av deras uppfattning och bildandet av en enda stillösning.

Tallrikar med smide

Förutom plattor för att dekorera köksväggar kan du använda brickor. Utförd i tekniken av Gzhel eller Zhostovo väggmålningar, blir de en riktig inredning av interiören.

Zhostovo brickor på väggen

Dekorativa hyllor för att dekorera köksväggar

Hyllor – ett praktiskt inslag i kökets inredning, som kan göras dekorativt. Ta dem för färgglada burkar kryddor, vackra små saker, souvenirer.

Hyllor kan utrustas med hängare för handdukar, glasögon och koppar, vilket sparar avsevärt utrymme och hjälper till att upprätthålla beställningen.

Hyllor med hängare

Har du några vackra rätter? Dölja sedan inte bakom dörren på skåp! Lägg det på de öppna hylla för att skapa ett humör i rummet, skapa en lönsam accent.

Hörnhyllor

Vitt kök

Observera: hyllorna kan ha mycket blygsamma dimensioner, vilket dock inte förringar deras roll i att dekorera köket.

Hyllor med krokar

Bilder och fotoutrustning för köket

Målningar som väggdekoration – lösningen är inte ny, men förlorar inte dess relevans. Du kan enkelt välja bilder i önskad stil och storlek. Enhet med inredningen i rummet betonas av noggrant utvalda ramar. De mest relevanta i köket är fortfarande liv, landskap, blommor. Ett alternativ till bilder kan vara familjebilder eller ritningar av familjemedlemmar.

Måleri i kökets inredning

Målningar i det inre av klassisk mat

Bilder i apelsin köket

Bilder på en smal vägg

Små bilder

Särskilt populära var fotografiska bilder, modulära målningar med högsta kvalitet bild – den genomsnittliga varianten mellan fotobilder och en traditionell bild. Deras funktion är att dela upp hela bilden i flera delar, som ligger kort avstånd från varandra. Denna lösning är lämplig för dem som bara har en vägg för dekoration eller ännu mindre.

Designerbild

Ljus bild i kökets inredning

Modulär bild

Modulbild för köksinredning

Finns det en hel fri vägg? Tänk sedan på alternativet med bakgrundsbilder. Detta är ett djärvt beslut som lockar uppmärksamhet. Av den anledningen bör de valda bilderna för köket på väggen inte vara i konflikt med möbelfasader eller ytmaterial. Annars kommer du att få en olämplig färgpunkt i inredningen.

Målning på hela väggen

Målning på septum

Var uppmärksam! Stora bilder är olämpliga i ett litet kök. Istället föredrar du visuellt att expandera rumspanorama.

Väggpapper på en vägg

Skifferbräda för briljanta idéer och stämningar

Och barn och vuxna kommer att ha möjlighet att dra i köket, göra korta noteringar, lämna trevliga önskningar och värdefulla instruktioner. För att göra detta behöver du bara dekorera väggen med en skiffer. Det kan ockupera det helt eller delvis. Med brist på utrymme kan du begränsa dig till en liten skiffer. Ett lättanvänt alternativ är en självhäftande film med skifferbeläggning.

Modernt kök

Detta är en praktisk lösning för att fixa och glömma en viktig nyans, receptet och andra. I köket är det lämpligt eftersom med våta eller smutsiga händer ofta inte tillåtet att skriva på papper.

Kakel i köket

Om det inte finns tillräckligt med utrymme på väggarna kan ytan på köksfasaderna, kylskåp, dekoreras med en skiffer.

Skifferskivor i köket

Men utan obehagliga ögonblick är det oumbärligt. Först måste du spendera inte bara på väggens design utan även på kvalitetskritta, som inte kommer att klia på en sådan originalinredning. För det andra har kritan egenskapen att stränga, så välj valet för sådan dekoration särskilt noggrant.

Stor skiffer

Kök Väggdekaler och Dekaler

På de släta monofoniska väggarna i köket och fråga om klistermärken med olika bilder eller inskriptioner. Deras val är verkligen enormt! Sådana etiketter är resistenta mot fukt och brinner nästan inte ut med tiden, men är rädda för mekanisk skada. Om så önskas kan de ändras eller kompletteras. Ju mjukare ytan är desto bättre sticker sticker!

Klistermärke på väggen

Inskriften på väggen

Dekoration av en vägg med klistermärken

Klistermärke i form av hyllor

Förresten kan du själv göra det. För att göra detta, rita eller skriv ut den önskade bilden, gör en stencil ur den och överför den till en självhäftande film. Klipp och klistra på väggen. De rymliga inskriptionerna på väggarna visar perfekt din smak, attityder, inställning till livet och förmedlar inredningen till inredningen. Klistermärken är perfekta för även det minsta köket.

Inskriften på köksväggen

Målning kök väggar – ett alternativ för en inbjuden designer konstnär eller de som har lämpliga färdigheter. Vanligtvis är målningen gjord på gips, motståndskraftig mot fukt och temperaturförändringar i färger.

Klistermärken på havet tema

Målar kök väggar

Bulkpaneler och glasflaskor

De kommer att lägga färg till köket och stora paneler. De ser ganska levande och ursprungliga. Ofta finner en sådan inredning ett svar i tapetdesignen, dekorativa insatser på den keramiska beläggningen. Om du har tid och önskan kan du göra det med egna händer.

3D-målningar

Ursprunglig komposition

Panel i köket

Glasflaskor och flaskor, fasta på basen och hängde på väggen, väger absolut inte inredningen, förvandlas överraskande med den. I dem kan du sätta torkade blommor, kryddigt gräs, nyklippta blommor. Entusiaster-blommodlare kan skapa ett florarium i sådana kolvar!

Torkade blommor i köket

Panno från flaskor

De alternativ som beaktas är en droppe i havet. Inspirera, fantasera, skapa! Om din kreativitet sover snabbt, bjud in designern. Tillsammans med en professionell blir det lättare att hitta en lösning för inredningen i ditt kök.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org