Træhylder og andre muligheder for at organisere et sted til opbevaring af krydderier i køkkenet

Træhylder og andre muligheder for at organisere et sted til opbevaring af krydderier i køkkenet

Hvis du erhverver og aktivt bruger krydderier, vil du klart have dem til at give deres smag og nyttige egenskaber til parabolen. For at gøre dette behøver de ikke kun at vælge korrekt, tilføje i den krævede mængde, men også at gemme – for at overvåge det optimale mikroklima i rummet, vælge kapacitet korrekt og organisere lagerplads. Sidstnævnte kan gøres ikke kun ved hjælp af traditionelle træhylder til krydderier i køkkenet, men også meget originale løsninger.

Sådan opbevares krydderier korrekt – grundlæggende regler

Reglerne for opbevaring af krydderier og krydderier er ikke så mange, men de er nøglen til at bevare deres friskhed. Det er vigtigt at huske følgende:

 • En gang om 2-3 måneder skal du kontrollere udløbsdatoen. De fleste krydderier er mere end 1 år gamle, men det er bedre at holde en “hånd på pulsen”. Hvis der er mange krydderier, kan du have en lille notesbog, hvor du vil skrive ned udløbsdatoer. Glem ikke at kigge på det nogle gange.
 • Opbevar ikke beholdere med indhold i nærheden af ​​varme, som f.eks. Komfur, batteri osv.
 • Undgå at placere krydderier under direkte sollys. Det er bedre at ofre skønhedens containere ved at gemme dem i et lukket skab end at frata dig selv og gæsterne af fornøjelsen af ​​lækre og duftende retter.
 • Ved siden af ​​krydderier skal du altid opbevare en lille mørtel.
 • Hele krydderier er bedst malet lige før forbrug. Det handler om muskatnød, nelliker, kanelstænger.
 • Carnations, kanelstænger, muskatnød er bedst lagret som en helhed, og derefter slipes før brug. Paprika og chili peber bør placeres på køleskabets hylde. Frø af sesamfrø, valmuefrø og andre korn indeholdende olie anbefales at blive frosset.
 • Krydderier i form af hele blade og blomster opbevares i 1-2 år i form af frø og rodafgrøder – 2-3 år. Jordkrydderier fra frø og blade opbevarer ikke mere end et år, fra rodfrugter – ikke mere end to år.

Vær opmærksom! Til en af ​​reglerne: Somme tider på nettet kan du finde ideen om at placere krydderier på væggen bag kogepladen. Dette er forkert! Det er meget mere rimeligt at tildele plads til disse formål over bordets arbejdsflade.

krydderier

Krydderier placeres ikke ved siden af ​​ovnen

Hvad kan og bør opbevares krydderier

For at krydre beholdt alle fordelene og forblev duftende, er det vigtigt at vælge ikke kun stedet for deres opbevaring, men også emballagen. Er der nogen regler her? Selvfølgelig!

Tips til opbevaring af krydderier og tørrede urter

 • Varmt batteri og gaskomfur reducerer krydderiets holdbarhed. Lukkede skabe installeret langt fra varme og lyskilder, vil bidrage til at bevare aromaen og friskheden af ​​krydderier i lang tid.
 • Glas og beholdere skal forsynes med forseglede låg. Glem ikke at lukke dem tæt hver gang efter brug.
 • Hæld ikke krydderier direkte fra pakken på en varm skål. Dampen falder inden i pakken, hvilket reducerer produktets smag og holdbarhed. Ved hjælp af en lille tørske ske kan du måle den rigtige mængde krydderier uden at risikere at forkæle krydderierne.
 • Du bør kontrollere dine aktier hver sjette måned. Hvis du finder et krydderi med udløbet holdbarhed, send det til skraldet uden fortrydelse.
Krukker af urter og krydderier i et træstativ på en hvid baggrund
k5
k4
k6
k8
k9

Den mest oplagte og korrekte mulighed er brugen til krydderier af glasglas. De kommer i forskellige former, farver, størrelser. For at gøre det lettere at bruge en krukke er det nødvendigt at underskrive det. Fabrikanter, der bekymrer sig om dette, angiver normalt det rette sted.

krydderier

Korken dækker tæt tæt på krukken og ser original

Fans af originale løsninger kan vende deres køkken eller en del af det til et mini-laboratorium, der erstatter traditionelle krukker med låg til flasker og rør med propper.

reagensglas med specialister

Glas hætteglas med krydderier i vægholderen

Vær opmærksom! Testrør til krydderier har en beskeden størrelse, så du kan ikke passe alle tilgængelige eller ønskede mængder ind i dem. Af denne grund vil det være nødvendigt at tage sig af et ekstra sted til opbevaring af krydderier. Derfra kan du altid tage dem og udfylde de tomme reagensglas.

Mulighed for opbevaring af krydderier – fra enkel til den mest originale

Organisering af opbevaring af dine yndlings krydderier er en kreativ proces, der finder den bedste løsning til dit køkken. Og det bør næres med alt ansvar.

Hylder til krydderier er et praktisk element i interiøret

Smukke hylder til krydderier – et fund til køkkenet. Gunstigt fremhæver den valgte stil i interiøret, de udfører perfekt funktionen af ​​opbevaring af containere med krydderier. Til deres pålidelige fastsættelse har hylderne særlige begrænsninger.

hylde

En træhylde til krydderier kan laves af egne hænder

Fremstillingsmateriale kan tjene metal, træ, plast. Men de to første valgmuligheder er at foretrække, både hvad angår æstetik og pålidelighed.

Vær opmærksom! Manglen på ledig plads på køkkenvægge er ikke en undskyldning for at nægte hylder. De kan dekorere kabinetets endevæg eller dens dør indefra. En anden løsning – placeringen af ​​lange smalle hylder i nicherne dannet af alle de samme skabe.

hylder

Hylderne på indersiden af ​​kabinettet bør ikke være for brede

Specielle moduler til opbevaring

Moduler er et design bestående af separate beholdere eller kammer til krydderier. De kan indbygges eller stå alene, og i det andet tilfælde har de en stabil understøtningsbase.

K13
K15
K16
K22
kurv

Stand-alone moduler er oftest mobile og indeholder kun de mest nødvendige krydderier. Hele resten kan du fjerne “før sagen”, f.eks. I skabet eller pantryet.

arrangør til krydderier

Mobil arrangør til krydderier

Indbyggede moduler er traditionelt installeret i en skuffe eller et smalt skab af et køkkensæt. De foreslår placering af krydderier, for at identificere og få dem så bekvemt som muligt.

skab

Indtrækbar garderobe til opbevaring af krydderier – ergonomisk og praktisk

Den oprindelige løsning er krydderier i nicheen

Tilstedeværelsen af ​​en niche i køkkenet giver enhver chance for at gøre det til et originalt og smukt sted til opbevaring af krydderier. Hvis dens størrelse og geometri tillader det, er det muligt at placere ikke kun talrige krukker, men flasker med vegetabilsk olie, yndlings saucer.

niche rum i køkkenet

Organisation af nicheplads i køkkenet

At nichen ikke bliver et sted at opbygge forskellige muligheder, er det nødvendigt at henvende sig kompetent til sin registrering. Tænk først gennem finishen. Ved hjælp af forskellige teksturer og farver kan du skelne mellem en niche på baggrund af de vigtigste og andre vægge, hvilket skaber en positiv accent. Du kan stoppe på et færdigmateriale, og så bliver beholderen til krydderier vigtigere.

Dette bliver “for det andet.” For at placere krydderier i en åben niche, vælg den smukkeste og originale container. Det kan være produkter af usædvanlig form eller lavet af flerfarvet glas osv. Du kan oprette et helt farvebillede, vælge som “smøre” lyse krydderier eller krukker.

Magnetiske brædder (paneler) til en moderne værtinde

En anden måde til den oprindelige organisering af opbevaring af krydderier er magnetplader. De kommer komplet med pæne og smukke krukker, der tiltrækker gæsterne i dit køkken. Fremstillingsmaterialet er rustfrit stål.

bord

Magnetisk bundplade med krukker

Magnetplader kan fastgøres til både lodrette og vandrette overflader. Disse kan være vægge i rummet, døre, vægge og endda bunden af ​​hængende køkkenskabe.

kan fastgøres

Montering af dåserne til en vandret magnetisk base

Lavet af metal med forkromet belægning passer disse paneler perfekt ind i det moderne interiør i stil med højteknologisk, minimalisme.

Rails for krydderier i køkkenet

Reiling til køkkenet er et vægopbevaringssystem til små køkkenredskaber eller krydderier, lavet i form af en holder. Det selv er et hul metalrør (en eller flere), der har antaget den form, som fabrikanten har til hensigt. Det kan hænges med hylder, specielle krukker med kroge – kun til krydderier, tørring af retter osv.

hængslede krukker

Den nemmeste skinne med hængslede krukker

Reiling kan sælges separat eller i form af et system til opbevaring af krydderier – komplet med krukker. Traditionelt er deres nummer 6-8 stykker, så du bliver nødt til at bestemme de mest brugte krydderier.

oplagringssystem

Reiling opbevaringssystem til køkkenredskaber og krydderier

Skuffer og kurve til krydderier – enkelhed og bekvemmelighed

Organiser et budget og mobil lagerplads krydderier vil hjælpe specielle bakker. Ofte er de lavet af træ og dekorere på en eller anden måde. Yderst ligner disse bakker en lav kasse med håndtag på siderne. Med deres hjælp kan produktet nemt flyttes fra sted til sted. Relativt høje bøjer tillader ikke krydderier at falde ud.

bakke

Skål med krukker til krydderier – indstillet fra producenten

Bakken er perfekt til opbevaring af ikke kun krukker med krydderier, men også bløde pakker i form af pakker. Det kan altid fjernes til et bord, et skab eller et spisekammer, hvilket gør denne mulighed praktisk til små køkkener, hvor der kun er få frie overflader.

bakke

Selv en simpel udvendig bakke kan blive en udsmykning af køkkenet

Originale og smukke udseende vævede kurve til krydderier. De er passende i interiøret, alderen i russisk, land, ekostyle. Der er mange muligheder for at dekorere kurve, du kan købe dit yndlingsprodukt eller vedhæfte din hånd til sit design.

kurv

Spice kurv vil tilføje komfort til dit køkken

Arrangører-lommer til store og små køkkener

Ikke optager meget plads arrangører med mange kontorer i form af lommer – en praktisk løsning til køkkener i ethvert område. Det bør dog præciseres: For at sikre, at et sådant sted til opbevaring af krydderier så æstetisk, skal de opbevares i bløde pakninger eller mere eller mindre flade krukker.

arrangør med lommer

Køkken arrangør med lommer til krydderier

Vær opmærksom! For at gøre det bekvemt at vælge dine foretrukne krydderier, uden at bruge en masse tid, er lommer som regel lavet gennemsigtig.

Stoffet i en sådan arrangør er ofte tæt stof (til bunden) og en tykk film. Dette gør det nemt at vaske det og rengøre det om nødvendigt. Afhængigt af størrelsen af ​​arrangøren kan du finde et sted på væggen, kabinets ende. I tilstedeværelsen af ​​økøkken vil praktiske lommer være passende i den centrale (normalt arbejde) del af den.

Træhylde til krydderier

Køkken møbler af naturmateriale udstråler en særlig energi, der skaber en følelse af ro og komfort.

Generelle anbefalinger til fremstilling og installation

Hjemmelavet hylde til køkkenet kan være lavet af træ, gipsvæg eller spånplader.

tegning

Tegnehylde

 • Først bestemmer placeringen af ​​den fremtidige hylde, dens form og overordnede udseende. Og så lav en tegningstegning. Hvis hylden er åben, skal du forsyne en lille kant, så krukkerne ikke kan falde ud.
 • Efter bestemmelse af hyldernes dimensioner skal du klippe komponenterne ud med et elektrisk stiksav, så grene enderne. Skær hylderne fra spånpladen med møbelkanten.
 • Tegn markeringerne for fastgørelseselementerne på væggen og fastgør strukturen.
hylder

Til fremstilling af hylder må man kun bruge tørre træplader

Før arbejdet skal de være grundigt poleret

Hylde med skruede dåser

Hidtil kan hylden bruges med maksimal fordel – både det øvre arbejdsområde og det nederste plan.

Til hylder skal bruge: 2 krydsfinerplader, skruer og trælim, primer, emalje, 6 beholdere til krydderier med tin låg, samt en lineal, hammer, skruetrækker, skruer til at skrue caps, skruer til fastgørelse af flangen til væggen.

hylder

Ergonomisk og original

 1. Tilslut sidedele og bund med lim, og skru dem derefter sammen med skruer på træet.
 2. Sug overfladen, hvis det er nødvendigt, farve den ønskede farve.
 3. Efter 2 dage, når hylden er tørret, skal du mærke for at sætte dækslerne fast.
 4. I centrum af hver cover bore huller til to skruer (afstanden mellem hullerne 2 cm). Hvis du laver fastgørelsesanordninger til kun en skrue, drejer du om og skruer af banken.
  installation

  To skruer sikrer maksimal stivhed af strukturen

 5. Fastgør hylderne til væggen med skruer.

Ud over sit hovedformål kan kryddersæt give køkkenet en særlig charme. Til køkkenet i stil med land eller Provence er et sæt med lystmalede keramiske eller metalbeholdere egnet. Til køkken, indrettet i en mere pragmatisk stil, kan du købe et sæt af forkromet stål. Beholdere i dette tilfælde kan være runde, trekantede, trapezformede. Glas krukker er universelle, de er velegnede til ethvert køkken.

Video: En hylde til krydderier med egne hænder

Således er der en hel del muligheder for opbevaring af krydderier. Og hvis du giver udluftning til fantasi og dygtige hænder, så kan klare løsninger udskiftes med deres egenskab. Men hvis du er lidt forvirret og ikke kan vælge, skal du kontakte en erfaren designer. Han vil hjælpe dig med at vælge den bedste løsning baseret på dine økonomiske formåen, køkken design, og selvfølgelig i brugen af ​​krydderier.

decor

Leave a comment