Tradicionalne vtične in vgradne kuhinjske vtičnice – lastnosti izbire in namestitve – banking-on-green.com

Tradicionalne vtične in vgradne kuhinjske vtičnice – lastnosti izbire in namestitve

Tradicionalne vtične in vgradne kuhinjske vtičnice – lastnosti izbire in namestitve

V kuhinji ljudje še posebej cenijo take dosežke civilizacije kot funkcionalne gospodinjske aparate. Pomagajo pri shranjevanju izdelkov, pripravi okusnih jedi itd. Toda njihovo delovanje bi bilo nemogoče brez zanesljive povezave z električnim omrežjem. Vodniki med njimi so standardne stene in originalne snemljive vtičnice za pulte in omare. Če želite opremiti kuhinjo z vso potrebno električno opremo, morate vedeti, koliko in kako jih pravilno izbrati, kam naj jih namestijo.

Kje namestiti vtičnice v kuhinji

Pristojna izbira mesta za vgradnjo kuhinjskih vtičnic bo zagotovila udobje in varnost delovanja gospodinjskih aparatov. Posebno pomembno je višina njihove namestitve glede na predmete pohištva, gospodinjskih aparatov in površine tal. Izračuna se iz izbrane točke na sredino brina. Najpogosteje se namestitev vtičnic izvaja v skladu s tradicionalno tristopenjsko shemo za ureditev električnih gospodinjskih aparatov v kuhinji.

postavitev vtičnice

Približna shema za postavitev gospodinjskih aparatov in vtičnic v kuhinjo

Priključitev električnih naprav prve stopnje

Na prvem (spodnjem) nivoju kuhinje, pomivalnem in pralnem stroju, pečici, električni štedilnik, hladilnik so priključeni.

To je pomembno! Če imate plinski štedilnik, nato med komunikacijo in električno vtičnico, morate vzdrževati razdaljo najmanj pol metra.

Za naprave v zaprtih prostorih se široko uporabljajo notranje vtičnice. Skriti so v omarah poleg aparatov, kar omogoča ohranjanje estetike dekoracije stene. Toda v pohištvu je potrebno narediti ustrezne odprtine. Dolžina vrvice iz gospodinjskega aparata v vtičnico ne sme preseči 1 m.

Bodite pozorni! Električne vtičnice, namenjene priključitvi pralnega stroja in pomivalnega stroja, je priporočljivo prenašati v sosednje omarice za enostavno polaganje cevi.

Na kakšni višini so rozete nižje stopnje? Odvisno od konfiguracije naprave in udobja. Biti bi morali biti sposobni odklopiti gospodinjske aparate iz elektroenergetskega omrežja, ne da bi ga premaknili. Najnižja višina je 10 cm od nivoja tal.

Povezava gospodinjskih aparatov na drugi stopnji

Na drugem nivoju kuhinje sestavljajo vtičnice za začasno uporabo gospodinjskih aparatov – kavni brusilniki, mešalniki, mesne brusilnike itd. Vgrajeni so v del stene, ki se imenuje kuhinjski predpasnik. Nahaja se nad delovno površino kuhinjske mize. V tem primeru je strogo prepovedano namestiti vtičnice v neposredni bližini umivalnika ali električnega štedilnika.

vtičnice v kuhinji

Zagotavljanje moči električnih naprav na delovnem področju

Posebnost instalacije v tej coni je veliko tveganje kontaminacije in vdora vlage v notranjost. Zaradi tega se namestitev električnih vtičnic izvaja na višini 15-20 cm od površine mize ali 110-120 cm od tal. Zaželeno je, da uporabite modele s pokrovi.

Namestitev vtičnic na zgornjem sloju

Povezuje stropno svetilko, napo, TV. Za zagotovitev varnosti se vtičnice ne sme namestiti bližje oknu kot 50 cm. Prav tako ga ne sme blokirati zračni kanal. Optimalna možnost umestitve je neposredno za pokrovom. Prav tako je dovoljeno namestiti 5 cm nad stensko omarico.

kuhinja

Izhod, ki se nahaja za pokrovom, je pogosto preprosto ni viden

Bodite pozorni! Priporočljivo je skriti električno vtičnico za pokrov z okrasnim pokrovom.

Če imate stropno svetlobo, je priporočljivo uporabiti dvojno vtičnico – za to in napo. Izhod za televizor mora biti nameščen za njim.

Koliko prodajnih mest potrebujete v kuhinji

Ta problem ni nič manj pomemben kot postavitev vtičnic in postavitev kuhinje. Najenostavnejši odgovor na vprašanje o številu prodajnih mest je enako kot naprave, ki jih nameravate uporabiti v kuhinji. Ampak tukaj je več odtenkov.

Prvič, nekateri gospodinjski aparati so mobilni in niso stalni prebivalci kuhinje. Gre za sesalnik, polnilnik za mobilni telefon, prenosni računalnik itd. Drugič, lahko kupite nov električni aparat, vtičnico, ki ni bila načrtovana vnaprej.

Tretjič, če ste zagovornik udobja in funkcionalnosti, lahko skupno število električnih gnezd preseže ducat. In to ni vedno estetsko, ker je kršena celovitost zaključevanja sten. Območje in geometrija prostora lahko določata tudi določene omejitve.

Kako biti? V idealnem primeru bi moralo število prodajnih mest ustrezati številu razpoložljivih gospodinjskih aparatov plus 25%. To se bo izognilo neprijetnosti pri namestitvi in ​​upravljanju nove električne opreme.

rozeta

Število prodajnih mest v kuhinji je odvisno od več dejavnikov

V svojih izračunih bi morali biti prisotni:

 • Vse stacionarne naprave: hladilnik, ekstrakt, električna plošča ali pečica, pomivalni stroj in pralni stroj, mikrovalovna pečica.
 • Gospodinjski aparati, ki jih začasno povežete, npr. Za kuhanje – brusilnik za meso, aparat za kavo, kuhalnik vode in drugi.
 • Instrumenti, ki se pojavljajo v kuhinji po načelu “prineseni-odvedeni”.

Če menite, da je preveč trgovin, začnete s številom stacionarnih naprav. Za ostalo pustite 2-3 vtičnice na območju kuhinjskega predpražnika, enega v prostoru za počitek / restavraciji in eno – v bližini vhoda. Če je to veliko, bodite pozorni na vgrajene enote z električnimi vtičnicami.

Napajalniki za kuhinjske vtičnice

Upoštevajte tudi dejstvo, da je treba izračunati število ne samo prodajnih mest, temveč tudi napajalne linije, ki prihajajo iz stikalne plošče. To bo omogočilo:

 • preprečiti prenapetost v omrežju;
 • zagotoviti neprekinjeno in dolgoročno delovanje celotne električne opreme;
 • se izogibajte težavam pri delovanju drugih gospodinjskih aparatov v primeru okvare močne naprave.

To je pomembno! Splošno pravilo za določitev zahtevanega števila linij: vse električne naprave morajo dobavljati z dvojno rezervo. Če je skupna prostornina kuhinjskih aparatov 10 kV, morate zagotoviti oskrbo z električno energijo pri 20 kV.

osnutek

Možnost povezovanja kuhinjskih aparatov z električnimi vodniki

Za hladilnik je treba dodeliti ločeno linijo. To velja tudi za pomivalni stroj in pralni stroj, pečico z zmogljivostjo več kot 5 kV, električne peči. V ločeni vrstici lahko združite vtičnice, ki se nahajajo na delovnem področju in so namenjene za mobilne naprave za začasno uporabo.

To je pomembno! Potrebno je podpisati ločene daljnovode, ki prihajajo iz stikalne plošče. Če je potrebno, morate hitro ugotoviti, kaj je povezano in kje.

Kako izbrati vtičnice v kuhinji

Ključna točka pri izbiri kuhinjskih izhodišč so ekstremni pogoji njihovega delovanja – padci temperature, visoka vlažnost, stalno obdelani gospodinjski aparati, prisotnost majhnih ostankov.

 • Visoka stopnja zaščite pred vlago, kondenzacijo, onesnaževalci in paro ima izdelke z gumijastimi tesnili in pokrovi. To so vtičnice z oznako IP 44.
 • Pri napravah z visoko močjo je potrebno vtičnico z ozemljitvijo in močjo najmanj 20 A.
 • Če namestite vtičnice na kuhinjski predpasnik (delovno območje), potem dobite enodelno enoto in ne posamezne predmete z okrasno okvirsko ploščo. Ne bo le estetsko prijeten, ampak tudi bolj praktični – tesno prilegani deli bodo zaščitili enoto pred kontaminacijo.
vtičnice

Vtičnice z visoko stopnjo zaščite pred vlago

Če je material, izbran za končno obdelavo, preveč dober v svoji celovitosti ali zaradi drugih razlogov, ne morete znova “odtrgati stene”, si oglejte vgrajene bloke.

Prav tako zaslužijo pozornost vtičnice. Ti vam omogočajo, da dobičkonosno uporabite vse centimetre celo najbolj skromne na svojem območju sobe. V prodaji je mogoče najti vozne vodoravne modele (z ravno zadnjo ploščo in nagnjeno sprednjo stranjo) in navpične navpične. Slednji so šarnirski modul, sestavljen iz vtičnice in zaščitnega pokrova iz nerjavečega jekla.

dostava

Podnožje z vtičnico

Vgrajene vtičnice v notranjosti kuhinje

Vgrajeni vtičnici so sodobna in priročna rešitev za vsako sobo. Kuhinja ni izjema. Takšni električni priključki niso nič več kot vsi znani podaljški, ki so “utopljeni” na površini tega ali tega pohištva. V kuhinji se kot delovna površina uporablja pult ali dno omare.

Bodite pozorni! Sodobni modeli vgrajenih enot nimajo le tradicionalnih prodajnih mest, ampak tudi USB vrata za polnjenje mobilnih naprav.

Vrste vtičnic

Vgrajene strukture so razdeljene v dve glavni vrsti: stacionarni in zložljivi.

V izbrani ravnini so nameščeni nepremični modeli brez možnosti spreminjanja položaja. Od vdora drobovja in vlage so vtičnice zaščitene s pokrovčki. Če želite priključiti gospodinjski aparat, je dovolj, da ga premaknete. To je glavna pomanjkljivost, ker pokrov skriva prosti prostor na mizi.

Bodite pozorni! Takšni modeli se v kuhinji redko uporabljajo, zato so primernejši za pisarne in pisarniške prostore.

izhodni blok

Stacionarna vgrajena vtičnica

Modeli, ki jih lahko vzamete, nimajo teh pomanjkljivosti. V stanju mirovanja si lahko ogledate le pokrov enote – njen zgornji del, ki je na površini kosov pohištva samo 1-2 mm videti izjemno lakoničen in estetsko prijeten. Ampak samo potisnite sam pokrov, depresijo na njej ali bližnji gumb, tako da deluje drsni mehanizem. Blokira blok ali celo.

V drugem primeru je potrebno malo napora in ga potegniti do konca. Na vašo pozornost bodo vtičnice popolnoma pripravljene za delo. Da bi jih odstranili, je dovolj, da se “utoni” v pohištvo, tako da vse pritisne na isti pokrov.

Bodite pozorni! Pokrov služi tudi za zaščito izhodnega bloka, zaščito pred drobtinami iz mize, druge majhne ostanke. In s svojo nalogo je veliko lažje obvladovati integracijo konstrukcije v viseči omarici.

zložljivi blok

Namestitev drsnega bloka na dnu ohišja

Spuščljivi izstopni bloki so lahko navpični in vodoravni. Med njimi ni bistvenih razlik, vendar imajo vertikalno usmerjeni modeli lastnost, da se med rednim delovanjem hitro popustijo. Vodoraven lahko povzroči nevšečnosti pri uporabi kotnih vilic.

izvlečna vtičnica

Vertikalna izvlečna vtičnica

zložljivi blok

Horizontalna razširitvena enota v pultu

Vgrajena vtičnica v kuhinji – prednosti in slabosti

Vgrajeni bloki vtičnic – rešitev za sodobno kuhinjo in praktično gostiteljico. Njihove zasluge lahko upravičeno upoštevamo:

 • Razširitev moči majhnih gospodinjskih aparatov.
 • Ni potrebe, da nenehno iščete brezplačen vtič in izmenično priključite gospodinjske aparate v omrežje.
 • Zmanjšanje števila vtičnic, nameščenih na stene, in razvajanja videza.
 • Enostavna namestitev. To je enostavno narediti sami.

Pomanjkljivosti snemljivih prodajnih mest:

 • Primerno samo za začasno priključitev naprav.
 • Ni mogoče namestiti na odsek mize, pod katerim so predali ali plošče.
 • Pri priključitvi in ​​odstranjevanju vtiča jih je treba držati ročno, tako da se enota ne popusti.
 • Visoka cena za zelo kakovostne izdelke znanih proizvajalcev.

Namestitev snemljivega izstopnega bloka z lastnimi rokami

Za lažje montažo se predali izdelujejo z vtičem. Njena prisotnost olajša povezavo prvotnega podaljševalnega kabla na električno omrežje. Morate narediti naslednje:

 • Iz varnostnih razlogov odklopite napajalnik in nosite gumijaste rokavice, ki ne vodijo toka.
 • Določite lokacijo enote.
 • Z uporabo priložene predloge naredite luknjo v zgornjem ali spodnjem delu ohišja.
 • Z pritrditvenimi elementi, ki so priloženi tudi vtičnemu bloku, ga namestite v luknjo.
 • Izdelek priključite na električno omrežje.
namestitev

Namestitev drsnega bloka GTV

Kot lahko vidite, so vgrajene enote enostavno namestiti sami. Preostale trenutke je priporočljivo razpravljati z izkušenim električarjem, ki ne samo opravlja celotno delo, temveč daje tudi pristojne nasvete o opremi kuhinje z gospodinjskimi električnimi napravami.

Video: zložljive vtičnice za pulte

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org