Što je najbolje za kuhinju – pločice ili linoleum – banking-on-green.com

Što je najbolje za kuhinju – pločice ili linoleum

Što je najbolje za kuhinju – pločice ili linoleum

Najpopularniji podovi u Rusiji su, prema statistikama, linoleum. To je jeftin i trajni materijal, koji se štoviše lako brine. Keramičke pločice zauzimaju samo treće mjesto, dajući časni drugi laminat. Ali kad je u pitanju kuhinja, malo ljudi kupuje laminat, jer se ovaj materijal boji vlage. Dakle, morate odrediti što je bolje – pločica ili linoleum za vašu kuhinju.

Što je bolje – pločica ili linoleum

Prednosti i nedostaci linoleuma

Ovaj podni pokrov je izrađen od polivinil klorida, koji je heterogen i homogen. Heterogeni polivinil klorid sastoji se od nekoliko slojeva. Prvi (donji) sloj je temelj osjetila, poliestera, juta, PVC-a. Drugi sloj (postoji svibanj biti nekoliko njih) je stakloplastike, vinil pjenom. Treći (gornji) sloj je prozirni sloj teškog vinila.

Linoleum za kuhinju

Pro linoleuma

 • Širok raspon dizajna i boja. Svaka građevinska trgovina će ponuditi više od 20 varijanti ovog premaza, a njegova će boja biti ono što vaše srce želi: s geometrijskim likovima, obrascima, mramorom ili drvom, pločicama ili laminatom.
 • Troškovi linoleum jeftin. Niži prag cijena je od 120 rubalja po radnom metru.
 • Vrlo je lako raditi s materijalom, čak i osoba koja je daleko od popravka će moći položiti pokrivač.
 • Linoleum se lako brine, ne zahtijeva nikakve posebne deterdžente.
 • Materijal je ugodan do dodira, a ne hladan poput pločice. Pod, prekriven linoleumom, elastičan je i istodobno prilično mek. Premaz je prilično jak, osobito kada je u pitanju linoleum otporan na habanje.
 • Linoleum, namijenjen mjestima s velikim prometnim kapacitetom ljudi, služi desetljećima, bez gubitka atraktivnog izgleda. Kuhinjski linoleum će također poslužiti dosta dugo vremena, ako ga pažljivo rukovati.

Linoleum za kuhinju

Linoleum minusa

 • Ako soba ima puno sunčeve svjetlosti, bilo koji linoleum može izgubiti boju (spali na suncu).
 • Materijal nije otporan na mehaničke utjecaje. Ako na njemu padne nož ili vilica, a ako hodate na cipele s škampima, to može prouzročiti oštećenje podnog obloga.
 • Linoleum ne podnosi pad temperature.
 • Može se pojaviti mrlje. Na primjer, masti, aceton, boja i druge neugodne tvari vrlo su loše isprane s površine linoleuma. No, mrlja se ne pojavljuje, ako odmah reagira i obriše ono što je kaplje ili proliveno.
 • Linoleum se boji kemikalija. To može biti pokvareno s nekim agresivnim deterdžentima. Postoje mrlje, mrlje, pa čak i ćelavost, pa koristite samo linoleum za pranje poda.

Loše napravljen linoleum može pokvariti unutrašnjost

Keramičke podne pločice u kuhinji

Kuhinja se smatra sobom s visokim prometom, tako da kao podna obloga mnogi koriste keramičke pločice. Razmotrite zasluge i nedostatke ovog materijala.

Prednosti keramike

 • Crijep je mnogo jači od linoleuma. Može poslužiti desetljećima, a istodobno će i njegov izgled ostati atraktivan.
 • Velik raspon boja i tekstura. U građevinskim trgovinama možete vidjeti ne samo keramičke pločice, ali i različite vrste porculanskog pločica, kao i staklene pločice. Keramičke pločice mogu imati mat ili sjajnu površinu, biti ukrašene uzorcima za drvo, kamen, metal.
 • Keramičke pločice su otporne na promjene temperature, tako da se mogu postaviti i unutar i izvan prostora (na primjer, na trijemu ili na otvorenoj terasi).
 • Otpor vlage materijala je visok. Crijep će proći bez ikakvih problema poplava, ako ih ima.
 • Crijep je otporan na mrlje i kemikalije. Jednostavno ćete se pobrinuti za pod, na kojem se postavljaju pločice, jer se materijal ne boji kemije, a mrlje na njemu “ne drže”.

Crijep u unutrašnjosti kuhinje

Nedostaci pločica

 • Unatoč svim prednostima, pločica ima nekoliko nedostataka. A glavna od njih je njegova hladnoća. Pločice se mogu grijati samo postavljanjem sustava “toplih podova”.
 • Visoka cijena (u usporedbi s linoleumom). Ponekad, za kupnju podne pločice, trebate postaviti značajnu količinu novca, pogotovo ako kupite skupe visoke kvalitete pločica, a ne jeftino kineski krivotvorenje.
 • Crijep je prilično složen materijal. A ako s linoleumom ne samo novajer graditelj će se nositi, ali čak i osoba daleko od popravaka, onda samo stručnjak pločica stručnjak može staviti kvalitetne pločice. Instalacija pločica je složen i naporan posao, a ako želite da bude lijepo postavljen, morat ćete platiti ne samo za pločicu već i za rad specijalista.
 • Grout brzo gubi svoj izgled. Ako pločica zadržava atraktivan izgled već desetljećima, tada se umivaonik za intertitic zglobove brzo razgrađuje. Stoga upotrijebite foliju tamniju boju i odaberite posebna sredstva za brigu o intertilacijskim šavovima. Izvrsno raspršivanje SILIT BANG za njegu pločica. Uklanja plijesan i sve vrste prljavštine. Treba ga prskati na pločicu i šavove, ostaviti 10 minuta i isprati vodom.
 • Opasnost od ozljeda. Ako svijetlo dijete trči u kuhinji padne na podu linoleuma, neće se ozlijediti koliko pada na popločan pod. Osim toga, pločice na kojima se izlijeva voda postaju vrlo skliske. No, većina proizvođača već je obratila pozornost na to, i za rješavanje problema stvoriti pločicu s posebnim reljefnim premazom. Zahvaljujući njemu, možete se osjećati sigurni čak i na mokrom podu.

Crijep je lijep i otporan na habanje

Što je bolje – pločica ili linoleum: izvučemo zaključke

Sažeti sve gore navedeno, može se primijetiti da su oba ova materijala prikladna za oblikovanje u kuhinji. Međutim, linoleum vjerojatno neće uspjeti vrlo brzo, jer svaki neuspjeli pad teških i oštrih predmeta, koji se koristi u kuhinji obiluje, može prouzročiti njegovu štetu. Isto se može reći io mjestima. Sendvič, proliven sok, kava ili vruće ulje mogu ostaviti mrlje.

Tlo – materijal za doradu, koji je idealan za kuhinju, ako ne uzmete u obzir njegovu hladnoću. Iako, ako krenete u cipele za kućanstvo, nije vam važno. Glavna stvar je kupiti pločicu s mat površine, kao sjajan može uzrokovati ozljede.

Kombinacija pločica i linoleuma na podu u kuhinji

Tako je pločica jača, pouzdanija i izdržljiva od linoleuma. Ali to ne znači da se linoleum u kuhinji ne može koristiti. Samo trebate biti oprezni s ovim premazom. I možete kombinirati ova dva materijala, stavljajući jak pločicu u radno područje, a linoleum u blagovaonici, ugodan na dodir.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org