Stilig og rimelig: hvordan du lager din egen kjøkken benkeplate for keramiske fliser – banking-on-green.com

Stilig og rimelig: hvordan du lager din egen kjøkken benkeplate for keramiske fliser

Stilig og rimelig: hvordan du lager din egen kjøkken benkeplate for keramiske fliser

Kjøkkenet benkeplate er den endelige berøringen, noe som gir møblene et komplett headset. Stor betydning, både fra praktisk synspunkt, funksjonalitet og fra estetikkens stilling, har materialet og overflatestrukturen.

De viktigste materialene som brukes:

 • Naturlig marmor, granitt – dyre naturlige materialer. I tillegg til høye kostnader er det en rekke andre mangler. Stenflater er for tunge, krever spesiell forsiktighet, det er stor risiko for dannelse av sjetonger og sprekker. Med alle ulempene ser slike bordplater dyrt og luksuriøst ut.
 • Bordplater for kjøkken fra en flis – et rimelig alternativ til en dyr stein. Hvis du følger teknikken, kan enhetene tjene i flere tiår.
keramisk topp

En interessant løsning for et romslig kjøkken: benkeplaten, øya og buen er foret med kontrasterende keramikk

 • Plater fra laminert sponplater gjør det mulig å lage en monolitisk overflate av enhver form, og dekorative filmer gjenskaper teksturer og nyanser. Ulempen er svak fuktmotstand, følsomhet for mekanisk skade, skjøthet.

Bordplaten av fliser: billig løsning for kjøkken

Keramiske fasade fliser benkeplater for en liten eller en stor kjøkkenet – det er en billig måte å gjøre en unik pakke: et utvalg av teksturer og farger, gjør at flisen format du å gjenskape utseendet på noen naturlig materiale, uten å investere betydelige beløp i reparasjoner. Bruk metoden for kledning er også tilrådelig når du må reparere eller erstatte den gamle arbeidsflaten.

granitt overflate

Granittfliser passer til alle overflater

Fordeler og ulemper ved keramikk: om det er verdt å flette arbeidsområdet

Keramiske fliser på kjøkkenbordet – praktisk eller ikke? fordeler:

 • Du kan opprette et harmonisk rom ved å velge en flis fra en samling for gulv, arbeidsflate og mellomrom eller forkle.
mosaikkbenkeplate

Flerfarget mosaikkbord

 • Riktig behandlet overflate – helt stramt, svulmer ikke fra vann, damp.
 • Keramikk har tilstrekkelig styrke – overflaten er ikke riper.
 • Lett å rengjøre: Lett å rengjøre, i motsetning til treprodukter eller sponplater, gir det ikke merker fra fett, fuktighet, produkter som avgir fargestoffjuice.
 • Repairability: chipped, eller et nettsted med en sprekk er lett å reparere, erstatte skadet fliser.

Den største ulempen ved vendingen er manglende evne til å gjøre overflaten helt monolitisk, uten sømmer og hull.

Hvordan velge materialet til benkeplaten: tips til mesteren

Når du velger en flis til en ny kjøkkenbenk, må du ta hensyn til 3 parametere:

 • Tekstur av det øvre laget. For kjøkkenet er det nødvendig å velge keramikk med det mest jevne dekorative laget. Porøse teksturerte fliser simulerer en ideell stein, men i løpet av tiden vil det være et problem med rengjøring: smusset forgår lett i små hulrom. Speilet glanset glasur er heller ikke praktisk. Du må rengjøre flisen flere ganger om dagen på spesielle måter.
flat overflate

Glatt overflate uten glasurglass

 • Størrelsen. I valg av størrelse er satt til bare arbeidsflateareal: velg fliser trenger, slik at under operasjonen var mindre avfall og beskjære hadde bare endestykkene. For å møte egnede keramikk av enhver størrelse – fra mosaikk til små til store, som hovedsakelig brukes til gulv.
 • Materiale. Det anbefales ikke å lagre og velge materiale for overflater med intensiv bruk. Fliser laget av porselen stentøy er et ideelt alternativ. Materialet er motstandsdyktig mot slitasje, fuktighet, temperaturvariasjoner og mekanisk skade.
tabletop

Cornice på siden: perfekt kombinasjon med flisene på arbeidsflaten og veggen

I tillegg til keramikk til hovedtorget, er det fornuftig å kjøpe spesielle teksturerte endefliser. Dette vil spare tid på justering og kanten fliser.

Teknikk for produksjon og overfor bordbord: instruksjonene

Produksjonen av en ny kjøkkenbenke for keramiske fliser består av 3 etapper:

 1. Demontering av den gamle benken.
 2. Installasjon og forberedelse av underlaget.
 3. Overfor.

Verktøy og materialer: Det som trengs i arbeidet

Først av alt, må du kjøpe en keramisk fliser til benkeplaten. Beregn ønsket mengde for alle flater: Hoveddelen, forkleet (hvis det er oppgitt), endene. For hovedplaten er det nødvendig å beregne området, kjøp en flis med en margin for området: legg til 10-15%. Beholdningen er nødvendig for å legge ufullstendige fliser og for å erstatte den ødelagte delen.

pakking av fliser

På fabrikkets emballasje angir merkingen størrelsen og mengden i pakken (i stykker eller kvadratmeter)

For et forkle bestemmes mengden av materiale på samme måte: det er ønskelig å tilveiebringe en stripehøyde som tilsvarer lengden på flisen: det vil ikke være nødvendig å kutte av stykker av ønsket lengde. Kantkanter (eller kantlinjer) er valgt, og beregner antall elementer langs overflatenes lengde. Legg til et par stykker for aksjen.

For substratet som skal legges, er det nødvendig å forberede:

 • Sponplate – En spesiell fuktresistent plate. Hvis den gamle arbeidsflaten til sponplaten, kan du legge den som et underlag.
 • Fuktsikre kryssfinér. Det er nødvendig å danne et tolags belegg. Tykkelsen på arket er fra 10 til 15 mm.

Verktøy og materialer:

 • Primer for flis lim (vannavstøtende), lim (tørr sammensetning) for fliser, dekorative fugemasse.
 • Selvklebende nett for forsterkende sideflater, malingsbånd.
 • Selvskærende skruer – helst med et anti-korrosjonsbelegg, opptil 38 – 45 mm lang, avhengig av tykkelsen på underlaget.
 • Skrutrekker, en elektrisk drill med en dyse-blanding, eller bolgarka maskin for skjæring med en roterende kniv for keramikk, stikksag.
 • Linjal, nivå, blyant, spatler (bred og smal).
 • Plast flislagt sokkel.

Base: Forberedelse av overflaten for keramiske fliser

Den gamle benken må fjernes. Før skjæring av en ny plate skal beregne den totale høyden fra gulvet til toppen av arbeidsoverflaten: til høyde pidestaller tilsatt tykkelsen av platen og 2 cm – høyde av limet og fliser. Spesielt forsiktig bør det tas hensyn til foreløpige beregninger, hvis i settet – ikke innebygd, men en separat plate. Det er nødvendig å sjekke om det er mulig å justere høyden på platen og hodesettet med beina.

tabletop

Bordplaten av fliser

Etter demontering begynner den gamle platen å åpne. Mål nødvendig bredde og lengde, ved hjelp av kurvene tegner du formen på vinkelseksjonene. Merk nøyaktig form og kant på hullene til vask og kokeplate. Det anbefales at du velger en flate slik at overflaten består av ett enkelt stykke. Klipp hullene med et elektrisk stikksag, kantene er avrundet.

arbeidet med elektrofilm

Hullene er kuttet med en elektrisk puslesag

Benkeplate, som skal legges ned keramiske fliser, er festet til rammen med skruer i trinn på 5 -. 10 cm plasser inngang caps skruer skrevet fyllstoff. Etter at kantene er riper, må du kontrollere korrektheten av hulldannelsen for teknikken. Kanten på sporet til vask blir behandlet flere ganger med en vanntettforbindelse.

Forberedt overflate må primeres. Først etter at primerlaget har tørket, er det mulig å begynne å legge.

benkeplater sliping

Sideflatene må være malt

Hvis du bruker kryssfiner i stedet for sponplater, må du kutte 2 lag. Den nedre og øvre overflaten overlappes slik at sømmer av de nedre og øvre arkene ikke sammenfaller. Ledd, stedene til tie-in teknikken er forseglet med silikon, akryl tetningsmasse, primet.

overflate priming

Under substratet påføres en vanntettfilm eller en overflate er malt

Som et underlag under flisen brukes gipsfiberplater eller på sementbasis: Tykkelsen av banen er vanligvis 10 mm. Underlaget er festet til konvensjonelt flislim. På hele overflaten av benkeplaten er en spatel med skrå kant påført med en sammensetning, et ark er satt og presset. Påfør ett lag fuktsikker jord.

sementpute

I stedet for en stiv arkbase danner mestere en sementpute på formen

Murverk: teknikk og rekkefølge av kledning

På en lang og jevn overflate er det nødvendig å merke til de keramiske fliser til kjøkkenplater. Merk og hold de sentrale horisontale og vertikale linjene. Murverk utføres fra midten til kantene, eller fra ett hjørne, hvis det ikke er hull på overflaten under siden av teknikken.

kantlegging

Du kan utføre murverk fra kanten

Telle antall rader: Ufullstendige (trimmet) fliser bør være i ekstreme øvre eller nedre rad. Hvis en sokkel brukes, blir kanten såret under endeflaten.

sokkel fører til kanten

Sokkelen er under kanten, og murverket starter fra sentrum

På den primerte overflaten, påfør en bred tannt spatel lim løsning med en tykkelse på opptil 0,8 cm.

lim applikasjon

På flisens klæbende sammensetning forårsaker ikke

Ved å merke flisen er installert, jevnt, men ikke sterkt presset over hele overflaten. Sjekk hvor nøyaktig lagt fliser, stable neste. Gaps blir eksponert ved å dele kryss. Bredden er valgt i henhold til flisens størrelse, standardstørrelsen på gapet er 2,5 – 4 mm.

murverk

Legging utføres i horisontale rader

Sluttflater: murverk

Det er 2 muligheter for å dekorere kantene:

 • De ytre fliser av hovedflaten på bordplaten skal legges med et innspill fra kanten utover for 1 cm, under dem, stumpendestykker.
 • Legging av endeplater utføres med en kant oppover, overlapping kantene av de ytre fliser på hovedflaten.
legger fliser

Enden ansiktet må stikke utover den øvre kanten

Den enkleste måten er å kjøpe spesielle hjørner og fortau. Tykkelsen er lik tykkelsen til hovedflisen, elementene er lett kuttet av og installert på bordplaten behandlet med lim.

fuging

Ferdiggjøring – festefuger

Etterbehandling: Dekorativ fuging

Den ferdige overflaten av benkeplaten med keramiske fliser er igjen i flere dager. For fullstendig innstilling og fordamping av fuktighet fra limløsningen, tar det opptil 3 dager. Umiddelbart etter at arbeidet er ferdig med en fuktig klut, fjern de resterende limene. Ikke bruk overflaten i flere dager.

Endelig prosessering – fugerør. Forbered en liten mengde fuging: mørtelet mister egenskapene i 20 – 30 minutter, slik at sammensetningen avles i små porsjoner. Påfør blandingen med en gummi-fleksibel spatel.

felles behandling

Ved hjelp av en spatel, jobber du forsiktig med leddene

Fjern overskudd. Etter 24 timer etter påføring er det mulig å rengjøre overflaten av løsningsrester.

fuging

fuging

Dessuten, etter tørking, er det mulig å behandle sømmer med en gjennomsiktig vannavvisende primer. Påfør sammensetningen med en tynn børste. Denne behandlingen vil beskytte fugen fra mørkere og mugg.

Video: Installasjon og bekledning av forkle og benkeplater på kjøkkenet

Video guide, hvordan fliser keramisk fliser forkle og benkeplate.

Prosessen med å legge fliser er enkel nok hvis du har ferdigheter til å jobbe. Det er virkelig mulig å lage en keramisk benkeplate selv hvis overflaten er flatt, og du trenger ikke å kutte ut den komplekse formen på kanten. Hvis overflaten er flernivå, og det er nødvendig å arbeide med keramisk granitt, er det bedre å betro prosessen til mesteren. Forbrutt under kutting, må flisen kasseres, og den feilplasserte keramikken vil sprekke og avfalle.

decor

Leave a comment