Sofa dan banquette – penyelesaian terbaik untuk dapur kecil + foto – banking-on-green.com

Sofa dan banquette – penyelesaian terbaik untuk dapur kecil + foto

Sofa dan banquette – penyelesaian terbaik untuk dapur kecil + foto

Dapur untuk orang moden bukan hanya tempat makanan disediakan dan diserap. Ini adalah habitat. Ramai orang di sini menjemput kawan-kawan. Wanita sering menonton TV di sini, menghirup kopi dan serentak melakukan solek. Di sini seluruh keluarga berkumpul untuk bersosial pada topik setiap hari. Jadi mengapa ramai yang masih berfikir bahawa sofa atau kerusi di dapur bukan tempatnya? Jika anda merancang reka bentuk bilik pelbagai fungsi dengan betul, mungkin untuk mengatur kerusi atau sofa kecil untuk dapur di sini. Mereka akan menambah ruang kesenangan, akan memberi rumah tangga satu lagi tempat yang sesuai untuk rekreasi.

Sofa padat kecil - penyelesaian terbaik untuk dapur kecil

Sofa padat ini akan berguna di dapur, tetapi kebersihan pelapis itu perlu dipantau dengan berhati-hati

Dalam beberapa kes, sofa boleh menjadi kebanggaan pelayan wanita. Sebagai contoh, apabila dia sendiri mengembangkan reka bentuknya. Dan di pangsapuri satu bilik sofa dapur dengan katil hanya diperlukan. Lagipun, ia memungkinkan untuk mengaturkan beberapa tetamu untuk bermalam. Jadi, bagaimana untuk memilih sofa untuk dapur?

Reka bentuk dapur yang selesa dengan sofa

Sofa kecil berjaya melengkapkan suasana dapur yang luas

Sofa kecil pada pandangan pertama menduduki sedikit ruang, namun, mereka boleh dipasang bertentangan satu sama lain hanya di dapur yang luas

Pengeluar moden menawarkan pengguna yang memutuskan untuk membeli sofa dapur, julat yang agak pelbagai. Apa yang harus menjadi sofa yang sesuai untuk dapur? Nah, jika ia akan menjadi berkualiti dan tahan lama, diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam, dengan reka bentuk ergonomik dan upholsteri yang menarik. Adakah anda mempunyai dapur kecil dan anda mahu menjimatkan ruang? Perhatikan sudut dapur lembut yang bergaya dan moden. Terima kasih kepada reka bentuk yang mudah, bersama-sama dengan tempat untuk duduk anda akan menerima juga tempat untuk menyimpan perkara-perkara. Ini adalah niche di sofa sudut.

Sebagai peraturan, orang yang suka bergaul ingin meletakkan sofa di dapur mereka, yang sering menerima syarikat rakan-rakan besar dan tidak begitu besar. Mimpi tentang sofa di dapur mereka dan keluarga besar yang suka sarapan pagi yang panjang dan menyeluruh pada hujung minggu dan makan malam di waktu malam. Terlepas dari kenapa anda ingin membeli sofa, cobalah untuk tidak membayangi kehidupan dapur anda dengan perabot yang berkualiti rendah. Pilih sofa yang baik.

Sofa kecil untuk dapur harus tahan lama. Mereka tidak boleh cacat dan kehilangan penampilan elegan walaupun selepas beberapa tahun. Semua perabot dapur perlu kuat dan tahan lama, ini terpakai kepada sofa. Ia sepatutnya mempunyai bentuk yang selesa di belakang dan begitu mendalam sehingga orang dapat duduk dengan selesa di atasnya. Kemudian perhimpunan dapur tradisional anda akan lebih lama lagi. Lebih banyak komunikasi dengan orang tersayang anda – emosi yang lebih positif, kesihatan yang lebih kuat, jangka hayat yang lebih lama. Begitu banyak positif adalah sofa dapur kecil biasa.

Sofa kecil untuk dapur: gabungan keanggunan dan ringan

Wicker sofa kecil untuk dapur menarik bentuk asal, kekompakan dan ringan

Reka bentuk sofa dapur yang popular

Apabila memilih sofa untuk dapur, anda perlu memberi perhatian khusus kepada saiz dan reka bentuk perabot. Bukan setiap apartmen adalah dapur yang luas dan benar-benar selesa, jadi anda perlu mengambil kira kekurangan ruang, tata letak.

Semua sofa dapur boleh dibahagikan kepada dua kumpulan besar: klasik dan sudut. Model kedua-dua jenis boleh mempunyai ciri reka bentuk mereka sendiri, yang juga harus diambil kira.

Model padat

Model sudut ringkas

Pilihan # 1: sofa sudut dengan niche

Pilihan yang ideal untuk bilik ketat. Sofa sedemikian di dapur kecil Jimat ruang, dan duduk di atasnya akan menjadi sangat mudah. Selalunya model sudut direka untuk lebih ramai orang daripada yang klasik. Tambahan tambahan: hampir semua pengeluar di bahagian bawah perabot tempat niche yang luas untuk menyimpan perkara.

Sesetengah model boleh dilipat sehingga dimensi katil penuh. Dalam bentuk yang dipasang, sofa menduduki ruang yang sedikit, namun di dalam ruang terbuka ia cukup mampu menjadi tempat tidur yang selesa. Model ini bernilai dibeli untuk dapur rumah yang mesra, di mana kadang-kadang saudara-mara atau rakan-rakan tinggal bermalam.

Model penjuru

Model penjuru dengan tempat tidur

Pilihan # 2: sofa sofa dengan katil dan lipatan

Sofa biasanya terbentang sehingga saiz katil yang kecil, tetapi selesa. Model boleh menjadi satu dan dua kali ganda. Untuk dapur kecil, pilihan pertama adalah lebih baik. Jika bilik itu besar, ada kemungkinan untuk meletakkan sofa ganda supaya tetamu berasa selesa walaupun pada waktu malam.

Sofa-sofa boleh menjadi kedua-dua dengan punggung dan sandaran tangan, dan tanpa mereka. Mekanisme transformasi – lipatan dan pengeluaran. Sesetengah model menyediakan kotak tambahan di mana anda boleh menyimpan perkara penting.

sofa untuk dapur

Sofa satu bilik untuk dapur

Pilihan # 3: model separa bulat

Untuk bilik-bilik kecil, perlu berhati-hati memilih model “separa” yang betul-betul bulat, tetapi di bilik dapur yang luas, mereka sentiasa sesuai. Untuk bilik kecil (5-7 meter persegi) anda boleh membeli model padat tanpa kemungkinan transformasi, tetapi dengan laci besar di bawah tempat duduk dan rak di sisi. Ini akan membantu mengatur ruang secara rasional.

Di sebuah apartmen studio bersaiz kecil, di mana sudut dapur juga merupakan kawasan rehat, anda boleh memasang sofa separa bulat yang boleh diperluas ke saiz katil double.

sudut dengan rak

Sudut lembut separuh bulatan dengan rak

Pilihan # 4: sofa-bangku

Keanehan bangku-bangku sofa ialah model-model jenis ini paling sesuai untuk menyimpan barang-barang. Mereka tidak dibentangkan, tetapi di tempat duduk terdapat sistem penyimpanan mudah untuk perkara-perkara. Ini adalah pantri kecil yang kecil dengan tempat duduk. Mereka padat, ringan, selesa.

Selalunya model-model itu diperbuat daripada kayu ringan. Mereka bergaya neutral, jadi mereka kelihatan baik dalam hiasan klasik dan di dalam bilik yang dihiasi dalam gaya eko atau negara. Sebagai hiasan tambahan anda boleh menggunakan bantal.

sofa

Sofa dapur

Pilihan # 5: sofa modular

Sofa dapur modular – ini adalah pilihan untuk orang yang suka perabot yang paling berfungsi. Setelah membeli model sedemikian, pemiliknya boleh membuat keputusan secara berasingan yang sesuai dengannya. Jika anda mahu, anda sentiasa boleh menukar borang.

Sebagai “bonus” tambahan, sofa modular boleh dilengkapi dengan bar padat, pendirian untuk majalah dan buku, sistem penyimpanan, rak. Apabila memilih, sangat penting untuk memeriksa kualiti bahan, kerana Hanya bingkai yang kuat yang mampu perkhidmatan lama, jika konfigurasi sofa sering berubah.

sudut lembut

Sudut lembut modular

Apa upholsteri untuk dipilih untuk sofa dapur

Sudah tentu, perkara pertama yang diingati adalah kulit dan pengganti kualiti. Ia mudah untuk menjaga sofa seperti itu, ia tidak terbakar, dan tidak takut dengan kesan berminyak. Tetapi ini tidak bermakna sofa dapur semestinya dibuat daripada bahan-bahan ini. Anda boleh memilih mana-mana kain hiasan moden bukan marmar. Ada kain yang cukup kuat yang tidak menyerap bau, tidak takut dengan noda (contohnya, rotan atau tingkap-tingkap sofa). Di samping itu, jika anda mempunyai dapur yang besar, dan anda merancang untuk meletakkan sofa sepenuhnya di seberang kawasan kerja, anda tidak perlu risau tentang penampilannya.

Secara berkesan kelihatan di mana-mana sofa dapur berwarna kuning air atau putih, tetapi dalam hal ini pelapis itu hanya diperbuat daripada kulit atau pengganti. Untuk dapur dalam gaya negara sofa akan muat dalam kotak. Sofa dengan corak bunga sesuai untuk dapur dalam gaya Inggeris atau Itali, dan jika anda pengikut Jepun, beri perhatian kepada sofa yang mudah dengan penekanan pada bantal cerah.

Sudut dapur dari sofa dengan meja beckons dengan suasana rumah

Sudut dapur lembut yang selesa, dilengkapi dengan meja, akan menjadi tempat kegemaran di mana-mana dapur

Beri perhatian kepada sofa sudut untuk dapur. Ada yang dilengkapi dengan meja sudut tambahan, yang, jika perlu, diubah menjadi kedudukan tempat duduk. Terdapat sofa yang dilengkapi dengan rak dari luar. Ini menjimatkan ruang dan mewujudkan ruang tambahan.

Sofa di pedalaman dapur: bagaimana memilih dan tempat

Sebagai tambahan kepada dimensi dan reka bentuk sofa, kemunculannya adalah kepentingan asas. Ia dipilih bergantung pada gaya reka bentuk, skema warna, ciri-ciri susun atur bilik dan pilihan untuk menempatkan perabot. Hanya mengingati semua nuansa, anda boleh menghiasi dapur dengan sudut yang lembut.

Kawasan makan

Ruang makan dengan bangku sofa

Bagaimana untuk mengatur sudut lembut

Terdapat beberapa penyelesaian yang popular untuk meletakkan sofa di ruang makan:

 • Set dapur bersebelahan. Di dalam bilik susun atur segi empat tepat, perabot lembut diletakkan di sebalik alat dengar. Litar selari sangat mudah. Sudut lembut dan meja makan boleh diatur supaya ada ruang untuk peti sejuk.
 • Di sudut. Padat bersudut sofa di dapur kecil boleh menjadi sebahagian daripada kawasan rekreasi yang selesa. Selebihnya bilik akan tetap bebas untuk menampung barang-barang lain. Adalah lebih baik memilih model dengan niche untuk penyimpanan dan meletakkan barang-barang yang jarang digunakan. Ini akan membantu membebaskan ruang yang lebih berguna.
 • Dengan tingkap. Untuk meletakkan berhampiran tingkap, model klasik atau sudut dengan tingkap teluk adalah sesuai.
 • Di tengah-tengah dapur. Sekiranya kawasan ruangan membenarkan, anda boleh memohon skema pulau untuk meletakkan ruang makan dengan sofa.
Kawasan makan

Ruang makan di tepi tingkap

Cara memilih perabot lembut dalam gaya

Apabila membangunkan projek reka bentuk untuk mana-mana premis, perabot dipilih selaras dengan gaya reka bentuk keseluruhan. Ia perlu bagi bilik untuk kelihatan harmoni terhadap latar belakang. Terdapat beberapa tanda bahawa anda harus memberi perhatian kepada:

 • Gaya Inggeris. Selalunya dalam gaya ini menjadikan ruang tamu, tetapi ia sesuai untuk bilik dapur-makan. Untuk bahagian dalaman, perabot dipilih dalam warna mulia, dihiasi dengan penyepit, berus, bantal dengan monogram.
 • Classicisme. Sofa dalam gaya klasik sentiasa bersifat simetri, dihiasi dengan nada neutral yang ketat. Hiasan sesuai – mengukir ukiran dan penempaan.
 • Empayar. Sukar untuk mencari gaya yang lebih berseni dan sombong. Untuk bilik-bilik yang dihiasi semangat Empayar, pilih potongan-potongan furnitur mewah.
 • Gaya Greco-Rom. Sudut lembut, dihiasi dengan kain yang kaya dengan warna merah dan emas, sesuai.
 • The Baroque. Garis lancar, bentuk bulat, ukiran kayu adalah tanda-tanda perabot barok. Sofa dihias dengan mewah.
 • Art deco. Untuk sofa dapur di dapur art deco adalah hiasan terang yang khas. Adalah penting untuk mematuhi langkah itu, supaya perabotnya tidak kelihatan lurus.
 • Moden. Bentuk asal, asimetri, upholsteri cerah – perabot sedemikian sesuai dengan ke dalam ruangan dalam gaya Art Nouveau.
 • Seni pop. Gabungan bentuk mudah dan hiasan unik sentiasa menarik perhatian. Ini adalah tanda utama perabot seni pop.
 • Minimalisme. Interior minimalis sentiasa mudah, berfungsi. Untuk upholstery, anda perlu memilih bahan pastel cahaya atau nada neutral.
 • Berteknologi tinggi. Kaca, logam, plastik ringan dengan permukaan berkilat, jumlah butiran minimum – semua ini sesuai untuk hiasan dapur berteknologi tinggi. Bagi skema warna, warna putih, perak, kelabu, merah akan sesuai.

Sofa dalam klasik, gaya Greco-Rom, Empayar dan Baroque boleh ditutup dengan baldu, tetapi dengan mengambil kira kekhususan dapur, lebih baik memilih penutup penutup atau bedspreads. Pilihan – padding dari kozhzama dalam warna yang sesuai dan unsur hiasan tambahan, menguatkan kesannya.

Sudut lembut

Sudut lembut dalam gaya berteknologi tinggi

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org