Ručno oslikane vaze: 3 master-classes i 45 dekor ideja – banking-on-green.com

Ručno oslikane vaze: 3 master-classes i 45 dekor ideja

majstorske klase na slikarskim vazama

Vaze od stakla ili keramike, oslikane i ukrašene vlastitim rukama, mogu biti odličan dar, vjenčanja ili predmet dekor za vaš dom. Ručna slika na staklu / keramici ovisno o željenom uzorku i tehnici može biti i teška, zahtijevajuće vještine i vrlo jednostavna, pristupačna početnicima.

Master Class № 1: Moderna geometrija za početnike

Za stvaranje ovdje je gladak i moderan dekor vaze sa svojim rukama ne moraju biti u stanju izvući – glatke i uredne pruge, zigzags i križaju linije mogu se izraditi pomoću trakom.

Vazno slikanje iz stakla i keramike

Trebat će vam: sprej boje, akril ili vitraž boja za staklo i keramiku, četkica (akrilna za prekrivanje, a pogodni za sinteze četka obojenog – Natural) trakom (ponajprije različite širine) i nokte maknuti ili alkohol za odmašćivanje, pamuk jastučići i štapići.

Tehnika crteža:

 1. Odmašćite keramičku ili staklenu vazu pamučnim diskom i bilo kojim odmašćivačem;
 2. Čim se površina osuši, ljepilo se vazom primjenom načela matrice, na primjer, kao što je prikazano na ovim fotografijama (pomaknite desno).
 • Vazno slikanje cvijeća vlastitim rukama
 • Vazno slikanje cvijeća vlastitim rukama
 • Vazno slikanje cvijeća vlastitim rukama

Savjet: vrlo lijep efekt može se postići lijepljenjem vaze uskim trakom kao što je prikazano dolje.

 • Slikanje vaze vlastitim rukama
 • Slikanje vaze vlastitim rukama
 1. Stavili smo vazu na novine i počeli nježno slikati ne-ljepljene dijelove i dno, idući u škotski, tako da su rubovi slike na vazi jasni. U ovoj majstorskoj bočici se koristi u limenci, ali možete koristiti akrilne ili obojene staklenke, a također nadopunjuju crtež konturama.
 2. Sada ostaje čekati da se boja potpuno osuši. Vrijeme sušenja za sve boje je drukčije, stoga ih morate voditi uputama proizvođača. Sprej boje vrlo brzo se suši i ne zahtjeva pečenje, ali akril i obojeni, u pravilu, možete ispeći, staviti vazu u pećnici 15 minuta na 150 stupnjeva, ili dati im da se osuši prirodno za 2-4 sati.

Za vašu nadahnuću odabrali smo najljepše ideje za uređenje vaza vlastitim rukama pomoću vrpce. Pogledajte fotografiju u nastavku – ovaj jednostavan dekor može ukrasiti čak i najelegantnije vjenčanje.

Zamotajte sliku za svadbu

Podne vaze su vrlo velike, a stoga ih slikanje na ruke dugotrajno i dugotrajno zadaće, ali pomoću šabe kao šablone možete ih ukrasiti što je brže moguće.

Slike vase vaze

Pažljivo pogledajte izbor boje boja. Neobične boje, kao što su zlato, srebro, bakar, pastel, kao i bijela i crna boja odmah preobraziti običnu čašu ili keramičku vazu u dizajnu objekta ukras.

 • Ideje za slikanje drvenih vaza
 • Ideje za slikanje keramičkih vaza

Ideje za slikanje drvenih vaza

Ideje za slikanje vaze od stakla

Vazno slikanje zlatnom bojom

Master-class № 2: Spot slika vase

Za one koji nisu u potrazi za jednostavan način i želi da ukrasite vazu složeniji uzorak, nudimo ovladati tehnikom licu mjesta slikanja, također poznat kao vrhunac, ili point-to-point.

Slikarstvo uočene vaza

Trebat će vam: alkohol ili aceton, pamuk jastučići i štapovi za odmašćivanje i lik korekcija i pripremiti kvalitetan pregled crtanje tinte, na primjer iz Marabu ili Decola. Također možete koristiti akrilne boje i malu sintetičku četku, pamučnu gumu ili čačkalicu.

Tehnika crteža:

 1. Prvo, morate osloboditi vazu i pričekati da se osuši.
 2. Majstori točkastih slika mogu nacrtati crtež na vaze bez pomoći skica, vješto improvizirati u procesu kreativnosti. Ali za početnike, bolje je najprije obrisati obrise željenog uzorka.
Kako prenijeti crtež u vazu za buduće slikanje
 • Prijenos slike na neprozirnu vaza može biti s mekom olovkom jednostavno: ispisati ili nacrtati sliku na odgovarajuću veličinu, rezati, i stavite ga na drugi list papira „lice” prema dolje, a zatim pažljivo premazati olovku unutra letke sa slikom. Vaš je zadatak pokriti čitavo područje slike s pločom. Sada je potrebno priložiti i osigurati traku na pogrešnoj strani zasjenjenom lista vazi, a zatim nacrtati obris slike s istom olovkom (po mogućnosti tupim) kao što je prikazano na slici na desnoj strani. Dakle, na površini će biti jedva primjetna skeč koji će olakšati vaš rad;
 • Za bojanje staklene vaze, dovoljno je ručno ispisati ili nacrtati pomoćnu skicu, a zatim je zalijepiti na poleđini.

Savjet: Pri odabiru uzorka za prozirnu vazu, ne zaboravite da će se uzorci ili slike na zidovima preklapati jedna s drugom. Stoga je glavni uzorak bolje postavljen na jednoj strani vaze, a na njenom odmoru primjenjuje pozadinu, tj. Nenametljivu sliku.

 1. Prije početka slikarstva vaza, praksa na papiru stavio iste veličine točku, održavanje jednak razmak, koji mora biti takav da bodovi bili razlikovati, ali formirao jednu neprekinutu liniju.

Trenirajte prije slikanja vaze

Ispitajte sve obrise – ne smiju biti tekuće i guste. Također pripremite iglu za čišćenje mlaznice cijevi i pamučnog obrisa radi ispravljanja neuspjelog uzorka.

Slikarstvo uočene vaza

Ako je zahtjev točka slike direktno iz tube osjećate teško ili ne opisuju boje – nije važno, koristite akrilne boje. Točka različitih veličina mogu biti smješteni uz pomoć raspoloživih resursa – gumicu na olovke, čačkalica, igla, pamuk obrisak, malom četkicom, pa čak i njegov tupi kraj kao što je prikazano na slici.

Spot slikanje s obrnutim krajem četke

Spotted vaza slika s čačkalica

 1. Kada je uzorak završen, stavite vazu u pećnicu prema preporukama proizvođača. Tipično, tinta je potpuno suha za 24-72 sati na prirodan način ili pečenjem u pećnici 30 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva (osim ako koristili ispeći konture). Naravno, velike vanjske vaze koje ne stupe u pećnicu moraju se prirodno osušiti.

Ideje za ukrašavanje keramičke vaze mogu se prikupiti iz sljedeće zbirke fotografija.

 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu
 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu
 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu
 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu
 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu
 • Ideje popisa točaka za keramičku vazu

Evo primjera točkastog stakla.

Ideje točkastog staklenog vaze

Ideje točkastog staklenog vaze

Ideje točkastog staklenog vaze

Ideje točkastog staklenog vaze

Ideje točkastog staklenog vaze

Master-class № 3: Staklo od stakla staklenog vaza

Konture se mogu nacrtati ne samo u tehnici točkica – u kombinaciji s obojenim staklenim bojama, ručno oslikane vaze mogu oponašati vitraž.

Slikarstvo vaze s vlastitim rukama

Trebat će vam: odmašćivanje, pamuk jastučići i štapovi, profili, vitraž boje, prirodna četkica, kao i pomoćna skica, tiskani ili oslikane svojim rukama (ako je potrebno).

Savjeti: Boje od vitraja su na različitoj osnovi. Za bojanje vaze, boje na alkoholu ili vodi će učiniti. Također imajte na umu da se nebijeljena boja treba pričvrstiti posebnim lakom za vitraž. Ova je opcija prikladnija za dizajn velike otvorene vaze koja ne stane u pećnicu, u drugim je slučajevima bolje kupiti pečenu boju.

Tehnika crteža:

 1. Odmašite staklo;
 2. Popravite skicu unutar vaze;
 3. Polazeći od stražnje strane slike nacrtajte zatvorene konture, po potrebi prilagodite linije. Zatim dopustite konture da se osuše oko 2 sata. Ubrzavanje procesa pomoći će sušilici za kosu ili pečenje u pećnici 15 minuta (150 stupnjeva);
 4. Sada morate popuniti obrise bojom, ravnomjerno ga dijelite četkom. Boje od vitraja su tekućine i tekućine – morate ih prilagoditi. Glavna načela – boja obojenog stakla trebala bi doći u dodir s konturama, a ne možete ostaviti “nezaštićeno”.
 5. I konačno, pola sata stavimo oslikanu vazu u predgrijanu pećnicu 150-170 stupnjeva.

Više informacija o tehnologiji vitraža možete pronaći u sljedećem videu.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org