Ръчно рисувани вази: 3 майсторски класове и 45 идеи за декорация – banking-on-green.com

Ръчно рисувани вази: 3 майсторски класове и 45 идеи за декорация

майсторски класове върху вази за боядисване

Вази от стъкло или керамика, боядисани и украсени със собствени ръце, могат да бъдат отличен подарък, сватбена украса или предмет на декорация за вашия дом. Ръчно рисуване върху стъкло / керамика в зависимост от желания модел и техника може да бъде трудно, изискващо умения и много проста, достъпно за начинаещи.

Майсторски клас №1: Стилна геометрия за начинаещи

За да създадете тук е лъскав и стилен декор вази с ръцете си не е необходимо, за да може да се направи – гладки и чисти ивици, зиг-заг и пресичащи се линии могат да бъдат създадени с помощта на самозалепваща лента.

Ваза от стъкло и керамика

Ще ви трябва: спрей боя, акрил или оцветени стъкло боя за стъкло и керамика, четката (за акрилни бои подходящ синтетичен четка за оцветени – естествени) маскиране лента (за предпочитане на различни ширини) и лакочистител или алкохол за обезмасляване, памучни тампони и пръчки.

Техника на рисуване:

 1. Обезмаслете керамичната или стъклена ваза с памучен диск и обезмаслител;
 2. Веднага след като повърхността изсъхне, лепираме вазата като използваме принципа на шаблона, например, както е показано на тези снимки (превъртете надясно).
 • Ваза за цветя със собствени ръце
 • Ваза за цветя със собствени ръце
 • Ваза за цветя със собствени ръце

Съвет: много красив ефект може да се постигне чрез поставяне на ваза с тесен лента, както е показано по-долу.

 • Живописвайки ваза със собствените си ръце
 • Живописвайки ваза със собствените си ръце
 1. Поставяме вазата във вестника и започваме леко да рисуваме нелепените области и дъното, като отиваме в шотландския, така че краищата на снимката върху вазата да са ясни. В този майсторски клас боята се използва в кутията, но можете да използвате акрилни или оцветени стъкла, както и да допълвате рисунката с контури.
 2. Сега остава да изчакаме боята да изсъхне напълно. Времето за изсъхване за всички цветове е различно, така че трябва да се ръководите от инструкциите на производителя. Спрей бои изсъхнат много бързо и не изискват печене, но акрил и оцветени, като правило, можете да се пекат, сложи вазата във фурната за 15 минути при 150 градуса, или да се даде им да изсъхне по естествен начин в продължение на 2-4 часа.

За вашето вдъхновение ние сме избрали най-красивите идеи за декориране на вази със собствените си ръце, като използвате лента за скуот. Погледнете снимката по-долу – този прост декор може да украси дори най-елегантната сватба.

Ваза картина за сватбата

Етажните вази са много големи и затова ръчното рисуване върху тях е дълъг и отнемащ много време задача, но с помощта на Scotch като шаблон можете да ги украсявате възможно най-бързо.

Боядисването на външна ваза

Внимателно се обърнете към избора на цвета на боите. Необичайни нюанси, например, злато, сребро, мед, пастел, а също и бели и черни цветове веднага ще превърнат обикновената стъклена или керамична ваза в дизайнерска декорация.

 • Идеи за боядисване на дървени вази
 • Идеи за боядисване на керамични вази

Идеи за боядисване на дървени вази

Идеи за боядисване на стъклени вази

Ваза боядисване със златна боя

Майсторска класа №2: Боядисване на ваза

За тези, които не търсят лесни начини и искат да украсят вазата с по-сложен модел, предлагаме овладяване на техниката на боядисване, която също се нарича връх или точка до точка.

Отпечатана ваза картина

Ще ви трябва: алкохол или ацетон, ватирани дискове и пръчици за обезмасляване и корекция на шаблони, както и за изготвяне на подготвителни качествени бои за контури, например от Marabu или Decola. Също така можете да използвате акрилни бои и малка синтетична четка, памучен тампон или клечка за зъби.

Техника на рисуване:

 1. Първо, трябва да обезмасните вазата и да я изчакате да изсъхне.
 2. Майсторите на боядисване на точки могат да нарисуват рисунка върху ваза без помощта на скици, умело импровизирайки в процеса на творчество. Но за начинаещи е по-добре първо да очертаете схемата на желания модел.
Как да прехвърляте рисунка във ваза за бъдещо живопис
 • Прехвърляне на изображението, за да непрозрачен ваза може да бъде с мек молив проста: разпечатате или да се направи снимка на подходящ размер, нарязани, и го поставете върху друг лист хартия “лицето” надолу и след това внимателно да рисува върху молива отвътре навън листовки със снимка. Вашата задача е да покриете цялата област на снимката с плоча. Сега е необходимо да се приложи и осигуряване на лента към опаковата страна на сенчести листа вазата, а след това направи очертанията на картината със същия молив (за предпочитане тъп), както е показано на снимката в дясно. По този начин едва забележима скица ще остане на повърхността, което ще ви улесни да работите;
 • За да нарисувате стъклена ваза, достатъчно е да разпечатате или да нарисувате допълнителен скиц ръчно, след което да го поставите на обратната страна.

Съвет: Когато избирате шаблон за прозрачна ваза, не забравяйте, че шаблоните или изображенията по стените му ще се припокриват един с друг. Следователно, основният образец е по-добре поставен от едната страна на вазата, а при останалата част – върху фон, който е ненатрапчива картина.

 1. Преди да започнете да рисувате вази, практика върху хартия постави една и съща величина точка, поддържане на равни интервали, което трябва да бъде такова, че точките са различими, но формира единна непрекъсната линия.

Обучение преди боядисване на вазата

Изпробвайте всички контури – те не трябва да са течни и гъсти. Също така подгответе игла за почистване на дюзата на епруветката и памучен тампон, за да коригирате неуспешния модел.

Отпечатана ваза картина

Ако приложението на точково изображение директно от епруветката изглежда трудно или ако нямате контурни бои – няма значение, използвайте акрилни бои. Точки с различни размери могат да се задават с помощта на инструменти – гумичка върху молив, клечки за зъби, игли, памучен тампон, малка четка и дори тъп край, както е показано на снимката.

Боядисване на място с обратен край на четката

Боядисана ваза с клечка за зъби

 1. Когато шаблонът завърши, поставете вазата във фурната съгласно препоръките на производителя. Обикновено цялата боя се изсушава 24-72 часа по естествен начин или чрез печене в пещта за 30 минути при температура 170 градуса (ако сте използвали печени очертания). Разбира се, големи вази на открито, които не се вписват във фурната, трябва да се сушат естествено.

Идеите за декориране на керамична ваза могат да бъдат събрани от следващата колекция от снимки.

 • Идеи за точков списък за керамична ваза
 • Идеи за точков списък за керамична ваза
 • Идеи за точков списък за керамична ваза
 • Идеи за точков списък за керамична ваза
 • Идеи за точков списък за керамична ваза
 • Идеи за точков списък за керамична ваза

И тук са примери за боядисване с точково стъкло.

Идеи на боядисани с боядисани стъклени вази

Идеи на боядисани с боядисани стъклени вази

Идеи на боядисани с боядисани стъклени вази

Идеи на боядисани с боядисани стъклени вази

Идеи на боядисани с боядисани стъклени вази

Майсторска класа №3: ​​Боядисване на стъклена ваза от витражи

Контурите могат да бъдат съставени не само с точкова техника – в комбинация с боядисани стъкла, ръчно рисувани вази могат да наподобяват витражи.

Витражи, боядисване на ваза със собствените си ръце

Ще ви трябва: обезмаслители, ватирани дискове и пръчки, контури, боядисани стъкла, естествена четка, както и допълнителна скица, отпечатана или боядисана със собствените си ръце (ако е необходимо).

Указание: боите от виолетово стъкло са на различна основа. За да рисувате вазата, ще направите боя на алкохол или вода. Също така имайте предвид, че не-печената боя трябва да бъде фиксирана със специален лак за витражи. Тази опция е по-подходяща за проектиране на голяма външна ваза, която не се вписва във фурната, в други случаи е по-добре да купите печена боя.

Техника на рисуване:

 1. Омекоте стъклото;
 2. Прикрепете скица от вътрешната страна на вазата;
 3. Започвайки от задната страна на снимката, изчертайте затворени контури, като при необходимост коригирате линиите. След това оставете контурите да изсъхнат за около 2 часа. Ускоряването на процеса ще помогне на сешоара или печенето във фурната за 15 минути (150 градуса);
 4. Сега трябва да напълните очертанията с боя, равномерно да го разпределите с четка. Боите от витражи са течни и течни – трябва да се адаптирате към тях. Основните принципи – боядисаната стъклена боя трябва да влезе в контакт с контура и не може да оставите “незащитени”.
 5. И накрая, поставяме боядисаната ваза в предварително загрята фурна за 150-170 градуса за половин час.

Повече информация за технологията за стъкло може да бъде намерена в следващия видеоклип.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org