Разбираме как да настроите плота в кухнята стъпка по стъпка

Разбираме как да настроите плота в кухнята стъпка по стъпка

Масата е не само маса за рязане в кухнята, но и декорация на цялата слушалка. Ако сте започнали ремонт и трябва да подмените плота в кухнята, трябва да решите избора на материал. В строителните магазини можете да си купите нов плот или да го направите сами. Така че не само спасявате, но и изключвате кухнята си, като отново доказвате себе си и близките си, че сте творчески човек.

Спазването на прости правила за инсталиране на плот за маса ще удължи експлоатационния живот за дълго време

Правилно инсталирана маса за маса в кухнята ще продължи повече от една година

Как да инсталирате кухненския плот в кухнята

Ако сте купили камък или стъклен плот, по-добре да поверите инсталацията на професионалисти. В края на краищата, вие не знаете тънкостите на процеса и можете да повредите скъпо нещо. Ако сте закупили работна маса от EAF, ще можете сами да се справите с инсталацията, при условие, че имате умения за изграждане на елементарен дизайн.

Монтирането на плота в кухнята предполага наличието на всички необходими материали и инструменти. Така че, ще ви трябва: теракот, която ще покрива повърхността на плота, мистрия маса от теракот, плочки или инсталация лепило пистолет силикон germetkom, мистрия, плочка с волфрам покритие за рязане на плочки, мозайка, набор от инструменти (винтове, отвертка, ъгъл) и водоустойчива дървена печка. След като подготвите инструментите, можете да започнете работа. Замяната на плота в кухнята трябва да започне с разрушаването на старата. Въпреки факта, че старата масичка вече не е полезна, трябва да я премахнете внимателно, за да не повредите кухненския комплект.

Използването на инструменти значително улеснява процеса на инсталиране на плота

Монтирането на плот в кухнята изисква определени умения за работа с инструменти

Новата плоча на масата трябва задължително да бъде съобразена с размерите на мебелите. Възможно е излишъкът да бъде намален. След това изложете незащитени ръбове на ПДЧ. Този материал бързо абсорбира влагата, затова се отстранява с помощта на уплътнител. Ако поставите плота на масата с разливане на плочата, е по-добре да ги затворите със специални крайни пластини.

Всички таблици трябва да бъдат изравнени, в противен случай външният вид на кухнята може да се влоши

За да не се наруши хармонията на интериора, всички маси трябва да бъдат определени според нивото

Трудности при замяната на масите

Комплект от много плотове включва специален край с лепило, което лесно се залепва към трионите с желязо. След залепването ръбът се обработва с нож и пила. Но качеството на залепването на този ръб не е най-високо, крайната плоча е много по-добра.

Много е важно вашата маса да стои равномерно на всички маси. Така че, те трябва да бъдат изложени на ниво.

Монтирането на кухненски плотове е прост, но отговорно процес

Една мъчителна работа по инсталирането на плота за маса ще даде отличен резултат

Решетъчните отвори за плота и мивката могат да бъдат електрически мозайката. Не забравяйте да работите с уплътнителя. По-добре е да поставите шайбата върху уплътнителя, не използвайте залепващата лента. Избягвайте инсталирането на миксера директно в плота от ПДЧ. Около кърпата влага неизбежно се натрупва, което ще доведе до подуване на плота.

По дължината на стената инсталирайте ръба на стената, след като предварително обработите ставата между плота и стената с уплътнител.

Краищата на плота за маса могат да бъдат защитени от повишена влажност с помощта на уплътнител

Обработката на ръбовете на мивката с уплътнител е предпоставка за предпазване на работния плот от висока влажност

Съвременната технология ви позволява да произвеждате такива плотове, които са добре устойчиви на влага и механични повреди. Но погрешното инсталиране може да развали всичко. Ето защо, бъдете изключително внимателни при инсталирането на масата с вашите ръце.

Как да направите кухненски плот за вашата кухня

Най-популярните настолни компютри са ръчно изработени от маси, покрити с керемиди, така че ще спрем да правим такава масичка.

Изберете плочка, така че да е в хармония с кухненската престилка. Най-добрият избор за кухнята са порцелановите каменинови изделия. На твърдост е почти нисък от естествения камък, характеризира се с ниска водопоглъщаемост, висока износоустойчивост и широка гама от цветове. При избора на керамичен гранит трябва да вземете предвид релефа на повърхността. Текстурираната повърхност има своите предимства и недостатъци. Релефът изглежда страхотно, но по време на работа е възможно да се натрупа прах, мръсотия и мазнина в изпъкналите плочки. Това прави много по-трудно почистването на плота, затова е най-добре да изберете полирана повърхност. За облицовка можете да изберете мозайка, малка плочка (10×10, 7×7) или голяма плочка (30×30, 60×60). Изборът зависи от размера на кухнята и облицовката на престилката.

Красив външен вид и практичност - основните предимства на плота от плочки

Горната част на плочката има не само привлекателен външен вид, но и практически предимства

Върхът на плочките обикновено се различава значително от стария плот, защото слоят плочки ще го направи два пъти по-дебел. До повърхността на масата оставаше плоска, е необходимо да се “удави” структурата в тялото. За тази цел е необходимо в дълбочината на масата да се конструира носеща рамка, върху която ще почива покривната плоча на плочката. Променяйки разстоянието между вертикалните елементи на масата, продължавайте да изрежете опората от ПДЧ. Следващият етап на работа е фиксиране. Използвайки монтажно лепило, ние прикрепяме опората към стените на масата на дълбочина на дебелината на ПДЧ. Веднага след като лепилото се справи с повърхността, ние фиксираме винтовете с винтове. Всички части на конструкцията трябва да бъдат обработени с водоустойчива импрегнация за дърво. В никакъв случай не можете да запишете дизайн, тъй като всъщност е в основата на плота. Сега преминете към рязане.

Технология на монтаж на плочки с плочки

Новото покритие на масата е внимателно отрязано от ПДЧ. За да направите това, първо трябва да направите всички измервания. Ако планирате да направите вграден плот, трябва да направите измервания, като вземете предвид дупките за плота и мивката. Панелът за изрязване е монтиран върху рамката на носача. В местата за контакт на плота с опорите трябва да се смаже с монтирано лепило и допълнително закрепена с винтове. Сега започваме да изолираме разливите, за да избегнем техния потенциален контакт с водата. За да направите това, използвайте силиконов уплътнител.

Точност и точност при работа с плочки - основните условия за удовлетворяване на резултата от тяхната работа

Работата с плочки изисква определени умения и точност

Сега ние работим с плочката. Полагането на стандартни плочки трябва да се планира предварително. Опитайте се да нарисувате плота на масата, така че цели плочки да падат върху фугите на вертикални и хоризонтални повърхности. Част от керемидата трябва да бъде изрязана с фолио, покрито с волфрам, режещ инструмент или специални клещи. Имайте предвид, че дори специалистите понякога позволяват брак на този етап от работата, така че купете плочки с марж. Работата с мозайката е много по-проста, като полагането може да се направи без допълнително планиране, защото малка плочка е по-удобна за поставяне на повърхността. След като сте направили маса от плочките, е възможно да не спрете и да продължавате да поставяте керемида на престилка.

Вливане на масата

Плочките трябва да бъдат поставени върху лепилото, което е подходящо за ПДЧ. Оставяме завършената маса в мир. Водата трябва да се изпари от лепилото, а плочката трябва да държи здраво повърхността. Последният етап е панел. Работният плот редовно ще бъде подложен на екстремни натоварвания – контакт с гореща температура, влага, грес и почистващи препарати, така че обикновено залепването тук може да не е подходящо. Най-подходящият материал за тази цел е фугиращата смес на основата на епоксидна смола. Те са по-устойчиви на агресивни компоненти. Трябва да се има предвид, че работата с епоксидни смоли е доста трудна, тъй като представлява дебела маса, която е неудобна за прилагане по обичайния начин. Ако не отстраните остатъците от фугите от керемидата във времето, можете да разрушите цялата извършена работа, тъй като е почти невъзможно да извадите “изсушената” маса. За да се улесни пълненето на шевовете, можете да защитите плочката с лента за боядисване и да използвате спринцовка за запълване на шевовете. Алтернатива на епоксидни смоли е комбинираната епокси-циментова замазка. Предимството му е, че тази фугираща смес е по-лесна за използване.

Има няколко начина за фугиране на работния плот

Залепването на шевовете върху плота на масата ще даде по-чист вид

Друга възможност за фугиране на фуги е изстъргването на съединения на основата на цимент, при което варовиковият агрегат се заменя с фин кварц. Този материал е устойчив на абразия и химически агенти. След инжектиране след три дни, две стави трябва да бъдат третирани с укрепващо хидрофобизиращо съединение. В този случай самата плочка е запечатана с лента за боядисване. Получените шевове ще бъдат устойчиви на всякакви въздействия. Шейката между стената и плота на масата минава през уплътнителя.

Когато се обърнете към плота с керамичен гранит, препоръчваме да направите контактна повърхност. Обикновено това се прави по два начина: плочките се полагат върху гипсови влакна, устойчиви на влага, или върху циментов слой. Разбира се, циментовият слой осигурява надеждността и издръжливостта на конструкцията.

Мозайка върху масата с вашите ръце ще направи уникалния интериор в кухнята

Много оригинална изглежда мозайка върху масата на остатъците от плочки, фрагменти от порцелан и стъклария и други елементи

Не забравяйте за краищата. Трябва да лепите целия плот на масата, дори и тези места, където ръбовете не се виждат. Мебелите фабрики често спестяват ръба, което води до отрицателни последици, например, навлизане на влага. Има много опции за изправяне на крайните повърхности. Можете да изрежете плочките с ленти и да ги поставите върху лепилото. В този случай остри ръбове трябва да бъдат заточени на шлифовъчната машина. Като завършващ материал на краищата, алуминиевият профил се оказа много добър, чиито ъгли трябва да се търкат с шкурка.

Изправени пред ъглите трябва да мислят предварително. Ако решите да лепете върху задника на плочките или декоративната бордюра под прав ъгъл, след което поставяте плочките върху плота, вземете първия ред около един сантиметър. За да се опрости работата, полагане на първия ред, незабавно излагайте крайните плочки. Размерът на шева се регулира от кръстове.

decor

Leave a comment