Produksjon av fasader til kjøkken fra MDF – hemmeligheter av teknologi – banking-on-green.com

Produksjon av fasader til kjøkken fra MDF – hemmeligheter av teknologi

Produksjon av fasader til kjøkken fra MDF – hemmeligheter av teknologi

Historien om møbler laget av MDF (fra engelsk MDF -. MediumDensityFibreboard) har sin opprinnelse i 60-årene av forrige århundre, da de begynte å aktivt bruke teknologi for å produsere fiberplate med middels tetthet i USA. Selv om dette materialet i møbelproduksjonen i post-sovjetiske landene ble brukt først etter 30 år, forhindret det ikke raskt i å bli populær og seriøs konkurranse med sponplater og naturlig tre. Moderne teknisk utstyr tillater å gjøre fasader MDF i enhver form, og fargepalett, men mer viktig aspekt er de unike egenskapene til materialet gjennom hvilken møbelet er i stand til å tåle ekstreme ytre belastninger, noe som er særlig viktig for kjøkkenet.

Hvorfor MDF er den beste løsningen for kjøkkenmøbler

For produksjon av MDF brukes ulike avfall fra trebearbeiding. Først blir de bearbeidet til finkornet sagflis, som deretter komprimeres under påvirkning av høy temperatur. Som bindemiddel brukes en spesiell harpiks som forårsaker minimal formaldehydutslipp, noe som setter dette materialet på nivå med det vanlige treet når det gjelder miljøvennlighet.

MDF

Sammenlignet med et sponplater har MDF en mer tett struktur

Hovedfordelen ved MDF foran sponplater og naturlig tre er den lavere avhengigheten av materialet på fuktighetsnivået i rommet. Det er kjent at sponplaten med kort kontakt med vann mister sin form og styrke. Treet tåler til slutt, som følge av at det kan oppstå sprekker på møblene, som ikke alltid er synlige under lakken, men er helt synlige under vanlig maling. I sin tur er et mediumtette fiberplate mindre utsatt for slike deformasjonsprosesser, så det brukes oftest til fremstilling av kjøkkenfasader.

Merk: MDFs evne til å motstå fuktighet bestemmes av tetthetsindeksen. Gjennomsnittlig tetthet av slikt materiale fra forskjellige produsenter er 700 kg / m³. Hvis den overstiger 1000 kg / m³, kan komfyren trygt overføre luftfuktigheten i rommet uten ytterligere påføring av fuktresistente impregneringer.

Til tross for sin styrke refererer MDF til myke materialer og er veldig enkelt å behandle, slik at møbler beslutningstakere og designere liker å jobbe med det så mye. Å ha en fresemaskin ved hånden, blir det mulig å produsere nesten hvilken som helst profil. Hvis utformingen av kjøkkenet antar tilstedeværelsen av halvcirkulære elementer, kan pressen bøye arket til ønsket form.

kjøkken fra MDF

Designer kjøkken fra MDF

Profesjonell produksjon av kjøkken MDF-fasader

Prosessen med å produsere møbler fasader med bruk av spesialisert utstyr inkluderer flere teknologiske faser:

 • Klipp ark;
 • overflate fresing;
 • utvendig etterbehandling.

Skjæreplater

MDF-ark som brukes i produksjon av møbler har i utgangspunktet et stort format, derfor blir de utsatt for ytterligere kutting. Saging av materialet i henhold til de angitte dimensjonene utføres på formateringsmaskiner som kan kutte i alle vinkler. Skjæredybden i slike maskiner er 21 cm, slik at du kan kutte flere ark samtidig, noe som er veldig praktisk ved masseproduksjon.

For å lage en fasade av MDF med et jevnt belegg, er det nødvendig å helt utelukke tilstedeværelsen av mikrochips og andre feil som kan oppstå etter manuell skjæring. Moderne Sager gjennom spesielle plater tillate deg å oppnå et perfekt resultat med en gang, slik at endeflaten ikke krever seriøs obrabotki.Pered dimensjonering endekant av fasaden er utsatt for en finish polering for å fjerne trestøv etter klipping.

kutt

Skjæring av arkmateriale på en formateringsmaskin

Surface Milling

Hvis utformingen av kjøkkenet antar tilstedeværelsen av like fasader, er det ikke nødvendig å fresere det ytre planet. Imidlertid krever svært ofte kunder produksjon av møbler med originale dekorative elementer, for hvilke overflatebehandling av skjæreverktøyet på fresingsutstyr.

Viktig! Kvaliteten på fresing skal være veldig høy. Ellers, etter påføring av det dekorative belegg, er sannsynligheten for manifestasjon og styrking av alle funksjonsfeilene høye.

For produksjon av dekorative fasader fra MDF, brukes som regel spesielle mønstre, ifølge hvilke kutteren kutter ut den nødvendige kontur på overflaten av platen. På avanserte bedrifter for slike formål brukes CNC-maskiner, noe som gjør det mulig å skape helt noen tegninger om noen få minutter.

behandling av MDF

Fresing på MDF med CNC

Ekstern overflate med polymerfilm

Ferdigbehandling av fasader er et viktig stadium i produksjonen av kjøkkenmøbler, siden levetiden til produktet i stor grad avhenger av kvaliteten på det ytre belegg. MDF kan belegges med emalje eller polymerfilm. Hvis male fasaden er fullt mulig å gjennomføre hjemme (på denne teknologien vil bli diskutert nedenfor), kledningsdelene fremstilt med PVC film er bare tilgjengelig i en butikk med en spesialutstyr – termisk vakuum trykk.

Fasaden er dekorert med en polymerfilm i følgende rekkefølge:

 1. Endene og ytre planet på delen er dekket med et limlag.
 2. Fasadene er jevnt lagt ut på termovakuumpressbordet.
 3. En polymerfilm med egnet farge plasseres på toppen.
 4. På bordet senkes beskyttelseshuset, som isolerer delene og filmen fra det ytre miljøet.
 5. Slår på oppvarming av arbeidsplassen med samtidig evakuering av luft for å skape det nødvendige vakuumet.
 6. Under påvirkning av høy temperatur og negativt trykk mykner og strekker filmen hver eneste detalj.
 7. På slutten av syklusen avkjøles delene, hvoretter en overflødig film kappes langs konturen.
produksjon av fasader

Produksjon av fasader fra MDF på termovakuumpress

Hvordan lage fasader til kjøkkenet hjemme

Hvis det er lyst og tekniske muligheter, er det mulig å lage kjøkken MDF-fasader uavhengig. Dette vil kreve:

 • en plate av MDF;
 • sirkelsag;
 • sandpapir av forskjellig granularitet (P180-240, P320-400);
 • Scotch-Brite;
 • tre filler for tre;
 • priming isolator;
 • polyuretan primer;
 • akryl emalje;
 • akryllakk.

Saging MDF-plater

For å lage fasader til kjøkkenet må du først kjøpe en tallerken MDF. Møbelbrukere bruker vanligvis ark 16 mm eller 19 mm tykk – dette er nok til å skape pålitelige kjøkkenmøbler. Selvfølgelig kan du kjøpe et ark med større størrelse, men dette gir ikke mye mening, med mindre en slik tykkelse er nødvendig for å implementere noen designidee.

Ved å kjøpe MDF fra møbler beslutningstakere, kan du kutte den umiddelbart, med tanke på de nødvendige dimensjonene. Gjennomsnittlig pris på en slik tjeneste er 40-50 rubler. per meter kutting. Hvis du har hver kopeck på kontoen din, kan du selv gjøre denne jobben, som du trenger en sirkelsag.

Tips! Profesjonelle anbefaler at du bruker en karbid så med fine tenner for å kutte MDF ark. Dette vil forhindre forekomsten av alvorlige skjærefeil.

For å forenkle arbeidet bedre enn den forhånds delt bord i mindre fragmenter, som senere skjæres ut informasjon for fremtidig kjøkken fasadov.Nesmotrya det faktum at MDF er mindre utsatt for svikt enn sponplate, i ferd med å kutte bør være meget forsiktig for ikke å tillate at mikrochipping eller minst redusere tilgjengeligheten til et minimum.

produksjon av fasade

For å lage kjøkkenfasader uten krøllinger, må sagen bevege seg ved hjelp av en styrestruktur

Overflatebehandling

Filmfôr, som utføres på fabrikken, anses av mange for å være mer motstandsdyktig mot mekanisk skade og aggressive rengjøringsmidler. Faktisk er moderne lakkverk også i stand til å motstå de alvorlige belastningene som kjennetegner kjøkkenet, og mister ikke sine egenskaper over tid.

For at belegget skal ha en jevn struktur og å holde på MDF på en pålitelig måte, må du male den i henhold til følgende instruksjoner:

 1. Behandle overflaten av delen med P180-240 Emery for å fjerne glans og skape det nødvendige slipemiddelet.
 2. Påfør fyllstoff og la det tørke (tørking – 4 timer).
 3. Sand overflaten med Emery P
 4. Påfør jordisolator (forbruk – 90 gr / m², tørking – 6 timer).
 5. Fjern slitemiddel av Emery P320-400.
 6. Påfør polyuretanprimer (forbruk – 150 gr / m², tørking – 10 timer).
 7. Klargjør overflaten for maling ved hjelp av Emery P 320-400 og Scotch-Brite.
 8. Påfør akryl emalje (forbruk – 200 g / m², tørking – 10 timer).
 9. Åpne fasaden med akryllakk (forbruk – 150 g / m², tørking – 6 timer).

Tips! Påfør primere og maling og lakk materialer best ved hjelp av en forstøver eller bruk spesielle beholdere med sprøyter til dette formål.

fasade

Produksjonen av malte fasader til kjøkkenet fra MDF må utføres i et rent og støvfritt rom

Teknologi for produksjon av buede fasader med egne hender

Noen ganger innebærer utformingen av kjøkkenet fremstilling av buede strukturer som er laget i møbelforetakene ved hjelp av en støpepresse. For å lage en buet fasade av MDF for seg, bør følgende teknologi brukes:

 1. Ta MDF-arket 9 mm tykt og kutt ut av det to emner – en på utsiden av fasaden, den andre for det indre. Siden utvendig radius er større, bør den ytre delen være litt lengre.
 1. Lag en mal for å danne en halvcirkelformet fasade. Ethvert design med en passende bøyningsradius kan brukes til dette formålet.
 1. Påfør markeringen fra innsiden av emner for kuttene, noe som gjør at arket kan bøye seg. Stiklinger må bare gjøres ved bøyningspunktet, avstanden mellom dem er 5 mm. Sagbladet bør justeres slik at skjærebredden er 7-8 mm.
 1. Fra en blanding av sagflis og snekkerlime, lage en pasta med middels konsistens for å fylle innsnittene. Gni limen med en spatel, flytte den langs kuttet fra midten til kanten for å fjerne luftlommer.
 1. Etter at du har fylt inn limet med alle kuttene, sett det indre blanket i malen.
 1. Topp for å plassere det ytre elementet i strukturen. Mellom dem er arbeidsstykkene festet med små pinner, som deretter lett kan trekkes ut. Fest den ferdige strukturen til malen med klemmer og la den være helt tørr.
produksjon av fasade

Produksjon av bøyde fasader

 1. Fjern den tørkede delen fra klemmer, negler og kutt den i samsvar med den planlagte utformingen av kjøkkenskapet.
x8
x9
x10
 1. Prime og mal produktet, hvorpå prosessen med å lage den buede fasaden til kjøkkenet kan betraktes som komplett.
kjøkkenfasade

Kjøkkenbøyd fasader ser alltid stilig og original ut

Arbeide med MDF er enklere enn med trebearbeiding, fordi dette materialet ikke smuldrer under kutting og fresing. Likevel er det ikke så lett å lage vakre møbler selv. Uten relevant kompetanse og erfaring, er det mulig å ødelegge produktet, noe som resulterer i at forventede besparelser vil bli til tap. Derfor kan rekkefølgen på kjøkkenfacader fra fagfolk til slutt vise seg å være mer lønnsomme, ikke bare i estetiske, men også i økonomiske termer.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org