Предимства на използването на кухненски тавани в кухнята: експертни оценки и фото факти

Предимства на използването на кухненски тавани в кухнята: експертни оценки и фото факти

Тавани reechnye – специален вид таван декор, който е широко използван в строителния пазар. Такива тавани имат привлекателен външен вид, интересен дизайн. Освен това те са достъпни и лесни за инсталиране. Друг значителен плюс: инсталирането на тавани за парапети ви позволява да скриете всички комуникации, които се отнасят до осветление, алармени системи и вентилация. Може би затова таванните тавани за кухнята са толкова често поръчвани.

Покрив таван: игра на светлина, цвят и смели очертания

Таваните за тавани се оказаха плодородна почва за дизайнерски експерименти с линии, цветове и игра на светлина

Повърхността на тавана е плоска линия под формата на релси. Тя изглежда красива и много чиста. Лента таван е много издръжлив, устойчив на корозия, и, приятно, е достъпна. Този завършен материал е идеален за помещения с висока влажност. Рафтовете за тавани са изработени от алуминий и не се втвърдяват дори при мокри условия. Ето защо те могат да бъдат измити.

Основните типове тавани на летвата

отворен тип железопътен транспорт

отворен тип железопътен транспорт

Има тавани за кухнята и други стаи с отворен и затворен тип летва. Най-популярният дизайн е отворен тип. Може да се използва между пръчките, или те не могат да бъдат. С този таван можете да създадете различни дизайнерски решения. В края на краищата ламелите могат да се комбинират с вложки от различни цветове.

затворен тип шкаф

затворен тип шкаф

Например, ламелите могат да бъдат бели, а вложките са направени за злато, летвите са метални, а вложките са хромирани. В затворени релси няма начин да се създаде вложка.

Третият тип е безшевни тавани. Рейки с този метод на монтаж се сглобяват плътно без пространство между тях. Този начин на инсталиране ще ви е подходящ, ако искате таванът Ви да изглежда като монолитна структура.

В допълнение, има стелажи за тавани на “италиански” и “немски” дизайн. Първата предполага гладки линии, закръглени ръбове, без ъгли. Германският дизайн е правоъгълна, твърда форма на рейка. Летвите на италианския дизайн са идеални за всякакви помещения, а таваните “немски” за тавани осигуряват бизнес дизайн и са по-подходящи за офиси, магазини и други обществени пространства, отколкото за апартамент или къща.

Монтирането на тавана на стелажите е прост процес

Монтирането на тавани на щори не причинява големи трудности, но все пак е по-добре да се повери на професионалист

Предимства на използването на тавани в стелажи в кухнята

Първо, те са устойчиви на промени в температурата и висока влажност. На второ място, панелите на шкафовете покриват недостатъците на тавана и не изискват предварителна подготовка на повърхностите за монтаж. Трето, таваните на летвата са прости в грижата и поддръжката, те са трайни. Четвърто, релсата като финишен материал е напълно подходящ за монтаж на място системи за осветление, както и създаването на тавани на няколко нива. В допълнение, таванът на летвата напълно отговаря на изискванията за пожарна безопасност.

Тавани, състоящи се от вкарване 4 m летви между летвите (ако тавани летви отворен тип), монтажната шина (4 m), който служи за закрепване летви, линия тапицерия (дълго 3 m) и суспензии. Монтирането им е много проста. Използването на окачени тавани от алуминиеви релси е оправдано при извършване на ремонт само в кухнята, а не в целия апартамент. При монтаж структура съхранява чистотата в стаята, тъй като не е необходимо да се използват течни смеси и високо насипно вещество.

Точкова система за осветление в тавана на шкафа

Reiki са идеални за инсталиране на система за осветяване на точки и създаване на многостепенни тавани

Всички панели са изработени от алуминиева лента, чиято дебелина е от 0.3 mm до 0.5 mm. Таванът, който получавате, може да бъде напълно плосък или извит. Тя може да бъде създадена от специално огънати панели по специален начин. Материалът дава възможност за създаване на различни чертежи в равнината на тавана. За тази цел панелите са свързани във вертикални или хоризонтални равнини под различни ъгли. Можете дори да направите радиално различни панели на тавана.

Въпреки малката си дебелина, таваните за кухнята, банята или всяка друга стая могат да подобрят акустичните свойства на тези стаи. Ако имате такава цел, купете специални перфорирани панели със субстрат, който да абсорбира звуците.

Окачените тавани на летвата са направени от екологични материали. Те не събират прах, така че те не образуват мухъл или гъбички. Тавани reechnye използват дори в помещения с повишени изисквания за чистота (например, болници). Ако е необходимо, панелите на тавана могат лесно да бъдат почистени с влажна кърпа, напоена с сапунена вода.

Мнозина не използват тавани в кухнята, вярвайки, че крадат височината на стаята. Да, точно така, таванът става малко по-нисък. Но функционалността на тавана ограничава този недостатък. В края на краищата таванният таван идеално скрива техническото оборудване и тръбите, но в същото време оставя лесен достъп до осветлението и климатичната система. Алуминиеви таван таван ще се скрие дефекти на стария таван: пукнатини, петна.

Покривни тавани като средство за прикриване на комуникации и външни дефекти

Таванът на шкафовете напълно покрива техническото оборудване, тръбите и дефектите на стария таван

Цветна скала на кухненските тавани на кухнята

Най-популярният цвят на тавана е бял. Много хора са сигурни, че таванът в кухнята трябва да е точно бял. Но изборът на цветове е много голям и зависи само от желанието на собствениците и дизайнерските решения в кухнята. Добре изглеждащи тавани с хромиран (огледален) покритие, златист цвят и металик. Широката селекция от модели и цветове на окачените тавани на тавана ще позволи да се внедрят всякакви дизайнерски решения във вашата кухня.

Творчески кухненски дизайн с таван на шкаф

Rack таванът предоставя изобилие от възможности за творчески дизайн на кухнята

decor

Leave a comment