Празнична маса за детската маса: идеи и съвети

настройка на таблицата за рождения ден

Сервирането на детска маса за рожден ден или всяко друго събитие има свои собствени характеристики, правила и дори тенденции. Например, през последните години бонбони и тематична декорация на маси станаха модерни. Нека да разгледаме как да се направи бебе с ръцете си магически и светъл дом за почивка: какво да забавляват малките гости как да се украсяват празничната трапеза и / или бар бонбони, както и как да се направи всичко, и се вписва в бюджета.

10 съвета за мама

Така че, за да организирате и организирате празнична трапеза за деца, трябва:

1. Изберете тема или стил

Децата имат отлично въображение, поради което тематичната детска почивка е обречена на успех – вашето бебе и приятелите му ще се зарадват в магическия свят, например, на любимата ви анимация. И ще ви бъде по-лесно да излезете с цветова схема, орнаменти, аксесоари за детско облекло и почивка.

 • Темата на празника е по-добре да изберете заедно с автора на празника, а ако сте сигурни в неговите предпочитания, тогава рожденият ден на темата може да бъде чудесна изненада.

Има много теми за детски празници, тук са три групи от най-популярните теми:

 1. Теми на карикатури, филми и книги. Например, тя може да бъде класически “Алиса в страната на чудесата” и “Пепеляшка” и може да бъде модерен и много популярен “Cold Heart”, “Май малко пони”, “Хари Потър”, “Smeshariki”, “Миньон” и така нататък. Примери за такава регистрация на страните изглеждат в следната селекция-снимка (листа).
 • Candy бар в стила на Toy Story
  Candy бар в стила на Toy Story
 • Дизайн на детска маса по темата на Малката русалка Ариел
  Дизайн на детска маса по темата на Малката русалка Ариел
 • Дизайнът на бонбон бар в стила на Алиса в страната на чудесата
  Дизайнът на бонбон бар в стила на Алиса в страната на чудесата
 • Сервиране на детска маса в стила на карикатурата
  Сервиране на детска маса в стила на карикатурата “В търсене на Немо”
 1. Теми на интересни професии, сфери на дейност. Тя може да бъде: научни работници, танцьори, пилоти, астронавти, пожарникари, земеделски стопани, детективи и др Можете също така да се ориентират към интересите на детето си – независимо дали той обича да рисува, да пеят, танцуват, четат, интересуващи се от животни, история, география и др … Всички хобита могат да бъдат бити при декорирането на детска маса.
Рожден ден в балета

Рожден ден в балета

Candy bar в детективски стил

Candy bar в детективски стил

Празнична маса и бонбони в стила на пилотите и пътниците

Празнична маса и бонбони в стила на пилотите и пътниците

 1. Теми от различни исторически епохи и култури на народите по света. Тя може да бъде дизайн на детска маса, стилизирана по темата на индианците, викингите, средновековните рицари, пиратите и др.
 • Детска маса в индийски стил
  Детска маса в индийски стил
 • Създаване на детска маса в циркова тема
  Създаване на детска маса в циркова тема
 • Настройка на таблицата за рожден ден в пиратски стил
  Настройка на таблицата за рожден ден в пиратски стил

От друга страна, всичко съответства на избраната тема и не е много лесно да задължите гостите да се обличат с определени дрехи, така че просто можете да изберете интересен мотив (сърца, звездички, ивици и т.н.), стил и цветова палитра.

2. Издържайте на цветовата гама

Независимо дали искате да организирате тематичен рожден ден или просто красиво да украсите маса, трябва да издържате на определен цветови диапазон от 2-3 цвята – това е условието и е почти основната тайна на успешното сервиране. В идеалния случай всички елементи – от салфетки до тръби за напитки, трябва да съответстват на избраните оттенъци.

Създаване на детска маса за момче

Розово-златна украса на масата

3. Изберете подходяща стая и подгответе мебелите

 • Детската почивка у дома може да се направи в детската стая, в хола или в кухнята.

Рожден ден у дома

 • Ако искате да поставите бонбони, може да се появи шкаф, масичка за кафе, мобилна маса за сервиране. Можете да го поставите пред прозореца или в ъгъла, ако пространството не е достатъчно.

Детска маса в къщи

 • Ако стаята позволява стаята, можете да разделите гостите на две компании и да покриете две маси – една за родителите, другата за малките приятели.

Отделна таблица за майки

4. Окачени тавани и стенни декорации над масата

Украсете не само самата маса, но и пространството около нея. На практика целият декор може и трябва да бъде направен от нашите собствени ръце:

 • Гарланд с надписите “Честит рожден ден!” Или името на детето;
 • Орнаменти от хартия: цветни помпони, цветя, фигурки, звездички, сърца и др .;
 • Предшественик на масата или бонбони от хартия или плат и др.
 • Стенни декорации за детски бонбони
  Стенни декорации за детски бонбони
 • Декорация на празника на рождения ден
 • Декорация на празника на рождения ден
 • Фон за бонбони
  Фон за бонбони

Вижте също материала: 5 идеи и майсторски класове за производство на ръчно изработени пелени.

5. Намерете подходящи ястия за сладкото

Ще трябва да подготвите:

 • Плочи и инструменти;
 • Щандове за сладкиши и плодове;

Празнична маса за детска маса

 • Чаши. Вместо това можете да използвате кутии и бутилки с подходящ размер, например от детска храна. Те, разбира се, трябва да бъдат украсени и предварително напълнени;

Бутилки за обслужване на детска маса

 • Барманът (щанд на тортата);
 • Вази за сладки;

Вази за сладкиши

 • За десерт бар ще ви трябва ястия и тави за приготвяне.

Съдове за бонбони

Указания: за безопасност, икономичност и красота, използвайте съдове за еднократна употреба – хартия или твърда пластмаса. Трябва да опитате да го намерите в определен цвят, но ако не го намерите, вземете универсални бели комплекти.

Плочи за еднократна употреба за обслужване на детска празнична трапеза

6. За да направите интелигентна покривка

Как да направите покривка за маса за деца със собствените си ръце

За празничната покривка за детската маса няма изисквания, с изключение на съответствието с избраната цветова схема. Поради това не е необходимо да купувате висококачествени готови продукти и да отделяте време за чисти шевни машини.

 • Покривката за бонбони може да има малък надвес или дължина в пода. Такъв банкет кърпата за маса е лесно да се направи със собствени ръце буквално за една вечер на тафта, органза, окото или обвив филм. За да фиксирате и покриете тъканта, в допълнение към шиенето, можете да използвате телбод, лента за лепене или само лепилна лента, както е показано на снимката вдясно.

Покривка за Candy Бар

 • На празнична детска маса можете да поставите цветна еднократна покривка за маса или плат, която лесно се намира в обикновени магазини;
 • Най-обикновената бяла покривка, която е във всяка къща, лесно се поддава на творчески модификации. Можете просто да поставите върху него умен бегач от правилния цвят, оцветен еднократно покривало или Украсете го с венец. На следващата снимка можете да научите някои идеи.

Бяла покривка в дизайна на детски бонбони

7. Направете или купите декор за сервиране и сервиране

Декорациите за детска празнична маса играят много важна роля и можете да ги направите сами с помощта на импровизирани и естествени материали.

 • вази;
 • Podtarelniki;
 • Салфетки (хартиени, не текстилни);
 • Орнаменти за сламки, шишчета, лъжици и др .;
 • Декорация за торта и десерти;
 • Различни декорации за маса, включително тематични;
 • свещници (можете да украсявате, трябва да запалите свещи с грижи).

Ето някои идеи, които можете да отбележите.

Празнична детска маса в училищен стил

Празнична детска маса в училищен стил

Декорации за масата в стила на карикатурата Студено сърце

Декорации за масата в стила на карикатурата Студено сърце

Декорация на маса

Орнаменти за детска хартиена маса

Орнаменти за детска хартиена маса

8. Създайте меню и намерете подходящи рецепти

Рожден ден за деца – това е празник корема, когато масата е покрита с любимите си бонбони и много полезни екстри. Вашата задача – не само ярко украсяват ястия, но и да ги прилагат в удобна форма за деца: мини-формати, чаши, кутии, под формата на тапас, нанизани на пръчки и тарталета. И най-важното е, не прекалявайте – децата не се нуждаят от много храна по време на забавлението.

Празнична маса с детски рожден ден

Ето списък от ястия, от които можете да направите меню:

 • Sweet (за основната таблица или бонбони-бар): кифли, понички, еклери, палачинки, бисквити, тестени изделия, торти, торта-поп (гъба топки в черешката на пръчка), близалки, желета, бонбони, торти, хубави бонбони и, разбира се една и съща тортата. Бонбони могат да бъдат заменени / допълнена с плодове, ягоди, ядки под формата на тапас или нарязани с кисело мляко в чаша. Снимката по-долу показва пример за декориране на тарталети и плодове за пиратски нощни партита.
Декорация на десерти за рожден ден в пиратски стил

Декорация на десерти за рожден ден в пиратски стил

 • Второ: печени картофи с пълнеж вътре, пържени картофи, късчета, макарони и сирене е по-вероятно да бъдат изядени.
 • Детската маса може да бъде покрита само с леки закуски: палачинки с пълнеж, пайове, малки сандвичи, мини сандвичи и бургери, бисквити, салати в тарталети.

Детското рожденно меню

9. Декоративни столове

Столовете могат да “участват” и в създаването на празника. За да направите това, те могат да бъдат украсени, обвити, обвити с лък, завързани с топка, висящи орнаменти върху тях, табели с имена или някои тематични атрибути.

Декоративни столове за рожден ден на децата

Декоративни столове за рожден ден на децата

10. Подгответе незабравими подаръци или комплименти за гостите

Ако е необходимо, на паметта на събитието, се подготвят за мини-подарък или комплимент, и ги постави на дневен плоча, както е показано на снимката по-долу. Това може да са моркови със сладкиши, играчки или атрибути, които съответстват на темата. Например, диадеми за принцеси, вълшебната пръчка за феи, превръзки на очите за пирати dudelki, шапки и др., Това е нещо, което децата ще имат възможност да кандидатстват веднага, а след това да вземат у дома.

Представители в оформлението на таблицата

И последният съвет е да започнете да се подготвяте за празника по-добре възможно най-скоро, тогава ще имате повече време да направите декор себе си, търсене и “репетиция” на рецепти и други неща. Така че, ако искате да организирате почивка с бонбони, тогава подготовката трябва да започне до 6-2 месеца в зависимост от размера на масата. Е, това е всичко, искаме ви приятна творческа кампания, творчески идеи и тяхното успешно внедряване!

decor

Leave a comment