Posluživanje ladice vlastitim rukama – ideje i majstorske klase

kako napraviti ladicu sami

Ovaj materijal namijenjen je romantičarima koji vole organizirati iznenađenja i sami sebi ne zanima da se doručkuju u krevetu ili samo da uživaju u laganom kauču. Već smo razgovarali o tome kako napraviti ploču od polimerne gline, a sada je vrijeme da napravimo ladicu za posluživanje – i ovaj put iz drveta. Podigli smo najlakše i najpristupačnije načine, tako da nećete trebati carpenterov talent.

Master-class № 1. Platforma iz okvira za fotografije za 1 večer

Uhvatite sami

Najjednostavniji način za izradu ladice je pretvoriti u uobičajeni okvir za sliku.

Kupite ili uklonite sa zida drveni okvir za fotografiju odgovarajuće veličine. Pa, ako nađete okvir s jakim dnom i pouzdane privitke, onda ne morate mijenjati podlogu i možete ažurirati dekoraciju ladice u raspoloženju.

Dakle, počnimo. Uklonite kartonsku podlogu, uklonite sve nepotrebne i stavite staklo na mjesto.

Uhvatite sami

Sada kartona iz fotookvira treba biti ukrašena, kako vam se sviđa. Možete zalijepiti ili jednostavno ukrasiti iz raznih materijala. Može biti: svijetla tkanina, komad tapeta, razglednice, žute stranice, herbarium, itd. U našem majstorskom razredu, podloga je jednostavno prekrivena krpom i zalijepljena pištoljem za ljepilo. Umjesto toga, možete koristiti PVA ili bilo koji drugi ljepilo. Nakon dekoracije, stavite podlogu na staklo i popravite ga (okrenite fotografiju udesno).

 • Uhvatite sami
 • Uhvatite sami

A sada morate vezati lijepe ručke za namještaj odgovarajuće veličine. Možete ih vezati bilo na strani ili na vrhu okvira. Za to će vam trebati stvarni ručci, 4 vijka, bušilica s malom bušilicom i, naravno, odvijač. Prvo, pričvrstite ručke na okvir, poravnajte ih, označite rupe s olovkom, izbušite ih odgovarajućom bušilicom i na kraju uvijte ručice na vijke pomoću odvijača, kao što je prikazano na donjoj slici.

Uhvatite sami

Pa, to je sve, tvoja ladica za posluživanje je spremna! Ili … gotovo spreman.

 • Za pouzdanost i težinu naše ladice (da je stajao upravo na mekoj površini) bolje je da ga još više ojača odozdo. Da biste to učinili, trebate uzeti šperploču, pričvrstiti okvir na nju, kružiti je oko konture i izrezati ga pomoću pile. Rezultirajući obradni dio bi se trebao brusiti oko rubova, a zatim obojiti odgovarajućom bojom (prethodno napunjena). Čim se šperploča isušuje, samo ćete trebati pričvrstiti šperploču na okvir s malim vijcima, karancima, vijcima ili čeljustima za namještaj. Takva ladica će stajati čak i najteži doručak u krevetu.

Na temelju ove majstorske klase, možete napraviti prekrasne ladice s različitim dekor. Na primjer, takvu ladicu za posluživanje možete napraviti s dnom od listova na kojem možete pisati romantične bilješke s kredom.

 • Podloge se mogu obojiti s brizgalicom ili prekrivene zgužvanim tapetama.
Doručak s pločom s dnom
Doručak s pločom s dnom

A ovdje su i druge dekor ideje za oba okvira i podlogu. Kao što možete vidjeti, možete izraditi razne dizajne – u stilu vintage poput prozom ili šikom šakom, u klasičnom ili modernom stilu, koristeći tkanine, fotografije, papir u boji, pozadinu i stranice iz knjiga (pomaknite se desno).

 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak
 • Ideje za ukrašavanje pladnjeve za doručak

Također ova majstorska klasa korisna je za izradu interijera za kavu ili zahodske stolove, gdje svijeće i knjige, ukrasi, kozmetički proizvodi i parfemi mogu pronaći svoje mjesto.

Ladica za stol za presvlačenje iz fotookvira
Ladica za stol za presvlačenje iz fotookvira

Master broj klase 2. Ploča od kuhinjskih vrata za 14 sati

Ladicu s vrata s vlastitim rukama

Da biste napravili ladicu za posluživanje, ne samo iz okvira za fotografije, već i od starih vrata kuhinjskog ormara, s ladicama i ostalim namještajem. Ova pladnja je malo duža, ali će biti puno pouzdanija, praktična, izdržljiva i više ukusna za doručak!

Postupak je sljedeći:

 1. Izbriši sve petlje.
 2. Uklonimo stari premaz mrvicama velikih zrna.
 3. U ovoj fazi, vanjski dio ladice, po želji, može se očistiti metalnim četkom za uklanjanje mekih vlakana s drveta.
 • ova tehnika će površinu vrata učiniti još “starijima” i grubim, ali s druge strane, učinak propadanja u stilu shebbie šik i Provence može se postići bez njega.
 1. Mi očistimo vrata i od donje strane, fiksiramo rupe sa šarki s kitom za drvo ili poliesterski kit. Također smo mljeveno bilješke i ponovno očistimo cijela vrata. U principu, ova faza nije potrebna ako se rupe od zatvarača ne smetaju.
 2. Čista, suha vrata prekrivena temeljnim premazom za drvo u 1-2 sloja. Svaki sloj treba temeljito sušiti.
 3. Sada moramo ponovo prenijeti zrnati papir, ali već od srednje veličine zrna i prošetati je cijelom površinom.
Ladicu s vrata s vlastitim rukama
 1. Opet, obrišite vrata čistim i suhim, a zatim počnite slikati našu buduću ladicu. S malom četkom (ne lijevanja!), Pokrijte površinu 1 slojem boje. I ovdje je potrebno napomenuti nekoliko nijansi:
 • ako želite napraviti pladanj Provence stilu ili Shebbie Chic, tada bi prvi sloj boje trebao biti tamno, a drugo i treće svjetlo;
 • ako želite slikati dno ladice sa slamnom bojom kao u ovoj majstorskoj klasi, tada, prije nanošenja tamnocrvene boje, zalijepite donju konturu bojom (pogledajte fotografiju iznad);
 • ako nemate četkicu, čista pamučna krpa će raditi.
 1. Kada se prvi sloj boje potpuno osuši, pokrijte vrata s bojom za završnu obradu, koja je lakša.
 • Za izradu ladice “krede” u ovoj fazi (ili poslije njega), potrebno je nanesiti slamenu boju najprije u 1 sloju, dajući mu vremena za sušenje, a zatim 2 sloja. Nakon što se sloj drugog sloja osušio, ponovno stavljamo granice škriljevca sa trakom i počnemo slikati vrata s bojom za završnu obradu (možete najprije preokrenuti boju za završnu obradu, pričekajte dok se ne osuši, a zatim nanesite ploču).
 1. A sada se površina ladice treba mljeti fino zrnatim mrljama, na nekim mjestima otkrivajući sloj tamne boje (opet, po želji).
 2. I, konačno, fiksiramo ručke: označimo ih za pričvršćenje i zategnite vijke. Wu-ala, spremnik posluživanja za doručak u krevetu spreman je!

Usput, ako ste slikali dno slamnom bojom kao u ovoj majstorskoj klasi, tada se dobivena ladica može koristiti ne samo kao poslužavnik s porukama nego i kao ploča za izbornike i kućne bilješke.

Ladicu s vrata s vlastitim rukama

A ovdje su i druge ideje za izradu prekrasnih ladica vlastitim rukama sa starih drvenih vrata (pogledajte!).

 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića
 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića
 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića
 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića
 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića
 • Ladicu s vlastitim rukama na vratima ormarića

Obratite pažnju i na naš vodič na web mjesto u odjeljku Dizajn i dekor kuhinje – vodič na mjestu.

decor

Leave a comment