Подът в кухнята е добър декоративен елемент – banking-on-green.com

Подът в кухнята е добър декоративен елемент

Подът в кухнята е добър декоративен елемент

Всеки мечтае за красив и уютен дом, независимо дали е къща или апартамент. Огромно количество усилия, време и пари, които сме готови да похарчим, за да гарантираме, че нашият дом е станал точно така, както ни се струва в нашите мечти. Технологиите отдавна са тромави, скъпи и отнемат много време, така че поправянето на апартамент или къща е приравнено на природно бедствие.

Много предимства с минимални недостатъци

Днес всичко се е променило и сега можете да получите отличен резултат много по-бързо и по-лесно, без да забавяте този болезнен процес. Както е известно, точката в ремонти, поставени на пода, който е, оставете производството или подмяна настилки в стаята най-накрая, преди да се пристъпи към козметичния финала, така че да не ги развалят по време на други довършителни работи, като на тавана или по стените. Дори и преди е необходимо работата да разгледа всички предимства и недостатъци на различни видове подови настилки, за да направят правилния избор и да изберете пола на извършване на всички функции, възложени му, като се започне от поддържането на чистотата в стаята и е завършил с естетически компонент.

Първоначално, саморазливни подове, предназначени за използване в производствените халета, търговски зали, складове, но ползите от тях, както и непрекъснатото усъвършенстване на дизайна на насипни етажа отвориха пътя за тях, както и в жилищни райони.

Плоският под с прост модел изглежда впечатляващ благодарение на контрастираща комбинация от цветове

Въз основа на този етаж не може да се нарече трудно, но чрез използването на контрастни цветове се постига убедителни естетически ефект, който дава тази стилна кухня още повече елегантност

Много от тези, които днес започва да се модернизира домовете си, изберете етажа, които са придобили популярност цял ​​набор от изключителна стойност. Някой в ​​саморазливна настилка привлича без фуги, някой харесва лъскава повърхност с оригинален дизайн модел, а други похвалиха устойчивост на механични повреди и дълготрайност на този тип покритие.
И експерти от строителни и ремонтни фирми, а потребителите обикновено мислят дълго преди да се обадят на сериозни недостатъци на насипния етаж. Сред най-често се цитира недоволството срещне лъскава повърхност, както и че по етажите на течност може да остане следи от гуми или обувки с гумена подметка. Но тъй като на този, не е необходимо да се откажат от обещаващ и модерен подови настилки, тъй като лъскава пода – това е просто лично предпочитание на клиента, повърхността може да се окаже, матирана и следи от него лесно могат да бъдат отстранени в средствата, с ръка.

Липсата на стави на насипния етаж го отличава от другите начини на довършване

Една гладка, лъскава повърхност, която е лесна за почистване, а отсъствието на стави, в които замърсяванията са запушени, е въплъщение на тайните желания на всяка любовница

Самонивелиращи се подове в кухнята – избор от практични съвременни домакини

Подаването на пода е идеалното подово покритие за кухнята и това твърдение не е под съмнение на никого, тъй като е било експериментално потвърдено от много домакини.

Подът без картина е не само практичен, но и изглежда стилен

Самонивелиращите се подове “под камъка” изглеждат привлекателни и имат редица предимства пред пода от естествен материал

Подът в кухнята няма стави, което означава, че в кухнята няма допълнителни съдове за събиране на боклук, един от най-трудните за почистване. Тези етажа имат много висока граница на безопасност и издръжливост, така че дори любимата си чугунен тиган, бе наследен от прабаба си, няма да остави следа върху тях: драскотини, пукнатини или вдлъбнатини, което не е на глазираните плочки, дървени покрития или ламинати. И дори ако това се случи изведнъж такава беда, за ремонт на увредената зона е много по-лесно, отколкото с подмяната на напукани плочки или балатум закалени секция.
В допълнение, декоративните самонивелиращи се подове значително разширяват възможностите за реализиране на оригинални идеи за кухненски дизайн. Например, подът в кухнята, направен под формата на цветна трева, ще позволи дори и през студените зимни дни да създаде усещане за топъл летен ден.

Попълване на пода

Подът с такъв модел ще ви позволи да поддържате лятното настроение в кухнята по всяко време на годината

Саморазливна етаж позволява да се излиза извън рамките на обичайните рамки стил, защото, както се опитаха ранни дизайнери, конвенционален балатум, теракот и ламинат ги принуди да следват избраната посока в дизайна на кухнята, за да се създаде един цялостен образ на хармонично пространство.

Моделът на цветята на подложката може да бъде един от основните елементи на кухненския интериор

Саморазливна етаж със снимка на разпръснати розови листенца по себе си е важен елемент на декора

Най-популярните парцели за пълнене на течни подове

Вече можем да определим най-популярните теми за проектиране на насипни етажа в кухнята – това е необичайно абстрактни картини, рисунки на всички видове растения с различни цветове и нюанси от пастелни до светло, фрагменти от картини на известни художници. Много дизайнери отбелязват, че един от най-популярните теми е изображението на морски пясъчен плаж с водна линия. Този избор за кухнята не може да се счита за традиционен, но стаите, декорирани в морски стил, изглеждат наистина интересни и привлекателни.

Морската тема в дизайна на кухнята става все по-популярна

Blue цвят и морска тема рядко се използва в проектирането на кухни, но изкушението да направи саморазливна етаж под формата на морския бряг трудно да се устои

В допълнение към всичко на отличните си технически и лични качества, саморазливни подове като материал за реализиране на оригинални дизайнерски решения са ненадминати наред с други довършителни материали. Основната украса на дървени подови настилки или ламинирано покритие е естествен модел на дърво, плочки украсяват стая необичайна геометрична модел или украшение, изготвяне на балатум, в допълнение към геометричната може би дори абстрактно, но като етаж дизайн не е изненада.

Опции за оформление

Абсолютно уникален модел на пода днес може да бъде създаден само с помощта на технологията на самонивелиращи се подове. Дизайнерите предлагат две опции за дизайна на етажа:

  1. Използвайте при проектирането на естествени или изкуствени материали.
  2. Създайте изображение с 3D ефект.

В първия случай трябва да запомните, че основният слой също е фон и ако материалът, използван в дизайна, не го покрива напълно, цветът трябва да бъде избран предварително. Като декоративни елементи за пода можете да използвате черупки, малки камъчета, пъстър пясък или малки парчета дърво. Като допълнение към основния материал, сухите листа и цветя или техни изкуствени аналози се предлагат цветни парчета стъкло с различни форми.

Подът с естествени материали привлича своята природна красота

За декора на този етаж се използват камъни и пожълтели кленови листа, създавайки романтична есенна атмосфера

След като чертежът е напълно декориран, той е лакиран и оставен да изсъхне напълно. В някои случаи майсторите препоръчват добавяне на друг слой защитен лак за безопасност, въпреки че няма специална нужда от това.
Втората възможност за запълване на пода е да създадете уникална триизмерна рисунка, която ще създаде уникална атмосфера във всяка стая.

Начини за създаване на самонивелиращи се подове

Триизмерният етаж може да бъде създаден по три начина:

  1. Моделът се прилага на фона с полимерни или акрилни бои.
  2. Моделът се прилага върху специална тъкан, която е залепена към подготвения под, а горната част се излива със защитен слой лак.
  3. Моделът се прилага, като се използва техника за аерографиране, съгласно чертежа, направен по-рано.

В първия и третия случай ще трябва да прибягвате до услугите на професионални художници, които могат значително да повлияят на цената на труда. Тези методи дизайнери са сред най-скъпите, като материали за рисуване, устойчиви на UV лъчи, не са евтини, но опит да спаси може да доведе до разочарование от резултата.

Снимки на известни художници на пода придават сложност на целия интериор

Някои хора предпочитат да се види на вашия етаж не е оригинална чертежи или снимки и картини или фрагменти от картини на известни художници

Във втория случай всичко е малко по-лесно и по-евтино. Избраният модел е предварително обработен на компютъра, и след това се отпечатва върху подходящ размер знаме тъканта (често използвани за тези цели сатен мат) или на винил филм с адхезивен опорен.

Подът в кухнята с оригиналния модел изцяло превръща стаята

Типична кухня история, направени в атипична цветова схема за кухнята, определено ще бъде в светлината на прожекторите

Важно! кърпа размера на снимката трябва да е малко по-голяма от площта, обхваната от повърхността: рязане на излишната тъкан, винаги е възможно, но добави липсващата част, така че това не е видно, че е много по-трудно.

Разпечатката на снимката е най-добре подредена в печатница, която има специално оборудване. Между другото, това е разпечатката, която ще бъде главният разход при избора на тази опция за създаване на насипен етаж.
Консултанти на строителни и ремонтни организации се борят да убедят клиентите си, че е невъзможно да създават декоративни самонивелиращи се подове от собствените си ръце, но това не е напълно вярно. По принцип самата технология не попада в категорията на невъзможно, но необходимите условия са спазване на всички изисквания за работа с материалите, последователността на операциите и качествения контрол на работата, извършена на всички етапи. Едно от основните изисквания за контрол е предотвратяването на появата на въздушни мехурчета и своевременното елиминиране, ако се появят.

Ние правим самонивелиращ се етаж от собствените си ръце

Трудно е да се направи видеозапис за начина, по който се прави етаж за един човек, тъй като цялата работа трябва да се извърши колкото е възможно по-бързо и по-добре, но в интернет има достатъчно подробни и успешни материали. Като правило, те се правят с помощта на асистент, който премахва целия процес към камерата. Едно от тези видеоклипове, които подготвихме и изложихме няколко параграфи по-долу, но засега ще решим какви материали и инструменти ще трябва да работим.

Подготвителният етап на работата играе много важна роля, определяйки качеството на покритието

Засега етажът не изглежда много привлекателен, но подготвителният етап е един от най-сложните и отговорни

Какво трябва да готвите за работа

Направете декоративен насипен етаж със собствените си ръце не е трудно, основното е внимателно да прочетете инструкциите и да подготвите всички необходими инструменти за работа. Преди всичко трябва да подготвите чисти кофи или други подходящи контейнери, за да смесите компонентите на самонивелиращите се подове. Всички тези манипулации ще се извършват удобно с нискоскоростна бормашина, оборудвана със специален миксер. За равномерно разпределение на сместа в труднодостъпни места, например в ъглите, по вратите, под батериите, е необходимо да държите удобна шпатула на ръка. Може да се използва чистачка или друг подходящ инструмент за разпределяне на приготвената смес върху повърхността.

Какво трябва да обърнете внимание при работа

Понякога се появяват въздушни мехурчета на повърхността на сместа, които трябва да бъдат отстранени и за това се използва успешно аериране на иглените ролки. Всички онези, които ще бъдат ангажирани в изравняване на повърхността с помощта на ролки трябва да се предостави специални подметки за обувки с шипове – това, че обувката трябва да отиде още не сгъстиха саморазливни подови работници.
След края на работата, препоръчително е да поставите инструментите и оборудването в ред и за тази цел най-добре е да използвате разтворителя, препоръчан в ръководството и обичайните парцали.

Видео поредица от действия

Преди изливането на пода е необходимо повърхността да се подготви много внимателно, тъй като от качествения грунд на повърхността зависи впоследствие качеството на самия пълнител.
След като завършите грундирането на повърхността, можете да отидете направо на първия етап от създаването на подложка за пълнене. Основното съдържание на този етап е пълното смесване на компоненти А и Б, които се съдържат в контейнер с подходяща маркировка, до пълна хомогенност.

Важно! Всички компоненти трябва да се използва веднага след смесването, да ги запази за неопределено време, в резервоара, където те се съхраняват и преди, че не се препоръчва, тъй като техните свойства ще бъдат загубени и няма да бъде в състояние да постигне по-добър резултат.

При смесването трябва да се внимава да не останат несмесени материали в ъглите, в дъното и в страните на контейнера. След хомогенна вискозна маса може да се излее върху чиста повърхност и го разпределят с помощта на най-подходящите инструменти: шпатули или тампони с фиксирана празнина. След като сместа от компоненти А и В се излива и се разпределя върху повърхността, но преди да изсъхне, е необходимо да се държи на търкаляне ролка игла за елиминиране на възможно въздушни мехурчета. След като вискозитетът на материала започне да се увеличава, валцоването трябва да бъде спряно.

Фото галерия

Подът с черно-бял модел изглежда много впечатляващ

Изливащият се с елегантен черно-бял модел може да декорира кухнята както в класически, така и в модерен стил

Тези ярки лалета на пода за пълнене с лекота поемат функцията на акцент в интериора

Лалетата, отглеждащи се директно от хладилника – ярък акцент в изискания дизайн на тази кухня

Цифрите с изображение на плодове за пода за кухнята никога няма да загубят значение

Мнозина смятат, че за кухнята са най-добре пригодени изображения на плодове или зеленчуци, като например този белен мандарин

Подът с естествени материали може да изглежда много оригинален и необичаен

За да създадете такъв етаж, можете да използвате както отпечатан чертеж, така и естествено дърво, нарязано от тънки слоеве, но в този случай е целесъобразно да изберете подходящ цвят на фона

Дизайнът на настилката с конвенционални камъчета се отличава с високи естетически характеристики

Изборът на такава възможност за запълване на пода е абсолютно оправдан – малките камъчета имат приятен бледо цвят и създават илюзията за брега

Морската подова настилка ще ви позволи да се потопите в атмосферата на тропическите острови

Морското дъно с образа на морското дъно и неговите жители хармонично се вмества в кухнята, украсено по мотивите на природата на тропическия остров

Подът в малка кухня може визуално да разшири стаята

Мнението, че етажите са добри само в големите стаи, това е погрешно – подът ще украси и една малка кухня

Вариантите на дизайна на пода са толкова разнообразни, че те ви позволяват да реализирате най-неочакваните идеи

Като декоративни елементи можете да използвате абсолютно различни материали и предмети, като например в този случай, когато монетите са ясно видими в слоя лак

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org