Pletimo zavjese za kuhinju vlastitim rukama: sheme + fotografije u unutrašnjosti – banking-on-green.com

Pletimo zavjese za kuhinju vlastitim rukama: sheme + fotografije u unutrašnjosti

Pletimo zavjese za kuhinju vlastitim rukama: sheme + fotografije u unutrašnjosti

Raspored kuhinje je beskrajan proces. Stalno rodila ideje za poboljšanje interijera i dodavanje novih naglasaka. Neki elementi dekor mogu se mijenjati po sezoni i raspoloženju, na primjer, zavjesama. Znajući kako vezati zavjese u kuhinju s kukičanjem vlastitim rukama, dovoljno je pronaći zanimljive sheme na internetu kako bi se stvorio čitav niz šarenih zavjesa za kuhinjski prozor ili vrata. Najteža dilema je izbor raznih tehnika pletenja. I rezultat – prozor ili vrata, ukrašen jedinstvenim zavjesom.

Priprema za pletenje

Pletene zavjese izrađuju se iz raznih tipova pređe i često eksperimentiraju s kombiniranjem materijala. Oblik otvorenog djela skladno nadopunjuje zavjese od pamučnih tkanina ili svile. Ideja je pogodna za početnike – vrijedi početi s jednostavnom granicom. Početak procesa prethodi pažljiva priprema. U suprotnom, morate ometati kupnju dodatnih pribora.

Pletene briseve

Prilikom kreiranja kreativnih dekorskih elemenata u stazi idite pletene pelene

Savjeti za odabir materijala i tkanine za pletenje

Vijci za kukičanje izrađeni su od prirodnih i sintetičkih vlakana. Umjetno podrijetlo drugog ne znači da su inferiorni od analoga pamuka ili lanca. Bogatstvo izbora impresivno je:

 • Pamuk. Najpopularnija je fina pređa od merceriziranog pamuka – “Iris”. Poseban tretman čini površinu vlakana glatkom, sjajnom. Tijekom rada, pređa nije uvijena i ne postaje zapetljana. Shema boja uključuje veliki broj tonova. Vlakna s kakvoćom nisu osjetljiva na muljanje, izgaranje ili obezbojenje.
 • Lan. Tekstura niti nije svilenkasta, boje su bogate bojama, ako se ne dodaju umjetne komponente (poliesterska vlakna). Ali postoji ograničenje prirodnih tonova, a gotovi proizvodi imaju izražajnu teksturu. Nedostaci uključuju poteškoće prilikom glačanja.
 • Bambus. Teme imaju ista svojstva kao i lan, s značajnom razlikom – bambus se ne ruši i lako se zaglađuje. To je apsolutno hipoalergijsko.
 • Akril. Pređa je svilenkasta, sjajna, ravnomjerno obojena. Lako je raditi – gotovo eliminirajući uvijanje i zapletanje. Parenje je jednako gustoće, bez izobličenja. Raspon boja je beskonačan i ovisi o mogućnostima proizvođača. Akrilne niti smatraju se univerzalnim – savršeno se podudaraju s raznim tkaninama. Jedini nedostatak – umjetnost, koja može razočarati pristaše prirodnih materijala.
zavjesa od pređe

Proizvodi od pamučne pređe izgledaju svjetlo i prozračno

Obratite pažnju! Na prvom poznaniku na uzorku uzeti jedan zavoj, pletu mali uzorak, prati, suha i glatka prema uputama na naljepnici. Nakon testiranja odlučuje kupiti potrebnu količinu.

akril

Akril – pravi prijatelj ljubitelja svijetlih akcenta u kuhinji

Izbor boja i modela

Opći stil unutrašnjosti je ključni čimbenik na kojem ovisi izgled budućih pletenih zavjesa. U nacionalnoj je tradiciji razvijena percepcija pletenih zavjesa i drugih rukotvorina kao baštine “bake”.

Organski i prirodno kukičanih kukičanih izgleda u stilu zemlje, provanzala ili klasične. To ne znači da moderan dizajn ne prihvaća pleteni pribor.

Prilikom odabira boje slijedi vlastite postavke i odgovara interijeru:

 • Opcija “win-win” je bijela. Osvježava cjelokupni izgled, soba postaje elegantna i jednostavna u isto vrijeme.
 • U glavnom tonu u kuhinji. Pruža osjećaj cjelovitosti interijera, skladno suživljava s prethodno odabranim priborom i ukrasnim elementima.
 • Varijanta kontrasta. Svijetle pletene zavjese privlače pažnju i postaju glavni element koji određuje stil. Ovisno o modelu i uzorku, impresionirani su odvažnim dizajnom bez motiva sela.
cvjetni luk

Sjajni cvjetni luk se vraća u kuhinjsko ljeto u bilo koje doba godine

Teže je odrediti model. Iskusni pleter lako može poduzeti stvaranje skupa dugih zavjesa na prozorima i kuhinjskim vratima s dodatnim priborom – lambrequin, elastični pojas za održavanje tkanine.

otvorena granica

Prozirno staklo u tonu glavnih zavjesa tkanine – izvrsna ideja za početnike

Početnici iglice često obavljaju pletenu granicu za završenu zavjesu kao prvi posao ili pletu malu zavjesu, na primjer, pola prozora. Prvo iskustvo kukičanja pomaže u odlučivanju o daljnjim planovima i namjerama, uči vas da izračunate snage i prilike.

Među modelima su:

 • dugačke pletene zavjese na prozorima i unutarnjim otvorima;
 • kratke pletene zavjese za kuhinju s četkama i bez;
 • pleteni kamenčići;
 • Zavjese prema veličini prozorskog stakla ili pojedinih dijelova vezivanja;
 • pleteni rubovi ili rubovi tekstilnih zavjesa.
pletena zavjesa

Mali pauk web – moderan naglasak na kuhinjskom prozoru

resa

Duga traka stvara osjećaj sigurnosti iz vanjskog svijeta i savršeno prelazi dnevnu svjetlost

Obratite pažnju! Prije početka glavnog postupka, pletite uzorak, izmjerite duljinu i širinu, operite i glačite prema preporukama proizvođača. Zatim usporedite početne i završne parametre. Prijem pomaže u određivanju razine skupljanja tkanine i točno izračunavanje dimenzija pletenih zavjesa.

Odabir uzoraka za zastor

U mreži i specijaliziranim časopisima predstavljen je opis velikog broja uzoraka. Možete doći do svoje priče i vezati u jedinstvenim zavjesama. Glavni kriterij je cjelokupni stil kuhinje. Rješenja mogu biti različita:

 • Dvostruki ukras. Univerzalna je neobvezujuća opcija koja harmonično kombinira neplodnost sastava, eleganciju i kreativnost. Sažetak pletenih obrazaca, lijepih srca, cvijeća ili etničkih motiva jednako su atraktivni.
 • Predmetni zastor. Vlastita umjetnička djela idealna su opcija za stvaranje ugodne atmosfere u kuhinji. Slika može biti mono ili boja, a pleteni predmeti – od par zaljubljenih mačaka do čarobnih krajolika na prozoru.
 • Temeljno dno zavjesa. Veliko rješenje za kratke zavjese. Pletene četke, biljni motivi, insekti, svjetlo pauci, geometrijski likovi – postoje mnoge varijante, a svaka je dobra na svoj način.
 • Pleteni uzorci s puno zraka. Idealno za prozore okrenute prema sjeveru – manje prepreka na dnevno svjetlo.
dugi brežuljci

Ornamenti i dugi obrub – moderno rješenje za malu kuhinju

pletena slika

Šuma u kuhinji u bilo koje doba godine – pletena slika izgleda savršeno

zračne zavjese

Zračne zavjese za prozore na sjevernoj strani

Obratite pažnju! Učinkovito gledaju pletene četke u donjem dijelu kratkih zavjesa lučno oblikovanog. Recepcija je dobra za malu kuhinju. Masivne zavjese skrivaju prostor, kratko vizualno povećavaju, a dugi remen stvara osjećaj lakoće i kompletnosti kompozicije.

Izračunavanje količine pređe

Jedan od ključnih koraka u pripremi za kukičanje je izračun niti. Nije teško kupiti još dodatnih oplataka, ali puno prirodnih pređe malo se razlikuju po boji. Važno je i ekonomska održivost.

Pri planiranju velikih projekata, to je više isplativo kupiti ne bobine, nego bobine. Obratite pažnju na to jesu li niti namijenjene za ručno pletenje kukičanjem ili samo strojem. Proizvođač obično pokazuje koliko je metara pređe potrebna svakih 100 grama.

Duljina varira od 1500-1600 m do 500-700. Što je tanji nit, to je više metara u jednom gramu. To se odražava u označavanju na naljepnici – fino pređa uvijek je veća od debele.

pređa

Oznaka se zadržava do kraja posla – ukazuje na vrijedne informacije o pređu i broju šarži

Ako je nekoliko niti uvrnuto, broj je frakcioniran. Oznaka 8/2 dešifrira se na sljedeći način: 8-debljina pređe (8 m po gramu), nazivnik 2 – broj pređe. Pletenjem zavjesa češće koristite pređu u jednoj niti.

Da biste pojednostavili izračune, postupite na sljedeći način:

 • napraviti mali uzorak s gustom i osjetljivim elementima ili dovršenim fragmentom;
 • izračunati površinu uzorka, a zatim ukupni S pletiva;
 • rastopiti fragment i izmjeriti dužinu pređe;
 • čine udio u kojem su poznate količine S uzorka i ukupna površina, duljina pređe potrebne za kontrolni komad, a nepoznata je ukupna dužina pređe. Primjer: 10 četvornih metara. cm uzeo je 8 m konac. Stoga, za 1000 četvornih metara. potrebna je visina od 800 m;
 • pokušajte odrediti težinu i opterećenje na okviru.
konac

Vunene niti donosite na prvu posudu – stoga kupite nekoliko skeina u zalihi

Obratite pažnju! Kada pranje pređe, posebno iz prirodnih vlakana bez dodavanja sintetike, gubi 5-10% težine.

Pletenje uzoraka i tehnika

Najčešći načini kukičanja temelje se na dva osnovna načela: zračne petlje kombiniraju se s stupcima različitih tipova – bez kukičane i kukičane kose u jednom ili više niti. Na dijagramima su prikazane sve komponente uzorka i potreban broj elemenata. Također se izdvajaju tehnike kukičanja.

but

Osnova je stvaranje rešetkaste rešetke, koja se sastoji od jednog stupca s kukičanom i dvije zračne petlje. Za dobivanje uzorka, stanice se pune kvrga. Rezultat je imitacija čipke fileta – pletene mreže, koja izvezu različite uzorke. Kada je kukičanje oblikovan paralelno s rešetkom, izmjenjujući prazne i napunjene ćelije.

čipka

Čipka od fileta je jedna od najpopularnijih metoda među kvalificiranim radnicima

Opis opreme:

 • Za izradu pravokutnika kuka se umetne u sredinu gornjeg dijela stupca;
 • njihov broj uvijek odgovara broju zračnih petlji – stanice su glatke, bez ikakvih izobličenja;
 • kada kukičanje nekoliko uzastopnih napunjenih stanica između svake dvije šipke postoji zajednički (srednji). Ako postoje tri rešetke u svakoj ćeliji kruga, tada u sljedeća dva ćelija neće biti 6, već 5 elemenata;
 • pri fiksiranju stupova ispod luka petlje zraka prethodnog reda, stanice su oblikovane u stupnjevitom redoslijedu – dobiva se “francuska rešetka”;
 • pleteni radovi u uzdužnom i poprečnom smjeru – krugovi služe kao vodič.

Detaljan opis u video vodiču:

shema

U shemama napunjene stanice čine sastav koji je lako vidljiv

Brugge

Pletena čipka u Brugesu komplicirana je tehnika. Međutim, krajnji rezultat je vrijedan napora – dobiveni su lijepi pleteni ornamenti. Savršeno prilagođen za izradu pletenih graničnih zavjesa od tkanine ili dodatak na dnu zavjese izrađen u drugoj tehnici.

Rad počinje s pletenicom, koji se zatim kombinira u sastav uz pomoć stupova bez kukičane ili polovine stupca. Ovisno o sastavu, praznine se ispunjavaju zračnim petljama tijekom ili nakon završetka procesa.

čipka

Čipka od ultra čipke daje dodir jedne obojene tkanine

Bruges crochet je alternativa Vologda čipki, za koju su potrebna posebna oprema i bobine. Knitovi ni na koji način nisu inferiorni u jednostavnosti i milosti, ali ideje su bezgranične.

Detaljan opis na videozapisu:

Značajke uključuju:

 • čipka može biti potpuno vezana uz obrasce pletenice;
 • kombinacija fragmenata osjetljivog i gustog parenja;
 • florističke kompozicije i geometrijske figure (rombovi, kvadratići) koriste se kao spojni elementi;
 • Kako bi izbjegli brtve na zavoju pletenice, na unutarnjoj strani zavoja izvode pola stupova, a izvana – kolone s kukičanjem.

Brugge čipka pogodna je za izradu pletenih kompozicija od nekoliko boja, a sheme omogućuju kombiniranje fragmenata različitih oblika i uzoraka u jednu.

shema

Shema osnovnog uzorka Bryug čipke

čipka

Primjer veze različitih dijelova čipke. Fragmenti se također spajaju s uobičajenom iglom

Irci

Irska pletena čipka je lijepa i sofisticirana tehnika. Uspjeh izvedbe temelji se na poštivanju dvaju pravila – dobro razmatranom uzorku i sastavu. Komponente buduće figure su pletene odvojeno, a zatim se dijelovi spajaju.

kombinacija boja

Prednost tehnike – jednostavna kombinacija boja

Važno je za početnike da se oslanjaju na detaljne sheme, budući da ni takvi očiti prijatelji kao cvijet i list ne mogu biti prijatelji jedni s drugima. Majstori jasno promatraju proporcionalnost i proporcije elemenata i nisu ometeni iz sheme.

Opis tehnike (na primjeru pletenja cvijeta s pet latica):

 1. Pletenje započinje namotanjem jezgre na kružnom objektu malog promjera (kuka za kuku, olovka). Učinite oko 16 zavoja.
 2. Prsten se uklanja iz baze, proteže kuku kroz sve niti i veže jezgru 20 petlje. Kako bi se dobio dodatni volumen, podloga se dva puta pletu.
 3. Na izlaznoj točki nitu se regrutiraju 6 zračnih petlji i načinje se kap, prolazeći jednu petlju kroz promjer jezgre.
 4. Prošetajte kuku kroz sljedeću petlju i pletite stupac s jednim prolazom.
 5. Napravite 4-5 naca i držite kuka. Izgleda da je u savinutoj koloni unutar latice.
 6. Ponovite korake 4-6 sve dok ne prođe puni krug. Kao rezultat toga, cvijet se sastoji od pet latica.
 7. “Povucite” latice, izmjenjujući jednu polu-ljusku bez kukičane i 6 polu-stupova s ​​manšetom sa sljedećom skupinom;
 8. Svaka skupina je fiksirana u sredini gornjeg dijela latice.
 9. Povezujuća petlja vezana je na podnožju latica.
 10. Ponovite korake 8-10 dok se sve latice ne vežu.
 11. Izrežite i pričvrstite nit.

Video korak-po-korak master-klasa:

zavjesa od fileta

Elegantna zavjesa od fileta s cvijećem iz irske čipke

Obratite pažnju! Gotovi detalji su postavljeni na unaprijed vezanu pletenicu, sirup, francuski
ili ukrasne mreže.

držak metle

Brumstick se s pravom smatra egzotičnom tehnikom. Njezina domovina je Peru. Uobičajeno ime rođeno je u Europi i prevedeno s engleskog znači “štap od metle”. Ulogu štapa izvodi se debelom iglom za pletenje, na kojoj su navoji navojeni.

Broomstick uključuje zračne petlje, stupove bez kukičane ili kukičane trake i poseban element – izdužene petlje, pomoću kojih se stvaraju jedinstvene šarene ili crno-crtežne crteže.

fotourok

Photobook na brijestu

shema

Pletenje uzoraka

obrasci

Gotovi uzorci

Opis opreme:

 • biranje lanca zračnih petlji u iznosu naznačenom u dijagramu;
 • napraviti red stupaca bez kukičanih;
 • iz svake izvući dugu petlju i staviti na gustu iglu ili vladar;
 • uklonite nekoliko petlji prema shemi i vezati u njima 5 stupaca bez kukičane. Recepcija se ponavlja potrebni broj puta.

Broj petlji, stupaca i poveznih elemenata može varirati – to rezultira različitim pletenim uzorcima. Sa šarkama, čašica oblikuje donji rub ili bočni dio zavjesa od tkanine.

Detaljna lekcija:

držak metle

Brumstick je prilično velika gustoća

Obratite pažnju! Kukičane zavjese često se izvode u mješovitim tehnikama. Brugge čipka savršeno nadopunjuje suzdržanu geometriju pletenja krava. Rešetka je sjajna za ukrašavanje skladbe od irske čipke.

Korak-po-korak upute za pletenje zavjesa vlastitim rukama

Zavjese, kukičane ili pletene, stvaraju ugodan dom, lijepe uzorke s dijagramima, a korak po korak opis procesa može se naći na webu ili u časopisima za igle. Prilikom planiranja projekta velikih razmjera, svaki se korak razmišlja – to ubrzava proces.

plesti kukičanje

Elegantno izgledajte pletene zavjese po veličini prozorskog stakla u kuhinji. Graciozan i prozračan, ne zahtijevaju da se strepnja podigne, lako se spuštaju gore i dolje. Korak-po-korak upute i sheme za pletenje zavjesa s petljama:

oslanjajući se na sjenila

Sheme su dizajnirane za proizvod veličine 40 cm do 120 cm. Kuhinja, u pravilu, ima standardnu ​​veličinu prozora

Trebat će vam:

 • pamučna pređa po stopi od 400 m / 50 g – na zavjesu će ostaviti oko 300 m;
 • pletenje se izvodi pomoću kukice # 1;
 • Za pričvršćivanje mjedenih prstenova – 6 za svaku zavjesu.

Opis:

 • Izračunata širina zavjese je 60 stanica. Pletenje započinje skupom lanaca od 180 zračnih petlji i 4 petlji za podizanje;
 • zatim plesti prema shemi, izmjenjujući prazne i napunjene stanice kako je prikazano na donjoj slici;
 • visina zavjese – 181 redaka;
 • Prije montaže zavjese su oprane, izravnane, ĉuvane i malo ogoljene.
 • na gornji rub šivaćih prstena.

Detaljni dijagrami svakog dijela i detaljan opis pletenja prvih redaka:

shema

Uzorak za zavjese

Obratite pažnju! U crtežu, bijelo označava prazne kvadrate, sive ispunjene stanice. Konture mačaka se formiraju iz rešetke, koja daje kompoziciji za kuhinju puninu zraka.

Pletemo iglicama za pletenje

Govor nije tako uobičajen alat za pletene zavjese kao kuka, iako je ova metoda pletenja ima velik broj otvorenih uzoraka. Bitna razlika – kod pletenja igle za pletenje koristite vunenu pređu, prirodno ili s dodatkom sintetičkih vlakana.

Zavjese pletene iglom za pletenje su mekane i udobne. Nije baš ljetna opcija, ali ideja za hladnu sezonu.

zavjese

Od jedne vrste ove zavjese pletene pletenim iglicama postaje toplom

Trebat će vam:

 • pređa (70% mohair, 30% svila) s gustoćom od 210 m / 25 g maslinaste boje;
 • procijenjena količina iznosi 250 g;
 • govorio je 6,5 (2 kom.);
 • broj kuke 6.

Veličina gotovog proizvoda je 165 cm x 285 cm, gustoća pletiva 13,5 petlji x 14 redova = 10 x 10 cm.

Kao i kod vezanja bilo kojeg proizvoda, prednji, stražnji i zglobni okviri se izmjenjuju, kao što je prikazano na dijagramu:

kružne petlje

Pogrešne petlje i prste

Opis:

 • pokupite 223 petlje i pletite jednu kugličnu seriju s petljama lica;
 • pletu 10 rapporta s čipkom uzorak prema shemi;
 • kroz 128 cm od prvog reda počinju poništiti otvoreni uzorak – 1, 4 i 10 rapport se izvodi s prednjom površinom;
 • alternativne rapportove kako slijedi: kroz 2 rapport pletu 8., a zatim kroz svaki drugi rapport = 6. i 11., 2., 3., 9. i 5. – glatkoća lica;
 • Još je 7 više relacija napravljeno još dvije, a zatim sve preostale petlje visine 29 cm površine lica i slobodno zatvorene;
 • dugačke strane i gornji rub kukičana – 1 redak stup bez kukičanja i 1 red “korak po korak”;
 • gornji rub zavjese okrenut je na pogrešnu stranu za 15 cm i šivan;
 • na udaljenosti od 10 cm od ruba parcele drugu liniju i dobiti dva kulisa.

Obratite pažnju! Završni proizvod je navlažen, rastegnut na veličinu, izbjegavajući izobličenja i ostavljen da se potpuno osuši.

zavjesa

Lambrequin, pletene iglicama za pletenje (slike 2 i 3), ni na koji način nije inferiorni od čipki (slika 1)

Kako i gdje vješati

Kada se završi kreativni proces, dolazi do prešutnog i praktičnog pitanja o lokaciji gotovog proizvoda. Postoji više mogućnosti nego što se čini:

 • vrata, ukrašena zavjesom, stvaraju atmosferu privatnosti – kuhinja se pretvara u udoban kutak koji ne želite otići;
 • Prozor kuhinje najčešći je objekt za primjenu fantazija;
 • ukrasite zavjese i ogrtače – element je konačni naglasak, dajući potpunost izgledu prozora ili vrata;
 • Otvorene police u kuhinji mogu biti zatvorene pletenim zavjesama – dobit ćete skladan set;
 • na pregaču na tanjuru savršeno će izgledati povezano rukama s otvorenim rukama.
praktičan dekor

Lijep i praktičan dekor

poklopac vrata

Izvorno rješenje za prozor ili vrata

Također, prostor za kreativnost osigurava se načini postavljanja zavjesa:

 • vijenac različitih konfiguracija;
 • žice s prstenovima;
 • pričvršćivanje izravno na okvir prozora ili zasebne dijelove vezivanja.
otvorena vrata

Otvorena vrata – lijepa kuhinja. Glavna stvar je izdržati okvir

Obavezno provjerite snagu strukture prije nego objesite gotov proizvod. Težina zavjesa u podu može doseći 2-3 kg, ovisno o vrsti pletiva i debljini pređe.

branje gore

Zatvarači za zavjese – sladak moderan naglasak u unutrašnjosti

Stoga, kreativni planovi trebaju biti usklađeni sa stručnjacima koji temeljito znaju ispravno povezati i objesiti zavjese za san.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org