Pletene zavese za kuhinjo z lastnimi rokami: sheme + fotografije v notranjosti – banking-on-green.com

Pletene zavese za kuhinjo z lastnimi rokami: sheme + fotografije v notranjosti

Pletene zavese za kuhinjo z lastnimi rokami: sheme + fotografije v notranjosti

Kuhinjska ureditev je neskončni postopek. Stalno rojene ideje za izboljšanje notranjosti in dodajanje novih naglasov. Nekatere elemente dekorja se lahko spremenijo glede na sezono in razpoloženje, npr. Zavese. Ne vedo, kako kravato zavese v kuhinji kavelj roke dovolj, da bi našli na internetu zanimivo shemo za ustvarjanje sklop odprtega delovnega zaveso za kuhinjsko okno ali vrata. Najtežja dilema je izbira različnih tehnik pletenja. In rezultat – okno ali vrata, okrašena z edinstveno zaveso.

Priprava na pletenje

Pletene zavese nastanejo iz različnih vrst preje in pogosto eksperimentirajo s kombiniranjem materialov. Odprti del harmonično dopolnjuje zavese iz bombažnih tkanin ali svile. Ideja je primerna za začetnike – vredno začeti s preprosto mejo. Pred začetkom postopka skrbno pripravimo. V nasprotnem primeru moraš biti vznemirjen z nakupom manjkajočih dodatkov.

Pleteni robčki

Pri ustvarjanju ustvarjalnih dekor elementov v tečaju gredo pletene plenice

Nasveti za izbiro materiala in tkanine za pletenje

Navoja za kvačkanje so narejena iz naravnih in sintetičnih vlaken. Umetni izvor drugega ne pomeni, da so slabši od analogov bombaža ali platna. Bogastvo izbire je impresivno:

 • Bombaž. Najbolj priljubljena je fina preja iz merceriziranega bombaža – “Iris”. Zaradi posebne obdelave površina vlaken je gladka, sijoča. Med delom preja ni sukana in se ne zaplete. Barvna shema vključuje veliko število tonov. Kakovostna vlakna niso dovzetna za moljenje, izgorelost ali razbarvanje.
 • Lan. Tekstura niti ni svilnata, barve so bogate z barvami, če se ne dodajajo umetne sestavine (poliestrska vlakna). Vendar pa obstajajo omejitve naravnih tonov, končni izdelki pa imajo izrazito teksturo. Pomanjkljivosti vključujejo težave pri likanju.
 • Bambus. Niti imajo enake lastnosti kot perilo, z bistveno razliko – bambus se ne zruši in se lahko gladi. Je absolutno hipoalergen.
 • Akril. Preja je svilnata, sijoča, enakomerno obarvana. Zelo enostavno je delati – praktično odpravlja zvijanje in zapletanje. Parjenje je enakomerno gostoto, brez izkrivljanja. Barvni razpon je neskončen in je odvisen od zmogljivosti proizvajalca. Akrilne niti so univerzalne – popolnoma se ujemajo z različnimi tkaninami. Edina pomanjkljivost – umetnost, ki lahko razočarava pripadnike naravnih materialov.
zavesa iz preje

Izdelki iz bombažne preje so lahki in zračni

Bodite pozorni! Pri prvem znancu na vzorcu vzemite en skein, pletite majhen vzorec, sperite, suho in gladko v skladu z navodili na nalepki. Po preskusih se odločijo za nakup zahtevane količine.

akril

Akril – pravi prijatelj ljubiteljev svetlih naglasov v kuhinji

Izbira barve in modela

Splošni slog notranjosti je ključni dejavnik, na katerega je odvisen videz prihodnjih pletenih zaves. V narodni tradiciji se je razvila percepcija pletenih zaves in drugih obrti kot dediščine “babice”.

Organsko in naravno kvačkano kvačkanje izgleda v slogu države, Provencal ali klasično. To ne pomeni, da sodoben dizajn ne sprejema pletenih dodatkov.

Ko izberejo barvo, sledijo svojim lastnim nastavitvam in se ujemajo z notranjostjo:

 • Možnost win-win je bela. Osveži celoten videz, prostor postane eleganten in domači ob istem času.
 • V glavnem tonu v kuhinji. Zagotavlja občutek popolnosti v notranjosti, skladno s soobstojem s predhodno izbranimi dodatki in dekorativnimi elementi.
 • Različica kontrasta. Svetle pletene zavese privlačijo pozornost in postanejo glavni element, ki določa slog. Odvisno od modela in vzorca, so navdušeni nad drznim dizajnom brez motivov na vasi.
cvetni lok

Svetel cvetlični lok se vrne v kuhinjo poleti v katerem koli času v letu

Težje je določiti model. Izkušen Štriker je mogoče enostavno vzeti za oblikovanje niza dolgih zavese na oknih in vratih kuhinje z dodatno opremo – Zastor, elastičnim trakom, da imajo rezilo.

odprta meja

Izrezovanje robov v tonu glavnih tkanin zaves – odlična ideja za začetnike

Švalja začetnike pogosto kot prvi opravljenega dela za končnih pletene Hem zavese ali plesti majhen zaveso, na primer, polovico okna. Debut izkušnje kvačkanje pomaga določiti prihodnje načrte in namere, uči, da pričakujejo sile in zmogljivosti.

Med modeli so:

 • dolge pletene zavese na oknih in notranjih odprtinah;
 • kratke pletene zavese za kuhinjo s ščetkami in brez;
 • pleteni lambrequins;
 • Zavese glede na velikost okenskega stekla ali posameznih delov vezave;
 • pleteni trakovi ali obrobje na tekstilnih zavesah.
pletena zavesa

Majhna pajkova mreža – eleganten poudarek na kuhinjskem oknu

obrobje

Dolga roba ustvarja občutek varnosti iz zunanjega sveta in popolnoma izprazni dnevno svetlobo

Bodite pozorni! Pred začetkom glavnega postopka, pletite vzorec, izmerite dolžino in širino, pranje in železo v skladu s priporočili proizvajalca. Nato primerjajte začetne in končne parametre. Sprejem pomaga določiti stopnjo krčenja tkanine in natančno izračunati dimenzije pletenih zaves.

Izbira vzorcev za zaveso

V omrežju in specializiranih revijah je predstavljen opis velikega števila vzorcev. Lahko si pripraviš svojo zgodbo in povežete v edinstvene zavese. Glavni kriterij je celoten slog kuhinje. Rešitve so lahko različne:

 • Podvojeni okras. Universal je neobvezujoča možnost, ki harmonično združuje nesramnost sestave, elegance in ustvarjalnosti. Abstraktno pletene vzorce, ljubka srca, rože ali etnične motive so enako privlačne.
 • Predmet zavese. Lastno umetniško delo je idealna možnost za ustvarjanje prijetnega vzdušja v kuhinji. Slika je lahko monofonična ali barvna in pletene predmete – od par očaranih mačk do okrašenih pokrajin na oknu.
 • Vzorčno dno zavese. Odlična rešitev za kratke zavese. Pletene ščetke, rastlinske motive, žuželke, lahki pajki, geometrijske figure – obstaja veliko variant, vsak pa je dober na svoj način.
 • Pleteni vzorci z veliko zraka. Idealno za okna proti severu – manj ovir za dnevno svetlobo.
dolga roba

Okraski in dolgi rob – elegantna rešitev za majhno kuhinjo

pletena slika

Gozd v kuhinji kadarkoli v letu – pletena slika izgleda kot nalašč

zračne zavese

Zračne zavese za okna na severni strani

Bodite pozorni! Učinkovito si ogledate pletene ščetke v spodnjem delu kratkih zaves okroglega tipa. Recepcija je dobra za majhno kuhinjo. Masivne zavese skrivajo prostor, kratko – vizualno povečujejo in dolga roba ustvarja občutek lahkosti in popolnosti kompozicije.

Izračun količine preje

Eden od ključnih korakov pri pripravi na kvačkanje je izračun niti. Ni težko kupiti dodatnih dodatkov, vendar se veliko naravnih preje nekoliko razlikuje po barvi. Tudi ekonomska upravičenost je pomembna.

Pri načrtovanju velikih projektov je bolj donosno kupiti ne bobbin, temveč bobbin. Bodite pozorni na to, ali so niti izdelane za ročno pletenje s kvačkanjem ali samo s strojem. Proizvajalec običajno navede, koliko preje preje je potrebno za vsakih 100 gramov.

Dolžina se giblje od 1500-1600 m do 500-700. Razredčite nit, več metrov v enem gramu. To se odraža v oznaki na etiketi – drobna preja je vedno večja od debeline.

preja

Nalepka se obdrži do konca opravila – označuje dragocene informacije o preji in številki serije

Če je več sukancev zasukano, je številka delna. Oznaka 8/2 se razširi, kot sledi: 8-debelina preje (8 m na gram), imenovalec 2 – število preje. Za pletene zavese kvačkanje pogosteje uporabite prejo v eni niti.

Da bi poenostavili izračune, storite naslednje:

 • naredite majhen vzorec z gostimi in občutljivimi elementi ali dokončanim fragmentom;
 • izračunajte površino vzorca in nato skupni S pletenega izdelka;
 • raztopite fragment in izmerite dolžino preje;
 • predstavljajo delež, pri katerem so znane količine S vzorca in skupna površina, dolžina preje, ki je potrebna za kontrolni del, in neznana celotna dolžina preje. Primer: 10 kvadratnih metrov. cm je vzel 8 m navojem. Zato za 1000 kvadratnih metrov. Potreben je navoj 800 m;
 • pogojno določiti težo in obremenitev na vogali.
nit

Nate iz bombaža sedijo pri prvem pranju – zato si na zalogi kupite nekaj skejn

Bodite pozorni! Pri pranju preje, zlasti iz naravnih vlaken brez dodatka sintetike, izgubi 5-10% teže.

Pletilni vzorci in tehnike

Najpogostejši metod kvačkanje temeljijo na dveh osnovnih načelih: zrak zanke v kombinaciji z delovnih mest različnih vrst – ne da bi sc in sc v eni ali več niti. Diagrami prikazujejo vse sestavne dele vzorca in potrebno število elementov. Prav tako se izločajo tehnike kvačkanja.

Sirloin

Osnova je ustvarjanje mrežaste mreže, sestavljene iz enega kolona s kvačkanjem in dveh zračnih zank. Če želite pridobiti vzorec, se celice napolnijo s konicami. Rezultat je filet z imitacijo čipke – pletena mreža, ki je vezala različne vzorce. Ko je kvačkanje vzorec ustvarjeno vzporedno z mrežo, se izmenjujejo prazne in napolnjene celice.

čipke

Čipka Fillet – ena izmed najbolj priljubljenih metod pri kvalificiranih delavcih

Opis opreme:

 • Če želite ustvariti pravokotnike, se kavelj vstavi v sredino zgornjega dela stolpca;
 • njihovo število vedno ustreza številu zračnih zank – celice so gladke brez izkrivljanja;
 • pri kvačkanju več zaporednih napolnjenih celic med vsakim dvema palicama je skupen (srednji). Če v vsaki celici vezja obstajajo tri palice, potem v naslednjih dveh celicah ne bo 6, ampak 5 elementov;
 • pri določanju stolpcev pod lokom zračnih zank iz prejšnje vrstice se celice tvorijo v zaporednem vrstnem redu – dobi se “francoska mreža”;
 • delo pleteno v vzdolžni in prečni smeri – tokokrogi služijo kot vodilo.

Podroben opis v videoposnetku:

osnutek

V shemah napolnjene celice tvorijo sestavo, ki je lahko vidna

Brugge

Bruges pletene čipke je zapletena tehnika. Vendar pa je končni rezultat vreden truda – dobijo se lepi pleteni okraski. Popolnoma primerna za izdelavo pletenih robov zavese iz tkanine ali dodatka na dnu zavese, izdelane v drugi tehniki.

Delo se začne s pletenicami, ki se potem kombinirajo s pomočjo delovnih mest brez kvačkanja ali pol stolpca. Odvisno od sestave so praznine med koncem postopka ali po njem napolnjene z zankami.

vezalke

Ultra čipke čipke daje dotik enobarvne tkanine

Kvačkanje v Brugesu je alternativa Vogolski čipki, za katero so potrebna posebna oprema in dodatki. Pletenine v ničemer niso slabše in milostne, vendar so ideje brezmejne.

Podroben opis videoposnetka:

Funkcije vključujejo:

 • čipk je lahko popolnoma vezan na vzorce pletenice;
 • kombinacija delcev občutljivega in gostega parjenja;
 • flomistične kompozicije in geometrijske figure (rombovi, kvadrati) se uporabljajo kot povezovalni elementi;
 • Da bi se izognili tesnjenju na ovinkih pletenice, na notranji strani krivine izvedite polovico stebrov in od zunaj – stebre s kvačkanjem.

Brugge čipka je primerna za izdelavo pletenih kompozicij več barv, in sheme vam omogočajo, da združite drobce različnih oblik in vzorcev v eno.

osnutek

Shema osnovnega vzorca čipke Bryug

vezalke

Primer povezovanja različnih delov čipke. Fragmenti so tudi stisnjeni skupaj s konvencionalno iglo

Irski

Irska pletena čipka je lepa in prefinjena tehnika. Uspeh uspešnosti temelji na spoštovanju dveh pravil – dobro premišljenega vzorca in sestave. Komponente bodoče figure so pletene ločeno, nato pa so deli združeni.

kombinacija barv

Prednost tehnike – enostavna kombinacija barv

Za začetnike je pomembno, da se zanašajo na podrobne sheme, saj tudi taki očitni prijatelji kot cvet in list ne morejo biti med seboj prijateljski. Mojstri jasno opozarjajo na sorazmernost in deleže elementov in niso odvrnjeni od sheme.

Opis tehnike (na primer pletenja cvetnice z 5 cvetnimi listi):

 1. Pletenje se začne z navijanjem jedra na okrogelem predmetu majhnega premera (kljuka, svinčnik). Naredite približno 16 zavojev.
 2. Prstan se odstrani iz podlage, raztegne kavelj skozi vse niti in veže jedro 20 z zankami. Za pridobitev dodatne prostornine je substrat dvakrat pleten.
 3. Na izstopni točki navoja se nahajata 6 zračnih zank in naredi rt, ki poteka skozi eno zanko skozi premer jedra.
 4. Potegnite kavelj skozi naslednjo zanko in pletite stolpec z enim previsom.
 5. Naredi 4-5 nacs in držite kavelj. Izkazalo se je, da je upognjen stolpec znotraj cvetnega prahu.
 6. Ponovite korake od 4 do 6, dokler ne preide celoten krog. Kot rezultat, cvet je sestavljen iz 5 cvetnih listov.
 7. “Potegnite” cvetne liste, pri čemer menjate eno polovico lupine brez kvačkanja in 6 pol stolpcev z manšeto z naslednjo skupino;
 8. Vsaka skupina je pritrjena v sredino zgornjega dela cvetlice.
 9. Povezovalna zanka je vezana na podnožju med cvetnimi listi.
 10. Ponovite korake 8-10, dokler niso vezane vse cvetne liste.
 11. Cut in pritrdite nit.

Video master-class: korak za korakom:

filet zavesa

Elegantna filet zavesa s cvetovi iz irske čipke

Bodite pozorni! Končni podatki so nadgrajeni na predhodno vezani pletenici, sirloin, francoski
ali dekorativno mrežo.

Brumstick

Brumstick se upravičeno šteje za eksotično tehniko. Njena domovina je Peru. Običajno ime se je rodilo v Evropi in prevedeno iz angleščine pomeni “palico iz metlea”. Vloga palice se izvaja z debelo pletilno iglo, na kateri so žice navojne.

Metulja vključuje zračne zanke, stolpce brez kvačkanja ali kvačkanje in poseben element – podolgovate zanke, s katerimi se ustvarjajo edinstvene barvne ali enobarvne risbe.

fotoreporterstvo

Photobook na kremplju

osnutek

Pletilni vzorci

vzorce

Gotovi vzorci

Opis opreme:

 • klicanje verige zračnih zank v količini, prikazani na diagramu;
 • naredi vrstico stolpcev brez kvačkanja;
 • od vsake črpa dolgo zanko in dajo debelo iglo ali vladar;
 • odstranite nekaj zank v skladu s shemo in v njih vkljite 5 stolpcev brez kvačkanja. Sprejem se ponovi zahtevano število krat.

Število zank, stolpcev in povezovalnih elementov se lahko spreminja – to ima za posledico različne pletene vzorce. Pri tečajih, škarje oblikujejo spodnji rob ali stranski del zavese iz tkanine.

Podrobna video lekcija:

Čaršija

Brumstick je zelo visoka gostota

Bodite pozorni! Kvačkane zavese se pogosto izvajajo v mešanih tehnikah. Brugge čipka popolnoma dopolnjuje zadržano geometrijo pletenja pljuč. Mreža je odlična za okrasitev kompozicije iz irske čipke.

Korak za korakom Navodila za pletenje zavese z lastnimi rokami

Zavese, kvačkane ali pletene, ustvarjajo prijeten dom, lepe vzorce z diagrami in po korakih opis procesa se lahko najdejo na spletu ali v revijah za ženske. Pri načrtovanju obsežnega projekta se premislimo o vsakem koraku – to pospeši proces.

Kvačkanje

Elegantno videz pletene zavese do velikosti okenskega stekla v kuhinji. Dobrohoten in zračen, ne zahtevajo, da so klope obešene, se enostavno dvigajo navzgor in navzdol. Navodila po korakih in sheme za pletenje zaves z zankami:

skica

Sheme so zasnovane za izdelek, ki meri 40 cm za 120 cm. Kuhinja ima praviloma standardno velikost okna

Potrebovali boste:

 • bombažna preja s hitrostjo 400 m / 50 g – na zavese bo pustila približno 300 m;
 • pletenje se izvaja s kavljem # 1;
 • Za pritrjevanje medeninastih obročev potrebujete 6 za vsako zaveso.

Opis:

 • Izračunana širina zavese je 60 celic. Pletenje se začne z nizom verig 180 zračnih zank in 4 dvižnih zank;
 • nato pletenje po shemi, izmenjavanje praznih in napolnjenih celic, kot je navedeno na spodnji sliki;
 • višina zavese – 181 vrstic;
 • Pred montažo zavese izperemo, poravnamo, strgamo in rahlo odstranimo.
 • na zgornji rob šivalnih obročev.

Podrobni diagrami vsakega dela in podroben opis načina pletenja prvih vrstic:

osnutek

Vzorec za zavese

Bodite pozorni! V risbi bela označujejo prazne kvadrate, sive polne celice. Obrisi mačk so oblikovane iz mreže, ki daje sestavi za kuhinjo polnost zraka.

Pletamo z igle za pletenje

Spoji niso tako običajno orodje za pletene zavese kot kavelj, čeprav ima ta način pletenja veliko število vzorcev. Bistvena razlika – ko pletenje z pletilnimi iglami uporablja volneno prejo, naravno ali z aditivi iz sintetičnih vlaken.

Zavese, pletene s pletilnimi iglami, so puhasto in udobno. To ni ravno poletna možnost, ampak ideja za hladno sezono.

zavese

Iz ene vrste te zavese, pletene s pletilnimi iglami, postane toplo

Potrebovali boste:

 • preja (70% moher, 30% svila) z gostoto 210 m / 25 g barve oljk;
 • ocenjena količina je 250 g;
 • govoril št. 6.5 (2 kos);
 • kljuka številka 6.

Velikost končnega izdelka je 165 cm x 285 cm, gostota pletenja je 13,5 zank x 14 vrstic = 10 x 10 cm.

Kot pri povezovanju katerega koli izdelka se sprednji, zadnji in tečaji izmenjujejo, kot je prikazano na diagramu:

Žuborenje zank

Napačne zanke in manšete

Opis:

 • pick up 223 zanke in pletene eno žabico serije z obraznimi zankami;
 • pletenje 10 poročil s čipko vzorec v skladu s shemo;
 • preko 128 cm od prve vrstice začnemo izničiti vzorec odprtine – 1, 4 in 10 povezava se izvaja s sprednjo površino;
 • alternativni odnosi, kot sledi: z dvema povezavama je pleteno osmo, nato pa z vsakim drugim poročilom = 6. in 11., 2., 3., 9. in 5. – gladkost obraza;
 • 7 dodatnih poročil se naredita še dve, nato pa vse preostale zanke višine 29 cm obrazne površine in prosto zaprti;
 • dolge stranice in zgornji rob kvačkanja – 1 vrstični stolpec brez kvačkanja in 1 vrstica “korak za korakom”;
 • zgornji rob zavese je obrnjen na napačno stran za 15 cm in se šije;
 • na razdalji 10 cm od roba ploskve drugo črto in dobite dva kuliska.

Bodite pozorni! Končni izdelek se navlaži, raztegne do velikosti, se izogne ​​izkrivljanju in se pusti, da se popolnoma posuši.

lambrekin

Lambrekin, pleten s pletilnimi iglami (slike 2 in 3), nikakor ni slabši od vzorcev čipk (slika 1)

Kako in kje obesiti

Ko je ustvarjalni proces končan, se pojavi vprašanje o lokaciji končnega izdelka. Obstaja več možnosti, kot se zdi:

 • vrata, okrašena z zaveso, ustvarjajo vzdušje zasebnosti – kuhinja postane prijeten kotiček, ki ga ne želite zapustiti;
 • Kuhinjno okno je najpogostejši predmet za uporabo fantazij;
 • okrasite zavese in opornice – element je zadnji poudarek, ki daje popolnost zasnovi okna ali vrat;
 • Odprte police v kuhinji je mogoče zapreti z pletenimi zavesami – dobite skladen komplet;
 • na predpasnik na plošči bo popolnoma videti, povezana z roko odprtino tack.
praktičen dekor

Lep in praktičen dekor

Vrata vezana

Izvirna rešitev za okna ali vrata

Tudi prostor za ustvarjalnost je zagotovljen z načinom dajanja zaves:

 • korenike različnih konfiguracij;
 • žice z obroči;
 • pritrditev neposredno na okenski okvir ali na ločene dele vezja.
odprta vrata

Vrata za vrata – lepa kuhinja. Glavna stvar je, da prenese robu

Preden obesite končni izdelek, preverite moč strukture. Masa zaves v tleh lahko doseže 2-3 kg, odvisno od vrste pletenja in debeline preje.

pobiranje

Zapirala za zavese – srčkan eleganten naglas v notranjosti

Zato je treba ustvarjalne načrte uskladiti s strokovnjaki, ki temeljito vedo, kako pravilno povezati in obesiti zaveso za sanje.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org