Od plastike do bambusa: katere žaluzije so najboljše za kuhinjo – banking-on-green.com

Od plastike do bambusa: katere žaluzije so najboljše za kuhinjo

Od plastike do bambusa: katere žaluzije so najboljše za kuhinjo

Vedno bolj, za oblikovanje kuhinjsko okno namesto običajnih zavese in žaluzije zavese, ki se uporabljajo kot praktično in priročno možnost. Vendar pa izbira senčila za kuhinjo, veliko voden izključno na privlačen videz in lepo barvanje, popolnoma pozabili na posebno mikroklimo v kuhinji, kjer je visoka vlažnost, opazili stalne spremembe v temperaturi, in zrak je dišal po kuhanju, da se notranje opreme sodijo za brizganje vode, maščobe kapljic , sokovi, saj. Ni vse žaluzije spopadanje s takimi obremenitvami, zato pred nakupom, da je tako pomembno, da se odloči o favoritov in tujci.

Praktične in lepe žaluzije na kuhinjskih oknih - dobra rešitev

Slepi na kuhinjskih oknih: lepota in praktičnost

Katera žaluzija bi morala izbrati za kuhinjo

Do nedavnega so žaluzije lahko našli le v nestanovanjskih in poslovnih zgradbah, njihova zamisel o njihovi opremi za dekoriranje notranjih notranjosti pa je povzročila popolno zmedenost. Zakaj bi v hišo prinesel ugled? Bledo bele lamele s sivim blatom pisarniškega prahu še vedno povzročajo žalost mnogim. Toda takoj, ko so se oblikovalci pridružili, dolgočasna uradnost in brezslišnost niso pustili sledi. V vsakem domu so zaželene precej “lepe” žaluzije. Les, tekstil, usnje, kovine, bambus … raznolike teksture, barve in oblike užitek! Glede na praktičnost, udobje in enostavnost uporabe, varnost in relativno nizke stroške, žaluzije lahko štejemo za univerzalno rešitev za skoraj vsako sobo.

S pomočjo horizontalnih žaluzij lahko ustvarite intimno okolje

Horizontalne žaluzije za kuhinjo z lambrequinom prispevajo k ustvarjanju intimnega in mirnega okolja

Horizontalne žaluzije

Idealna rešitev za majhne apartmaje z majhnimi okenskimi odprtinami: ne “jedo” prostor, ne preobremenjujte notranjosti s fancy dekorjem in zapletenimi modeli. Zlasti rad fondov dekoraterjev horizontalne žaluzije, ki so povsem brez pisarniške hladnosti, in tudi kljub zelo asketskem oblikovanju, vedno dihajo udobje doma in toplino.

Senčila in zavese opravljajo različne funkcije na kuhinjskem oknu

Horizontalne žaluzije so uspešno kombinirane s klasičnimi zavesami, ki izvajajo različne funkcije na oknu

Laconic horizontalne lamele bodo odličen dodatek za kuhinje v slogu minimalizma in visokotehnologije. Kombinacija horizontalnih žaluzij s tradicionalnimi tekstilnimi zavesami, tilom, organza ali lambrequins bo pripomogla k razburjenju strogega asketizma. Še posebej omembe mezhramnye žaluzije, ki so nameščene v prostoru med stekleno-okvirju, tako da tudi okensko odprtino popolnoma brezplačno, ki so lahko zelo primeren v zaprtem prostoru, kjer je vsak centimeter šteje.

Vodoravne žaluzije so primerne v modernih notranjih prostorih

Enostavne horizontalne žaluzije se harmonično mešajo v moderno notranjost

Vertikalne žaluzije

Slepe z vertikalnimi letvami so bolj podobne klasičnim zavesam, to je neke vrste udomačena različica pisarniških žaluzij, zato se veliko bolj pogosto uporabljajo za okrasitev stanovanj in hiš. Razlikujemo položaj letvic, ne samo, da se lahko igrate s chiaroscuro in eksperimentirate z obliko žaluzij, ampak tudi popolnoma spremenite atmosfero in razpoloženje prostora. Vertikalne lamele vizualno “potegnite” sobo, “dvignejo” stropove, odvisno od materiala in barve, ozko ali razširite okenski odprtini, spreminjate geometrijo prostora. Da bi notranjost kuhinjo individualnost in izvirnost, oblikovalci so pripravljeni na preizkus z vertikalnimi žaluzije, kar jim daje obliko polkroga, valovi, cikcakasto, poševnega reza. Popolnoma stran od dolgočasnih uslužan pomoč kombinacija žaluzije s svetlobnimi zavesami, lambrequins ali klasične zavese, čeprav je ta možnost bolj primerna za dnevno sobo ali spalnico, namesto za hrano.

Vertikalne žaluzije s cvetličnim tiskom so privlačne in praktične

Vertikalne žaluzije s svetlim velikim cvetličnim tiskom bodo okrasile katero koli kuhinjo

Roler Rolete

Rolo žaluzije so en kos gladkega materiala, ki pokriva celotno svetlobno odprtino okna in, če je potrebno, zvije navzgor v urejen valj. Lahko jih pritrdimo na strop ali na steno. Kompaktne in praktične roletne – idealna rešitev za tiste, ki želijo zaščititi prostor pred neposrednim sončnim žarkom, vendar ne žganjajo z željo, da razmišljajo o svojem oknu, stroge ravne črte. Rolete imajo lahko svetlobno razpršilen, odsevni učinek ali pa so popolnoma neprozorne.

Prvotna različica dekoriranja kuhinjskega okna z roletami

Rolo žaluzije so popolnoma združene s klasičnimi platnenimi platnami, svetlobnim tilom in organzo

Enostavne in jedrnate rolete se organsko prilegajo minimalističnemu notranjosti ali orientalskemu slogu, še posebej, če je platno opremljeno z orientalskimi motivi. Dobro kombinirane rolete s klasičnimi platnenimi platnami, svetlobnim tilom in organza, zaradi česar je vzdušje prijetno, elegantnejše in svečano.

Rolete: prevlada praktičnosti v škodo dekorativnega

Rolerji se odlično spopadajo s praktičnimi nalogami, vendar so njihove dekorativne lastnosti nekoliko omejene

Materiali za rolete nujno impregniran s posebnimi spojin, ki dajejo krpo anti-statične, anti-bakterijske, anti-prah lastnosti, web ni prahu, ne zmečka, ne zbledi na soncu. Pri vseh svojih številnih prednosti in posebne impregnacije, rolete je zelo muhast, zahtevajo skrbno in skrbno ravnanje. Saje, maščobe in ostale nečistoče hitro odvzeta prvotni čar, brezhibna, kar je skoraj nemogoče, da se vrnete, tako da ni mogoče šteti najboljša možnost za kuhinjo žaluzije.

Rolerji igrajo pomembno vlogo pri uravnavanju naravne osvetlitve kuhinj

Rolete imajo lahko svetlobno razpršilnega, odsevnega učinka ali pa so povsem neprozorne

Foto luči

Posebne vrste vertikalnih žaluzij, na lamelah katerih odporni barvni odtenki s pomočjo ultra-natančnega digitalnega tiskanja fotografij se uporabljajo vse slike. Kakovostne rešetke odlikuje jasnost linij in zasičenosti barv, odpornost proti vlagi, svetloba, trenje, kemični in mehanski vplivi. V notranjosti kuhinje bodo najnujnejša življenja in slike – prevare z iluzijo prostora in perspektive.

Photo polkna za kuhinje z makroimage - pomemben element dekor

Prvotna zamisel dekoracije kuhinje: foto polkna za kuhinjo s svetlo makro sliko

Izberite materiale za kuhinjske žaluzije

  • Plastične žaluzije

Poceni plastične žaluzije so krhke, nestabilne do temperaturnih sprememb, segrejejo in izgorejo na soncu, pridobijo neustrezno rumeno. Senčila iz visoko kakovostne plastike nimajo takšnih pomanjkljivosti: med delovanjem niso deformirane, ne upognejo, ne absorbirajo vonjav in umazanije, ne gorijo na soncu. Glavna prednost plastike je enostavnost vzdrževanja. Za ohranjanje čistosti redno obrišite lamele z mehko krpo ali vakuumom. V primeru resne kontaminacije je mogoče lamele varno postaviti v toplo sesalno raztopino, temeljito sprati, sušiti in ponovno obesiti na okno. Zelo izviren videz plastične žaluzije z lamelami, zaviti v prozorni til, vendar za kuhinjo to ni najuspešnejša možnost.

Plastična žaluzija za kuhinjo se lahko uporablja ne le za praktične namene

Plastična žaluzija za temno rjavo kuhinjo se zelo dobro prilega notranjosti kot dekorativni detajl

  • Lesene žaluzije

Žaluzije z lamelami iz lahkega trpežnega lesa (plute, kanadski lipa), prinašajo notranjo toplino in udobje, pa kljub posebne impregnacije, je njihova kuhinja ni priporočljivo namestiti. Če ste res prepričani, da želite dopolnjuje notranjost kuhinje v podeželskem stilu Provanse, ali prvotnih žaluzije iz tankih lesenih planochek, skrbijo za močno napo opremljeno kuhinjo.

Lesene žaluzije se dobro prilegajo v razkošne klasične notranjosti

Lesene žaluzije z rezerviranimi oblikami in plemenito barvo poudarjajo razkošje in spoštljivost te kuhinje

  • Kovinske žaluzije

Pri izdelavi kovinskih žaluzij se navadno uporabljajo lahke duraluminske zlitine visoke trdnosti z zaščitno plastjo laka in toplotno odpornim emajlom. Odlično imajo obliko, so odporni na vlago, visoke temperature in sončno svetlobo, izpolnjujejo visoke zahteve glede sterilnosti in higiene. Za odstranjevanje nečistoč s površine kovinskih letvic zadostuje, da jih obrišete z mehko krpo, namočeno v milni vodi. Čista s praktičnega vidika za kuhinjo je idealna možnost. Čeprav obstajajo kovinske žaluzije, obstaja ena zelo specifična značilnost, ki jo mnogi lahko štejejo za pomanjkljivost – ko se osnutki med seboj trčijo, kovinske lamele zvijače.

Kovinske žaluzije poudarjajo čar in privlačnost sodobnih stilov

Kovinske žaluzije izberejo ljubitelji sodobnih modernih ali visokotehnoloških stilov

  • Cloth žaluzije

Tkanina v okras okna vedno izgleda kot doma, tako da so med navpičnimi tkanine žaluzije najbolj priljubljen. Tkanine za rolete nujno impregniran s posebnim prah neprepustna in vodoodbojen sestavka, ki omogoča suho čiščenje in mokro čiščenje lamel. Odstranjevanje večjih nečistoč žaluzije jih je treba odstraniti iz kapi, vsaka lamela potrebno odstraniti uteži, twist v roli ohraniti obliko, namočeno v milnici, počakati odstopajo umazanijo (drgnjenje krpo nezaželeni), odstrani iz vode in vlažna visi letvice opazil, tako da bi se pod vplivom uteži lahko izravnali. To je veliko lažje, da skrbi za tkanine lamelami iz steklenih vlaken, kar je dovolj, da obrišite z vlažno krpo. Druga pomembna prednost steklenih vlaken je požarna varnost.

Tkanine na kuhinjskem oknu izgledajo nič manj privlačne tradicionalne zavese

Slepe iz tkanin z lepo vzorec lahko preprosto nadomestijo tradicionalne zavese

  • Multifaktorske žaluzije

V večfakturnih modelih so hkrati kombinirani več vrst materialov in dekorativnih elementov: tkanine s plastiko, aluminij z lesom, papirna slama z bambusom. Igra računov ustvari na “platnu” zapletene risbe in okraske, posnema tkanino za zavese, zavese z izbirčkom in zastori, drage materiale. V kuhinji je praktično v ospredju, zato je večfaktorna različica izredno redka. Za bolj slovesnost in navdušenje lakonske žaluzije preprosto dopolnjujejo svetlobne zavese, zavese ali lambrequini.

Multifakturalne žaluzije nenavadnega dizajna - ugodno razkošje

Nenavadna zasnova večfaktorskih žaluzij je pomemben dekorativni element te notranjosti

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org