Montering av hjørnetabellen til kjøkkenet med egne hender: Tilkobling gjennom baren og i henhold til europipe – banking-on-green.com

Montering av hjørnetabellen til kjøkkenet med egne hender: Tilkobling gjennom baren og i henhold til europipe

Montering av hjørnetabellen til kjøkkenet med egne hender: Tilkobling gjennom baren og i henhold til europipe

Kantet kjøkken er den vanligste varianten av møbler arrangement i standard leiligheter. Ikke fordi det er praktisk, nei. Og fordi vegglengden på 2,4-2,8 m er for kort til å imøtekomme alle nødvendige kjøkkenmøbler og utstyr langs den. Vi må sette skapene langs to vegger, bokstaven “G”. Alas, for å få redskapet fra de vanskeliggjorte “smugene” på hjørne skapene, slippe ned på punkene – det er en annen nytelse. Men hjørnetabellen er en veldig rasjonell løsning. La oss snakke om hvordan du skal være med på benkeplaten nøyaktig og pålitelig.

Forberedelse av et hjørne kjøkken installasjonsrom

Teoretisk sett skal det indre hjørnet av rommet, hvor “G” kjøkkenet skal installeres, være strengt rett, 90 °. I praksis er dette ikke alltid tilfelle. Og hvis i panelhusene, som er montert fra de ferdige elementene som designer, observeres designmålene ganske nøyaktig, da kan de uaktsomme byggerne sette murveggen skråt.

kjøkken

Ofte ordne møbler med bokstaven “G” i et standardrom – den eneste måten å plassere det nødvendige utstyret og kjøkkenutstyr, forlater plass til bordet

Hvis hjørnebordet sitter på 90º, og det er ingen rett vinkel i planen, vil det være et mellomrom mellom møblene og veggen på den ene siden av kjøkkenet. Spalten mellom bordplaten (arbeidsflaten) og veggen overskrider ikke flere millimeter, du kan lukke sokkelen. Men du kan ikke skjule et stort gap. Du kan selvsagt installere møbler ikke i riktig vinkel (hvordan du gjør det, se nedenfor), men dette er ikke den beste løsningen, og det er ikke mulig for alle typer benkeplater. Det vil være mer riktig å korrigere manglerne til byggherrer, om noen, før du installerer møblene.

Dette kan gjøres ved å plastere den korteste av veggene med lag av forskjellige tykkelser. Enten ved å utføre en utjevning av kledning med arkmateriale (GCR, OSB, etc.).

rett vinkel

Tilstedeværelsen av en rettvinklet vinkel i hjørnetekstilinstallasjonsstedet vil bidra til å unngå problemer når du bestiller og installerer møbler

Hjørne bordoppsett

Med tanke på det faktum at det store flertallet av leserne våre er eiere av standardleiligheter med rektangulære kjøkken, vil vi bare vurdere de to vanligste konfigurasjonene av vinklede arbeidsflater:

Dokking rektangulære elementer i rette vinkler

 • En rett vinkel dannes av to elementer, som er strengt vinkelrett på hverandre. Dette er den mest økonomiske måten å kutte materialet på.
felles av elementer

Samlingen av elementer i riktig vinkel er enkel i utførelse og økonomisk i materialforbruk

For små kjøkken er det innvendige hjørnet et praktisk sted å plassere en vask i den. Det bør huskes at vasken ikke må krysse delens felleslinje. For hjørnet installasjonen skal velges vasking er ikke meget store vanndybder, hull for det må ikke interferere med festeelementene (klemmer, bånd, cm. Nedenfor). Hullet selv er best kuttet bare etter at arbeidsflaten er fullstendig montert og festet.

vasking

Stedet i hjørnet er godt egnet for å plassere vasken, det kan plasseres hvor som helst i elementet ved siden av veggen

tabletop

På den side av benken som vender mot det tilstøtende elementet, anbefales det ikke å plassere hull for det innebygde utstyret nærmere 30 cm fra skjøten

Arbeidsoverflate med trapesformet og to ledd

En annen utførelsesform av hjørnet konfigurasjonen av arbeidsplata – når de to rektangulære elementer som ligger en annen, trapesformet, danner flere ytterligere fasadeplanet utplassert i en vinkel på 135º til de to andre.

tabletop

Hjørnebordstoppen med trapesformet innsats har to ledd

Det bør imidlertid tas i betraktning at den standard laminert sponplate benyttet til montering av kjøkkenbord, har en bredde på 60-62 cm. Trapesformet element dimensjoner er omtrent lik 90×90 cm, dersom skapet er plassert under det, sett døren ikke lenger er 40 cm. I et nedre deksel Tilgangen til skapet vil være svært vanskelig. Hvordan lage et lignende trapesformet segment? Det er tre løsninger:

 • For å kjøpe det ferdige elementet tilbyr noen produsenter av laminert topper slik “trapes”. Men denne løsningen har ulemper: Valget av fabrikkens trapesformede deler er begrenset i farge og størrelse, de er ikke dyre.
del

Om ønskelig kan du finne den ferdige trapesformede delen til et hjørnebord med to ledd

 • Samle “trapesformet” av elementer laget av standard plate 60 cm bred. I dette tilfellet er veggen nærmere å innhente ytterligere ledd som stygge og upraktisk.
vasking

Det trapesformede segmentet er laget av to elementer med en bredde på 60 cm. Vaskingen er tydelig sett ikke veldig vakker sammen

 • Alternativet ligner på det forrige, men forskjellen er at langt fra fronten (nær veggen) er en del av “trapes” satt flere centimeter over arbeidsflaten. Dette gjør at du kan unngå skjøten på et flatt plan, og den formede hylle tjener som et passende sted for å plassere vaskemidler.
trapeselement

Det vinklede trapesformede elementet er laget av en standardplate, og veggdelen, som ikke hadde en typisk bredde på 60 cm, er hevet

Trapesformet hjørneelement tjener som et praktisk sted for å plassere en spesiell vask, som har en tilsvarende form.

vasking

Vasken, beregnet for montering i skapet, befinner seg under trapesformet element i hjørne arbeidsflaten på kjøkkenet

Hjørne bordplate laget av laminert sponplater

Laminerte plater (Postforming, øverst) laget av sponplater og dekket under trykk slitemotstandsdyktig laminat laminat) – de billigste, og derfor de mest populære. Bredden på toppen er 60 eller 62 cm.

Tips! Hvis rommet er fortsatt ikke i stand til å sikre at det er strengt tatt en rett vinkel på det stedet som vil være vert for felles tabell deler, er det nødvendig å velge en større topp, 62 cm. Om nødvendig kan countertop være litt push tilbake, med skap utenfor og prostrogat tilbake overflate for noen millimeter, som gjør det mulig å feste arbeidsflaten nær veggen hvis divergensen ikke overstiger 1,5 cm.

Et annet poeng å vurdere – vanntett er et plastbelegg, men ikke tre sponplater. Hvis stedet er kuttet, ikke behandlet ved kanting, vil fuktighet komme inn, det vil trenge inn i sponplaten, hvorfra det uunngåelig vil svulme. For å unngå slike problemer, er det nødvendig å forsiktig dekke de “bare” ender av platen med vanntett tetningsmiddel, den rimeligste er en universell eller sanitærbyggende silikon.

Vær oppmerksom! Det er bedre å bruke en fargeløs forbindelse. Forsegle alle sagte ender: hjørnesamlingen av benkeplaten, sidekantene, utsparingene for den innebygde vasken og komfyren.

Kan et hjørne kjøkken benkeplate for kjøkkenet bli satt sammen av en lekmann, en “tekanne”? Ja, men dette vil kreve litt utholdenhet, nøyaktighet og tilgjengeligheten av spesialverktøy.

Verktøy og materialer til montering av hjørnetabellen

Foruten tang, en skrutrekker, en skiftenøkkel 10 mm og sagbladet på metall som finnes i nesten hver bygning krever drill med konvensjonelle borerigger til metall og manuell kutter med 8 mm slutten mill. Og også Faustners 35 mm bor, hvilke produsenter og møbelbyggere lager på dørene til hullet for montering av løkker. Fresen og boreren kan leies, men Frazer-boren (ikke billig, forresten) må kjøpes eller lånes, hvis noen.

borekrone

De hjemmesterne som skal selvstendig montere kjøkken og innebygde møbler, er det fornuftig å kjøpe en billig Faustner-bor med en diameter på 35 mm til personlig bruk, kostnadene vil lønne seg som et resultat

Av materialene, i tillegg til postforming selv, vil du trenge:

 • Dokking aluminiumstang (kan unnvære det, ifølge denne utførelsesform, montering cm. Under) med tilsvarende form reversering retning, tverrsnittet og tykkelsen av den laminerte plate.
aluminiumstenger

Typer av aluminium strips for postforming tilkobling. I vårt tilfelle vil det ta et hjørne. Barene er forskjellige (høyre, venstre), avhengig av bordets tur

Baren må velges i henhold til tverrsnittet av postforming, med tanke på dens tykkelse, kurvenes diameter.

stropp tverrsnitts

Tverrsnittet av stangen må helt tilsvare profilen til benken

 • Spesielle skrueklemmer for å koble deler av arbeidsflaten, du trenger 2 stk pr. En felles av benken. Hvis kjøkkenet har en standardkonfigurasjon, blir det brudd på 100 mm lengde.
sil

Skrue-type klemming gjør det mulig å sikre en pålitelig tilkobling av benkeplater, det tvinger begge elementene mot hverandre, unntatt deres påfølgende horisontale forskyvning

 • Gjennomsiktig tetningsmasse for å isolere de ubeskyttede endene av platen fra fuktighet.

Forbereder den nederste raden av møbler for montering av topper

Ved utsetting av nedre rad av skap, er det nødvendig å observere flere forhold:

 • Fugen av laminerte brett bør ikke “henge i luften”. Under det må det alltid være en pålitelig støtte på begge sider i form av kabinettvegger.
 • Alle skap skal settes strengt horisontalt i alle plan, og danner en jevn, flatt base av arbeidsflaten.
 • Skap må være forbundet med hverandre med spesielle skruebånd.
 • Det er nødvendig å forhåndsføre metoden for å fikse benken til skapene. Møbelprodusenter uten å lagre i det minutt, foran og bak den øvre overflate av skap montert strimler (ribber), som ikke bare gir en ekstra stivhet møbler, men også tjener til å feste benkeplaten. Hvis det ikke er noen lameller, må du skrue stålhjørnene til kabinettets sidevegger gjennom hullene der du kan skru skruene inn i platene fra bunnen. Forresten er tilstedeværelsen av ribber av stivhet for skap med skuffer obligatorisk.
mount

Bordplaten må festes stivt til hver av de nedre kjøkkenskapene. Hvis skapene har ribber av stivhet, utføres festingen gjennom dem. I mangel av kanter skal stålhjørner brukes, de skal installeres på forhånd

 • Hjørnehyllene i den nedre raden må ikke berøre hverandre. Mellom dem legger du et gap og installerer en innsats 3-5 cm bred. Den samme stangen er plassert på forsiden av et tilstøtende, vinkelrett plassert skap. Hvis dette ikke er gjort, kan dørene ikke åpnes helt. Hvis man ikke er i stand til å justere veggene i rommet på en slik måte at det oppnås i form av en vinkel på 90 °, på det sted av gapet, dekket innsats, kan man utvide rader av skap til den ønskede vinkel, setter dem i nærheten av begge vegger.
skap

Hjørne skap skal ikke berøre, gapet mellom dem er lukket med en innsats. På bildet, er innsatsen forberedt, men ikke installert ennå

Skjære laminert brett i riktig størrelse

Det er nødvendig å merke og kutte i størrelse (langs lengden) begge deler av benkeplaten, hvis sagen ikke er produsert av materialets selger. Ved hjelp av en dokkingstang vil det være mulig å lukke små feil og pommes frites som kan oppstå når du sager etterforming, men likevel skal kuttene klippes så nøyaktig som mulig med en sirkelsag. Teoretisk er det mulig å kutte en godt skjerpet sag med fine tenner og til og med en jigsaw, men i dette tilfellet er det vanskelig å sikre vinkelrettigheten til den sagde enden av plateflaten.

spalt i hjørnet

Det resulterende gapet i hjørnet av bordelementene er resultatet av det faktum at platenes ende ikke er savet vinkelrett på overflaten, er stangen tiltrukket av den ujevnt skårne enden av skruene

Først bedre å skjære av en del av plater, som vil være ved siden av det indre hjørnet av endeveggene, og bare da, midlertidig sette den på plass, og prøver å skjære av den andre delen. Hvis elementene i toppen ikke er i stand til å dokke ved 90º, må slutten av den andre halvdelen av bordet kuttes i en vinkel. Derfor er det spesielt viktig å måle syv ganger før kutting.

cut plate

Bildet viser prosessen med å kutte et laminert brett ved hjelp av en sirkelsag, hvor styringen er en klemmontert linjal. Vær oppmerksom på at postformingen er plassert nedover, så det er mindre chipping

Bore- og fresespor for gjerder

Den neste fasen – merking, boring av blinde hull og freser for sporingen av koblings-klemmer. Sporene til skruene må ha formen på en hantel. To halvdeler av “dumbbell” er for hver av elementene som skal slås sammen. På en ledd er det nødvendig å sette to skruer.

Avstanden fra de fremre og bakre kanter av stempelet som “manualer” -aksen er valgt i området fra 70 til 150 mm, idet det tas hensyn til strukturen av de nedre skap, tilstedeværelsen av disse forsterkningsstrimler. Avstanden fra enden av bordplaten til blindhullet er 55 mm ved bruk av en 100 mm lang screed.

layout ordningen

Ordningen markerer boring og fresing av blinde hull og spor for bånd i elementene på hjørnebordstoppen

Når du bestemmer avstanden fra kanten av bordplaten til de blinde hullene, er det tilrådelig å ta hensyn til formen på aluminiumskjøten. Mest sannsynlig har den allerede spor for å hoppe over skredet. De kan være smalere eller bredere, det er ingen enkelt standard for deres plassering. Hvis du ikke kan passere screed skruen gjennom hullet i baren, er det enkelt å lage et spor på et annet sted på en ganske myk aluminiumplate.

lekte

Som regel er det spor i aluminiums dokkingstang for å hoppe over klemklemmen

sampling dybde for underlaget må være minst 20 mm, men bordplaten 30 mm er ikke nødvendig å bore dypere malt 25 mm, og på toppen 40 mm – 30 mm. Begrense dybden av fresing er enkelt, og sette kutteren ut på boret, bør du installere en linjalbegrenser, som følger med alle anstendige verktøy.

limiter

Borestopperen tillater ikke boring av døvhull dypere enn beregnet

spor

Grooving groove klar

Ved hjelp av klemmer er det mulig å bli med platene i alle vinkler. Dersom det er snakk om å bygge hjørnebordplater, utplassert i en stump vinkel og omfatter en smal element hvor det er umulig å plassere bånd på samme avstand fra kanten av bordplaten, spor for dem gjør vrazbezhku.

tabletop

Ved hjelp av bånd er det mulig å montere topper av kompleks form, sammenføyning av elementer i alle vinkler og lengder. På det korte hjørneelementet av screed plasseres tilfeldig, på forskjellige avstander fra bordets indre hjørne

Montering av hjørnetabellen

Sekvensen av trinn for montering av hjørnetabellen skal være som følger:

 1. Det er nødvendig å sørge for at begge delene av postformingen er klare til montering: Slisser til skredet er laget, endeflatene på platen motsatt fra hjørnet er bearbeidet.
 2. Installer den på plass, men skru ikke platen til skapene ennå, som støter mot veggen til veggen i hjørnet.
 3. Vi jobber med tetningsmassen av den ubeskyttede plastenden av det andre elementet i toppen.
silikonforseglingsmiddel

På ubeskyttede plastendeplater, anvende silikon og forsiktig spre den over hele flaten uten å etterlate fuktighet ingen sjanse til å trenge inn i DSP

 1. Skru skruene til kanten av platen. Vent til silikonet fanger, trenger ikke.
 2. Vi legger silikon på den andre delen av toppen. Det trengs ikke for beskyttelse, men for ikke å få slam under baren. Vi installerer den andre platen på plass, og legger til bordet fra to deler gjennom baren. Således er det nødvendig å klare å skyve i et spor et koblingsklemme. Fjern overflødig tetningsmasse.
tabletop

Begge delene av bordplaten er anbrakt over baren

 1. Vi beveger oss under bordet, og med en skiftenøkkel strammer vi begge boltens bolter tett.
 2. Vi er overbevist om at skjøten er laget pent, elementene i bordet er godt forbundet, toppen er på plass. Bordplaten er festet til de nedre skapene.
 3. Vi lager hull for det innebygde utstyret. Når du merker hullene, må du kontrollere at de ikke påvirker festene.
 4. Fest toppen og veggene med en sokkel. Hjørne bordplate laget av laminert sponplater med ledd, lukket med aluminium stripe, klar.
arbeidsflate

Forbindelsen av arbeidsflaten ved hjelp av stangen kan gjøres ikke bare under en rett linje, men også i stump vinkel. Opp til 135º ser fugen pent ut

Laminert benkeplateforbindelse uten stropp

Pluss tilkoblingen av elementene på arbeidsflaten ved hjelp av baren – med enkel installasjon og forberedelse av platen. Plank hjelper til med å skjule små feil i kutting, lukking av små chips. Ulemper: Baren rager over overflaten, det er ikke veldig fint og hindrer deg i å rydde opp på bordet.

Begge deler av kjøkkenplaten kan være pent forbundet og uten en bar, som gjør på begge forankrede laminerte brett “eurosaw”. En endeplate er maskinert, den andre – en langsgående kant. Egenskapen til “eurosagene” er at den rette nesten hele lengden av kuttet på hjørnet av kanten av platen trekker seg radialt til en vinkel på ½ fra vinkelen av sammenføyning av elementene.

Evrozapil

Eurosapil sørger for behandling av begge sammenføyde elementer

Estetisk sett ser hjørnet countertops, forbundet med eurosaw, merkbart bedre ut enn skjøten, dekket med en lapp. Ja, og bruk en jevn, uten fremspring, arbeidsflaten, det er mer praktisk. Sømmen er praktisk talt usynlig, bare forskjellen i laminatmønsteret kan gi den.

tabletop

På en ikke veldig lys benkeplate med en homogen tekstur er sømmen ved krysset mellom de to elementene med eurosag nesten usynlig.

tabletop

På vinkletoppen med et lineært mønster blir det merkbart hvor elementets ledd passerer

Eurosaw er veldig vanskelig å produsere på plass, det kan bare gjøres av en dyktig snekker ved hjelp av et profesjonelt verktøy. Det er bedre å bestille utførelsen av europipe av brettene som skal knyttes til god produksjon, der det er tilstrekkelig utstyr.

Montering av hjørnebenket med eurosaw utføres med samme teknologi som med baren: Ved hjelp av klemmer-klemmer. Forskjellen er at når elementene er forseglet med tetningsmasse, blir begge ender bløt, og etter tilkoblingen følger de nøye med at overflatene på begge deler av bordet er strengt nede, til strammemutteren er strammet. Montering av toppen med eurosaw er vanskeligere og dyrere enn å koble gjennom baren. Ved hjelp av en tilkobling laget med bruk av eurosag-teknologi, kan du sømløst bli med elementer fra nesten hvilken som helst vinkel.

docking

Diagrammet viser tydelig forskjellen i prinsippet om dockingselementer på hjørne benkeplater ved hjelp av en bar og eurosaw

Hjørne bordplaten av tre

Tre er et materiale som lett kan bearbeides og limes sammen. Arbeidsflaten, som er fullstendig montert i verkstedet, vil være mer holdbar, og hjørnesamlingen er laget på dykker og limt sammen under en presse. Men hvis trebordplaten har store dimensjoner, er det vanskelig å levere det i samlet form. I dette tilfellet kan forsamlingen gjøres på stedet. På de allerede nevnte bunker eller kjente klemmer.

På det tidspunktet blir kvalitetssnøring brukt. De som bestemmer seg for å montere hjørnetabellen fra et tre, anbefaler vi å bestille helt ferdige elementer, presis sådet og kuttet i størrelse allerede i produksjon.

tre benkeplate

Sagen og skjøten av elementene i trehjørnebordet er laget i rette vinkler, krysspunktet er merkbart på grunn av trekantretningen av trestrukturen

å bli med på bordplaten

Elementene er sagd og dokket diagonalt. Med denne utformingen øker materialforbruket, men tremønsteret passer godt

Hjørne bordplate laget av stein eller fliser

Sten, naturlig eller kunstig – veldig billig, men effektivt materiale for kjøkken benkeplater. Den leveres i store plater, fra hvilke elementer av ønsket konfigurasjon kuttes ut i produksjonen. Teknologiske begrensninger på bordets form er minimal – du betaler penger og nesten alle dine lunger vil bli oppfylt. Arbeidsstykker av komplekse former er lettere å lage av kunststein, limt og polert ledd på toppen er nesten umulig å legge merke til.

Stenhjørnebordet til kjøkkenet, hvor prisen er veldig høy, og produksjonsteknologien er komplisert, skal kun installeres av spesialister, og den maksimale delen av behandlingen skjer på stasjonært utstyr i butikken.

tabletop

Avrundet bordplate av kunstig akrylstein. Det er ledd på den, men de er helt usynlige

Arbeidsflaten til flisen er en vakker, men vanskelig utførelse og billig teknisk løsning. Derfor finnes det sjelden i hjemmekosene. Hvordan lage en benkeplate fra fliser til kjøkkenet er et emne for en egen artikkel. Vi merker bare den avgjørende betydningen av å ha en ideell rettvinkel mellom to vegger i rommet. Den minste unøyaktigheten – og på flisene sømmer umiddelbart synlige feil.

tabletop

For sømmer på hjørneflisen å konvergere, bør de nedre skapene settes strengt i rette vinkler. Følgelig må en nøyaktig vinkel på 90º observeres mellom vinkelrette vegger

Metodene for å bli med laminert sponplaten paneler beskrevet av oss er de vanligste på grunn av enkelheten i utførelsen, er det mulig å montere et bord ved hjelp av lignende teknikker av en hjemme mester. Det er imidlertid avansert profesjonell teknologi som gjør det mulig å oppnå en ideell tilkoblingskvalitet, høy felles styrke.

Video: Tilkobling av laminert sponplater ved hjelp av GetaCore-teknologien

Til slutt legger vi merke til at etter vår oppfatning, for selvmontering av kjøkkenmøbler bør kun tas hvis det er et stort ønske, fritid og i utgangspunktet første ferdigheter i tømrerarbeid. Hvis du ikke har noen av de ovennevnte, vil det være mer riktig å betro kjøkkeninstallasjonen til fagpersoner.

decor

Leave a comment