Miten valita oikea paikka ja missä laittaa keittiönurkkaus pöytä ja tuolit – banking-on-green.com

Miten valita oikea paikka ja missä laittaa keittiönurkkaus pöytä ja tuolit

Miten valita oikea paikka ja missä laittaa keittiönurkkaus pöytä ja tuolit

Jos et aio viedä ruokaa ulos keittiöstä, sinun on huolehdittava sopivimmista, kauniista ja ergonomisista huonekaluista. On paljon vaihtoehtoja, mutta yksi käytännöllisistä ratkaisuista on keittiönurkkaus, jossa on pöytä ja tuolit. Sen avulla voit sijoittaa huoneen, majoittaa mukavasti kaikki perheenjäsenet, järkevästi käyttää jotakin keittiön kulmista ja antaa sille viihtyisemmän ilmeen. Sinun tehtäväsi on valita oikein kulma ja syöttää se oikein sisätilaan huoneesta.

Keittiönurkkaelementtien viimeistely ja muotoilu

Perinteinen keittiönurkka koostuu pienestä nurkasta, jossa on istuimet, ruokapöytä ja useita tuoleja.

keittiönurkkaus

Käytännön ratkaisu tiukasti ja ytimekkäästi

Kiinnitä huomiota! Lisäpaikkojen saatavuus on erilainen nurkasta ruokailuryhmästä, joka koostuu vain pöydästä ja tuoleista.

Tämän huonekalusarjan vaihtoehdot ovat valtavat. Sen toiminnallisuus, käytännöllisyys riippuu suoraan yksittäisten huonekalujen suunnittelusta.

istuu osiossa

Kulmaosasto istuimet – ratkaisut

Nurkkapalkki, jossa on istuimet, on keittiökulman merkittävin ja merkittävä osa. Se voi olla paitsi eri koot ja muodot, mutta myös toimivuus ja mukavuus.

Suosituimmat vaihtoehdot ovat:

 • Pehmeä kulma (sohva). Se on erityisen mukava, esteettinen ulkonäkö. Lisää sisätilojen mukavuutta. Se on jumalanpalvelus niille, jotka yhdistävät ruokailualueen leposohvalla.
 • Osa jäykän kehyksen ja verhoilun kanssa. Kun teet nurkkaan tilauksen, voit valita verhoilukankaan keittiössä olevalle tekstiilille.
 • Kulmapenkki. Se on kova pinta, se näyttää erittäin laakoniselta, mutta se säästää paljon tilaa keittiössä. Lisämukavuutta voidaan käyttää, jos käytät erityisiä tyynyjä istuimelle.
keittiö pehmeällä sohvalla

Corner keittiö, jossa pehmeä sohva

penkkiosasto

Jäykkä kulmaosasto

huonekalut

Nahkaverhoilu nahkaverhoiluineen

Kulmaosat voivat olla oikeat ja vasenkätiset, yleismaailmalliset. Määritä, mikä vaihtoehto on edessäsi, melko helposti. Aseta sohva tai penkki pinnalle ja katso, mistä kädestäsi löydät sen pisin osa. Yleisillä malleilla on kaksi samanlaista kokoa.

Tämä on tärkeää! Jos valmistaja on määrännyt huonekalumoduulien uudelleenjärjestelyn, tämä ongelma ei ole ratkaiseva. Muussa tapauksessa virheen jälkeen et voi syöttää sarjaa keittiön valikoituun kulmaan.

kulmakarangour

Vasen sivukulmaosa

Istuinten alla, jotka tarvitsevat vain nostaa, usein piilotetut suuret laatikot. Toinen tapa luoda lisää tallennustilaa on upottaa laatikot istuimien alle. Jos käytettävissä, voit vapauttaa yhden tai jopa kaksi keittiökalua. Tämä ratkaisu on erityisen tärkeä pienille huoneille, mutta säilytyslaatikoiden mallit näyttävät hankalalta kuin ilman niitä.

Lisäksi voidaan käyttää pienintä tilaa kulma-elementin kahden osan välillä. Tavallisesti on hyllyjä tai jopa mini-pöytälevy, paikallaan tai ulosvedettävä.

HH7
hh8
hh9

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä keittiön kulmiin, joissa on sänky.

Kulmaosa vuoteella

Kulmasohva tai penkki voi olla lisävuode. Erinomainen vaihtoehto suurelle tai yksinkertaisesti vieraanvaraiselle perheelle. Tällaisissa tuotteissa käytetään yleensä taittomekanismia:

 • Dolphin. Täydellinen ratkaisu usein käytettäväksi. Siinä on yksinkertaisuus, luotettavuus ja kyky korvata toiminnalliset osat. Nukkumispaikka koostuu kulmaosaston istuimesta ja sen alla olevasta saranoidusta osasta. Se on sileä ja mukava pinta, pienikokoiset.
 • “Ranskalainen simpukka”. Sopii enemmän odottamattomissa tilanteissa kuin säännöllisessä käytössä. Makuuhuone koostuu kolmesta liukuosasta, jotka on kätketty sohvan runkoon. Jos haluat vetää ne ulos, sinun on poistettava pehmeät istuimet ja vedettävä sitten erityinen kädensija. Harjoittelu osoittaa, että tämä ei ole sopivin tapa laittaa laiturille.
kulmasarja

Kulmaosa “delfiinien” avautumismekanismilla

“Ranskan simpukan” mekanismin periaate,

Nurkka-alue, jossa on nukkumispaikka, on käytännöllinen vaihtoehto kaikissa tilanteissa. Mutta älä unohda, että tällaiset kalusteet vaativat lisää vapaata tilaa, paitsi kokoonpannussa muodossa. Pystytkö säännöllisesti liikuttamaan pöytää ja tuoleja jakamaan sohva ja samalla säilyttämään mahdollisuuden suhteellisen vapaaseen liikkumiseen keittiössä?

nukkumisnurkkaus

Kulmaosa vuoteella

Ruokapöytä ja tuolit

Ruokapöytä on tavallisesti pidetty yhtenä tyyliä varten, jossa on kulmakappaleen pohja ja tuolit. Mutta jos keskität tämän huonekalun samalla tavalla kuin istuimilla, kiinnitä huomiota useisiin kohtiin.

 1. Ruokailutila muuttuisi nopeasti kodikkaaksi lepopaikaksi, on suositeltavaa antaa etusijalle taitettavat pöydät. Pöytäkirja, lisäosat ja paneelit – paljon vaihtoehtoja.
 2. Pidä mukava oleskelutila pöydässä valitsemalla tuote yhdellä jalalla. Tämä pätee erityisesti silloin, kun keittiössä on pulaa vapaasta tilasta.
 3. Kiinnitä erityistä huomiota pöydän muotoon. Se voi olla mikä tahansa, mutta jos kulma on kooltaan kompakti, suositaan pöydälle pyöreitä muotoja.
pöytä

Taulukko, jossa on yksi jalka, helpottaa sijoittamista sen jälkeen

keittiökalusteet

Keittiökalusteiden sarja, jossa on tilaa säästävä pöytäkirja

pöytä

Ergonominen ja turvallinen soikea pöytä

Tuolien osalta klassiset ratkaisut tarjoavat niiden täydellisen yhteensattumisen pöydän ja kulmakappaleen kanssa, jotka perustuvat valmistusmateriaaleihin ja vastaavasti rakenteeseen ja väriliuokseen. Suunnittelijoita kehotetaan ostamaan tällaisia ​​kulmia pieniin huoneisiin. Heidän kokoonpanonsa eheys ja täydellisyys tulevat käsiin sisustuksen sisustuksessa.

keittiönurkkaus

Kaikki keittiön kulmakappaleet on valmistettu samasta tyylistä samoista materiaaleista

Nykyaikaisemmilla ja alkuperäisillä sarjoilla on huomattava ero muiden huonekalujen tuolien välillä. Mutta edes tässäkin tapauksessa kulman yleinen tyylisuuntautuminen pysyy välttämättä. Erityisen tärkeitä ovat metallin ja lasin, puun ja metallin, muovin ja laminoidun MDF: n, lastulevyn “duetit”. Väriratkaisu voi olla varsin alkuperäinen.

nurkka

Erilaisia ​​materiaaleja yhdessä keittiökulmassa

Kiinnitä huomiota! Suunnittelijoita kehotetaan hylkäämään tuolit, joissa on perinteinen selkänoja ulosteiden ja poufien hyväksi, jos keittoalueella on pieni alue. Tällainen toimenpide säästää tilaa ja helpottaa liikkumista keittiön ympärillä.

keittiönurkkaus

Pieni keittiönurkka, jossa tuolit tuolilla

Miten valita keittokomero – huomiota muotoon ja kokoon

Suunnitteluominaisuudet – ei ole ainoa keittiökulman valintakriteeri. On myös tärkeää kiinnittää huomiota sen kokoon, muotoon ja valmistusmateriaaleihin.

Huonekalujen mitat – standardi- ja yksilölliset ratkaisut

Huonekalujen tulisi vastata huoneen mittoja ja olla mukava. Siksi on niin tärkeää kiinnittää huomiota sen ulottuvuuksiin.

Kulun valinnassa erityisen tärkeitä ovat sen seuraavat parametrit (suluissa niiden keskiarvot):

 • Korkeus takapenkillä, sohvalla tai tuoleilla (0,8-1 m).
 • Istuinkorkeus (0,4-0,5 m). Aterian aikana jalkojen pitäisi olla lattialla, eivätkä roikkuvat ilmassa eikä työtasoa.
 • Istuinten leveys (0,5-0,7 m). Mitä enemmän tämä arvo on, sitä vaikeampi on se, että istuu pöydälle.
 • Istuinten pituus (0,9-2 m). Jos olet ostanut osion sängyllä, sen vastaavan osan pituus ei saa olla alle 1,7 m.

Kiinnitä huomiota! Voit hylätä kulmaosan korkealla takaosalla, jos kulma on seinä. Toinen vaihtoehto on laakoninen penkki, jossa on erillinen selkänoja, joka on kiinnitetty seinään ja joka mahdollistaa seinäkoristelun esteettisen ulkonäön. Tällaiset ratkaisut purkavat sisätilat helpottaen visuaalisesti.

keittiö

Penkki ja seinälle kiinnitetty selkänoja

keittiön sarja

Istuinosa ilman selkänojaa

huonekalut

Ilman selkänojaa voi olla yksi osista

Miten huonekalujen koko korreloidaan oikein keittiön alueen kanssa? Ohjaa seuraava sääntö: ruokapöydän ympärillä tulisi olla tilaa 70-80 cm, jotta voit helposti siirtää tuoleja ja istua pöydälle. Keittiön ja muiden huonekalujen välinen etäisyys on myös välttämätön. Yleensä se on 80-90 cm.

Tämä on tärkeää! Kotitalouksien tai vieraiden majoituksen helpottamiseksi pöydällä voi olla, jos haluat nurkkasegmenttejä ilman käsinojia.

Vakiolaskuratkaisut ovat valmiita keittiökulmia. Voit valita huonekalusarjan salonissa tai tallentaa ja ottaa sen heti kotiin. Eikö löytänyt oikeaa vaihtoehtoa tai keittiössä ei ole tavanomaista ulkoasua? Sitten on järkevää tilata kulma yksittäisten koon mukaan. Tämä maksimoi tilan käytön, mutta tuloksen odotetaan.

keittiö

Täydellinen ratkaisu säästää paljon aikaa ostaessasi

Keittiönurkkaustyypit

Geometria ja keittiöalue määrittävät huonekalukulman muodon valinnan. Se voi olla U-muotoinen, L-muotoinen tai pyöreä.

U-muotoisessa keittiönurkassa on leikkaus vastaavaan muotoon. Tämä vaihtoehto on ihanteellinen ratkaisu tilavaan huoneeseen. Iso sohva mahdollistaa helposti sijoituksen pöytään 6-7 henkilöä. Voit lisätä tätä määrää lisäämällä 2-3 tuolia. Jos sinulla on tilava ovi keittiössä, lämmitetty parveke tai erkkeri, voit sijoittaa huonekaluja siellä erottamalla ylimääräinen ruokailutila köysi tai kangas verhot, näyttö.

malli penkillä

Moderni malli P-muotoisella penkillä

ruokailutila

Kompakti mutta tilava ruokailutila syrjäisessä kulmassa

Kiinnitä huomiota! Tällaisen sohvan taulukon sopivin muoto on suorakulmainen. Äärimmäisissä tapauksissa – soikea.

L-muotoinen kulma – yleisin vaihtoehto, joka sopii useimpiin keittiöihin, mukaan lukien, ja pienimmillekin. Istuimen pituus voi olla jopa 0,9 m.

hh25
hh26
hh27

Pyöristetyt kulmat asennetaan myös kulmiin, mutta vain niissä, jotka ovat yli 90 astetta. Tämä ratkaisu mahdollistaa huoneen visuaalisen säätämisen ja antaa sille sileän muodon. Tämä pätee erityisesti jugendtyylisessä sisustuksessa. Jos kulmat ovat suorat, mutta sinun on pyöristettävä niitä, voit valita nurkakappaleen niin, että sen ulkokehä on suorakulmainen tai neliö, ja sisempi on pyöreä.

kulmakappale

Kulmaosa pyöreällä sisemmällä kehällä

puolipyöreä penkki

Odottamaton päätös – puolipyöreä penkki jaetaan kahteen osaan

Materiaalien valmistelu ja verhoilu – erilaisia ​​ratkaisuja

Keittiökulmien valmistusmateriaalien alla on välttämätöntä ymmärtää, mitä tehdään: kulmasuunnan, tuolien tai ulosteiden runko; taulukko; istuimen suojus. On myös tärkeää ottaa huomioon käytettävän täyteaineen laatu, jos huonekaluilla on verhoilu.

huonekalut

Käytettyjen materiaalien laatu määrittelee huonekalujen käyttöiän

Huonekalujen luurangot

Keittiökaarien perusmateriaalista on useimmiten:

 • Massiivipuu. Kallein, mutta kestävä vaihtoehto. Keittiökalusteissa käytetään puuta, kosteutta ja lämpötilan muutoksia. Tällaisten tuotteiden käyttöikä voi kestää 20 vuotta asianmukaisella hoidolla.
 • Laminoitu MDF tai lastulevy. Budjetti ja yleisin vaihtoehto. Kulman käyttöikä riippuu suoraan tiheän PVC-kalvon käytön laadusta ja substraatin jäykkyydestä, mutta harvoin yli 6-7 vuotta. Yleisimpiä ongelmia, jotka ilmenevät useiden toimintavuosien jälkeen, ovat kiinnittimien irtoaminen, koristeellinen pinnoittaminen kuorimalla, repiminen.
 • Metallia. Käytetään tekemään keittiön pöydän jalat, tuolien runko. Suojaa kosteudelta, sitä käsitellään erityisillä yhdisteillä. Kromattu tai maalipintainen metalli mahdollistaa keittiönurkkauksen sopeuttamisen lähes mihin tahansa sisätiloihin.
 • Muovia. Se tekee tavallisesti tuoleja kulmille modernissa tyylissä. Erilaisia ​​väriratkaisuja ja -muotoja, valmiiden tuotteiden helppoutta, kosteutta ja kestävyyttä – nämä ovat muovisten tuolien hyveitä. Haittoihin kuuluu suhteellinen hauraus.
nurkkaan massiivipuusta

Keittiönurkkaus massiivipuusta

tuolit

Metallin käyttö tuolin rungon valmistukseen

Useimmissa esitetyissä huonekaluissa yhdistyy useampia materiaaleja, joten sinun on kiinnitettävä huomiota niihin.

Verhoilumateriaalit – niitä ja tyyppejä koskevat vaatimukset

Keittiökalusteiden verhoilemateriaaleille on ominaista: suuri lujuus, tiheys; hankauksenkestävyys, altistuminen auringonvalolle, venytys ja kutistuminen; kosteus ja palonkestävyys; ilman läpäisevyys. Nämä materiaalit pidentävät keittiönurkkauksen ja säilyttävät sen esteettisen ulkonäön monien vuosien ajan.

huonekalut

Valitse oikea kangas

Verhoilumateriaalit voivat olla:

 • Luonnonkankaat. Ne sisältävät pääasiassa luonnollisia lankoja villaa, pellavaa, puuvillaa jne. Tällainen verhoilu on hypoallergeeninen ja ilmanläpäisevä. Samalla se on vähäinen kulutuskestävyys, murskaus- ja kutistumisriski. Tällaiset huonekalut eivät kestä kauan keittiössä.
 • Synteettiset kankaat. Tämä on lavsan, akryyli, polyesteri. Niillä on alhainen ilmanläpäisevyys (ei “hengitä”) ja ne voivat kertyä sähköä. Tämän verhoilun materiaalille on kuitenkin ominaista värinpitävyys, helppo huolto, plastisuus ja kulutuskestävyys. Synteettiset kankaat eivät pelkää kosteutta ja valoa, ja korkealaatuinen akryyli kestää jopa heikkojen happojen vaikutuksen.
 • Sekalaiset kankaat. Niitä käytetään useimmiten huonekaluverhoiluun. Koostuu luonnollisista ja synteettisistä kuiduista, molempien parhaan suorituskyvyn ansiosta. Esimerkiksi velurissa on tavallisesti koostumus: puuvilla, polyesteri, viskoosi.
 • Nahkaa. Huonekalut antaa ylellisen ulkonäön ja voit osoittaa vaurautta talossa, aseman omistaja. Siinä on hyvät hygieeniset ominaisuudet, hankauksenkestävyys ja helppo huolto. Samalla se on kuitenkin vähäinen vastustuskyky naarmuilta, auringonvalolta ja lämpötilan muutoksilta.
gunny

Näytteet verhoilukankaasta – matto

Valmistusteknologiasta riippuen voimme erottaa seuraavia tyyppisiä verhoilukankaita, joita käytetään keittiökulmien valmistukseen: parvi, boucle, jacquard, chenille, kuvakudos.

parvi

Huonekalu on käytännöllinen analoginen sopimattomasta samettipehmusteesta

kuva

Kuvioissa kuvio muodostetaan lomittelemalla lukuisia kierteitä

Chenille

Chenille on demokraattinen hinta, jolla on hyvä suorituskyky

Huonekalujen täyteaineiden lajit

Yhdessä huonekaluosassa voidaan käyttää useita tyyppisiä täyteaineita, joten yritä aina saada täydempi kuuleminen myyjältä.

Kaikki verhoiltujen huonekalujen täytteet on jaettu kevyisiin ja pehmeisiin. Jousilohkojen erottelevat niiden kestävyys, kyky kestää suuria kuormituksia, korkea kimmoisuus ja näin ollen vastustuskyky muodonmuutoksille. Jousiyksikkö on kiinnitetty huonekalukehykseen ja peitetty pehmeällä materiaalilla (vaahtokumi, huopa jne.).

kevätlohko

“Kaksoiskakku piirakka” sohvalle

Pehmeisiin täyteaineisiin kuuluvat: sintepon, polyuretaanivaahto, sintepuh, holofayber, durafil, lateksi. Kaikille niistä on ominaista hyvä lämmönkestävä ominaisuus, pieni jäännösmuodostus, irtotavarana, hypoallergeeninen, elastinen.

Kuitenkin erityiset indikaattorit vaihtelevat huomattavasti, joten syntepon-, sintepuh- ja polyuretaanivaahtoa käytetään tavallisesti alhaisen ja keskisuuren hintasegmentin huonekalujen valmistuksessa. Ne ovat suorituskykyisempää kuin durafil ja holofayber. Luonnollista lateksia käytetään ylellisyystuotteiden tuottamiseen.

lateksikattilat

Latex-levyjä verhoiltujen huonekalujen täyttämiseen

Mistä laittaa keittiönurkkauksen

Jos sinulla on pieni keittiö, sinulla ei ole paljon vaihtoehtoja. Tyypillisesti tässä tapauksessa huonekalut sijoitetaan keittoalueen vastakkaiseen nurkkaan.

keittiö

Tilavassa huoneessa voit tarjota useita ruokailualueita

Tämä on tärkeää! Huonekalujen esteettisen ulkonäön turvallisuuden ja turvallisuuden vuoksi ei ole suositeltavaa sijoittaa sitä lämmittimien, kaasu- tai sähkökaappien tai pesualtaan.

Tilavassa keittiössä voit kuvitella, mutta tässä on perinteinen ratkaisu – nurkkaan sijoittaminen ikkunan lähelle. Ateria, jota voidaan yhdistää tutkimalla maisemia ikkunan ulkopuolella, on hyvä tapa rentoutua ja rentoutua.

hh41
hh42
hh43

Asunnoissa-studiot tai yksityiset talot, joissa keittiö muuttuu vähitellen olohuoneeksi, on usein lahti-ikkunoita. Asuintalojen ikkunoissa voit järjestää paitsi alkuperäisen ruokapaikan myös virkistysalueen.

hh44
hh45
hh46

Ei ole pulaa neliömetreinä? Laita kalusteet keskelle keittiötä. Sohvan takaosa sopii täydellisesti huoneen kaavoitustoimintaan erottamalla työskentelyalue ruokasalustasta. Erityisen tärkeää on keittiön saaren asettelun ratkaisu. Tällöin kulma voidaan asettaa melkein samalle “saarelle”, mutta älä unohda samanaikaisesti huonekalujen puhtauden ja turvallisuuden ylläpitämistä.

Jos portaat johtavat ylös keittiöstä tai keittiön ruokasalasta, sen ja seinän muodostamaa kulmaa voidaan käyttää keittiönurkkauksen asettamiseen.

Video: joukko ideoita inspiraatiota varten

Oikein valittu ja sijoitettu keittokomero on keittiön todellinen sisustus riippumatta sisustuksen ja alueen tyylistä. Varmasti hänen ulkonäöltään kodikkaita perheiltoja tai ystävällisiä kokoontumisia kotonasi on enemmän!

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org