Menjahit apron kanak-kanak: kelas tuan, idea dan 70 foto untuk inspirasi – banking-on-green.com

Menjahit apron kanak-kanak: kelas tuan, idea dan 70 foto untuk inspirasi

apron untuk kanak-kanak

Bersihkan telur, cuci lobak dan buang laurushka dalam sup … banyak perkara penting yang ada di dapur! Bagaimana anda boleh melakukannya tanpa chef junior tanpa apron sebenar? Dan mungkin di tadika atau sekolah pekerjaan yang menarik dirancang dan anda diminta untuk menyediakan apron? Walau bagaimanapun, idea menjahit apron kanak-kanak dengan tangan anda sendiri, dan bukannya membeli apron yang sudah siap, adalah wajar dan wajar. Lagipun, ia dijahit pada suatu petang, tidak memerlukan apa-apa kemahiran khas dan menyediakan banyak peluang untuk kreativiti. Dan tentu saja, pakaian kanak-kanak yang indah untuk dapur akan membantu anda melampirkan bayi untuk bekerja dan kemas.

Artikel ini akan berguna sebagai ibu dengan pengalaman menjahit, dan wanita rahang pemula. Perkara utama di sini ialah keinginan dan imaginasi. Jadi sebelum memulakan kerja, mari kita terinspirasi oleh idea-idea asal apron untuk lelaki dan perempuan.

Idea untuk reka bentuk dan hiasan apron kanak-kanak

“Seperti Ibu dan Ayah!”

Hari ini, pakaian yang sama untuk ibu, bapa dan kanak-kanak tidak lagi menjadi sesuatu yang baru. Mengapa tidak berpakaian seluruh keluarga dalam jahitan dengan satu gaya apron? Lagipun, walaupun “dewasa” apron untuk menjahit tidak sukar, dan kanak-kanak akan gembira, kerana sekarang memasak seterusnya rumah ke dalam permainan yang menarik dan upacara keluarga.

Apron keluarga, dijahit dengan satu gaya

Apron yang sama untuk ibu dan anak perempuan

Apron yang sama untuk ibu dan anak perempuan

Pada masa yang sama, apron “keluarga” tidak perlu salinan tepat antara satu sama lain, tetapi ia mesti digabungkan dengan warna atau corak kain. Contoh-contoh kit tersebut ditunjukkan di bawah.

 • Apron yang sama untuk ibu dan anak perempuan
 • Aprons untuk ayah dan anak lelaki

Apron yang sama untuk ibu dan anak perempuan

Aprons untuk ayah dan anak lelaki

Idea untuk Penolong Ibu

Sekiranya anda sedang membesarkan seorang pembantu kecil, maka anda boleh memberikan impian kepada fantasi anda dan menyedari yang paling berani dari anda dan impian anak anda. Anda boleh memilih kain cerah dengan cetakan: bunga, hati, haiwan kecil, puteri, kacang, anak patung bersarang dan lukisan tema dapur.

Apron kanak-kanak dengan anak patung bersarang

Titik polka kanak-kanak apron

 • Anak apron dalam bunga
 • Anak apron dalam bunga

Apron kanak-kanak

Walau bagaimanapun, apron yang disekat dalam jalur atau sangkar akan sangat bergaya.

Apron kanak-kanak di jalur dan sangkar

Juga, jangan menghadkan diri anda dalam hiasan – ia boleh: ruffle, tali, appliqués, busur, sulaman dan juga kerongsang kain.

 • Salun kanak-kanak dengan hiasan
 • Apron untuk kanak-kanak dengan ruches

Apron untuk kanak-kanak dengan sulaman dan applique

Jika anda suka menjahit pakaian mewah dengan tangan anda sendiri, maka anda akan menyukai idea-idea asal pakaian apron kanak-kanak itu.

 • Apron kanak-kanak, bergaya di bawah pakaian Elsa dan Anna dari kartun Sejuk sejuk
 • Aprons untuk kanak-kanak perempuan

Aprons untuk kanak-kanak perempuan

Dan inilah beberapa idea yang menarik untuk wanita yang berpengalaman yang dapat menjahit dengan baik dan bekerja dengan corak.

Aprons untuk kanak-kanak perempuan dengan tali pinggang, keseronokan dan ruffles

 • Apron daripada potongan yang tidak biasa dengan applique renda
 • Apron daripada potongan yang tidak biasa dengan applique renda

Apron kanak-kanak selimut

apron daripada potongan luar biasa dengan applique renda

Idea untuk tukang masak kecil

Tidak ada rahsia lagi bahawa bakat masakan di kalangan lelaki dalam darah. Untuk membantu anak anda menemui kemahiran memasaknya, anda perlu mendekati jahitan apron dengan sangat serius dan mengambil kira kepentingan dan keinginannya.

Jika anak lelaki anda gembira dengan wira super, watak-watak dari cerita dongeng dan kartun, maka mengapa tidak menjahit selimut bergaya untuknya?

Idea untuk apron untuk kanak-kanak lelaki

Para juru masak yang terkecil dan kawan-kawan bergembira seperti celemek yang terang dengan binatang, kereta, dinosaur, dll.

Anak apron untuk budak lelaki itu

Nah, lelaki tua yang serius – apron yang serius! Tiada ruffles girlish atau cetakan kanak-kanak, hanya gaya elegan koki sebenar.

Apron kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki dari burlap

Apron kanak-kanak untuk lelaki dengan appliqués

Denim bayi denim

Reka bentuk pakaian kanak-kanak

Apron yang berwarna-warni kanak-kanak

Pilih kain

Lebih baik memilih kain semulajadi seperti linen atau kapas, sesuai untuk seluar jeans.

Apron dari kanak-kanak dari rami, kapas, seluar jeans

Untuk menjahit apron kecil, tuala dapur yang bagus sesuai.

Sekiranya anda mahu apron kanak-kanak menjadi praktikal dan serba boleh, iaitu untuk kreativiti dan dapur, anda boleh menjahitnya daripada kapas berlamina. Nampak seperti ini (tatal foto ke kanan):

 • Apron kanak-kanak untuk kreativiti dan masakan dari kapas berlapis
 • Apron kanak-kanak untuk kreativiti dan masakan

Kelas induk: kami menjahit apron kanak-kanak untuk satu petang

Di kelas tuan kami, kami akan menunjukkan contoh bagaimana anda boleh menjahit apron kanak-kanak untuk budak lelaki secepat mungkin.

Apron untuk kanak-kanak, dijahit dengan tangan

Menjahit apron untuk kanak-kanak

Mengikut cara asas ini, anda boleh menjahit dan apron untuk anak perempuan, tetapi, sudah tentu, dalam kes ini kain untuk memilih warna yang sesuai, corak boleh dibuat lebih sukar, sebagai contoh, dengan skirt bulat dan korset bercorak, dan sudah tentu menambah ruffles, lace dan Cloze. Ini adalah bagaimana apron kanak-kanak perempuan, dijahit mengikut kaedah yang kita jelaskan, boleh dilihat.

Apron untuk kanak-kanak perempuan

Oleh itu, untuk menjahit apron kanak-kanak kita, kita perlu:

 1. Kain semulajadi yang padat sebagai asas;
 2. Bahan yang terang untuk poket atau hiasan;
 3. Bias x / b inlay (cuba untuk mencari atau membuat mereka sendiri sebenarnya x \ b Bakey, kerana Satin, pertama, licin, dan kedua, tidak sesuai dengan baik dengan fabrik semula jadi);
 4. Benang dalam warna paruh;
 5. Aksesori jahit: mesin, pin, gunting.
Corak untuk apron kanak-kanak

Pertama kita perlu memotong kain. Anda boleh melakukan ini dengan corak yang sudah siap. Tetapi kami memilih cara paling mudah untuk dipotong tanpa menggunakan corak, tetapi dengan beberapa ukuran.

 1. Potong segiempat tepat. Lebarnya boleh dipilih tanpa pengukuran – sebagai peraturan, ia adalah 45-60. Panjang dikira menggunakan pengukuran pada kanak-kanak – kami menentukan di dada tempat dari mana apron harus bermula dan mengukur panjang yang diingini.
 • Oleh kerana kita akan mengepit semua pinggir apron, elaun untuk hem tidak dipertimbangkan. Tetapi jika anda tidak mahu menghirup apron keseluruhan, maka panjang dan lebar harus ditentukan dengan mengambil kira elaun untuk satu cuff 3 cm di satu sisi;
 • Menjahit apron kanak-kanak boleh berdua untuk pertumbuhan, dan dengan panjang “mini”.
 1. Rectangle yang dihasilkan dilipat separuh (di sepanjang) bahagian depan ke dalam. Sekarang, pada bahan kerja ini, anda perlu membuat potongan sampingan, yang menunjukkan garis concave (atau lurus). Untuk melakukan ini: bayi pada payudara untuk menentukan lebar yang sesuai bahagian atas apron, misalnya, ia mungkin 23 cm kemudian mengukur jarak dari bahagian atas apron ke garisan pinggang, iaitu, di mana untuk dapat tali dijahit .. Di atas lipatan dilipat segi empat tepat ke arah lebar setengah komen dada bahagian yang dikehendaki apron (23 cm / 2 = 11.5 cm). Dari tanda ini, kami membuat garisan cekung atau lurus ke tahap pinggang, yang telah kami tetapkan sebelum ini. Kami memotong kelebihan tersebut dan teruskan untuk menyediakan poket.
 2. Poket, dalam kes kita, hanya sekeping kain cerah segi empat tepat. Untuk gadis itu, poket dalam bentuk hati, separuh bulatan, dan lain-lain lebih sesuai.

Oleh itu, bahan kerja sudah siap, kami terus memproses tepinya dengan bantuan hujung atau tepi, seperti dalam kelas tuan kami. Kami mula bekerja dari baju dada. Ribbon, tocang, jalur kain harus disediakan dengan cara yang sesuai – bengkok, bengkok dan besi.

 • Kelas master digunakan bias mengikat diperbuat daripada kain kapas – ya, ia tidak begitu mudah untuk mencari di kedai, tetapi ia adalah sangat mudah untuk bekerja dengannya, kerana ia tidak tergelincir dan berjalan lancar dengan kain kapas.

Pertama, kita menghabiskan bakar di bahagian atas apron. Panjang bakar mestilah sedikit lebih besar daripada lebar bahagian atas produk.

Menaikkan bahagian atas apron kanak-kanak dengan bakar serong

Kemudian kami menjahit tepi apron, bermula dengan garis pinggang dari satu sisi produk dan berakhir dengan yang lain. Di sudut, bakar dibengkokkan dan dijahit seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Rawatan pada sudut apron kanak-kanak dengan bakar

Ia sepatutnya kelihatan seperti ini.

Mengeringkan apron bayi dengan bakar

Baki-baki yang belum diproses akan dipotong dengan bakar, yang akan membentuk tali leher. Untuk tujuan ini kita mengambil masa lebih kurang 135 cm dan inlay, meninggalkan segmen 45 cm percuma (ini adalah seri masa depan), ia mengikat pin dari atas ke bahagian bawah tepi bulat apron (kiri). Pertama, kita memerah paruh di sekitar pinggir produk, dan kemudian senar yang tinggal (gambar di sebelah kanan). Tindakan yang sama dilakukan di sisi lain.

Jahitan

 • Apron kanak-kanak jahit
 • Apron kanak-kanak jahit

Sekiranya dikehendaki, anda boleh membuat rentetan dalam bentuk gelung, anda perlu menggunakan 1 bakar lama, bukan dua.

Hurray! Hampir siap – anda hanya perlu menjahit poket. Tetapi pertama-tama ia mesti dijahit dari semua sisi di tepi dalaman jem seperti dalam gambar di bawah.

Sarung poket apron kanak-kanak

Sekarang kita menjahit poket. Kami meletakkannya di tengah apron, membetulkannya dengan pin dan kami menyebarkannya dari tiga sisi di sepanjang pinggir luar bakar itu.

Pelapik kanak-kanak jahit dengan poket

Jika dikehendaki, anda boleh membuat poket dengan 1-3 petak. Dalam pelajaran kami, kami akan membuat dua petak – satu sempit (contohnya, untuk pen) dan satu lebih luas – untuk barangan penting seorang tukang masak kecil. Hanya tentukan lebar setiap petak dan letakkan di tempat yang betul.

Pocket dengan dua petak

Nah, itu sahaja. Kami menunjukkan, cuba perkara baru untuk kanak-kanak itu dan pergi untuk memasak!

Menjahit apron untuk kanak-kanak

Juga, tonton video bagaimana untuk menjahit apron-sarafan kanak-kanak:

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org