Малки черни буболечки в кухнята – как да се предпазят хранителните продукти от вредители – banking-on-green.com

Малки черни буболечки в кухнята – как да се предпазят хранителните продукти от вредители

Малки черни буболечки в кухнята – как да се предпазят хранителните продукти от вредители

С насекоми дори най-отговорната домакиня може да се изправи в къщата си. Никой не е имунизиран срещу закупуването на зърнени култури или сушени плодове, заразени с вредители. Ако “неканените гости” не бъдат елиминирани навреме, те могат да се появят дори на пода и стените. Научете как да се справите с бъговете в крупата и как да предотвратите повторното им повторение.

В кухнята имаше бъгове

Причините за появата на “неканени гости”

Малките черни буболечки в кухнята могат да се появят поради нечестността на производителите, които не са преработили крупата по всички правила и в резултат на неспазване на условията за съхранение на закупения продукт.

булгур

Дори закупуването на елда или ориз в плътно затворена опаковка няма да даде пълна гаранция за безопасност, като крупът може също да бъде заразен с насекоми

Бръмбарите могат да “мигрират” в контейнер с крупи от съседни буркани, стоящи на рафтове. Чай, сушени плодове, тестени изделия, брашно, подправки – всичко това може да служи като храна за насекоми.

Основните разновидности на вредителите в кухнята

 • Малки блюда за брашно

Кафявите бръмбари с размер до 3,5 мм принасят потомството 4 пъти годишно. Заразените hruschakami могат да бъдат всички зърнени храни, брашно и нишесте. Хрушчаците правят продукта лумен и непригоден за храна.

 • Червено черница

Фрезите и хлебарите са обичайното местообитание на тези насекоми. В кухнята мюсюдите се събират заедно с остарялото брашно. Женски моклук поставя яйцата в пукнатините между рафтовете и в гънките на опаковките. Инсектът възпроизвежда 2-3 пъти годишно, продължителността на живота му е 3 години. На снимката по-долу можете да видите бръмбари в брашно – мукоиди.

бръмбари

Бръмбари и ларви на

 • Машини за хляб

Този вредител с дължина от 2 до 4 mm е светъл или тъмно кафяв и може да се яде по-разнообразен. Неговото меню може да включва: зърнени храни, чай, брашно, бисквити, бисквити, ядки, сушени плодове, лечебни растения. Когато буболечките станат твърде много, те могат да се видят дори и по стените. Ако имате насекоми в кухнята, снимките с имена ще ви помогнат да ги идентифицирате.

насекоми

Насекомите-вредители се чувстват страхотно във влажна и топла среда

 • мол

След като разбрахме, че в хлабавите продукти се натрупват буци, мрежа, пашкули или ларви, е възможно да се говори за проникване в морската кухня. Това е името на брашното и огнището. Пеперудите не се хранят със зърнени култури, за да се поставят яйца, е необходим хлабав продукт.

Веднага след появата на гъсениците те се разпространяват в кухнята, за да намерят място за създаване на пашкул.

мол

Мол е в състояние бързо да “грабне” територията на кухнята. Така че възможно най-скоро започнете да се биете с “врага”

Важно! Когато купувате зърнени култури, обърнете внимание на целостта на опаковката и срока на годност на продукта. Най-малкото съмнение, не се купувайте.

 • Ядро от грах

Инсето е много привързано към боб, особено към бялото му разнообразие. Зърната се влагат в зърното, изяждат всички хранителни вещества.

боб

За да се защитят зърната или грахът от зърната, семена от копър се поставят в торбички с боб

Каква е опасността от замърсени продукти?

Мнозина задават въпроса: “Възможно ли е да се ядат зърнени храни в храната след отстраняване на бръмбарите от тях?”. Експертите не съветват приготвянето на ястия от увредени от вредители храни. В процеса на жизненоважна дейност, насекомите оставят в тях екскременти и черупки от ларви. Освен това бръмбарите ядат сърцевината на зърната, а остатъкът става горчив и получава неприятна миризма.

Важно! След като ядете развалени храни, може да се появят алергични реакции и разстроен стомах.

Начини за борба с насекоми

Ако в кухнята се появиха малки бъгове, те трябваше да започнат голямо почистване и да преразгледат всички шкафове, чекмеджета, галета и контейнери за зърнени храни. Дори и да елиминирате видимите насекоми, ларвите, които те запазват, могат да останат в пукнатините.

зърнени храни

В топлината на домашното помещение, бъгове от заразен продукт бързо се разпространяват в кухнята

 1. Зърнените култури се нагряват в пещта за 20 минути при температура 60 ° С и след това се изсипват в плътно затворени буркани. Когато бобовете се нагорещят, бръмбарите ще умрат, но все още ще остане неприятна миризлива миризма в крупата. В допълнение, при това лечение витамините и протеините на продукта се губят.
 2. Специалистите по здравословно хранене препоръчват няколко часа да оставят опаковката от елда или ориз във фризера. Ако крупът е заразен с вредител, насекомите ще загинат, но ползите ще останат.
 3. За да се отървете от бръмбари в боб, накиснете бобовите растения в солена вода, след което изплакнете няколко пъти с вода. Изпъкналите зърна ще се изплуват на повърхността и лесно могат да бъдат отделени от цели и цели зърна.
 4. След откриването на бъгове, измийте кухненските шкафове със сапун и вода, има дезинфекционни свойства. След като избършете повърхността с разтвор на оцет. Слотовете и ключалките могат да бъдат изгорени с вряла вода.

Съвет: За да унищожите вредителите в труднодостъпни места, можете да използвате инсектициди (всички хранителни продукти трябва първо да бъдат извадени от кухнята).

чистота

Поддържането на ред и чистота в кухнята може да сведе до минимум риска от насекоми

Ако буболечките влязоха в кухнята, се отървете от очевидно развалените продукти без никакви съжаления – те няма да донесат ползи за здравето. Уверете се, че сте извършили набор от мерки за дезинфекция на шкафове и рафтове.

Методи на превенция

 • Не купувайте твърде много зърнени храни, не ги съхранявайте в пластмасови или хартиени торби. Стъкленият или пластмасов буркан със запечатан капак е най-подходящият вариант за съхраняване на насипни продукти.
 • Поставете супа от сух горещ пипер или няколко парчета суров чесън във всеки контейнер с крупа – такива миризми не харесват бъговете. Някои домакини поставят в крупата смачкан прах от карамфил, преди измиването на крупата да се измие.
банки

Сухи гъби, куче роза, боб, има смисъл да се съхранява във вакуум буркан, за да съхранява храна

 • В долната част на контейнера поставете чанта с ленено семе със сол и дафинов лист. Солта показва дезинфекционни свойства и абсорбира влагата. Можете също така да използвате суха лимонова кора или кестен – всичко това отблъсква насекоми.
 • Хранителните вредители не харесват металните предмети. Поставете парче хранително фолио или обикновена метална лъжица в буркан от насипни продукти.
 • От време на време, избършете кухненските рафтове с оцет. Измийте шкафовете не забравяйте да изсъхне.
 • За съхранение на насипни продукти използвайте затворени стъклени или пластмасови контейнери.

На Съвета. Има и народни средства за насекоми вредители. Смесва се борна киселина, прахообразна захар и брашно в равни пропорции. Поставете продукта върху рафтовете на килера и в килера.

Къде и в какво е необходимо да се съхранява кората

Една от причините за появата на кафяви буболечки в кухнята е нарушаването на срока на годност на зърнените култури.

 • Тежки елда, ориз и юфка може да се съхранява в продължение на шест месеца, просо зърнени култури – 3 месеца, царевица – 4 месеца.
 • Брашното може да се съхранява на рафт за една година, овесени ядки – 7 месеца. Дългият срок на съхранение на ориз басмати е 18 месеца.
овесена каша

Правилно приготвената каша е не само вкусна, но и полезна. Това твърдение е валидно само за качествени неинфектирани вредители на зърнени култури

 • Mancus се съхранява в дървени контейнери или тъканни торбички с конци. Стъклен контейнер е подходящ за ориз. Овесените люспи се съхраняват оптимално в буркан в хладилника. Елда се изсушава в тиган и се съхранява в метален контейнер.
 • Ядките и сушените плодове трябва да се съхраняват в хладилника, а не в рафта на шкафа.
 • Можете да съхранявате елда или ориз в ленена чанта, която трябва да свържете. Преди употреба чантата трябва да се потопи в кипяща вода със сол (5 супени лъжици сол на 1 литър вода) и да се изсуши.

Важно! Винаги изхвърляйте продукти, които са изтекли, за да предотвратите появата на бъгове в кухненския шкаф.

Видео: експертни препоръки

Бъди в брашното: разпознай врага

Как да защитите запасите от досадни насекоми

Високата влажност и висока температура са оптималните условия за развитието на всякакви насекоми. В рамките на няколко дни, бръмбари могат да се появят в заразените вредители на зърнени култури или брашно от ларви. Ето защо, ако във вашата къща или апартамент има суха и хладна килера, най-добре е да съхранявате насипни продукти в нея.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org