Лепене на тапети върху гипсокартон: грунд + снимка – banking-on-green.com

Лепене на тапети върху гипсокартон: грунд + снимка

Лепене на тапети върху гипсокартон: грунд + снимка

Гипсокартонът е универсален строителен материал и може да бъде завършен по различни начини. В тази статия ще ви кажа как да лепене тапети върху гипсокартон. Въпреки факта, че материалът може да се залепи с абсолютно всякакви тапети (хартия, винил, велур, нетъкан текстил, фибростъкло, текстил и др.), Има някои нюанси. Лепилното тапетиране върху гипсокартон трябва да започне с грунд и кит. Това се прави, за да се гарантира, че след това тапетът може лесно да бъде заменен. Модерни лепилни съединения здраво залепват хартиената основа от гипсокартон към долния слой тапет и това води до факта, че старият тапет не може да бъде свален след това.

Преди да започнете, трябва да знаете за нюансите на работа с gipsocraton

Поставянето на тапети върху гипсокартон има някои нюанси, за които трябва да знаете, преди да започнете

Подготовка на гипсокартон за тапети

Грундиране на гипсокартон

Подготовката на гипсокартон е необходима работа, благодарение на която повърхността е защитена от излагане на гъбичките. В допълнение, грундът осигурява по-добро сцепление на шпагата с повърхността на стените. За грундиране се препоръчва използването на акрилен грунд или GKL1. Трябва да я размножите според инструкциите. За приложение, най-добре е да вземете широка четка, която ви позволява да прилагате равномерно разтвора.

При грундиране на гипсокартон трябва внимателно да се обработват шевовете между листовете

Грундиране на гипсокартон под тапет – важен и отговорен етап на работа

Замазка от гипсокартон

Гипсокартон тапицерия под тапет е необходимо, за да се предпази горния слой на листа от гипсокартон от свързване с тапет. Дори ако решите да лепете нов тапет над старите – има вероятност старият слой да се вижда от новия тапет. Друга причина: ако сте купили тапет на сухото пастелни нюанси на светлината, тогава чрез тях ставите на гипсокартонените плоскости могат да блестят.

Замазката е суха или готова строителна смес, на базата на гипс или цимент. Смесващите смеси са от два типа: изравняване (стартиране) и завършване. Стартерите се използват за цялостно изравняване на повърхността (до 2,5 мм), а довършителните за запечатване на малки дефекти (до 1 мм).

Гипсокартонната тапа под тапета е необходима, за да се запази тапетът по-добър

На гипсокартон, който е предварително измазан, тапетът се поддържа по-добре

Замазката трябва да започне с подготвителната работа. Отстранете всички гнезда, превключватели и облицовка на вратата, изолирайте отворените елементи на кабелните снопове. Първо проверете всички винтове, които фиксират гипсокартона към профилите. Те трябва да бъдат малко “удавени” в стената, ако е необходимо – ги завъртете с отвертка.

Съединения gipskokartonovyh плоча маркуч с лепило окото лента. Лента serpian е необходима за запечатване на микрокредити в стените. Тя е тясна лента от лаван или фибростъкло, а в структурата си тя прилича на медицинска превръзка. Сърцето е лесно залепено за листа от гипсокартон, поради факта, че е импрегниран с лепкава субстанция. Ако лепилото не е достатъчно – можете да използвате лепило PVA. Необходимо е да се гарантира, че в съединението под колана няма въздушни възглавници. Сега пристъпете към мазилката на ставите, изравнени с повърхността.

Използването на сивокосмести жена ви позволява да постигнете най-добър резултат при уплътняване на ставите на хипокардона

Сърцето за запечатване на шевовете от гипсокартон ускорява процеса и го прави по-ефективен

За работа ще ви трябват 3 шпала: 60 ​​см, 40 см, малка шпатула и контейнер за шпакловка. На малката шпатула вземете малко замазка и прехвърлете сместа в голяма шпатула. Сега поставете петна замазка на повърхността на стената под ъгъл от 45 градуса по отношение на гипсокартон лист, започнете да го изравнявам леко, придържайки слой с дебелина 1-2 мм. С малка шпатула почиствайте голямата шпатула от остатъците от сместа. При нанасяне на шпакловка могат да останат неравности и ивици, които след сушене се отстраняват с шкурка, така че не се опитвайте да направите стената идеално равна. В ъглите използвайте по-малка шпатула. Първият слой се нанася с началния (изравняващ) замазка, а последният завършва. Между слоевете, повърхността на стената може допълнително да бъде грундирана.

Също така е необходимо да се направи пълнеж на всички вдлъбнати шапки на самозатягащи винтове. За да направите това, можете да използвате крайното решение. Замазката ще изсъхне за около 24 часа. Сухият слой се изсушава с шкурка. Работете последователно в два вида назахадки, започвайки от едър зърна и завършващи с фини зърна. Получената гладка повърхност трябва да бъде покрита с грунд и да изчака да изсъхне напълно. Някои експерти препоръчват грундирането на стената два пъти. Това е необходимо, за да се гарантира, че лепилото за тапети не се абсорбира в замазката. Грундът осигурява по-добро свързване, тапетът няма да се отклони от стената. Сега, когато подготовката на гипсокартон под тапета е завършена, можете да продължите с лепенето.

На подготвената повърхност можете безопасно да лепете тапети

Напълно подготвен за тапети на тапета изглежда така

Как правилно да лепете тапети върху гипсокартон

За да определите необходимия брой тапети, трябва да измерите дължината на всички стени и височината на тавана, докато общият размер на площта изважда размера на прозореца и вратите. Когато избирате тапет, не забравяйте да се уверите, че номерата на страните в ролите съвпадат. Освен това, трябва да изберете правилното лепило за тапети. Изпълнете всички препоръки, посочени в инструкциите на тапета.

За да приготвите лепилото, разбъркайте сухата смес с вода и оставете известно време. Ако тапетът на гипсокартона е тежък, използвайте специално лепило за силно захващане. В допълнение, се препоръчва да се прилага лепило не само за тапетите, но и за самата стена. Технологията на поставяне на тапети върху гипсокартон е същата като на всяка друга повърхност.

Поставянето на тапети на тавана на гипсокартон не е много различно от залепването на обичайния таван

Когато поставяте тапет от таван от гипсокартон, трябва да наблюдавате шаблона

Преди да започнете да работите с линейна или вертикална линия, нарисувайте вертикална линия, по която ще се намира първият лист. Тапетът е нарязан на дължина, няколко сантиметра се добавят отгоре и отдолу. Това е запасът за подбиване. Не изрежете всички тапети наведнъж, по-добре е да ги направите в процеса на работа, тъй като линията на пода или тавана може да е под малък ъгъл, което ще доведе до изместване на снимката. Ако тапетът с голям повтарящ се украшение или модел, който изисква селекция, трябва да закупите материал със значителна разлика, защото когато комбинирате, ще оставите големи части от платното.

Отрежете платното с непрекъснат слой лепило, внимателно смазвайте краищата. След това сгънете листа наполовина с лепило навътре, така че тапетът е добре импрегниран. Това важи особено за тапетите със средна и висока плътност. Хартиените тапети могат да бъдат залепени едновременно, докато се опънат и не се деформират под въздействието на влага.

На гипсокартон тапет също се изравнява в посока отгоре надолу

Подравнете тапета от горе до долу – това правило за тапети работи на всички повърхности

При залепване, опитайте се да подредите тапета на горния ред. Нанесете платното на стената и изгладете рибената кост от средата до ръбовете с ролков или пластмасов шпатула, който издува въздушни мехурчета. Освен това, използвайте ролка на ръбовете на тапета. Ако е необходимо, нанесете необходимото количество лепило на ръба на кърпата, като избършете останалата част с кърпа. Ако не е възможно да се свърже възел може да се прилага тапет припокриват, и след сушене под вертикална линия на срязване по шев линия, и отстраняване на вътрешния външен отстраняване на крайната лента. Сега перфектната връзка трябва да се размаже с лепило и да се изглади с ролка. По същия начин можете да персонализирате платното в ъглите на стаята. Стените са поставили над изцяло, а след изсушаване на места, където най-ключове и контакти, нарязани тапети кръст, внимателно отклонява ъгли и рязане на контакта на контура форма с ножица или нож.

Рязане по линията на тавана се прави най-добре след пълното изсъхване на платното. Като използвате широка шпатула, натиснете ръба и изрежете излишната част с остър конструктивен нож. Така че получавате перфектно плоска линия на тавана. На линията на пода парчетата се правят по подобен начин, но обикновено се оставят 5 мм за огъване върху первазната лента.

decor

Leave a commentiphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org